reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

u nas kolejna noc do dupy, Mała do 5tej z groszem nie spała...

właśnie się dowiedziałam, że zmarł brat mamy, a mój chrzestny, eh :-( i tak się zastanawiam, co teraz zrobić. Pojechałabym do mamy na tydzień, ale nie za bardzo mam tak jak z dzieckiem, musiałabym kupić łóżeczko turystyczne, ale nie miałabym go i tak gdzie rozłożyć i ze spacerami lipa, na 4te piętro nie będę nosić wózka, z piwnicy pewnie wyjdzie beze mnie, a w aucie mamy się nie zmieści, żeby go tam na noc zostawiać.

reklama
Standard w nocy, 3 karmienia eh kiedy zacznie jadać jak człowiek w dzień:-p:-D
Poszła spać 22 pobudka 7ma, ja nie wiem że tyle jej starcza nocą. Chyba pojadę do teściów zaraz, może od nich mleko wypije a ja gdzieś pojadę. Bo wczoraj gerberem też pluła:dry: Po czy 2 cycki obaliła znów:baffled: No nie chce za chiny ludowe mm:-p

kasiamaj ja lubię te chrupki:-D

marta to się przekonasz dzięki kamerze i dobrze. To może i od tego kotka:baffled: Ale jak przeszła nawet to chyba nie pozostał ślad, może idź faktycznie do rejonu się uspokoić. A jaką ma Pola hemoglobinę? Bo niemowlaki też mają inną normę.

tiffi aaaa ja zrozumiałam jakoś że przewód kominowy odtykali:-D No widzisz , żebym miała silną wolę i jej herbatę dawała choć w nocy:sorry2: Najgorsze że ona cycka jak jest padnięta zazwyczaj przed zaśnięciem a cyc to taka maskota:baffled: Ja nie wiem jak będę pracować taka nietomna po nocy:dry: A są chyba takie do balejażu w domu farby, tak mi się zdaje że widziałam. T u nas odwrotnie z obracaniem:-p

dzień dobry ;-) choć u nas zimny i ponury
młoda wstała dziś o 5:30 na dobre i ani śniło jej sie zasnąć..
teraz dostała cyca i kimneła...
w nocy pobudki 3 razy też na karmienie...
ale po karmieniu od razu kima...więc było ok.

podajecie jeszcze wit.D????
ja miałam wahania -bo młoda dostaje cyca ale do tego kaszki i modyfikowane...(a tam też w składzie jest D) ale przeczytałam artykuł w gazecie biedronkowej o wit.D
że trzeba podawać bo dziecko zle reaguje jak ma za mało.przyznam że ja swojej nie dawałam jakiś miesiąc i zrobiłą sie strasznie marudna,nie spała nocami,była bardziej nerwowa,skonsultowałam się koleżanką z apteki,która też ma maluszka z końca czerwca,mówiła żeby jak najbardziej podawać wit.D do roku...zwłaszcza w okresie zimowym.
bo gdyby Natali była tylko na modyfikowanym to można byłoby zaprzestać-bo wtedy przyjmowałaby większą dawkę tej wit.ale jak ona wypije tylko ze 200ml.w ciągu dnia..i zje 2 razy kaszki po 150ml.to podobno za mało.
no nic..wróciłam i podaję 1 kapsułkę.

a co tam u Was???
już czytam i odpisuję.

Jedyneczka
-no..ja też je lubię..tylko że ja sienie wysmaruję tak jak ona :-D
Tweenie-
[*]
[*]
[*]-przykro mi z powodu Twojego wujka.
Ewcik-podeślij trochę słońca...bo u nas buro...:-(
też poszłabym sobie na spacerek-miłego spacerowania.;-)
Ewelad-no u nas to samo..Ci mówię..wszystko umazane...:-D
Tiffi-daj jej chrupa..zobaczysz samo ca będzie z nim wyprawić...:-D a naśmiejesz sie przy tym,nie ma obawy o pył..ona go tak rozmoczy że jej nie doczyścisz :-D-powodzenia.:tak:;-)
Marta-trzymam kciuki za Was-oby to nie było nic poważnego!!!przejdz się i dopytaj -powiedz że sie martwisz...może cś poradzą.i daj koniecznie znać...:tak:

miłego dnia dla Was.

Zapomniałam się pochwalić że M mi wczoraj różyczkę kupił bo stwierdził że tak dawno nie dostałam:rolleyes: Dobry Mek:happy2:

agatka
to wam namieszała TPsa:-p Ja jak mała daje czadu szukam usprawiedliwienia ale zaczynam się obawiać że charakterek to ona ma:-D Chyba nie macie wyjścia i musicie kupić Andrzejkowi lalę:-D Poważnie, często chłopcy się bawią lalami i tych co znam którzy się bawili wyrośli na kochanych i czułych chłopaków:tak: No i nie będzie może awantur z Kalinką wtedy:-D

ewelad też tak bywa u nas że się zrzymam , usypiam na siłę i kręcę głową co za dziecko a tu cały bok np. zajszczany:-D

mysza ale chęci M miał dobre:-D To Ci Ninę zabawią goście:tak: Moja mama też ma kota właśnie i jeszcze tam nie spałam ale jak będę to myślę się zamknąć właśnie w pokoju na noc bo kot nie nawykły do dzieci i niepewność jest. My mamy TP z telefonem w czym 60 minut do wygadania i tv (u dziewczyn jest) i 6 mega i płacimy 120 jakoś.

Wstała:-p

kurcze nie wkurzają Was te reklamy....

