reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie lasencje:tak:

patipaula podaj grabę bo ja też z obolałym gardłem i kicham prycham:-( biorę rutinoscorbin wapno i vit c, no nie może mnie teraz rozłożyć bo nawet nie mam gdzie jak leżeć eh jak nie urok:dry: życzę więc tobie i sobie zdrówka;-)

tiffi a wiesz że też zaczęłam się zastanawiać jak ja urodzę skoro jęczę przy stawaniu a gdzie dopiero rozłożyć je w V do porodu:-p :-D ale ja się cieszę że nie tylko ja narzekam na rwe itp. bo myslałabym że to ze starości:-D więc się nie gniewjcie dziewczyny ale jesteście mi otuchą :-D

kasik i jak trzyma triumf ?

ewelad co jak co ale niesłowność ludzi strasznie działa mi na nerwy,:dry: posyp jej za kare to łózko pieprzem :-D

emih kochana ty czym prędzej gnaj do drogerii, to nie żarty mieć takie braki w zaopatrzeniu:-D weekendu w miarę możliwości spokojnego życzę, aby dzieciaki zajęły się ładnie sobą w miarę mozliwości:sorry2:

cynamonka he he dobre z tą pizzą, wykorzystam to pewnikiem z moim M:-D ja myslałam że mojego utłukę wczoraj bo robiłam pieczonke z torebki ale tak się zaprasowałam z ciuchami Emi że przeoczyłam iz przychodzi wcześniej więc nie było obiada na czas ale kotlety zrobiłam z farszu gołąbkowego żeby tak było na ząb. No i on że nie ma obiadu, więc ja na niego, bo ile razy obiecuje a potem się zagada i spóźnia a ja czekam na warcie jak głupia z obiadem. Ale wtedy to jest oki a jak ja raz to juz trzeba wygadać, ja mu laksigen dowale kiedyś do obiadu:wściekła/y: choć przyznaje, ostatnio się nie przemęczam z obiadami tylko posiłkuje gotowcami bo bym padła na pysk a ten by i tak nie docenił :dry: a ty byś wolała synka?

Vanilka po perli ty najszybciej możesz sny zamienić w rzeczywistość więc snij na zdrowie :-) my jeszcze posiedzimy w celibatach :-(

niunia mówisz w lidlu te "kostiumy" ?:-D ja pod kątem mojego celulitu pytam :-D

aniapestka ćwicz go a pewnie, niech się wdraża zawczasu:dry: bo im to się wydaje że wszystko się robi samo i jakoś samo się organizuje:dry: mój tez te puszki pozostawia a na początku to nie pił żeby mi smaka nawet nie robić eh. Mówisz 6 pralek :shocked2: olaboga to niezła zabawa mnie czeka po remoncie jak pościagam ubranka ze strychu a troche tego właśnie jest :-p

kama dobrze że M juz bezpieczny w domku w twojego boku;-)

misslena
musisz porozmawiać z siostrą konkretnie, przeciez tak nie może być dalej, masz prawo do swojego zycia i odpoczynku w tym stanie !!!! I tak uważam bardzo jej przeciez pomogłaś, czas pomyslec o sobie :sorry: i nie smutaj za długo a jak Ci źle to pomarudź nam tutaj , może troszke uda nam się poprawić Ci humorek :sorry:

agatka przeciągał ?:shocked2: boziu ale oni maja pomysły :-D i pewnie jeszcze zdziwiony że opieprz zarobił bo przecież chciał dobrze:-D

jasia biedulka z córci, idźcie może do lekarza , co też to może być:sorry:

