reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

hej:)
Dzisiaj Franko tylko raz w nocy się obudził na karmienie o 3,40 no wynagrodził mi wczorajszy dzień gdzie przechodził samego siebie, nie spał, marudził, na cycu wisiał.7

Jedyneczka
w nocy zwykle karmię na siedząco bo i tak potem chodzę z nim na ramieniu z 15 minut by mu się odbiło a i tak zwykle mu się nie odbija, a jak już karmię na leżąco to na płasko.

Mały nie spi z nami bo boję się, że go zdusimy ja mam tak twardy sen, że czasami M musi mnie obudzić, o mały płacze i chce cyca.

Wczoraj na bioderkach ok a krostki na buzi to prawdopodobnie trądzik niemowlęcy całe szczęście, ze to nie ta skaza!! Ja jem wszystko na razie póki nie ma problemów z brzuszkiem synek od pomidora przez kapustę, cebulę wszystkie owoce i mięsa wszystko tak jak przed ciążą poza alkoholem i fajkami:crazy:
ale zastanawiałam się ostatnio czy małe piwko by zaszkodziło i czy alkohol w tak małej ilości przejdzie do mleka...

reklama
Hej lasencje! :-D
Ashika my kapiemy mala zawsze na glodniaka, tzn. 2-3h po poprzednim karmieniu bo mloda uwielbia sie kapac :tak: moze dlatego ze zazywala kapieli w brzuszku troche krocej niz Wasze dzieciaczki :laugh2: dopiero po wyjeciu z wody przy ubieraniu domaga sie juz cyca, wtedy naje sie porzadnie i pada :tak: potem sie budzi dopiero o 1-2 w nocy...
Jedyneczka ja i w dzien i w nocy karmie na lezaco, mloda lezy na takiej prostokatnej poduszce wzdluz mnie (wsadzilam 2 poduchy w 1 poszewke coby byla nabita) i rewelka, pasuje akurat na wysokosc do cyca i czesto na tej podusi ja odkladam do kolyski bo pasuje wymiarowo ;-)
Ewa81 Ty w nocy wstajesz po karmieniu i chodzisz 15 minut zeby jej sie odbilo :szok:
lo matko nikt by mnie nie zmusil :no: Laura spi z nami po tym karmieniu nocnym o 1-2 do 5-6 gdy znowu dostaje cyca, ale wtedy po wedruje juz do swojej kolyski :tak:
male piwko zaraz po karmieniu mozesz sobie wypic (dobre na laktacje ;-))
Kasik udanego wypoczyku :-)
Atabe fajnie ze sie odezwalas! czekamy z utesknieniem :tak:
Aisim, Supcio, Magdzia gdzie Wy?
ciekawe czy Tweenie dzis wyjdzie... Tiffi wiadomoCi cos?
Angelie,Jasia gratki!!!
my kolejny dzien przygotowan do wylotu, wiekszosc juz poprana, Laury rzeczy poprasowane i przygotowane, popoludniu zakupy, a pojutrze juz PL witaj
:tak::rofl2::rolleyes::yes: :-):happy::-D:laugh2:

Witam:-)

Pani doktor powiedziała ze mala bardzo ładnie przybiera na wadze. Przez dwa tygodnie przybrala 570 gr. Wazy teraz 4 kg a w dniu wypisu miala 3430. Ja mam brac witaminy, bo powiedziala ze bardzo blado wygladam.
Ja zaczelam pomalutku cwiczyc, tylko nie wykonuje cwiczen na brzuch. Zobaczymy jak dlugo bedzie mi sie chcialo:-p. Mam taki apetyt ze szok lodowka by mi sie najlepiej wogole nie zamykala.

dzamena super ze synek juz jest w domku, ja moje mam od poniedzialku obie w domu.

geperty babcia masz ekstra:-):-D

tweenie zycze oby wyniki spadly i abyscie do domku juz wrocily

tiffi tak misja sie powiodla, tylko ja strasznego mialam dola ze ona mleko z butli musiala dostac

jedyneczko ja karmie najpierw na siedzaco a pozniej na lezaco, bo niunka przy cycu zasypia. Jak na lezaco ja karmie to na naszej(mojej) poduszce. Mam ja chuda wiec spokojnie na niej spi.

