reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

my właśnie wróciliśmy ze spacerku-ale się upał zrobił:tak:

Marcello śpi już czwartą godzinę, tak mu służy powietrze:-) już się wybudza powoli... a w domu to pewno nawet pół godzinki by nie pospał.. oby tylko w nocy chciał spać po takim spaniu w dzień

tweenie szybkiego powrotu do domku życzę:-)

reklama
ewcik my też po spacerku, właśnie cycamy ale już spać raczej nie będzie bo też na spacerku się wyspała:-p

tweenie oby poziom spadł i byście wyszły do domku:tak:

Dziś mam mielone i mam nadzieję że mogę:-p

M mówi że wróciłam do siebie i jestem znów fajna od czasu porodu a ja że on jest lepszy i dlatego ja też i prawie się o to pokłóciliśmy :-Dale sama czuję że nie mam już jazd na hormonach:-p za to Emi ma jazdy od 2 dni z komarami:baffled: nie śpi do 3-4, chodzimy, sprawdzamy ale przecież nie mogę tam stać całą noc a ja śpie a ona co 20min budzi mnie i woła że brzęczał. I tym sposobem jestem średnio wyspana:baffled: dziś kupimy to na prąd chicco bo dowieźli to może ją uspokoi, no w histerie wpada przy komarze, w ogóle jak coś lata to np. z dworu ucieka a nie ma jakiś przygód przykrych z owadami związanych.

Jedyneczka moja ma takie krosteczki, ale to ten trądzik jest na różnych cześciach ciala:baffled:

Ja myslałam,że noworodki więcej śpią:eek:Miałam dzisiaj zacząć jakieś ćwiczenia i dupa, cały czas cyc albo lulanie:szok:

jedyneczka ja też się Emi nie dziwię, jak słyszę, że komar lata, to mnie szlag trafia.. w ogóle teraz jak, widzę jakąś muchę, osę itd to latam za nimi po domu, żeby któraś przypadkiem mojego syneczka nie ugryzła:tak:

mruczka ja Cię w ogóle podziwiam, że Ci się chce ćwiczyć-mi kompletnie nie, a żeby było mało, to właśnie uśpiłam małego, siedzę i wcinam biszkopty i serek danio:zawstydzona/y:

My juz po usg bioderek-wszytsko ok na szczescie.
Teraz bujam małą na lezaczku nogą :)
Już tak się ciesze,że ,marataon po lekarzach w tym tyg się skończył,moge zacząć pakowanie do Brennej na spokojnie :)))
Ewcik jez tylko wcinam i co wieczór sobi obicecuje,eze od jutra dieta hehe

Witam

mruczka najgorsze ze nikt nie wie, byla na antybiotyku pod stala kontrola weterynarza codziennie jezdzila na wizyty, ja podejrzewam ze ktos ja podtruwal, bo jak wyszla z domu to wracala i gorzej sie czula. Weterynarz mowila ze moze cos z watroba, ale przeciez wszystko da sie leczyc ...
Maksiu tez glowka na boki, bo tak chyba dzieciakom wygodniej jest i to norma a jak bedzie w sufit patrzec ciagle to sie jej zrobi z tylu plaska glowa jak deska
Tez chce cwiczyc, ale nie wolno mi na razie, wiec zamowilam sobie gorset wyszczuplajacy :-)

geperty a pod pajaca cos mu wkladasz??
Babcia rewelacja :-D

ewa81 jesli karmisz piersia to walsnie taka konstystencja lekko scietej jajecznicy jest ok i nie ma powodu do obaw gorzej jak bedzie duzo sluzu albo zielono, ale to zalezy co zjadlas moze cos nowego dodalas do diety i dlatego kupka kolor zmienila bo dzieciaczkowi nie sluzy ta nowosc

iwusia G R A T U L A C J E

ewcik trzymam kciuki za nauke zasypiania samemu, podziwiam wszystkie noszace dzieciaczki aby usnely, nie dalabym rady chyba wtedy

mammi przekichane z tymi detergentami, powodzenia

aneta cos w tym jest my dzis weszlismy w trakcie spaceru do spozywczego od razu oczy jak pieciozlotowki, potem do apteki i powtorka z rozrywki :-) ciekawe skad oni wiedza ze wjezdzamy do sklepu :eek:

tiffi tweenie przeciwbolowo mozna paracetamol mnie w szpitalu proponowali pyralgine jeszcze albo ketonal ale jakos sie balam chociaz pierwsza dobe na ketonalu spedzilam mimo wszystko bo sie nie dalo, a doszlam ze skoro w szpitalu mi daja to chyba mozna, ale i tak krociutko, ibuprom tez mozna ale doraznie tylko nie przez dluzszy czas, najbezpieczniejszy paracetamol jednak

madzik fajnie ze wszystko ok, ale ci zazdroszcze tej brennej, ale u nas to nierealne bo moj m nie odpusci pracy ani na dzien i tak sukces ze ostatnio w niedziele juz tylko do 13 pracuje

