reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Nef-fajnie, że już są buty:-)teraz Ty sobie jakieś zakup, a co!:-)
Eijf- jeszcze raz zdrowia! fajnie Ci, że Lily lubi się przytulać:-)

u nas dziś o mały włos od tragedii....Zuzia spadła z kanapy...złapałam ja nad samą ziemią, bo by centralnie wygrzomociła tyłem głowy w podłogę...ze sporej wysokości i skończyłoby się pogotowiem:-(
Siedziałyśmy razem na kanapie, ona wstała, złapała się poduszki, która jest na kanapie i razem z tą poduszką zaczęła lecieć...Niby człowiek przy niej siedzi, cały czas ma na oku, a tu...do tej pory mi gorąco na samą myśl.

dziś dowiedziałam się , że koleżanki synek złamał rękę...tak szalał pod czas zabawy...Czasem naprawdę dziecka nie upilnujesz, choćbyś nie wiem jak pilnował.

zaraz będę film oglądać "Kobiety pragną bardziej", ot taka lekka komedyjka w sam raz na sobotni wieczór dla relaksu:-)

reklama
Joaszka-no nie da się nie da bo to ulamki sekundy.Moja kiedyś spadła centralnie głowa w dół i tak utknęła miedzy stolik a kanapę ze się wytrzymać nie mogła.jak ja zobaczyłam to myślałam ze kark skrecila bo głowa na podłodze,nogi w górze...na szczęście nic się jej nie stało.!
Przypomina mi się tez jak mąż znajomej (ojciec kuzynki mojej małej) tak córkę pilnował i pilnował a ona potem w obecności 3 osób na plaskiej podłodze wyrznela głowa do tylu...a moja rzeczywiście przytulinska ale często wolałabym zeby ciut mniej mamuni dzieckiem była i dłużej zabawila się sama.wszystko by ze mną robić chciała

Jezu ja bym sobie jakaś babska komedyjke

moja Gosia to tez przytulanka. W ogóle jest taka bardzo dziewczęca, lubi opiekować się lalkami, wszystkim robi cacy, przytula się czasami nawet do dzieci na placu zabaw, daje buzi, posyła całuski, a jak jestem smutna, to przychodzi mnie pocieszać, kochanie moje:tak:

joaszka a jak tam komedyjka? nada się? bo ja ją nagrałam i może dzisiaj będę oglądać.
A wczoraj zdecydowałam się na wybuchowa parę - komedia sensacyjna, nawet mój M się wciągnął, polecam:-)
rany, jaki ja mam teraz luksus wieczorem, odkąd Gosia sama zasypia. Mamy mnóstwo filmów ponagrywanych, bo nie było kiedy obejrzeć. Teraz nadrabiamy zaległości:-)

buty pewnie czarne, lub fioletowe:)

My wczoraj bylysmy u znajomych, gdzie jest chlopiec 13 miesieczny. razem z Polą szaleli. to skakali po tapczanie, to się kladli na podlogę, to glaskali. Chichotali bez przerwy razem, super to bylo.
Az zaczelam miec ochotę na drugie dziecko, jak sobie wyobrazilam, ze by takie dwa brzdace sie bawily:)

Sasanka- przecież mleko matki to nie jest już główny pokarm...jakie by to mleko nie było jest lepsze niż mm. a ona nie ma się nim przecież najadać bo je posiłki stałe...
o pediatrach co to karmienie mm zalecają słyszałam- płacą im nieźle koncerny które te mleko produkują.
a wapń jest w jogurtach, serze, itp. więc na pewno nie od tego, że nie podawała mm, tylko dziecko w tym wieku już potrzebuje więcej tego wapnia, niekoniecznie z mm. a może ma jakieś problemy z wchłanianiem?

do dentysty się wybieram, tyle, że nie wiem jeszcze kiedy. a zęby to naprawdę sprawa bardzo indywidualna...mój brat specjalnie o nie nie dba, a ani jednej dziury nie ma. Ja dbałam i dbam, ale i tak ciągle coś się sypie...

