reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie laseczki
Atabe jeszcze raz gratki!!
Kama oby szybko poszło kochana
Anetka powodzonka w spzitalu kochana-napsiz smska co i jak.......
U nas ciąg dalszy upałów ,więc chyba już niedługo pójdziemy na spacer ,żeby ominąć ten największy upał.
Louise to za parę dni zaczniesz szaleć-będzie skończony 37 tydzien więc luz :)Widzisz jakoś minęło :)

reklama
kasiamaj i widzisz-wywolalam cie :-)

madzik
tak tak-zmykajcie na spacerek poki ukropu nie ma. ahhhh jak wam dobrze z ta pogoda-Julenka i mamusia pokosztuja troche tego sloneczka :-) a ja faktycznie juz mega szczesliwa ze moja kara wiezienna dobiega konca.ufffff :-)

sprawdzilam badania i morfologia git-nawet hemoglobina wyszla 12,3 a min to 12. wiec moze gin pozwoli zelastwo odstawic. aspat alat i bilirubina tez ladne wiec nie mam cholestazy :-) jeszcze czekam na wynik hbs ale tu chyba bedzie ok. wiec fajowo :-)
a mam do was pytanie-spiryt do pepka sie zakupuje w sklepie monopolowym, nie? bo w aptece nie bylo. a w monopolce tylko 95%-to taki ma byc? i jaki duzy?

Ostatnia edycja:
Ja się na chwile wpadłam przywitać!:-)
Dziś nocka średnia, ale cóż...;-)
Za wiele mnie dzis nie będzie, bo przychodzą znajomi pooglądać Bartka i muszę trochę ogarnąć domek, a przy dziecku to trudne...
Życzę wszystkim miłego dnia!:-)
anetka - trzymam za Ciebie kciuki:-)
Mammi, arlecia - Wy juz za chwilę utulicie swoje krusznki, powodzenia:tak:
Wam dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia i otuchy, jesteście niezastąpione!;-)

Louise-co do spirytu -to byłam ostatnio w aptece i pytałam o ten octenisept-i on kosztuje coś ok 25zł. za 50ml.
babka poleciła mi żebym sie wstrzymała bo jest coś innego nowego -ale będzie w nast tyg.do kupienia.
cena taka sama tylko że pojemność większa bo 100ml.
jak już to wyczaję to dam znać jak sie nazywa.
a w aptece to tylko chyba mają salicylowy.....

ja to teraz nie wiem co oni kombinują z tymi pępkami...ja pamiętam piochtanine (fakt że wszystko brudziła i ciężko było to wyprać)
ale to może będzie fajniejsze...

Vanilka - udało mi się jeszcze zasnąć. Ale męczyłam się strasznie...
Magdzia - ja tu wszystko widzę, zameldowałaś się, więc możesz iść na zakupy :-D
Louise - odliczam razem z Tobą, tylko jak się wypuścisz po takim długim leżeniu, żebyś czasem o nas nie zapomniała :-D
Resztę zapomniałam, ale tym, które w szpitalach, życzę pomyślnego przebiegu akcji ;-)

Mnie chyba złapało to choróbsko z tych temperatur, pociłam się a potem organizm ochładzał się i tak w kółko. W nocy przy otwartym oknie i jeszcze głupia przeciąg robiłam, bo mi gorąco było. Tyle, że może i wieczorem było jeszcze ok, ale noce same w sobie już nie...
Teraz się modlę, żeby nie urodzić, bo zarażę tą bidulkę ;-(
Esh.... Zaraz emka budzę niech zapierdziela do sklepu, bo już głodna jestem, a nie mam pieczywa...

Witam;]
Niestety dalej jestem w dwupaku, nie mam już siły na to toczenie się ale mała chwilowo chyba nigdzie się nie wybiera.
Spałam całkiem nieźle, ale jak M wychodził o 7 do roboty to byłam już panicznie głodna i myślałam ze wstanę, ale jakoś zasnęłam i wstałam niedawno.
Zjadłam już śniadanie, zaraz idę myć głowę, potem polecę sobie do kosmetyczki umówić się na brwi.
Wczoraj z M zamówiliśmy sobie okna do mieszkanka, trzeba wreszcie je robić, przy okazji pojechaliśmy nabić klimatyzację i póki gościu jej nie zrobił to było tak panicznie gorąco że myślałam że zamdleje, a kiedy kończył zaczęło padać i zrobiło się momentalnie zimno:szok: Szczęście...
Muszę zarezerwować bilety do kina na "Zaćmienie", nie odpuszczę sobie tego filmu i już;D