Starszy brat wrocil od babci i zaczelismy normalne zycie czyli brak czasu na wszystko bo jak maly spi duzy juz przebiera nogami ze dlugo czekal :-) Bylismy na spacerku niedlugim ale wystarczyl aby nogi rozbolaly :zawstydzona/y: Wczorajsza wizyta poloznej calkiem ok balam sie ze trafie na jakas nawiedzona a tu calkiem rowna babka przyszla :tak: tylko nie wiem jak pogodzic jej zalecenia, bo mam chodzic na spacery z dzieciaczkiem i jednoczesnie jak najmniej chodzic :baffled: bo okazalo sie ze najbardziej to mnie boli rozciagnieta blizna po pierwszym porodzie. Maly smok rosnie, wczoraj nastraszyl nie porzadnie bo dostal czkawki i az zwymiotowal przez nia :-( Teraz jak on dostaje czkawki to ja niemal zamieram, tylko on ta czkawe ma dobrych kilka razy dziennie :-( Musze kupic farbe do wlosow ;-)
A ja w dalszym ciagu nie mam apetytu :zawstydzona/y: i dalsze batalie tocze z m ale juz mniej zaciete bo przeciez wiem ze czyms musze tego maluszka nakarmic a z powietrza to pokarm sie nie zrobi niestety.

uciekam bo mlody spi ale starszy glodny :-) kolowrotek ;-)

mammi no ja też zmieniałam jedzenie i wszystko a tu noc w noc o tej samej porze
agatha odkąd mała się urodziła urządzenie TV nie istnieje wolę internet, Moją jak nie męczy kolka zasypia ładnie w domu, nie muszę ją kołysać
patipaula rozumiem, że tatuś dawał butlę małej i misja się powiodła :-)
ewa na wątku zakupowym dziewczyny pisały jakie zabawki polecają zerknij tam, a poza tym niektórym dzieciakom to najlepsze zabawki nie pasują (mojego brata córka najbardziej lubiła się bawić butelką pustą po pepsi - koniecznie po pepsi i koniecznie tą 2 l)
geperty ale super że babcia taka z innej epoki, właśnie to jest rozczulające jak się stykają takie pokolenia
jedyneczka mój fryzjer znaleziony z polecenia przez net (na forum) i od kilku lat do niego chodzę. pewie warto poczekać ale mogłabym iść do niego dużo wcześniej tylko w godzinach południowych, ale M nie zostanie z dzieckiem bo jak. A to nie potówki mała ma??? albo czasem jest coś takiego jak "uczulenie na mocz" jak nasikała i za długo była to może tak być. Mielone uuu odważnie, no jednak to smażone. Co do komarów to raid jest super i Emi duża dziewczyna więc można stosować, ale te ustrojstwa do kontaktu z tym specyfikiem są świetne, działają. ja też nie mogę spać jak coś mi brzęczy
madzik fajnie, że wizyta ok
ashika ale farba do włosów na czkawkę nie pomoże (żarcik - bo połączyłaś to razem i tak fajnie zabrzmiało), co do czkawki moja mała ma kilka razy dziennie, no i czasem jej się uleje przez tą czkawę, ale dostawiam ją do cyca

U nas znów noc z kolką, od 1 do 3.30 normalnie zaczynam się przyzwyczajać. I wcale nie jest to takie straszne że nie śpię, ale że ona się męczy (fakt że nie robiłą kupy od 24h zrobił swoje), uskutecznialiśmy wszystko i efekt był 3 kupy potem cyc i spanie od 3.30 do 9, potem znów cyc i spanie do 12-ej, potem spacer, na spacerze 3 kupy i cyc. W domu masakra M pracuje w domu, ale zajęty jest, chociaż wstawił zupę na obiad, a jak wróciłamze spaceru musiałam zająć się małą bo nie spała, tu obiad, tu sprzątanie, oj czasem to bym się wykręciła na pięcie i poszła sobie

mruczka może faktycznie ten trądzik bo to tak nawet jakoś wygląda, dobrze że mi powiedziałaś bo nie wiedziałam że to na innych częściach ciała poza buzią bywa:-p

ashika jesli to ktoś podtruwał kotka to ja mu życzę takich samych cierpień:wściekła/y: u mnie stara blizna oki ale ta masakra. Na końcu blizny, bliżej poopy coś poczułam ostrego a to jakaś resztka szwa wyłazi ale nie ruszam bo a)wiem jak boli wyciąganie b) boję się że rozbabram i jakieś zapalenie się wda:dry: a brzeg "falbanki" mam tak pocięty szwami że się popłakałam wczoraj, wygląda jak brzeg herbatnika, błonka,przerwa, dzyndzel jak ząbek w herbatniku przerwa i dalej błonka:-( Na szczęście M powiedział że bardzo lubi herbatniki:-D

M ogląda film z małą na kolanach a ja ściemniam że o kremie jakimś czytam:-D
Też nienawidzę komarów ale jak mi nie brzęczy bezpośrednio nad uchem nie mam problemu z zaśnięciem :-p zobaczymy jak chicco działa, najwyżej kupię Emi na płyn coś. Nie kupowałam wcześniej bo jakiejś masakry nie było z komarami u nas a i Emi spoko była, nie kochała ale nie reagowała jak teraz, obaczymy;-)

reklama
tiffi to na kolkę faktycznie wygląda:baffled: he he fajna ta brata córka, taka ekonomiczna:-D myślałam że to potówki ale ma jedną na pupci a to inaczej wygląda, właśnie jak trądzik a swoją drogą to od kiedy to ma (3-4dni) to staram się jeszcze częściej faktycznie zmieniać pieluchy bo a nóż widelec mocz podrażnił:baffled: idę się wypluskać i małej kąpiel naszykować bo mnie M przechrzci że tyle tu siedzę:-p

Do góry