reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

emih - może nie od razu entuzjazm. Pierwszy szok był raczej mały jak na nich :-) o tyle mi lepiej mam, zachowali się bardzo w porządku i bardzo chcą pomóc na tyle ile mogą. Nie wiem tylko co do rodziców mojego Miśka :dry: jakoś nie wierze że postawią się odpowiednio w tej sytuacji ale mam nadzieję że się mylę:-).

Dzisiaj ogólnie samopoczucie dobre tylko wielka senność,:-) a wy dziewczyny jak mija wam dzień?

:-) U mnie ok, tylko głodna jestem jak wilk cały dzień, a na kolacje zjadłam więcej od mojego męża:szok:

reklama
Wiecie co dziewczyny ja przerzucam się teraz na mięso wędzone przez moich rodziców mam ten komfort że mogę sobie pozwolić na wyeliminowanie konserwantów zawartych w kupnej wędlince :-D:-D. Zawsze to jakiś plusiki dla maluszka musimy dbać o to co jemu bo i on to przecież z nami je :-D:-D:-D. Właśnie zaraz wyjmą mi świeżą wędlinkę i nie mogę się doczekać bo głodna jak wilk jestem :-D:-D:-D.

Dzieki wszystkim za milutkie powitanie:-)
rybkabial ja rowniez staram sie uwazac na to co jem.Zazdroszcze Ci tych wedlinek;-) Ja staram sie kupowac wedliny nie faszerowane konserwantami, tylko sa dosyc drogie ponad 30 zl za kg, tylko nie wiadomo, czy faktycznie nie dodaja chemii.
Jem tez wiecej owocow i warzyw niz normalnie. Najgorzej jest z rezygnacja z kofeiny bo niestety mało sypiam .Myślicie, że jedna kawa dziennie szkodzi fasolce?
Pozdrowionka:-)

Rybkabiał- ty szcześciaro :cool2: Lekarz moje kuzynki powiedział jej w ciąży (po tym jak przytyła 25kg specjalnie nie rozpychając sobie żołądka) że w tych czasach za nadmiar kg odpowiadają kkonserwanty która są praktycznie w każdym jedzeniu zakupionym ze sklepowej półki :wściekła/y:

Najgorzej jest z rezygnacja z kofeiny bo niestety mało sypiam .Myślicie, że jedna kawa dziennie szkodzi fasolce?
Pozdrowionka:-)
JA prawdę mówiąc piję 2 kawy dziennie tyle że z płaskiej łyżeczki... Lekarz w poprzedniej ciązy mi powiedział: bez przesady- ciąża to nie choroba- i pozwolił na kubek dobrej kawy albo dwóch słąbych a nawet pół kieliszka czerwonego wina- niby pod kątem anemii :szok:
Dla mnie najgorszym bólem jest... rzucenie palenia :zawstydzona/y:

NUTELLA gratuluję bliźniaków
a ja dziś zrobiłam sobie tescik chyba tylko po to żeby zobaczyc dwie wyraźne krechy
i zobaczyła i czekam na wtorkową wizytę bedzie równe 5tc mam nadzieje że coś już zobaczymy
zmykam spać dobrej nocki lipcóweczki

ja zawsze dzien zaczynam od kawy z mlekiem..owszem teraz staram sie juz nie na pusty zoladek jak zawsze pijam...ale u mnie poki co odwrotnie-jak w poprzedniej ciazy brak apetytu...ale to na plus, bo z Duska przytylam jedynie 10 kg..oby i teraz sie tak udalo.
Witam nowe mamuski:-)Gratuluje nam wszystkim!:-) i zycze spokojnych miesiecy! :tak::tak::tak:

Dziekuje za gratki dziewczyny :)

Rusalka u mnie w rodzienie nie bylo takiego przypadku, ale tesciowa miala blizniaki.

Gratulacje:-D:-D podwójne gratulacje:-):-) mam nadzieję, ze to nie działa w ten sposób, że co kolejne usg to znajduje się kolejny dzidziuś;-)
Dacie radę w końcu szczęscia nigdy nie za wiele:-D
Atabe, tez mam taka nadzieje, bo maz mi chyba z domu zwieje jak by bylo wiecej niz 2 :D
Witam nowe mamy :)

Kaska- dobranoc :-)
A powiedzcie dziewczyny, czy tempka ledwie 37 jak nie 36,9 to zły znak? :-(

reklama
U mnie mama boi się że mogę mieć tendencję do tycia :-p. Dlatego no cóż muszę jakoś temu przeciw działać chyba im szybciej tym lepiej. Najgorsze jest to że kocham pizze taką z De grasso ale chyba raz na jakiś czas się skusze. W ogólę od czasu domniemanego zaplodnienia mam wielką ochotę na kukurydze w każdej postaci a zawsze wczesniej z każdego dania wybierałam :-p. Zastanawiam się czy to moja podświadomość czy zachcianki ciążowe :-p.

Ja problemu z kawką ani innym szkodliwymi napojami nie mam na szczęscie jedyne co pijam to woda i herbata i to słaba :-D. Nie lubię za to przetworów mlecznych kefirów mleka jogurtów ale będę musiała się przyzwyczajać bo czytałam że jest ważna w diecie przyszłej mamusi ;-).

Ech coś mi ta wendlinka nie chce się uwędzić :-D

Do góry