reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam dziewczynki:-D
emih ja myślę, że z tym ugryzieniem kleszcza to do lekarza powinnaś się wybrać, mam nadzieje, że kolejna noc będzie lepsza.
tweenie szybkiego załatwienia sprawy u kardiologa
mysza no to niech do końca taki konkretny będzie, zdaj relacje z efektu:tak:
ewcik gratuluje zakończenia remontu łazienki, już jedno z głowy:tak: na pewno zdążycie, trzymam kciuki i oczywiście czekamy na zdjęcia:tak:
louise Tobie to powinnyśmy wszystkie dziękować za tak długaśne posty:-D
atabe tak to jest z facetami...praca Ci nie służy...zresztą Ty masz nakaz odpoczywania...
tiffi trzymam kciuki za USG
kama super, że dieta się sprawdza a i że waga stoi:tak:
Co do pępuszka...spirytus stosowałam przy Piotrusiu i teraz też mam taki zamiar:tak:
Miłego dnia dla wszystkich

reklama
atabe no ja tez wlasnie w okolicach 100 a dzisiaj to nawet 117 mialam przy cisnieniu 120/80 ale powiedziano mi ze to w normie wiec tego trzymac sie bede:sorry2:

louise w takim razie dziekuje ci za to ze ty mi dziekujesz:-D

Vanilka wejdz sobie na sierpniowki to zrozumiesz;-)

To ja chyba posiedzę dłużej i każdej z WAs jakieś dziękowanko dorzucę do statystyk? :tak:;-)

Mi, te 4 lata temu mówili abym spirytus albo gencjanę na pępek używała. To fioletowe to gencjana? czy rivanol? Nie pamiętam, ale po tygodniu odpadł (fakt... bruuuudzi....)

Niunia- termoforu nie można (jakiekolwiek ciepło w okolicach brzucha, nerek itd) może doprowadzić do krwawień w pierwszych miesiącach ciąży a nawet do wcześniejszego porodu (to samo się mają przeciez gorące kąpiele) więc: NU NU NU :sorry2:
Ewcik- ty uważaj szaleńcze na siebie- tyle ostatnio biegasz, szalejesz i się przemęczasz! (Jedyneczka zresztą też :wściekła/y:) Louise ma racje- te puchnięcia są od chodzenia- mi też lekarz do znudzenia powtarza: NOGI DO GÓRY (bez skojarzeń proszę ;-))
Atabe- rozumiem CIę kobieto... Ja z moim M tez mam taka samo... Ale to moja wina. Przecież wszystko zrobię lepiej w domu i tak w koło... :sorry2: Proszę go niechętnie zeby coś zrobił, on bidak robi, a ja krzyczę ze nie tak i gdzie on ma oczy przeciez brudu co niemiara :eek:

Dziewczyny, wracam od lekarza. Wasze kuksańce podziałały (bo dla mnie lekarz to jak umieram- nienawidzę łapiduchów :cool2:) NIestety, odrazu boleriozę okrzyknęło szanowne grono i to bez testów itd bo odczyn skóry, obrzęk itd i że niby dobrze ze jednak tak szybko to zauważyłam. Testy mogę robć za ok 2miechy czy nic nie zostało. Antybiotyk min 30dni już w pierwszej dawce przyjęty :eek: Skierowanie do zakaźnego, jakby coś się działo i do chirurga gdyby jednak swędziało, ale wstępnie diagnoza że bolerioza I stopnia ale antybiotyk powinien podziałać. A.. I podobno wyjałowię się i muszę dbać by grzybica mi się przed porodem nie przyplątała (wiadomo- dziecko przechodząc przez kanał rodny się zaraża), więc jeszcze zadanie dla gina...
Poza tym trzy kobiety w przychodni (łacznie z lekarzem) orzekły, że chyba termin tuż tuż :zawstydzona/y: Lekarka więc powiedziała, że przecież nie zdążę wybrać antybiotyku zanim mała się urodzi, ja że jeszcze mam 6-7tyg, a ona popatrzyła na brzuch i mówi: Oj nie sądzę :eek:

Ostatnia edycja:
emih mam nadzieję, ze antybiotyk podziała, dobrze, ze już go bierzesz! ehhh z tymi głupimi kleszczami nie ma żartów...a co do osądzania terminu porodu po wielkości brzucha, to jakieś szarlataństwo :eek: przecież każdy brzuch może wyglądać inaczej na tym samym etapie ciąży!

u was też pada i ogólnie listopadowo za oknem?

ahahaha okazało się, że żona tego montera pracuje w przedszkolu państwowym. podał mi przykładowe ceny i ogólnie co i jak :-D Ma 3-miesięcznego dzieciaczka.
Pracuje rzetelnie dlatego dałam mu bigosu :-D

witam:-) napisałam długiego posta i wcięło:-( nie dam rady drugiego!

tyle pamiętam :
emih dobrze że już po lekarzu- będzie dobrze! co do złotych myśli otoczenia dot. naszej ciąży, to wymiękam czasami, mnie wczoraj znajoma niewidziana od 5 lat powiedziała po tym jak powiedziałam, ze dziewczynka prawdopodobnie, że na 100% bo jestem spuchnięta na twarzy- no k...., jakie to miłe, zwłaszcza, że wszyscy własnie mówią, że wciąż wyglądam tak samo-poza rosnącym brzucholem, no ale cóż, musze z tym żyć:-)

hej:-)

ja dziś spedziłam dzień z teściową, najpierw byłśmy w szpitalu bo musiała sobie badania porobić a potem chodziłysmy po sklepach,teraz dopiero wróciłam do domciu,a M z teściem tapetują od rana i pokoik nabiera kolorów
stopy to też już mam jak płetwy,wstaje rano i juz opuchnięte,teraz poleze z nogami w górze i Was nadrobie

reklama
hej:-)

ja dziś spedziłam dzień z teściową, najpierw byłśmy w szpitalu bo musiała sobie badania porobić a potem chodziłysmy po sklepach,teraz dopiero wróciłam do domciu,a M z teściem tapetują od rana i pokoik nabiera kolorów
stopy to też już mam jak płetwy,wstaje rano i juz opuchnięte,teraz poleze z nogami w górze i Was nadrobie

ja bym tak entuzjastycznie nie napisała o dniu spędzonym z teściową :eek:

Do góry