Ja właściwie to nie wiem czy i ile spałam bo połozyłam się ok. 23ej ale budziłam co jakieś pół godziny i czuwałam i myslałam a to o Emi wyjeździe a to o kasie to o wyprawce, no mózg mi parował cała noc:dry: oczywiście zapadłam ok. 5ej w błogi sen a tu budzik bo trzeba wstać:dry: a jeszcze eks mi wmówił że na 5.45 mamy być, pisało że na 6 ale on był w sumie na zebraniu więc mówię pewnie ma racje i bylismy pierwsi bo ja miałam racje:-p nie myslałam że to będzie taki stres, jak autobus odjeżdżał to oczywiście łezki w oczach :sorry2: I świadomośc, jakie mam już duże i samodzielne dziecko:sorry: chociaż z ta samodzielnością się okarze jak wróci, czy domyta czy z dredami na głowie:-D na 6.30 wróciłam legnac na pół godzinki a o 8ej po pojemniczek do apteki, do domciu siku i na pobranie krwi pojechałam. Potem biedronka bo nie mam papieru toaletowego i margaryny, kupiłam, owszem, rózne rzeczy w tym rampersika dla małej za 7 zł tylko papieru i margaryny nie kupiłam :-p:-D nic, zjadłam ,ogarnęłam domek i czekałam na fachowca żeby zapłacic bo zrobili i nikt się nie odzywał 3 dni, dopiero dziś rano. No więc zapłaciłam a zaraz muszę jechac po kasę fiskalna bo to ostatni termin :dry: Więc zaraz się zbieram i jadę choć wolałabym pospać:-( ale nic z tego do nocy bo o 15ej teść przyjeżdża i zaczna panele kłaść, niby super ale ja potrzebuję chyba z dzień odpoczynku:-( Emi co chwilke pisze gdzie jest a mnie juz tęskno :sorry: wczoraj mnie przytuliła i mówi że bardzo mnie kocha chociaz na nią czasem krzycze to ja że też ja bardzo kocham choć czasem jest niegrzeczna, ona że dlatego że krzycze to ona się denerwuje i jest niegrzeczna a ja że dlatego krzycze że ona niegrzeczna:-D no ale stwiedziłyśmy że mimio wszystko kochamy się najmocniej na świecie:-)

mysza ja za morfologie siuśki wr i hbs płciłam 37zł i na szczęście na poniedziałek będą.

emih a tobie powiem na pocieche że dzis babeczka która pobiera krew zapytała czy to ostatnie badanie chyba przed porodem i się zdziwiła że jeszcze miesiąc:-p ale to nic, szef tej firmy wchodzi co nam remontowali i mówi czy na dniach maluszek się urodzi:-D a wczoraj w pracy klient jeden że super wyglądam, jak jego zona do porodu która przytyła 8 kilo w ciąży :-D nie prostowałam wagi tylko napomknełam o terminie nieco odleglejszym:-D

M standardowo mnie wpienia bo nieczułe bydle takie się zrobiło :dry: jak mu nie minie po remoncie to wezmę z nim rozwód mimo braku ślubu:-p:-D Ostatnio się skarży że wszyscy do niego dzwonią i się żalą i kumple z "podwórka" i z pracy starej i obecnej a on jakby chciał to się nie ma komu wyżalić:sorry: i mówi co tu zrobić żeby mnie znielubili i dali trochę spokoju a ja mu na to żeby był wobec nich taki jaki jest w domu :-D ale się obruszył :-D dobra, zbieram się , miłego dzionka wszystkim:tak:

reklama
Witam po tygodniowej nieobecności
Ale w tydzień temu w czwartek w nocy M zawiózł mnie na pogotowie bo miałam trudności z oddychaniem i przyjeli mnie na oddział położniczy. Okazało sie że mam bardzo niski potas bo miałam 2,83 a zakres jest od 4-5 dali mi kroplówki z potasem i coś tam jeszcze. Mieli u mnie trudności z pobraniem krwi bo brak widoczych żył i się wkuwali w dłoń.
Z małym wszystko ok, ruchliwiec straszny. Szyjke mam skróconą i średnio miękką tak powiedział lekarz i mam się oszczedzać.Na ktg na szczesie nie wyszły żadne skurcze.Tętno małego zazwyczaj 140. Wynudziłam się że szok. Mam przepisany potas w tabletkach. We wtorek mam wizyte u swojej ginki.
Dzisiaj moja mała chyrczy od samego rana, mam nadzieje że nie rozwinie sie.

rusia ja ogólnie mam niskie ciśnienie zdarza mi się bardzo niskie standard to 100/70 albo 110/60
mysza wyślij siostrę do centrum handlowego i będziesz miała z głowy
justaa malutka 3 tyg temu miała niecałe 1300 a teraz prawie 2 kg, tylko że teraz myślę, że w drugą stronę przy cukrzycy może być tak że dzieci duże, jak nie mała to za duża hi hi hi
ania pestka mojego brata syn też miał okres buntu 2 latka i 3 latka, czasem naprawdę jak zacznie płakać że czegoś nie to normalnie szok, całe szczęście zdarza się to rzadko, ale zdarza się - konsekwencja to podstawa. A co do bycia służącą zgadzam się
kama dobrze że M w domu to najważniejsze
magdzia próbujcie z tym kredytem bo to jednak schodzi, a znów trzeba będzie brać nowe papiery za jakiś czas, ciśnij ten bank niech uregulują sprawę
misslena musisz postawić granicę, ale jasną np. mogę zajmować się do dnia ... do końca tygodnia przez ten czas musisz kogoś znaleźć. Ja wiem że łatwo się mówi tak z boku patrząc, ale prawda jest taka, że jeśli jasno nie postawisz granicy to ona będzie to wykorzystywać póki się nie zbuntujesz
tweenie trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści
jedyneczka no niestety nie ma lekko, ja się zastanawiam jak urodzę, bo jak mnie gin bada to mnie wszystko boli, a jak mała ma się ze mnie wydostać hmmm. Ja się bardzo bałam, że bóle krzyżowe mnie dopadną (wiem, że mnie dopadną, ale dobrze ze jeszcze nie teraz), to znaczy jak stanę przy desce do prasowania to ałaaaa. Fajnie powiedziałaś M

