reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Gratki kochana :happy2::happy2::happy2:super,ze synus bedzie :tak:
my tez szukamy chaty ..masakra ...jeden mamy upatrzony ale zawsze cos nowego lepszego mozna znalezc :happy2:

Dziękuję Vanilka :-D
Ja się też cieszę jak nie wiem co.Nawet mój jak do tej pory chciał córę to teraz chodzi dumny jak paw,że jest prawdziwym mężczyzną bo pierwszy będzie syn :-D:-D:-D Jak wracaliśmy ze szpitala to się puszył,że myślałam,że odleci :szok::szok::-D

Vanilka mnie to się już nawet nie chce szukać tej chaty jak sobie pomyślę :no:

reklama
DZIEKUJĘ DZIEWCZYNY BARDZO ZA GRATULACJE:happy2:
Chodzę jak w jakimś obłędzie z usmiechem od ucha do ucha:-)
Już wiem dlaczego na zakupach tylko różowe ciuszki mi się podobały;-)
Imę jeszcze nie wybrane,nawet wstępnie żadnych propozycji nie mamy,bo założyliśmy,że będzie chłopczyk i stanęło na Tymonie,ale dla dziewczynki to nie bardzo pasuje;-)
no chyba nie bardzo dla dziewczynki Tymon, chyba że Tymonka :-)
tweenie na fasolkę ze śliwkami to poważna sprawa, czyi na dwoje babka wróżyła
oczekiwanie co do 1% podjęłam już i to już chyba trzeci rok, przeznaczam go na fundację hospicjum to jest coś co w Polsce słabo funkcjonuje a oddziałów paliatywnych jak na lekarstwo Hospicjum to też Życie
maruśka co do hoteli w egipcie to zgadzam się z agatha, która polecała Hilton long Beach w Hurgadzie (hotel ma własną rafę dla tych co lubią posnurkować), byłam też w Azur Arabella (kiedyś nazywał się Iberotel Arabella) może nie najnowszy hotel, ale super i All Inclusive jak w żadnym hotelu (bardzo bogate). No co do zemsty faraona, ja bardzo cierpiałam, dobrze, że HLB ma swojego lekarza na terenie hotelu, ale musiałam wziąć zastrzyki bo byłam w nie najlepszym stanie. Ja osobiście w ciąży bałabym się. Anais pisała, że słabe All w HLB a jak ja byłam to było ok, może dlatego, bo ja alkoholu nie pijam więc trunków nie smakowałam zbytnio, ale napoje sama sobie nalewałam i były ok, a co do terenu to rzeczywiście jest rozległy - stąd nazwa, ale ja miałam bungalow niedaleko więc nie musiałam biegać z końca
angelie gratulacje synusia i będzie Alan (jak syn Edyty Górniak - tak mi się skojarzyło)

Ja jutro mam wizytę, ale tak jak pisałam bez USG więc płci się nie dowiem, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dziewczyny mam pytane o L4, bo idę na zwolnienie od jutra, czy ja dobrze rozumiem, że ja co miesiąc zanoszę zwolnienie do firmy i przez 1 miesiąc płaci pracodawca, a przez następne ZUS, tylko ja donoszę zwolnienia pracodawcy i tyle. Na zwolnieniu będę w sumie 6 m-cy, ale rozumiem, że już nieaktualny jest ten zasiłek rehabilitacyjny

tak, zanosisz do pracodawcy i dalej pracodawca się martwi. Tyle tylko, że nie możesz mieć żadnego dnia przerwy przy zwolnieniu.
Ja już od końca listopada leżę :/ i się bardzo cieszę, że już nie trzeba biegać za tym zasiłkiem rehabilitacyjnym

tak, zanosisz do pracodawcy i dalej pracodawca się martwi. Tyle tylko, że nie możesz mieć żadnego dnia przerwy przy zwolnieniu.
Ja już od końca listopada leżę :/ i się bardzo cieszę, że już nie trzeba biegać za tym zasiłkiem rehabilitacyjnym
Czyli musi być ciągłość, a nie wiesz czy coś się zmieniło w 2010r czy nadal przez 1 m-c płaci pracodawca a potem ZUS i kto wypłaca macierzyński?