czesc dziewczynki!
Kama kochanie trzymam kciuki z calych sil tak jak Ty trzymalas za nas ;-)
Mammi Ty cholero!!! masz i ode mnie wirtualnego klapsa :-p juz pewnie tulisz dzieciatko!
Anetka, Tetina, Arleciapowodzonka i czekamy na wiesci... :tak:
Tiffi ale chudzinka ta Twoja corcia... Laura we wtorek juz 2310g wazyla... jutro kolejne wazenie :tak:
jesli chodzi o warzywa i owoce w diecie karmiacej to spokojnie mozna:
z owocow: banany, brzoskwinie, jablka, maliny, jezyny, porzeczki, agrest - swieze i soki, jogurty, dzemy, galaretki z nich!
z warzyw: ogorki, buraki,marchew, ziemniaki, kapusta pekinska, kukurydza, pietruszka (z natka), koperek,soja,szpinak, mloda fasolka szparagowa, dynia, kabaczek, cukinia, salaty, swieze ziola, szczypiorek, majeranek...
Jedyneczka masz Swieta racje! wg Swiatowej organizacji zdrowia (WHO) dzieciom karmionym piersia nie powinno sie dawac nic innego przez pierwsze 6 miesiecy zycia, zarowno do picia jak i do jedzenia...
Ashika nie moge... Ty to masz zaj...... teksty! brakowalo mi tego ;-)
Mysza zdrowka :tak:
PatiPaula powodzonka u dentka!
ciekawe co z Kropa i Geperty...
ja czekam na kuriera z wozeczkiem i mysle o biednej Atabe, ile sie biedna nacierpiala i jak bardzo sie teraz martwi...

Czesc dziewczyny:-)
Sama w to nie wierze, ale wlasnie dzis zaczelam 37tyg.kiedy to przelecialo??:szok:Opis pod moim paseczkiem tez mnie przeraza, bo nadal nie mam spakowanej torby, musze dokupic jeszcze troche rzeczy i wyprac posciel do kolyski:tak:juz nie mam takiego powera, wiec na wszystko potrzebuje podwojnego czasu, nawet na zakupy nie chce mi sie wychodzic-oj to juz zly znak:-D
patipaula, pamietam, pamietam jak mnie pocieszalas:-)dzieki Ci wielkie za to:-)zobaczymy jeszcze jak tam ten moj Maximilian sie ustawil, no i czy wytrzyma ile trzeba....
trzymam caly czas kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu;-)powodzenia!

Witam, nadal jako kinderka:tak:

mysza to jadę:-D no choróbska Ci tylko brakowało, nawal duużo cytryny do herbaty i w ogóle wcinaj rutinoscorbin żeby się nic nie rozwinęło!

tetina
biedulko nie martw się bo będzie wszystko w porządku ale dobrze że jesteś pod kontrolą i dokładnie zbadają maleństwo choć wiem sama jak takie akcje stresują, aż człowiekowi czasem serce dęba staje:sorry2: Trzymam kciukasy i czekamy na wieści po konsultacji. Hm tylko jak ty się masz z tym gardłem tam kurować , musiałabyś się zorientować czy możesz z kuchni korzystac herbatki sobie robić no bo co ty będziesz pić na to gardło.:confused:też Ci teraz potrzebna choroba ,akysz żeby sobie poszła:dry:

Vanilka dlatego bedę robiła jak z Emi bo mam sprawdzone , rosła pięknie i była zdrowiutka więc chyba nie byłam taka ostatnia:-D ale wiadomo, każde dzieciątko tez inne i niektóre rady wcale nie sa uniwersalne:no: ale akurat z tym dopajaniem to będę dawała wyłacznie cyca tylko pamiętam bacznie obserwowałam ciemiączko zwłaszcza w upały czy nie wklęsłe . O Davidek ma już całe 2 tygodnie:-)

kamcia trzymam kciukasy a może ty juz po o tej porze:tak:

louise ucałuj atabe i Jagódke, oby szybko doszły do siebie i wróciły do domku:tak:

mruczka mnie ikea zawsze poprawia, nie wiem czemu:-D udanych zakupów, pochwal się po powrocie:tak: a jak M mówi komarów nie ma to nie ma, musiało Ci się zdawać bo przeciez oni ZAWSZE MAJA RACJE a im szybciej się z tym pogodzimy tym lepiej:-D No własnie juz nie mam zbyt siły też, wczoraj w drogerii to tak mi momentami słabo było, najlepiej jakby mieli tam fotele na kółkach obrotowe to bym więcej kupiła:-D