Ja dzisiaj się nawet wyspałam, trochę pracuję na kompie a miałam jechać na te targii, nie wiem czy zdążę bo mam wizytę u gin o 16.40 a jeszcze musze jedną rzecz skończyć. Dzisiaj też mam jakieś spotkanie z panem od parkietu, sprzedawca który zaproponował nam dobrą cenę, lepszą niż w innych sklepach, więc czemu nie.
Dziś zobaczę też wyniki swoje i dowiem się czy szyjka ok.
Odezwę się pewnie wieczorem. Miłego dnia

jedyneczka oj nie chciałabyś słuchać moich biadoleń, uwierz mi;D Czasami sama siebie słuchać nie mogę:] Co do siostry to wiem, ale ja po prostu jestem za dobra... Szkoda mi też tego małego bo wiem jak jest do mnie przywiązany a praktycznie nikogo obcego nie toleruje, wiec trudno będzie kogoś znaleźć... ale cóż, ja nie poświecę życia dla jej dziecka.
tiffi1 chyba dojdzie do tego że właśnie tak zrobię, chcę być miła itd ale przecież ja nie jestem wół, mam swoje potrzeby i teraz tym bardziej powinnam mieć spokój:( a tu nic:(

jedyneczka - tak w Lidlu te kostiumy w Uk sa nie wiem jak w Polsce ale mozna dokupic rozne gadzety pletwy i nie tylko jakas rurka i bedzie gites zawsze mozna poudawac ze przyszlo sie tylko po to zeby ponurkowac . Bo nie zniose faktu pokazania mojego brzucha :sorry::sorry:Juz sie cieszylam ze moze mi nic nie wyjdzie jezeli jeszcze nie wyszlo . Ale jak czlowiek ma pecha to na maksa rwa kulszowa , rozstepy, zylaki , pekajace naczynka na nogach , zgaga. A na poczatku ciazy bylo tak pieknie :wściekła/y:

tweenie 3mam mocno kciuki !!!
mysza wyslij mloda do kina albo jakiegos wiekszego centrum handl i bedzie miala zajecie ;-);-)
Wczoraj zrobilismy przelew na to zadluzenie, dzis M w pracy ale bedzie dzwonil tam i dowiadywal czy pieniadze doszly, jesli tak to poprosi o wyslanie mailem zaswiadczenia o calkowitej splacie tego telefonu. Najgorsze, ze dodzwonic sie do nich to cud bo jedyny oddzial w kraju maja w Wawie (a my z Gdyni). Jeden numer na infolinie i czekasz jak glupi zeby sie z kimkolwiek polaczyc... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie..:sorry:

Byłam na zakupach i nabrałam sobie bananów, czekoladowe ptasie mleczko, wafelków i Kubusia truskawowego i bede wcinać wszystko naraz - tak jakoś mnie naszło :-D:-D

A na obiad dziś - kalafiorowa z koperkiem !!:tak::tak:

