reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Niunia dzisiaj znów grzeczniutka u dziadków a na dokładkę nie płacze już w aucie, eh dojrzewa to moje dziecię:-D A na noc wypiła 120mm jak dla niej wyczyn a potem dobiła wieeeeeeeeeeeeelkim przepełnionym cycem:-D

kasiamaj moja też musi mnie mieć na oku ciągle:-p

agatka to sądne te noce mieliście:baffled:

atabe a pracuję u mojego M w firmnie czyli tam gdzie w ciąży czyli w domu:-D Sprzedajemy przez allegro:tak: Ale z Jagódki spryciara:szok: Moja przy twojej to leń pospolity:-p

tiffi Wracaj szybciutko do siebie i do Zuzi;-) trzymam kciukasy!

peemka to dobrze że wrażenia z pierwszego dnia pozytywne:tak: Skoro tyle naszych maluchów ma takie nocki do poopy to chyba faktycznie zębiska:dry:

mysza my miałyśmy z palca ale to w 3 miesiącu , zależy też od laboratorium chyba.

aneta-h no widzisz, plus choroby taki że jesteś na bieżąco czyli nie ma tego złego:-D Żeby Michasiowi przeszło choróbsko! Ja byłam z Emi jak miała 1 roczek nad morzem ale była pogoda więc bawiła się super i ja też:tak:My w wakacje remont gruntowny w domu:dry:

madzik więc się nic nie przejmuj wagą Julci, jesteś laseczka i Julcia też będzie:-)
Gerbera wcina Nadia, ja też je lubię bo chyba najsłodsze jest:-D

ewelad a co to za wyprawa, do knajpki ? Pewnie tęsknią nasze skarby , moja zaś na rączkach wtulona do mnie chce zasypiać, trwa to kilka minut i odpływa ale chyba potrzebuje tego kontaktu właśnie:sorry2: Ja też spędziłam swojego czasu na Mazurach super wakacje, spokojne, kojące i idealnie z maluchem:tak:

reklama
heloł:-)

dziecię ładnie dzisiaj pospało do 7 rano, ale w zw z tym nie było dosypiania rannego, na które mamusia tak liczyła:-) teraz też już śpi, a ja sznycelki usmażyłam i zasmrodziłam cały dom:baffled:

jedyneczka widzisz jak ładnie sobie radzicie-super, że u dziadków ok, u nas babcia nie nosi zbyt wiele na rąsiach, bo nalegałam na to, ale za to zapodaje przeboje pt 'mydełko fa' i 'jesteś szalona', więc stwierdziliśmy z D, ze dla równowagi w weeknedy będziemy słuchać z Liliputą trash metalu:-D ja jestem wyrobnikeim, to musze być energiczna, Ty jako pani prezes możesz sobie pzowolić na ekstrawagancję dostojnego wykonywania pracy:-D weź moze urlop dla podratowania zdrowia:-D
tweenie służa Olci wojaże jak widać:-)
kasik welcome bejbe!!!!!!!!!!!!!!!
Mysza powodzonka z rehabilitacją, będzie git wszystko:-)
kamcia a może by jakąś kaszkę wciągnęła MAjcia?

tweenie może powietrze a może zmiana otoczenia na Oleńkę tak wpłynęły:happy2: Moja zaś szybciej pada wieczorami od kiedy do dziadków jeździ, pewnie zmęczona wrażeniami:tak:No to Cię poniosło na tych zakupach:-D Jak będziesz się jeszcze widziała z tą pediatrą zapytaj czy browar też odczula:-D Nadia też woli bobovite. Co robisz z włosami?

Właśnie, jak dajecie butlę w nocy to na leżąco, półleżąco?

kasik jak fajnie że jesteś i cieszę się że już się poukładało u Ciebie:-) w jakich godzinach pracujesz?

ewcik piesek jest super przyjacielem dla malucha, może kiedyś sobie sprawicie;-) U nas piękne słońce dziś było i wichura do tego więc nie wyszłyśmy:dry: Oj lubi być u dziadków ,lubi:-p A dziadek to jej z braku fridy dziś katar ustami wysysał:-D

mysza dobrze że ciocia jest u tiffi. Uściskaj ją tam ode mła:-) Jednak żyła czytam. He he mała cwaniara obrotowa:-D

Dobranoc bo siedzę na tym budzącym kompie do naprawy i niunia się wierci, może jej przeszkadza a na moim służbowym M gra w te swoje wojny:-D

cześć mamuśki
ja na szybko-dziś jadę na 10:30 na rehabilitację z małą.
ona jeszcze śpi...zjadła kaszkę i odpadła.
musze wszystko przygotować sobie.

wczoraj mała oparzyła mi się....byli znajomi J poprzynosił herbatę a Natka złapała za kubek wkładająć paluszki do środka-krzyk był niesamowity-od razu poleciałam z nią pod zimną wodę,na szczeście skończyło sie tylko zaczerwienieniem...nie ma żadnych bąbli ...
ufffff......

wpadnę do was później.
miłego dnia.

helllo:)
u nas nocka straszna,placz od 23 do 3.30,pozniej zasnela i wstala o 7,chodze na rzesach.teraz mala glizda spi,musze zabrac sie za obiad bo pozniej idziemy na spacer , za oknem piekna wiosenna pogoda,az zal jej marnowac.

tak sobie myslalam ze moze ten brak apetytu to od zmiany otoczenia,w koncu 1,5m-ca bylismy u dziadkow,dla takiego dziecka to masa czasu,sama juz nie wiem...nie chcialabym od razu leciec do lekarza zeby nie bylo ze panikara jestem,bo jestem:-p

kasiamaj dobrze ze tylko na zaczerwienieniu sie skonczylo:tak:

lece cos dzialac,milego dnia!!!