anetka czekamy na wieści, trzymaj się rybko:-)

emih no właśnie ja też chce:-D ale będę się starała tak tylko na imprezach tylko zobaczymy co z tego wyjdzie:-p

malewa no to fajnie że dychnęłaś sobie:tak:

kacperek porzeczki uwielbiam, planuje sobie zasadzić w przyszłym roku. Mój tez taki, dziś jak często zreszta, zapomniał portfela co leżał na oczach jak byk:-p no i kanapki notorycznie zostawia co mnie zreszta bardzo pasuje bo mam gotowe śniadanie:-D
Ja zasypiam ok. 1ej i co godzina siku, ewentualnie przekąska, mycie potem zębów co mnie rozbudza i tak w koło Macieju:dry:

louise koniec końców będą nam jeszcze wywoływać, zobaczysz:-D cieszę się że koniec twojej uwięzi, pewnie, korzystaj potem ile się da z atrakcji i dla dobrego samopoczucia i dla kondycji;-)

ewa81 ja bym mogła być chętnie:-) ale się nie zanosi:-p

ashika to będzie miło ciotce:-D no z M oki, trzyma widzę nerwa na wodzy i stara się być miły i pomocny ale ja wredna więc mu przygaduje od czasu do czasu że rozpieszczać to mnie w tej ciązy nie rozpieszczał:-( no ale taka prawda:-p wogóle dobry jest, on miał myć to okno w kuchni w weekend ale zabrałam się wczoraj ja bo chcę miec wszystko na gotowo a on leży, gra sobie na lapku i mówi "że Ci się chce okna jeszcze myć na końcówce ciązy":-D zamiast sam się zabrać,dobry nie?:-D ale wybaczam bo chcę już rodzić więc potraktowałam to jako przyśpieszacz - do d....py zresztą:-D Ale Mati troskliwy dla mamusi;-)Ja powiedziałam M że gdyby pochodził z tydzień w ciąży to by mnie na rękach nosił - nic nie odpowiedział:-p

Vanilka świtnie sobie radzisz uważam i do tego humor zachowujesz, dla mnie pełen sukces;-)

justa daj znac co ginka powiedziała bo ja w sumie też tak mam, np. przez 2 godz. tak co 20-15 minut a potem spokój. Ale chyba to są przepowiadające i być może szyjke rozwieraja, mam taka nadzieję:tak:

magdzia zauwazają zauważają, nie byłaś przywoływana jak zaginęłaś?;-)

kasiamaj pierogi domowe mniam mniam, moja tez robi pyszne:tak:

louise potwierdzam z witamina B:tak: Robota się skończyła to w celach leczniczych zostało mi turlanie sutków:-D geperty odzywała się z 2 tygodnie temu?:confused:

louise to super że wyniki oki, norma jest w ciąży od 11,5 więc może odstawi, ja mam całą ciąże 11,5-12 i wcale mi nie kazał, ale wiadomo, co gin to mądrzejszy:-D spiryt dokładnie taki w monopolowym , ja najmniejszy chcę, nie wiem czy sa takie "małpki" to chyba taką bo się rozcieńcza 3 kieliszki spirytusu + 1 wody, tak mi znajoma w aptece mówiła.

kasik to miłego spotkania ze znajomymi:tak:

kasiamaj ja używałam spirytusu właśnie i pamiętam że jakoś bardzo szybko pępuszek odpadł więc będę teraz znów spirytusem tylko wydaje mi się że wówczas był gotowy w aptece. Na sr tez nam zachwalała położna ze statystycznie najszybciej po spirycie odpada i najmniej ewentualnych zapaleń jest. A znowu o tym co ty używałaś w ogóle nie słyszałam a widzisz tobie się sprawdziło:tak:

reklama
witam się :)

nie spałam znowu całą noc... bo tak, wrrr. Wyglądam jak księżyc w pełni teraz:shocked2:
Za chwilę koleżanka na ploty przyjdzie, więc dzień pełen atrakcji :-D
Wczoraj jakiś słaby dzień miałam. Jakoś kiepawo się czułam, pół dnia przeleżałam, bo nie miałam siły nawet palcem ruszyć. Potem pojechaliśmy z M do znajomych, myślałam, że zacznę w autobusie mdleć i haftować, ale że nie mogłam się zdecydować na jedną z dwóch opcji, więc udało mi się powstrzymać.
A wieczorem niespodziewanka - miś haribo w majtkach :-D Czyżby czop zaczął swoją wędrówkę?

Do góry