reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

wiecie o co chcialam was jeszcze zapytac,tylko sie nie smiejcie czy ktoras z was zauwarzyla ze odkad jest w ciazy wlosy w okolicach intymnych rosna szybciej:eek:bo ja tak mam ale nie tylko w "tych"miejscach tez i na glowie odrost w przeszybkim tempie sie pojawil ale farbowac i tak narazie ne bede.

reklama
wiecie o co chcialam was jeszcze zapytac,tylko sie nie smiejcie czy ktoras z was zauwarzyla ze odkad jest w ciazy wlosy w okolicach intymnych rosna szybciej:eek:bo ja tak mam ale nie tylko w "tych"miejscach tez i na glowie odrost w przeszybkim tempie sie pojawil ale farbowac i tak narazie ne bede.
No to wedlug przesadow - bedzie chlopak !!!! Tak wlasnie pisza,ze jak wlosy rosna Ci szybciej niz zwykle to na chlopaka.

Maly tescik :))

• Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się na brzuchu - chłopiec , biodrach - dziewczynka• Włosy na Twoich nogach rosną szybciej podczas ciąży - chłopiec• Masz wysoko brzuch - dziewczynka• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec• Stopy marzną Ci teraz bardziej, niż przed ciążą -chłopiec• Nie lubisz piętki chleba - dziewczynka, zjadasz- chlopiec• Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec• Babcia ma siwe włosy - chłopiec• Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka• Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec• Twoje piersi powiększyły się znacznie - dziewczynka• Igła nad brzuchem kręci się wkoło - chłopiec, wahadlowo - dziewczynka• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec• Wolisz słodycze - dziewczynka• Twój nos wydłużył się - chłopiec• Objadasz się mięsem i serami - chłopiec, slodycze i owoce - dziewczynka• Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi powyżej 140/min - dziewczynka, ponizej -chlopiec• Nie przepadasz za sokiem pomarańczowym- chłopiec• Odczuwasz bóle głowy - chłopiec• Twój brzuch wygląda jak arbuz - dziewczynka• Pokazujesz ręce stroną dłoniową do góry - dziewczynka• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec, obiema rekoma - dziewczynka

Dziewczyny,

Czy zastanawiacie sie juz czy bedzie chlopiec czy dziewczynka? Ja przeszukuje siec w poszukiwaniu informacji o objawach i innych czynnikach, ktore moglyby mi podpowiedziec co nieco,ale nadal nie wiem. Bardzo bym chciala dziewczynke i z tego co wyczytalam to do zaplodnienia musialoby dojsc na 2-3 dni przed owulacja. I tak sie zastanawiam,bo 15-go pazdziernika mialam straszny bol podbrzusza,a pozniej bylam u gin i powiedziala mi ze to prawdopodobnie byl bol owulacyjny,a nasze poczecie mialo miejsce 12-go :) Z drugiej strony liczac od poczatku @ to 14-ty dzien wypada wlasnie 12-go, wiec z jednej strony mam nadzieje,a z drugiej watpliwosci.Poza tym zjadam same owoce, grejfruty, jablka, banany i kwasne jogurty, slodkie nie za bardzo,a mieso wogole bleee - to chyba na chlopaka,co?? No i jak na razie ladnie wygladam ;) ,ale to dopiero poczatek...
Ja w pierwszej ciąży objadałam się owocami,ciągle jabłka i jabłka,całą ciąże byłam przekonana,iż będzie synek,a tu niespodzianka-urodziła się córeczka:-D

ja mam kolejną wizytę za dwa tygodnie i nie mogę się jej doczekać ;-)

Mimo tego że lekarz zapewnił że wszystko jest w porządku jakoś wole zobaczyć to wszystko na usg i mieć 100% pewności:-D:-D

u mnie jest dokladnie tak samo
ja mam kolejna wizyte 19.11 to bedzie juz 8 tydzien wiec mysle ze cos tam juz zobacze:tak:

to moja niestety dopiero 28 nie moge sie doczekać :-D:-D:-D. Po prostu tyłek mi sam lata że nie mogę usiedzieć na miejscu.

Dziewczyny czy wy też macie taką ochotę na seks cały czas bo ja nie mogę się oderwać od mojego :-D:-D:-D

reklama
Do góry