Jedyneczka-to gratki dla Twojego M- pomyślał facet....;) a im sie to rzadko zdarza ;)))-a może coś chce...zastanawiałaś sie nad tym...???? ;))) hehehehe ;)))

ja tydz.temu dostałam hiacynta w doniczce...teraz już rozkwitł i pięknie pachnie-no mój też pomyślał.

hahahaha ja też dostałam hiacynta :-D Wydaje mi się, że M bardziej dla siebie to kupił, ale niby z przeprosinami. Dołączył Rafaello. Kasiamaj - w jakiej temperaturze go trzymasz i jak podlewasz? Bo mój ma dużo pąków, ale wydaje mi się że troszkę usychają. Ja to nigdy nie mogę mieć kwiatów kwitnących, bo nic z nich nie wychodzi... Wczoraj M kupił mi cięte białe tulipany ;-)

Witam,
ledwie żyję dziś, moje dziecię już chyba sobie wpisało w grafik pobudkę o 3, bo kolejną noc z rzędu robi sobie 1,5 godz. przerwę w spaniu :nerd: jak już mi się udało zasnąć, dokładnie o 6:49 zadzwonił kurier, że ma dla mnie przesyłkę :growl:, m postanowił mnie rano nie budzić, więc zaspałam. Mały mi coś kaszleć zaczął i idę z nim do lekarza dziś, nich go osłucha dla mojego świętego spokoju. Wczoraj byłam u lekarza po zaświadczenie, że karmię piersią, a ona do mnie "a skąd mam wiedzieć, że pani karmi persią" no wtedy odparłam, że mogę jej pokazać :-D, no ale w końcu wypisała, przy okazji mnie osłuchała, bo mnie gardło boli i kaszel straszliwy męczy, ale wsio dobrze. Nie wiem czy słyszałyście, ale przy chorobach gardła można tantum werde p stosować pod każdą postacią.

jedyneczka to sympatycznie ze strony m :-) mój mi kwiaty rzadko daje, bo jak twierdzi ma uraz, była raz na wakacjach w anglii i dorabiał w ogrodnictwie:dry:

kasiamaj wit. d cały czas podaję, no ale od czasu do czasu zdarza mi się zapomnieć;-)

tweene u nas też noce się ciężkie bardzo zrobiły, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego wujka, a co do wóżka to ja też mieszkam na 4 i koła zostawiam w aucie, a górę wnoszę razem z małym i nam się sprawdza taki system.

_Ewcik_ u nas też chrupki i biszkopty królują :-), tylko biszkopty się do podniebienia przyklejają, ale Anti ma taką radochę jak je, że nawet to, że wszystko w koło jest zapaćkane nie przeszkadza :-)

Mysza1984 no jak masz gości, to przynajmniej Ninką się pozajmują :-) na moim m wymusiłam, żeby jutro wziął wolne, a ja chcę się wreszcie wyspać, zobaczymy jak się chłopak spisze. Tak mi narobiłaś smaka kiedyś tymi muffinkami, że aż dziś sama będę eksperymentować :-)

agatka_natalia to Ci zamieszanie TP zrobiła, jak dzieciaki będą więcej czasu ze sobą spędzały to się do siebie przyzwyczają :-)

tiffi1 mały tak memla te chrupki, że nie ma mowy o pyle :-) mam nadzieję, że jakoś dotrwasz do zabiegu, trzymam kciuki :-)

marta1210 też jestem za kamerą, zawsze będziesz spokojniejsza.

jedyneczka w żłobku będą mu zamiast mleka kaszkę podawać, bo ją w każdych ilościach jada (mam nadzieję, że się mu nie znudzi:-))

Moje dziecię odkryło wreszcie, że można sobie palce od nóg do buzi wsadzić i pomemlać i teraz prawie cały czas ze stopą w buzi leży :-D

Mysza-mój stoi na oknie...w temp.pokojowej chyba 21*C podlewam co 2 dni...ja mam różowego,i też 2 wypuszcza z boku.
Peemka-no to fajnie że nic Ci nie jest.trzeba było babie cyca wywalić i niech patrzy że karmisz...;)))
a o tantum to wiem..ja małej psikam na ząbki tzn.dziąsełka przy ząbkowaniu i bardzo jej pomaga.

peemka no własnie u mamy się nie mieści ten wózek, tzn. jak go na części pierwsze porozkładam to się upchnie w bagażniku i na tylnym siedzeniu, ale ciężko takie rzeczy będzie mi robić zimą i z dzieckiem na rękach

dziewczyny, niech mnie któraś zastrzeli. Przyzwyczaiłam się do spania po 3 godz na dobę i było ok, ale ostatnie 3 noce... Po raz pierwszy mam ochotę uszkodzić moje dziecko. Przed chwilą zrobiła sobie drzemkę - całe 20 min (a powinna prawie 1,5h) i teraz wyje, że chce spać...chyba też wyć zacznę

reklama
a w ogóle zapomniałam napisać, że poszłam dzisiaj z głupa do lidla i udało mi się kupić pampersy 4. Leżały takie ostatnie samotne, czekały na mnie. No i stwierdzam, że przechodzimy z pulpetem na czwóreczki. Było dużo, 2,3 i 5. Skarpetek i rajstop nie kupowałam. Nie powaliły mnie... Ja to wybredna jestem.
Czekam na wolną łazienkę, bo muszę łeb umyć. Wpuściłam pierw eMka siostrę, może tą rdzę z kranu spuściła :-D Jestem wredna ihaaaaaa

Do góry