atabe bedziemy czekac:-)

ewa81r male piwko napewno nie zaszkodzi:-)tutaj masz nawet napisane o tym
Ja juz piwko mam zaliczone;-)

perla czyli wyjazd zbliza sie duzymi krokami

Ostatnia edycja:
jedyneczka ja na początku jak zdjęli mi szwy to przez kilka dni smarowałam taką maścią solkoseryl i wydaje mi się, że to ładnie się zagoiło, bo nawet dobrze nie widać gdzie było cięcie, rozmawiałaś z ginem na temat tej "falbanki". To ostre nie ruszaj, ja też tak miałam i potem było ok.
Co do zabawek, to właśnie tak było wszyscy małej kupowali prezenty a ona popatrzyła i chciała butelkę od pepsi.
Co do domu to ja z jednej strony cieszę się na ten nasz dom, ale powiedziałam M że sama tam nie zostanę, mimo, że to bliźniak i za ścianą ludzi to jakoś się boję (tak mi się zrobiło po włamaniu do mieszkania), także dobrze cię rozumiem. A faceci potrafią być gróboskórnymi gadami, jakoś nie czują czasem klimatu, że nam nie chodzi o szukanie rozwiązań, tylko o zwykłe pocieszenie. Co do nocnego karmienia; karmię na leżąco i zawsze na płasko, jak mała zje to ja podnoszę do odbicia i odkładam spać do koszyka, albo czasem jej nie odbijam tylko odkładam jak już śpi
elspeth to M powinien zrobić tobie kolację, a nie ty jemu :tak:
kasik ja się zastanawiam czy nie zakupić tego sab simplexu, a co do bioderek to ja dzisiaj byłam i lekarz pokazywał chwyty jak nosić, jak siedzieć itp. Miłego pobytu w górach
angelie, jasia gratulacje
ashika ja mimo że jestem blondynką mam dużo siwych włosów (i to prawda, że można osiwieć w jedną noc - ja miałam tak jak się dowiedziałam, że mama ma raka). Co do czkawki moja ma ją często i wtedy przystawiam do cyca, moja też ulewa ale gorzej jest bo się zachłystuje jak je i ja mówię, że dostanę zawału przez nią.
Co do kąpania u nas zasada prosta mała musi być najedzona, wtedy jest grzeczniutka w wannie i siedzi jak królowa, po kąpieli musi być poprawka jedzeniowa. Raz ją kąpałam nie nakarmioną, oj upociłam się z nerwów bo mała płakała że głodna.
Ja mam dosyć myślenia co na obiad, dobrze że zupa z wczoraj jest i gotowe pierogi
kacperek ja też tak miałam (4 szwy, 3 zdjęte, a 1 później), przy tych 3 płakałam z bólu, a ten ostatni po 3 dniach nic a nic nie czułam. Ja mieszkam na 1 piętrze a trudno mi z wózkiem, na razie sama nie próbowałam
atabe fajnie że jesteś, przychodź na stałe czekamy
ewa no to nieźle jesz, smażone też??? Co do alkoholu ja jestem przeciwnikiem, ale znam osoby które czasem wypijały małe piwko, więc to chyba sprawa indywidualna
perla pisałam wczoraj do tweenie z zapytaniem jak bilirubina i czy wyszły,ale nie mam wieści

Wczoraj mała spała do 21 i dopiero jakoś po 21-ej zrobiliśmy kąpiel, marudzenie kolkowe przeniosło się na tą godzinę i mała zasnęła przed 1, ale za to obudziła się na kolejne karmienie o 6-ej, potem trochę spania i do lekarza na bioderka, fajny ortopeda pokazał jak z nią chodzić (nosić) i jak z nią siedzieć, póki co ok, ale z racji tego, że tak naprawdę teraz ma 6 tyg prawie, a miałaby dopiero 3 tyg kazał zrobić USG i wizyta za miesiąc. Jak wróciliśmy mała zasnęła bo przecież nie dospała przed południem, więc nadrabia. Może później pójdziemy na spacer.
Odebrałam tezz swoje wyniki mam erytrocyty i limfocyty poza normą (nie wiem co to znaczy), a reszta ok, biorę te witaminy feminatal N może dlatego pozostałe parametry są ok
Dziewczyny co do jedzenia to zastanawiam się czy można kiełbasę z grilla, albo coś innego niby to smażone