Angelie Gratuluję synusia:-D
Jak Wam już fajnie dziewczyny, że wiecie co pod serduszkiem nosicie:tak:
Ja się nie mogę doczekać kiedy znów podejrzę moje maleństwo... denerwuję się zawsze i czekam jak na pierwszą randkę:-) Jak ostatnio pierwszy raz serduszka słuchałam to się mega wzruszyłam...

podobno nic w tym zakresie się nie zmienia. ZUS płaci macierzyński, który od tego roku jest dłuższy o 2 tyg :)
I od tego roku przysługuje ojcu też dodatkowy tydzień (tyle tylko, że nie wiem, czy roboczy czy nie) urlopu - do opieki nad dzieckiem. Jeżeli nie wykorzysta go do ukończenia przed dziecko roczku, przepada. I ojciec nie może także wykorzystać tego urlopu w czasie trwania macierzyńskiego.
Tyle z nowości na 2010 :)

Angelie Gratuluję synusia:-D
Jak Wam już fajnie dziewczyny, że wiecie co pod serduszkiem nosicie:tak:
Ja się nie mogę doczekać kiedy znów podejrzę moje maleństwo... denerwuję się zawsze i czekam jak na pierwszą randkę:-) Jak ostatnio pierwszy raz serduszka słuchałam to się mega wzruszyłam...

Dziękuję Anais i cierpliwości jeszcze troszkę i Ty się dowiesz ;-)

Oki ja już idę spać bo jutro znowu pobudka rano.Kolejne USG - tym razem tarczycy :baffled:

Ja też już się żegnam powoli...
Powiem Wam jeszcze, że maluszek od dwóch godzin fika jak szalony, a ja się do własnego brzuszka uśmiecham jak szalona zamiast się skupić na nauce do jutrzejszego egzaminu (ostatniego już z resztą w historii moich studiów)...

Dobranoc dziewczyny i dobranoc maluszki:-)

a ja jeszcze szukam, gdzie w tym pięknym mieście usg można zrobić. Miałam 3 tyg temu robione, ale mam zastrzeżenia do lekarza, który przeprowadził badanie. Dla świętego spokoju, chcę powtórzyć badanie. Ale jak patrzę na cennik, to aż mi się słabo robi :/

reklama
Ja dzisiaj pierwsza?Nie do wiary:tak:

tiffi niezły sen, skąd Ci się teraz taki temat we śnie nawinął:tak:Odnośnie urządzania, zaglądasz na deccorie?Ja lubię tam polukać:happy2:Zbieram też gazety tematyczne od 10 lat i walczę z M żeby mi ich nie wywalił bo lubię obserwować jak trendy się zmieniają:tak:Kuchenkę miałam i chwaliłam sobie z płytą ceramiczną gazową a osobno piekarnik elektryczny, wydaję mi się że gazowa tańsza i tym się kierowałam głównie a trochę też tym że jak braknie prądu nie jestem udu......na z gotowaniem:tak:

dzamena jeszcze nie użyłam gwałtu poczekam do weekendu:happy2:latem to się szwendamy :piwnica, garaż, stryszek ale zimą to kiszka bo zimno wszędzie:-)

aszka ja już pisałam że Emi miała swój pokoik i spałam z nią w tym pokoju ponad rok bo eksiowi dziecko by w nocy przeszkadzało:baffled: Ale starałam się żeby zasypiała sama w pokoju i tak się nauczyła, przyszła pora to do łóżeczka i nynki :happy2:A teraz mała będzie spała z nami w pokoju nim rozbudujemy chatke:tak:

keejt wiem że można apap, paracetamol ale ponoć średnio pomagają jak pisały dziewczyny:-(

louise mam nadzieję że brzuszek już nie boli?

Supcio zdrówka życzę, dbaj o siebie bo my słabe teraz, ja już niby zdrowa ale śpiki nadal do pasa:no:

mammi gratulacje córci , ale Ci się wymarzyło i wyśniło:tak:!!!!angelie gratulacje synka!!!!!:tak:
agatha idziesz z córcią do lekarza czy jak mam nadzieję już jej lepiej?Prezent bomba, mój by na taki nie wpadł:-p
gregorka 21 i 5 dni z tego co wiem to dobry termin.

anaise powodzonka na egazminie:happy2:

Do góry