reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ja dzis wprawdzie wypuscilam sie na zakupy ale dosyc krotkie bo ile mozna chodzic z dzieckiem,nie zakupilam jednak jeszcze butkow.po pierwsze mala chodzi na razie tylko kolo mebli i robi to boso.skarpety sciaga a butami w domu nie wyobrazam sobie jej meczyc.na dworze jeszcze nie chodzi dlatego ze sama nie potrafi:)na trawie tez jest na boso i tak po niej lazi przy takiej zabawce.mysle ze za miesiac rozgladne sie na sanadalkami czy butkami bo kto wie,moze jeszcze ze dwa trzy mc i zacznie chodzic?
dzis natomiast kupilam tylko spodenki 3/4 (bardzo podobaja mi sie szorty ale nie chce by pozdzierala kolana) oraz dwie koszulki tak wiec na razie ma troche z krotkim rekawem.teraz jeszcze jakies z dlugim i przede wszystkim musze znalezc jej cos na impreze z okazji roczku:)upatrzylam cos ale jest o wiele za drogie...
no ale dzis nakupilam juz pierwsze rzeczy na jej impreze urodzinowa bo bedzie w dwoch kolorach.troche przerazilam sie ze za same plastikowe naczynka (talerzyki,kubeczki,sztucce) zaplacilam ponad 40 euro !!Teraz jeszcze balony,cos na stoly,serwetki,moze lampiony (bo impreze chce w ogrodzie jesli impreza dopisze) i bede sie maltretowala szukajac odpowiedniego koloru.

hej
sasanka-pytałaś o rozmiar bucika-Natka na 20-tki.

ja dziś tak na szybko....bo mam trochę pracy
a potem YCD

miałam Was zapytać czy Wasze malce śpią w skarpetkach???
bo ja swojej zakładam....ona zawsze gdzieś te nogi wyciągnie a potem ma zimne....

moja spi w cienkim bawelnianym spiworku(pod spodem albo cienka pizamka bez skarpet czy stopek albo same body z rekawkiem jesli jest bardzo cieplo) bo tak spi tu wiekszosc dzieci a poza tym ona wyladowuje w lozeczku wszedzie tylko nie pod kocykiem:)
o cos takiego
slaapzakje - Google zoeken

a tak w ogole to zachorowalam na bardzo droga sukieneczke ktora pewnie tylko na urodziny malej bym wykorzystala i pol wieczoru glowie sie kupic czy nie kupic...w ogole walnieta jestem

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za odp.

moja też ma taki śpiworek-ale ona nie bardzo chce w nim spać....wierzga nogami -chyba jej nie wygodnie??? ona czesto się przewraca na brzuszek i śpi na brzuchu....może dlatego???

jak tam dziś...pamiętacie o swoich MAMSIACH?????

a Wasze bąki zrobiły Wam jakąś niespodziankę???
moja zrobiła mi wielką....ale kupę z samego rana ;)))))
no i poprzytulała się trochę... ;)
synuś też mnie ucałował jak się obudził a teraz w przedszkolu...
potem idę na przedszkolne występy z okazji "dnia mamy"
zobaczymy co maluchy przygotowały???? ;)))))

miłego dnia.

my śpimy w takim śpiworku cieńkim z ikei, polecamnasza od początku spi w spiworku i jest do tego przyzwyczajona. siada tez sobie w nim, klęka i przemieszcza się.Ejfil, ja bym nie kupowała jakiejś drogiej specjalnej sukienki, tylko najwyzej cos letniego, co moze tez wykorzystac pozniej.w ogole nie planuję jakiś specjalnych strojow na urodzinki. Imprezy zrobimy pewnie dwie, jedna dla rodziny- chrzestni i dziadkowie, a druga dla znajomych z dziecmi. cos mat jej zalozę, bo mam parę ladnych sukienekco do sandalkow, to nie planuję kupna. mala jeszcze nie chodzi, wiec jak jest cieplo ma skarpetki same, a jak bardzo cieplo, to gole nogi. a jak zimno, to kupilam jej juz 3 meisiace temu adidaski rozmiar 21, ktore są duze i mam nadzieje, ze do jesieni wystarcza

Kasia-moja tylko na brzuszku spi à w spiworku i siada i stoi jak wejde do pokoju.moze kwestia przyzwyczajenia?

Marta-ja sukienek teraz czesto nie kupuje bo mala raczkuje i zawija sie pod kolana no ale na roczek na impreze chcialabym cos bardziej odswietnego.pewnie bedzie to wlasnie cos czego potem raczej za czesto nie zaloze ale kurcze roczek raz sie tylko ma:)moze znajde cos tanszego.pracuje nad tym

o jezuniu jak mnie wk ludzie w pracy i jak chce do domku!na dodatek sie wyletnilam,klapeczki,zadnej kurtki à tu pogoda zawodzi.nic to moge marznac byle tylko do domu isc

Z okazji Dnia Matki moja mała glista ugryzła mnie w brodę do krwi:baffled:

wolę jak wykorzystuje swoje ząbki, żeby się do mnie pięknie uśmiechać....

reklama
o bozi w koncu weekend.szkoda ze pogoda sie zchrzanila:(
po drodze do domu zakupilam kolejne dekoracje na jej urodziny (nie chce na ostatnia chwile latac szczegolnie ze konkretne kolory chce).
mala w domu zaczela sprawnie lazic przy takiej zabawce do chodzenia.w razie czego ide obok zeby jakos zapobiec glebie.
jutro mam dwa dzieciaczki w domu a wieczorem do kina z kolezanka:)

Do góry