Cześć.

M ma dziś wolne bo pojechał z Julą do alergologa a potem idziemy z niunią na szczepienie. Teraz mała śpi po wytrąbieniu 120ml i to z butelki tt wreszcie bo ja się wykosztowałam a ta fochy mi strzelała:-D Ale zasypia tylko na rączkach od kiedy jest u dziadków , tylko 2 dni wystarczyły żeby się rozbiesiła:baffled: A tak dziadkowie mówili, nie noście, nie trzymajcie na kolanach jak śpi, dajcie do łóżka to lepiej pośpi (u nich na imprezach tak) a teraz co wchodzę to Nadia jak królowa śpi rozwalona albo na babci albo na dziadku:-D

kama za późno, już mi prezes zrobił dziecko:-D Cieszę się z tej mojej pracy choć M mnie wpienia bo uważa że wszystko robi/mówi najlepiej a ja uważam że ja:-D Ale zlewam go:-p Nie martw się moja mała też leń:-p A z nockami też mamy różnie:confused2: Jak apetyt Majeczki dzisiaj?

ewelad mnie rozłożyłaś na łopatki tym urlopem i M też:-D Trashu nie mam ale mam " zwykły" metal na kasetach z nie tak dawnych:elvis::-D czasów młodości:-D

kasiamaj dobrze że paluszek cały i zdrowy.ja się tak właśnie parę razy przyłapałam że np. staję z małą blisko kuchenki a tam się coś gotuje:-(

kama o jesteś już:tak: Może być że zmiana tak wpływa ,myślę.

dziewczyny ja osiwieję przez to moje dziecie- obniżenie łóżeczka nic nie dało, mala nadal w nim staje, a jak już stoi to tak się cieszy, ze piszczy i z radości sie puszcza łóżeczka a wtedy jest wielkie bach- już głową tak walneła o szczebelki... boję się, ze sobie coś zrobi przez tą swoją nieuwagę i wszyscy mnie wkurzają bo gadają- za wcześnie, nie pozwalaj jej...no to co kurna mam ją związać ??!:wściekła/y:

tiffi trzymam kciuki, obyś szybko wróciła i było już ok. Ja idę w marcu na ten wspaniały zabieg...
jedyneczka to super masz pracę, zazdroszczę;-) a co do pw- to tak oczywiście, tylko muszę m powiedzieć, bo ja nie pamiętam jakie mamy hasło na allegro :eek:
kama fajnie, ze jesteś :-)
aneta powiem Ci, ze ja w szoku jestem, ze ten czas tak leci i te dzieci tak rosną i się rozwijają...aż mi troszkę szkoda ;-)
madzik pozdrów Julę;-)
Ewcik a jak z Marcelkiem? coś się rozjaśniło w sprawie tej wagi? a i też bym chciała mieć goldena ;-) i też nierealne póki co...
ewelad to widzę ze Lilcia też diabełek ;-)

jutro chyba idę z Jagodzianką do lekarza, bo od jakiegoś czasu ma oczko czerwone i wysypkę pod nim, jednego dnia mniej widoczne innego bardziej i nie wiem co to może być a widać, ze ją męczy bo się drapie i czasem ma to oczko zapuchnięte.

hejka:-)

ja dzisiaj zapodałam urlop na żądanie, bo Lila dostała kataru i budziła się w nocy co 2 -3 godzinki jak wcześniej miała katar, to ze snem nie było kłopotu-wzięłam ją do nas do wyrka, żeby cokolwiek pospała, a ja padam dzisiaj, lekarz na 14-wolę iść kontrolnie, chcoiaż temp nie ma, ale coś pokasływałą w nocychyba jednak od spływającego kataru, ale wolę sprawdzić, jutro musze iść do pracy i D też, więc babcia zawalczy sama do soboty:baffled:

kasiamaj dobrze, ze się tak skończyło z tym oparzeniem
kamcia może rzeczywiście zmiana po takim czasie tak zadziałała- oby szybko minęło!!!
jedyneczka powodzonka na szczepieniu
atabe lepiej sprawdzić z tym oczkiem

Witam!:-)
Dzięki za miłe przyjęcie. Ja dziś w pracy i mam mała chwilkę, zobaczymy na jak długo...

myszka
- widzę, że u Was ruszyła rehabilitacja, u nas asymetria już pokonana. Rehabilitacja działa cuda, będzie dobrze!:-)
kama - ja Ci zazdroszczę tego siedzenia w domu z małą... To były czasy...:tak:
ewelad - spanie do 7 rano, jaki rarytas... Ja tylko mogę pomarzyć!:tak:
Bartulo tez akatarzony od piątku, byłam u lekarza, dostał leki i nic się nie rozwinęło. Ale katar posiedzi pewnie z 2 tyg. wolnego nie brałam, bo dopiero co wróciłam do pracy a tu wielkie zmiany... Noce nieprzespane, codziennie pobudka o 6, więc chodze jak zomby. tez zabieram go do łóżka, bo szybciej go uspakajam.
jedyneczka - mój Bartulo też spędza dnie u dziadków, nawet się zaklimatyzował. W autku to on lubił jeździć, więc z tym nie mam problemów. Z reguły zasypia zaraz po odpaleniu silnika.:-)

reklama
Do góry