Marta- pozostaje tylko życzyć pogody:-)
Co do zatruć, to
Nef - tak jak piszesz- cola i wódeczka
w Turcji tak się "zabezpieczaliśmy"
no a właśnie, u nas wczoraj biegunka...krew i śluz w kupie, więc wizyta o pediatry się szykuje. dałam smectę i na razie jest chyba ok...Myślałam, że może od mleka krowiego bo ostatnio ciągle je płatki na mleku (mm nie chciała), ale w aptece powiedziała, że jak jest krew, to bakteryjna jakaś...Może ja coś ze szkoły przyniosłam, albo z piaskownicy...Dziś teściowa nie upilnowała i łyżeczkę piasku zeżrała...a wiadomo jak w piasku- piesek nasika, kotek...
Dziś M z nią po południu wyszedł i śmiałam się, że "dzień tatusia" bo sami tatusiowie w piaskownicy
Zuzia to codziennie mnie czymś rozśmieszy albo zaskoczy...Wczoraj pytam ją- chcesz deserek? Ona-nie. A co chcesz? a ona- kawę, z mekiem
nałogowiec mi wyrósł-chyba po mnie, bo ja nawet w ciąży piłam- jedną, a nie 3 i słabą (rozpuszczalną), ale piłam...
Wczoraj też zainteresowała się moimi kosmetykami, więc jej obiecałam, że pokażę jej dziś te "skarby". I ona się zaczęła upominać. Pokazałam jej jak się cień nakłada, dałam pędzelek, ona tak samo sobie oko maluje i mówi- fajnie:-)Później pokazałam jej paletkę cieni, a ona mówi- ładne
Je deserek i mówi- dobry, słodki....No chyba smaku to nie rozpoznaje???
Albo wczoraj patrzy na mnie i mówi-mama oko, pomalowane...
Strasznie spostrzegawcza jest. No i papuga- powiedziałam kiedyś, jak znalazłam poplamione ubranko-babcia Cię w ogóle nie pilnuje, a ona wczoraj-nie pilnuje, nie pilnuje...Pytam- Zuziu, kto nie pilnuje, a ona, że babcia...Muszę uważać co mówię, bo wygada M lub teściowej
Tak samo jak coś zrobi, a wie, że źle, to mówi do siebie-nie możesz, nie rób tak, a widzisz, mówiłam:-)albo mówi,że coś chce zjeść, a zaraz potem dodaje-akurat i kiwa tak śmiesznie głową (ja tak mówię, jak coś chce, a wiem, że raczej tego nie zje).
Albo mówi rano-kąpu kąpu, a zraz potem dodaje- teraz nie, wieczorem...
i strasznie "porządnicka" się zrobiła- jak jej się coś wyleje, kapnie przy jedzeniu każe dać ścierkę, wyciera i mówi- w porządku.