Ostatnia edycja:
jedyneczka ja karmie na siedzaco, rano jak mi sie nei chce doopska ruszac to go biore do nas i na lezaco, ale ja juz wtedy nie spie, a z drugiej str wkurzam sie sama na siebie bo obiecalam sobie ze nie bedo go przyzwyczajac ze laduje w naszym lozku heh na razie wychodzi tak sobie ;-)

atabe :-):-):-) milo cie widziec wirtualnie :tak::tak::tak: fajnei ze juz w formie a cora jaka duza :happy:

perla wysokich lotow i udanego pobytu na niewyspiarskiej czesci kontynentu :tak:

tiffi mieso z grilla mozesz jak najbardziej tylko zeby nie bylo za tluste

mysza gdyby nie twoj post nie pomyslalabym a tak to mam pelna szczeke sliny :-D

perla - ja ma schizę że jak mu się nie odbije to uleje i się będzie krztusił... a na leżąco karmię rzadko bo mi jakoś nie za wygodnie cycek za krótki czy coś muszę spróbować patent z poduszkami co by był wyżej może będzie wygodniej.
Udanego wyjazdu (w sumie to przyjazdu) życzę!!

To w nocy nie czekacie jak się dzieciaczkom odbije??

patipaula dzięki za link muszę pokazać M bo on mi stanowczo zabrania:-)

tiffi - jem wszystko smażone też i na razie odpukać!!! jest ok nie mamy problemów brzuszkowych. Grill też nam nie zaszkodził. Jedyne co to mniej przyprawiam bo ja lubię ostre przyprawy i dania a teraz jem mniej ostro.

Witam :happy:
Ja znów po przerwie piszę. ALa nadal grzeczna, po jedzeniu usypia w łóżeczku sama, a jak nie spi to też w łóżeczku sobie leży wyma****e łapkami, nogami, wpatruje się w karuzele :happy: oczywiście czasami troszkę posteka i pomarudzi. W nocy też raczej problemów nie mamy.

GRATULACJE dla rozpakowanych mamusiek

Ashika współczuję sytuacji z koteczką biedna kizia, jedna z moich kotek 2 lata temu umarla a ja do tej pory nie mogę się pogodzić z tym, więc nawet nie będę pocieszać.:-(

Mruczka moja też głowke tylko na bok przekręca a głownie na prawo, ale pilnuję żeby też na lewej stronie leżała a w dzień podkładam zrolowaną pieluchę.

Ewcik
, agatha rain forest to nasza pierwsza zabawka, mamy od kilku dni i Ala jest zachwycona patrzy, usmiecha się jak włącze i od razu się uspokaja. Też szkoda mi było tyle kasy na zabawk,ę ale naprawde warto a po drugie te zabawki są w cenie nawet używane, więc zawsze można sprzedać

madzik my tez już po usg bioderek i niby też wszystko w porządku ale czy to standart że mamy za 6 tygodni do kontroli i dodatkowo na pampersa wkładać pieluchę tetrowa? proszę napisz czy u was też takie zalecenia?
kasik widze że zalecenia z bioderkami u Bartusia jak u Ali. Udanego wyjazdu :happy:

jedyneczka w nocy karmie na siedząco a jak mała poje i zmienimy pampersa to od razu odkładam do łóżeczka i zasypia, czasem się troszke powierci albo pomarudzi o smoka

reklama
ja tez jem smazone rzeczy, ostatnio zafundowalam sobie nawet makaron z sosem slodko kwasnym + smazone kotleciki drobiowe i malej nic nie bylo ;p , a propo karmienia to wczesniej nie czekalam za bardzo az sie jej specjalnie odbije, ale teraz po tych jej akcjach musze niestety tym bardziej ze karmie ja butla :)

Do góry