reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam wszystkie przyszłe mamuśki.
Trochę sie wahałam czy mam juz zacząć pisac czy nie. Dopiero jestem 3 dni po spodziewanej @ dwa testy wyszly pozytywnie. Testy robilam w dzien spodziewanej @ i w nastepny dzien, wiec na dzien dzisiejszy wychodzi 4 tydzien i 3 dni. termin wychodzi na 7.7.2010
No ale strasznie sie boje i nie chce zapeszac.
Jestem juz mamusią 4 letniej Kornelki, No zobaczymy jak to bedzie. Bardzo bym chciala isc juz do lekarza i cos zobaczyc i byc spokojniejsza. No ale wiem, ze to jeszcze za szybko.
Witaj :-)fajnie ,ze pojawila sie mamusia ktorej bedzie to druga ciaza :happy2:Nie bede sama ;-)

reklama
o jak fajnie, że też mialaś ostatni @ 23 września:-) ja ostatnio miałam 31 dniowy cykl, ale tak jak pisałam zdarzały się i dużo dłuższe i czasem krótsze:sorry2: a byłaś już u lekarza?

Życzę wszystkim miłego i spokojnego dzionka:-D

no właśnie jeszcze nie byłam, czekam do środy aż mój wróci z polski :-) jak planowaliśmy dzidzie to mówił że chce być przy NAS od samego początku - nawet u lekarza, więc cierpliwie czekam :-D

A ja dziś śpiąca jak diabli, późno poszłam spać bo w pracy do 24-tej, a rano trzeba było wstać do córy mojej szwagierki, ale byle do 13-tej - wróci to idę dalej spać :-D

dzieki za miłe przywitani.
Vanilka i mamy dzieci prawie w tym samym wieku z rocznika 2005. 2 miesiące róznicy. też sie ciesze, ze nie bede sama. My juz wiemy co nas czeka. Pierwsza ciaze mialam nie wesołą. Najpierw bylam chora na zapalenie oskrzeli od początku zajscia do 10 tygodnia i na dwoch antybiotykach, potem bole głowy potworne i na koniec gestoza- zatrucie ciązowe, Mam nadzieje, ze ta ciąza bedzie lepsza.

Arlecia Moja pierwsza ciaza tez nie byla za wesola :no:Poczatek straszne wymioty myslalam ,ze sie wykoncze ,potem od 20 tyg.podwyzszone cisnienie(pobyt w szpitalu) 8 miesiac gestoza (pobyt w szpitalu) no i urodzilam 15 dni po terminie !! i do tego cc ze wzgledu na cisnienie wysokie :-(tak wiec teram mam wiecej obaw bo juz wiem co moze mnie spotkac ...oby teraz bylo inaczej

Jejku dziewczyny nie straszcie:szok:

ja się właśnie zastanawiam, czy powiedzieć już rodzicom i teściom...bo w weekend się do nich wybieramy...

Cześć dziewczyny,

Widzę że sporo z was jest w podobnym wieku ciązy co ja:tak:
Ale ja liczę na to że urodzę w czerwcu;-) Tak jak wychodzi wg OM - 20 września.:-D

Pozdrawiam i życzę miłej i spokojnej ciąży.:tak:

wkoncu nas przeniesli:-)tylko dlaczego do czerwca 2010 ?

atabe Kazda ciaza inna wiec spokojnie;-):tak:

Jak mi sie dluza te dni do przylotu mojego m :-(Kiedy bedzie wkoncu ta sroda :-(

Ostatnia edycja:
Czesc, pare dni mnie nie byla a tutaj tak sie watek rozkrecil. WOW.

Więc ja tworze listę!!!! - LIPCÓWKI 2010!!!

nick - data porodu wg @ - data porodu wg USG - wiek - miasto

Aisim - 3 lipiec - xxx - 29 - Katowice

Dopisujcie się!!!
Nutella - 2.07.10 OM - 30 lat - Mediolan

Mam pytanko....Czy odczuwacie jakieś dolegliwości w podbrzuszu?? Tzn, ja wieczorami jak się pojawię to czuję jakby coś się "rozciągało" ;-)
Mam nadzieję, że to się fasolka zagnieżdża na dobre i macica się rozciąga ;-)
Macie coś takiego???
Z objawów to tylko piersi cały czas mam bolące.
Jesli chodzi o mnie to od dzisiaj mega spiaca jestem, poszlam spac o 22 wstalam o 8.30 i teraz najchetniej znowu poszlabym spac :dry:. Duzo sliny w ustach i od wczoraj jakies mini mulenia sie zaczynaja. Piersi nie bola wcale...

Dziewczyny a kiedy zamierzacie powiadomić o tym fakcie swoich bliskich?? bo ja się właśnie zastanawiam, czy aby jeszcze nie jest za wcześnie:sorry2:
Najblizsza rodzina i przyjaciele poinformowani, wierze, ze bedzie dobrze.
Pozdrawiam.

Macie juz jakies odczucia co do plci dziecka? U mnie dzien przed testowaniem snil sie chlopczyk, dlatego zdecydowalam sie siknac na testa, choc to jeszcze przed terminem @ bylo.

reklama
Do góry