reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Witam wszystkie mamy;-)
Wracam po 2 dniowej nieobecności, niestety poniedziałkowa wizyta kontrolna zakończyła się pozostawieniem na oddziale... Doktor po badaniu zauważył że niezwykle mocno twardnieje mi brzuch, do tego powiedziałam mu o skurczach... dodał do tego to że mam już krótką i miękką szyjkę więc postanowił mnie zostawić bo niestety mała jest jeszcze za mała na opuszczenie maminego gniazda, waży około 2400 gram więc musi jeszcze przynajmniej z 2 tygodnie posiedzieć... tak mi powiedział.
Tak więc leżałam dwa dni plackiem pod kroplówką, miałam robione ktg 3 razy dziennie i się uspokoiło, do tego oczywiście nospa i aspargin bodajże, mam nadzieje że uda mi się teraz wytrzymać chociaż dwa tygodnie, lekarz powiedział że wytrzymam, ale w razie czego mam dzwonić i przyjeżdżać mimo że go nie będzie bo niestety idzie na urlop:(
Wyszłam o 11, tak więc od razu pojechaliśmy do rodziców mojego M, posiedzieliśmy trochę i do domu, tutaj mama zrobiła nam obiad i poszłam leżeć, muszę dużo wypoczywać i oszczędzać się, M ma na mnie chuchać i dmuchać bo nie chcemy żeby malutka urodziła się za wcześnie i musiała leżeć w jakimś inkubatorze:( Mam nadzieję że będzie dobrze:(
Uciekam dalej się byczyć, muszę zbierać siły dla mojej niuni.
Buźka;*

Misslena będzie dobrze ;] leżeć i jeszcze raz leżeć
kama będzie murzynek !!!:-D:-D
Fajnie, że tweenie wizyta udana i jest ok :tak:

Jak tam mijają Wam dzionki? Na dworzu gorąco, więc leżę plackiem i oglądam tv. Mała się strasznie wierci więc mam cichą nadzieję, że może zdecyduje się wyjść - chociaż pomarzyć mogę ;]
Wiecie co tak mi się teraz przypomniało, że Asienki dawno nie było i z tego co pamiętam to chyba jutro ma cesarkę nieprawdaż?? Jejku zazdroszczę Vanilce, Madzik i innym które mają już swoje dzieciaczki, ja już nie mogę się doczekać aż przytulę moją córeczkę :tak:

Kurcze co to za opowieści słyszę w "rozmowach w toku":szok::szok:

jestem. Widzę, że się stęskniłyście już... Zaraz się chyba wzruszę :rofl:
Na ktg wyszły jakieś lekkie szmery w sercu, czy jakoś tak. Ale generalnie nie jest źle. Ginka mówi, że byłoby dobrze zrobić to echo, ale jak nie zdążę, to żeby nie szaleć z tego powodu, bo będą musieli po prostu od razu po porodzie gruntownie przebadać. I tyle w tej kwestii. Mam dzwonić jutro do tej lekarski ze szpitala, w którym byłam na izbie i gdzie kazali zrobić mi to echo, ale chętnych to robienia już nie było. Objadę ją jak burego psa. trudno, najwyżej we własnym garażu będę rodzić:-D

Poza tym, nie urodzę za prędko, bo wszystko na 3 spusty pozamykane jeszcze, macica spokojna jak jezioro :rolleyes:

Potem polazlyśmy z Myszą na podbój sklepów. Podbiłyśmy kącik w fast-foodami i w markecie dział w żółtym serem:-D:cool2:
W smyku były fajne półśpiochy i body po dychaczu, a w 5-10-15 za 25zł śpiworki, ale rozmiarów brakło. Szkoda...

Kurcze opowiesci jak z horroru! Ale z drugiej strony dobrze znac swoje prawa.
Ja 7 lat temu tez Dostalam taka koszulę do porodu, wiec lepiej miec swoja. Ja Kupilam zwykla męską koszulę z krótkim rękawem na rynku za 10 zl i spokojnie wszystko zakrywa.

na gwałt potrzebne - jak długo piecze się pizze i w jakiej temperaturze? w carefourze mają super ciasto ich produkcji, ale zaraz mi z lodówki wyjdzie, bo to drożdżowe i rośnie jak szalone :-D

reklama
czesc dziewczyny:-)
bylam dzisiaj wreszcie u gina i troche sie zestresowalam, co i jak opisalam na odp. watku....moze niepotrzebnie robie z tego problem, ale ja nie przypuszczalam, ze bede musiala miec cesarke....bardzo chcialam teggo uniknac;-)Boje sie, ze zostane dlugo w szpitalu, choc jak widze madzie i vanilke, to szybko wrocily do domu:-)dziewczyny napiszcie jak sie czujecie po cc?
madzia co do ubranek, to juz przy pierwszej ciazy przekonalam sie, ze warto miec zapas takich calkiem maluskich rozmiarow, bo 62 czesto bywaja poprostu za duze:tak:
kamka a jakie ciasto pieklas?moze lepiej ze dobrze wypieczone;-)
odzewe sie jeszcze pozniej, musze troche ogarnac kuchnie i podgrzac obiad dla mojego rycerza...pozdrowienia dla wszystkich!

Do góry