reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć dziewczyny... to moje początki, i na forum, i pierwsza ciąża.

Jestem pierwsza z moich koleżanek, nikt jeszcze maluszków nie ma, mam nadzieję, że tu poznam jakieś warszawskie (i nie tylko), przyszłe mamy:) A może i jakieś spacerki z lipcowymi maluszkami się udadzą w przyszłości?
Pozdrawiam przyszłe mamy:)

reklama
Ja tylko na sekundkę - bo musze isć dalej robić:-(

tiffi - mi poradziła szampon squa-med

A co do brazowej lini ja mam cały czas od poprzedniej ciąży, tylko ze jasniejsza sie zrobiła póxniej.
Widziałam, że to szampon leczniczy i uważaj żebyś go nie kupiła a okaże się że nie można w ciąży. Generalnie w ciąży nie bardzo można stosować szamponów przeciwłupieżowych. ja kupiłam nizoral i okazało się, że nie wolno
malewa to ja wciągałam przez dwa dni leniwe, ale nie pierogi tylko kopytka, były pycha
atabe normalnie strach chodzić na zdjęcie szwów, bo zaraz ci coś wytną, ale tak serio to fajnie, że się okazało, że jest dobrze, nie myśl o tym lekarzu, najważniejsze, że wszystko ok
dzamena ja miałam spadek mocy i musiałam się zdrzemnąć 40minut. A co do syna to coś ty ty się w ogóle nie starzejesz to dzieci się starzeją :-)
vanilka co do koloru to ja pytałam ginekologa i powiedziała, że lepiej unikać farbowania, choć moja koleżanka w ciąży farbowała co miesiąc
louise a ty masz w przyszłym tygodniu USG, ja mam we wtorek tylko wizytę i wtedy pewnie wezmę skierowanie na USG, ale pewnie koło 17tygodnia pójdę, chyba, że każe mi iść na USG dopiero koło 20tyg

Dzisiaj na kolację jadłam jajka na twardo z majonezem (kieleckim oczywiście). Dziewczyny nie wiem czy wy też tak macie, ale ja już dzisiaj nie mam siły chodzić. Przed południem chodzę siku rzadko, a pod wieczór tak często, że już nie mam siły, co 20minut. Dobra znów muszę iść

Witam się po dniu nieobecności, teraz nadrabiam czytanie:-)

Kama, witaj w kraju i ciesz się rodzinką

Vanillka, mi też od razu w tyłek i uda, buuu, ale ostatnio brzucha (tzn jeszce przed ciążą tez dostałam, teraz przynajmniej nie muszę wciągać, hihih

Dzamena, ja też jak czytam o tych 50 kg to doła załapuję, ja 70 przed ciążą, a teraz już 76, masakra. w pierwszej ciąży przybrałam, o zgrozo, 27 kg, ale już4 tyg po porodzie zgubiłam, a później byłam szczuplejsza niż przed ciążą i na to teraz też liczę.

madzia88gt, anais witamy

nie będę oryginalna, idę spać, padam z nóg dzisiaj.

tiffi ja też bardzo często chodze do wc doslownie co 5-10 min, ale ja strasznie dużo pije, praktycznie na okrąglo, w ciągu dnia to pewnie nazbieraloby się z 8L

życze dobrej nocy tym co idą spać albo już śpią ;)

Na dziś skończyłam. Całe mieszkanko wysprzatane (dobrze ze z mężem wspólnie sprzatalismy), zakupy zrobione, bigos ugotowany, ryba po grecku zrobiona , sałatka warzywna i karpatka. Reszta jutro. Wysiadam.

jestem...co za dzień...pól dnia spedziła w szpitalu na czekaniu, chociaż miałam umówioną wizyte na konkretną godzine:baffled: wreszcie jak weszłam to facet spojrzał i powiedział, ze ten obok też mi wytnie:szok: ja w szoku i mówie - ja tylko do zdjecia szwów! a on trzeba go wyciąć:szok: i wyciął:szok: do tego założyli mi taki opatrunek, ze cały mi przecikl i wszystko miłam od krwi:baffled:...mam dosyć. Mam wynik tamtego, podobno to zmiana nie złośliwa- ide poczytać w necie o niej bo dostałam tylko łacińską nazwe:baffled:...boli:-(

Bidulo Ty. Dobrze ze wynik jest dobry.

Jeżeli chodzi o poród SN lub CC to kiedy takie rzeczy uzgadnia się z ginekologiem?

To wszystko zalezy jak poród będzie przebiegał, jak dziecko ułożone,jak ciąza przebiegała itd.

tiffi1 Lekarka ta (dermatolog)co mi teraz leki przepisała-ten płyn i poradziła ten szampon wie ze jestem w ciązy. Ja zanim do niej poszłam zastosowałam nizoral bo myslałam ze pomoze ale nie pomógł.

Ja spadam kochane nie daje rady przy komputerze siedzieć-za bardzo zmęczona jestem. Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Nie wszystkie:-D:-D:-D:-D Ale dzisiaj jakis taki dzien ze albo ktoras sie z M zobaczyla po dlugim rozstaniu, albo cisninie nie takie i zadzialalo usypiajaco;-)
tiffi bedzie seidziala dlugo pewnie:-), ja nei wiem jeszcze, ale jak brzusio bedzie sie spinal dalej to w lozku z laptopem wyladuje i dotrzymam towarzystwa no ale tak do 24 bo pozniej pewnie padne:-D:-D

reklama
Hehe:) Fajnie tu na tym forum... na razie jestem jeszcze bardziej na etapie czytania:) Trochę tu czasu na czytaniu spędzić można... mam nadzieję, że jak się wdrożę to łatwiej będzie też pisać:)

Do góry