No więc jestem, ale nie udało mi się odebrać wyników... Może będą na 15 a ja o 16 muszę być w centrum u ginka....
Teraz wcinam ciasteczka deserowe i piję kakao :-)
ania_pestka - mój M cały czas pyta, czy chcę się zamienić miejscami, bo widzi, że mi niewygodnie, ale ja za Chiny nie oddam mojego legowiska przy ścianie :happy2: Zresztą ja na sen nie narzekam, a ostatnio do kibelka budzę się dopiero ok. 5-6 rano. Ale mi narobiłaś smaka na krokieciki...
Anetka - u nas na słoneczko się raczej na niebo nie wybiera... Fajnie, że już jutro będą panele i mebelki ... U mnie jeszcze się nie zapowiada na jakieś mebelki dla dzidzi :-D
Misslena- z naturą nie wygrasz... Choćbyś nie wiem, czym smarowała... Moja ginekolog powiedziała, że mam sobie podarować nabijanie kieszeni firmom kosmetycznym, bo jeśli skóra ma skłonności, to nic nie poradzę... No więc olewam wszystko... Póki co nie wyskoczyły, ale jeszcze trochę czasu jest. A słyszałam o przypadkach, że wyskoczyły dopiero po porodzie:confused:
Cynamonka - dobre z tą pizzą. Możesz nawet zaproponować, że wrzucisz ją do pieca :-)
Ewelad - jaki kolorek łóżeczka Ci się wymarzył ? Ja chciałam kupić jakiś ciemny orzech, albo wenge :happy2:
Patipaula - szybkiego powrotu do zdrówka. kuruj się :happy2:
Gregorka - ja też sobie wojaże po sklepach odpuszczę, nie czuję się na siłach i brak kasy mnie nie zachęca. Może jakbym miała pełny portfel to bym się wybrała :-)
Jedyneczka - to 10 zł różnicy. Normalnie jakie ździerstwo... I jeszcze tyle czasu im to zajmuje, a przecie z surowicy już robili AntyHBs, a na kiłę też z surowicy... No nic najwyżej nie będę miała dziś tego jednego wyniku...
Tiffi- miłego dzionka i nie przemęczaj się ;-)
Magdzia - no skąd oni wzięli w ogóle to 15 zł :eek: paranoja jakaś. ja też muszę napisać o pozamykanie rachunków po spłacie rat, bo nic nam nie przysłali...
A wyżerkę sobie fajną zafundowałaś. Z przyjemnością bym się przyłączyła, ale dziś na wadze 69 kg... Paranoja jakaś... :zawstydzona/y:
bla bla bla... pełna chata a ja się nudzę,,,

Mysza1984 chyba coś w tym jest, moja mam miała ze mną wielkie rozstępy jednak teraz są one niewidoczne, moja siostra w ciąży jak chodziła to ani jeden jej nie wyszedł a u mnie są na udach od wewnętrznej strony, kilka mam też na zewnętrznej no i dzisiaj zobaczyłam te na brzuchu, do tej pory miałam spokój, smarowałam i było dobrze, ale jak widać było mi to pisane, teraz dalej będę smarować to może nie będą się robiły większe, poza tym przecież nie wyrzucę niemalże całego kremu bo to by było dopiero wyrzucanie pieniędzy.
I też słyszałam o przypadkach że komuś tam wyszły po ciąży, jednak sama nie znam nikogo z taką przypadłością.

No więc jestem, ale nie udało mi się odebrać wyników... Może będą na 15 a ja o 16 muszę być w centrum u ginka....
Teraz wcinam ciasteczka deserowe i piję kakao :-)

Magdzia - no skąd oni wzięli w ogóle to 15 zł :eek: paranoja jakaś. ja też muszę napisać o pozamykanie rachunków po spłacie rat, bo nic nam nie przysłali...
A wyżerkę sobie fajną zafundowałaś. Z przyjemnością bym się przyłączyła, ale dziś na wadze 69 kg... Paranoja jakaś... :zawstydzona/y:
bla bla bla... pełna chata a ja się nudzę,,,

No piszcie dziewczyny takie pisma o pozamykanie rachunków bo kiedyś się możecie obudzić z ręka w przysłowiowym nocniku jak ja (chociaż żadnej tego nie życzę!!)
Nie wiem za co te 15 zł ale zalegaliśmy ze spłatą od 511 dni... oczywiście żadnego listu ani telefonu o tej sytuacji z banku nie było przez cały ten czas a telefon na raty braliśmy pod koniec 2007 r tylko na 10 rat... Które notabene spłaciliśmy bo mam 10 pokwitowań.
No cóż, więcej nie będziemy brać nic na raty z nieznanych banków. Wolę wziąć w swoim gotówkową pożyczkę i kupić coś za nią, a oddawać swojemu bankowi.
Co do wyżerki to rzeczywiście sobie poszalałam ale Mysza Ty sie w ogóle nie przejmuj bo ja mam 86 kg na wadze :-p:-p

Misslena ja też mam takie sine rozstępy na udach pod tyłkiem i teraz robią mi się z przodu, moja mama też je miała i po porodzie jej zeszły

reklama
Do góry