kolor butów- czarny lub srebrny- pasuje do wszystkiego:-)no ewentualnie fioletowe, ale co za dużo...
Nef-film ok. taka bardzo schematyczna i przewidywalna komedia romantyczna:-) cieszę się, że już nie muszę przechodzić tych wszystkich damsko-męskich gierek, czekania na telefon.itp,:-)

M na siłce, Zozol mam nadzieję, że już zasnął, ja barszcz ukraiński gotuję. Chora kurde jestem i źle się czuję:-(

A stomatolog nie powiedziała,że mm ma cukier?wapń nie tylko w mleku jest, więc to nie przez to,że mm nie piła, tylko ogólnie przez to,że miała za mało wapnia w jedzeniu,lub ma upośledzone wchlanianie.nam pediatra swego czasu zaleciła wapń w tabletkach,bo też podejrzewala niedobór wapnia.ale skąd miała wiedzieć jak żadnych badań nie zleciła? Na Listy do M też planujemy iść, choć mąż za takimi filmami nie przepada:)

do fioletowej kiecki to ja bym pewnie czarne buty zalozyla tudziez srebrne wlasnie.Oczywiscie mozna kombinowac z innymi kolorami ale tak najbezpieczniej bo np fiolet to trzeba by miec dobry odcien a poza tym moim zdaniem cos innego dla kontrastu byloby ladniejsze.

Mala mleko nadal uwielbia i chetnie pije.Zeby czysci tez ochoczo dwa razy dziennie a czasem jak przypadkiem w lazience jestesmy to i wiecej .Do dentysty sie z nia poki co nie wybieram.Nie widze potrzeby.

U nas nie bylo planow ale pomimo nienajladniejszej pogody udalo sie mile spedzic dzien.Poszlismy na pobliska farme dla zwierzat co mala bardzo lubi.Przy okazji okazalo sie ze moge tam kupic jajka kurek co sobie luzno biegaja.Nastepnie wizyta u tesciowej gdzie doatrlismy troche plany swiateczne.

Byla przy okazji mowa z moim o prezentach milkolajowych i swiatecznych.Tu wlasciwie dzieci dostaja glownie na mikolaja ale u nas bedzie chyba odwrotnie.Takim polskim zwyczajem:)
Na mikolaja mam juz laptopa zapakowanego.Na swieta glownym prezentem bedzie drewniana kuchenka ktora mam zamiar jakos w tygodniu zamowic keukentje janod | ilovespeelgoed.nl i pare drobiazgow typu odkurzacz ,moze drewniane warzywka kistje met groenten janod | ilovespeelgoed.nl

No fajne zabaweczki:-)ja też zaczęłam się nad laptopem zastanawiać. a jaki Ty zamówiłaś?wklej link. ja wypatrzyłam na allegro 2, jeden z FP a drugi jakiś inny, z tym, że drugi to ma kształt świnki i wydaje mi się fajniejszy, a funkcje podobne jak ten z FP. no i tańszy. ale Fisher to Fisher...także nie wiem...
Filmik z zoo widziałam- fajny:-)

reklama
joaszka-to nie zoo, to taka farma jakich tu pelno, zaraz kolo domu.Dzieci "z miasta" moga sobie wejsc i pobyc z kozami,kurami,krolikami..krowa nawet jest itd.Na filmie to jeszcze myslelismy ze zamkniete ale otwarte bylo.
Poza tym mozna usiasc i napic sie goracej czekolady a nieco starsze dzieci siadaja i moga malowac lub zajac sie robieniem czegos.Do wszystkich zwierzatek mozna podejsc,glaskac;one takie dosyc przyzwyczajone.
co do laptopa to zaraz zobacze czy znajde link do tego naszego.Wzielam go ale szczerze powiedziawszy nie wyprobowalam.Widzialam tylko ze ma wiele funkcji i jest dla dzieci od lat 2 (czyli z doswiadczenia wiem ze dobry od teraz).Ten w ksztalcie swinki ma szwagierka i moja bardzo lubi sie nim bawic.Mysle ze w zupelnosci wystarczy choc nie wiem jaki ten fishera?ten nasz wiem ze ma ekran na ktorym wyswietlaja sie literki wiec moze sie to przydac ale kiedys.

Do góry