reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

tweenie a nie boisz sie ze jeszcze za wczesnie?skoro nie lubi to moze jeszcze bardziej sie zrazic gdy bedzie robil to obcy? ja czesto myje sobie zeby przy niej i wtedy ona tez chce.

reklama
eijf nawet jak nic jej nie będą robić, niech się oswaja. Olka jest dzieckiem nadwrażliwym, więc trochę jej to zajmie. Ten zapach, ostre światło, dźwięki:nerd:
W szpitalu była 4 noce, a nadal mamy traumę poszpitalną, mimo że to już kilka tygodni minęło :zawstydzona/y:

tweenie-to uwazaj zeby jej nie zrazic.no ale nie wiem zreszta jak oswaja sie dzieci ktore sa bardziej wrazliwe od innych

hej dziewczyny,
ale miałam nadrabiania:p Człowiek nie zagląda 3 dni a tu taka produkcja. Przeczytalam nie wiem ile spamietałam, ale spróbuję poodpowiadać:)
Sasanka co do ciuszków to ja nie uważam że te bez firmowej metki nie muszą być gorsze, a natomiast te najtansze body z H&M zazwyczaj są cienkie i szmaciane;( W Poznaniu np są dwie hurtownie takie małe (o których wiem) odziezy m.in dla dzieci maja tez detal i maja bardzo dobre gatunkowo ubranka i w dodatku Polskie. Nie wszystko co ma znaną metkę jest lepsze od tego co jej nie ma:D
Marta Basia śpi w ciagu dnia też 1,5-2 h i w nocy tak od 21-22 do 8:15;) Każde dziecko potrzebuje innej dawki snu! Nie martw się na zapas i pogadaj z pediatrą!
Co do ząbków to Basia myje 2x dziennie i sama, czasem da sobie poprawic, ale potrafi chodzic z ta szczoteczką 5 minut. Tylko u nas problem, że ona zasypia z mlekiem:( i po tym już mleka nie chce, myslę ze muszę zacząć podawać mleko przed myciem i zobaczymy jak będzie! By mycie ząbków nie szło na marne!
U nas weekend rodzinnie, pieczenie pierników, niedziela leniwa. Wczoraj byłam na wigili z dziewczynami z watku poznanaksiego, swiatecznie sie zrobiło jak nic;)
Eijf co do choinki to ja chce zywa ale mniejsza niz zazwyczaj...zobaczymy jak Basia zareaguje, musi się uczyć że nie wolno:p

sasanka to mnie chyba zdopingujesz do wizyty dentystycznej z małą. My mamy dwóch stomatologów w rodzinie i jak dotąd ciężko nam się wybrać....

mysle ze co do zebow to kwestia kosci po prostu.jeden bedzie te zeby szorowal po kazdym jedzeniu i mial dziury a drugi zaniedba a zebom nic nie bedzie.

jesli chodzi o hm to dla mnie baardzo przecietna marka.nie jest droga wiec ok na te pare razy ale zebym strasznie polecala to nie.jak dla mnie szczegoly sa niedopracowane

no wybierać się wybieramy, nawet w gabinecie Zuza już była, jak poszłam kasę za leczenie zęba M oddać:-D

mam nadzieję, że nic strasznego się nie dzieje, zwłaszcza, że my pijemy wodę. w swoim życiu wypiła może ze 3 soki, i to właśnie ostatnio jak skończyła jakieś 15 mcy.

jeden sok na 2/3 dni nam wystarczył.

mm w ogóle nie pije, tylko je kaszę 2 razy łyżeczką. zęby myjemy choć różnie idzie- raz lepiej raz gorzej...

no i ciastka też dostaje przy okazji, nie codziennie....więc myślę, że z próchnicą nie powinno być problemu, ale z wapniem może...choć pediatra twierdzi, że kasza na mm 2 razy dziennie i jogurt zaspokajają zapotrzebowanie na wapń....

no ale pójść nie zaszkodzi. i oswoi się dziecko trochę.

chciałam iść do takiego specjalnego dzieciowego, no ale oni niestety za kasę, a mnie nie stać w tej chwili. Zostaje mi wizyta na NFZ u mojej dentystki. Co prawda gabinet nie ma zabawek itp. ale dentystka jest bardzo delikatna, dokładna i wydaje mi się, że do dzieci też ma podejście...

Basia duzo soków pije, ona uwielbia bobofruty;/ rozcienczam jej pol na pol z woda, ale zawsze:( ech a wode to najlepiej z lovi 360 bo z butelki nie za bardzo, wiec chyba czas rezygnowac z butli!
Kurde a unas problemy ze snem wstała dziś w sumie po 8 ale szła spać o 22:30;/ kurde już nic nie kumam, zasnęła w 5 minut bez mleka - wypiła je podczas filmu około 20:30. Może ona nie jest zmęczona o tej 20-21 ze nie chce tak spac ostatnio? ale jak zrezygnuje z drzemki popoludniowej to nic nie zrobię za dnia i nie wiem czy mała wytrzyma, chyba ze by ja wybudzać po 1 h a nie pozwalać spać prawie 2 godziny? Sama nie wiem, potem pójdzie do przedszkola i będzie spanie o 12, więc w sumie by sie potem uczyła ponownie zasypiać w dzień...ale wywód;P

Skrzat, mam podobny problem ze spaniem i niestety bez drzemki w dzień Radek nie daje rady, albo pada o 19-ej i wstaje o 5-ej rano, więc błędne koło :( Wybudzanie nie pomaga, bo jest potem zły i rozdrażniony, a i tak wcześniej się nie położy. Bez względu na to, o której go wykąpiemy, zasypia nie wcześniej niż o 22-ej .

reklama
skrzat-nie sadze ze wytrzyma ci bez spania caly dzien i bedzie wesola.To jeszcze dziecko i chyba potrzebuje tego odpoczynku w poludnie.ja przekonalam sie ze niezaleznie od tego o ktorej spac pojdzie (idzie zwykle o 20 ale powiedzmy jak nie ma nas w domu,na imprezie itd kiedy wracamy pozniej albo kiedy kladziemy ja u kogod i budzimy o 24) to i tak wstaje mniej wiecej o tej samej godzinie.Moze to przejsciowe tylko?Moze pomoze jakis codzienny,ten sam rytual przed spaniem?
mowisz o spaniu w zlobku.O jakim wieku piszesz?To dzieci spia w przedszkolach?Ja mysle ze gora do 2,5 roku moze 3 bedzie potrzebowala drzemki.Czy po prostu mowisz o zlobku?

Do góry