reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

mysza ja tylko na chwilę z M i z małą, bo tam w mieszkaniu została spacerówka i inne rzeczy więc trochę zabraliśmy no i korespondencję. Nooo i co się nie chwalisz raz dwa że M dostał pracę, no to ja się cieszę a miałaś mi napisać na gg jaki system pracy. Powiem ci, że ważne by co jakiś czas zmienić pracę dla zdrowia psychicznego, a M tego potrzebował. To ciesze się razem z tobą - pogadamy

No dobra zaraz idę wziąć prysznic małą ululać i spać. M po dzisiejszych moich wywodach jakiś taki milszo-spokojniejszy. Jutro pracuje w domu więc też miło, bo będzie do kogo się odezwać, a we wtorek ma mnie odwiedzić koleżanka, więc też fajnie. OK zmykam.

reklama
jedyneczka: wyobraź sobie że sam wujek dotarł do przychodni. takiego ma stracha przed lekarzem że kilka dni przechodził rozległy zawał. Szczęścia miał na prawdę wiele! Dzisiaj już lepiej ale nadal na intensywnej leży, no i z pewnością poleży trochę.
A co do obiadów to na szczęście mąż konserwatywny ale przynajmniej nie wybrzydza ;) jak by spróbował to by sam gotował, bo ja taka zołza :) Oj a kluchy i pierogi to ja też uwielbiam :-D
Xboxa polecam w 100% - oczywiście tego z kinectem :) zresztą na Youtube pooglądaj jaki czad :)

a dywan - hmm powiedz mężowi że jak młoda podrośnie to nowy odlożysz do piwnicy, a stary wróci do łask i co miesiąc będziesz zmieniać żeby było ciekawiej :)
no i na to gardło Tantum verde!

aneta - moja k. z pracy urodziła pierwszego synka 5 kg i 59 cm to wszyscy w szoku bylI! Ha! ona też bo ginekolog mówił że koło 4 będzie ;)

tweenie - no wózek z pewnością typu "pociąg" no i kółka też powinny być większe - hm spróbuj używkę, nie koniecznie na allegro bo tam zawsze drożej, może w gazetach ogłoszenia przeglądaj, ale na portalach miejskich :)
A z tym uśnięciem nieźle, hehe dobrze że wyczerpane mamy nie usypiają :)

kropa - kurde ale masz pomysły! w życiu bym nie pomyślała że są takie wózki - faktycznie chyba lepsze rozwiązanie!

tetina - Pepco u mnie króluje! Wogóle fajnie bo można kupić u nich czasem rzeczy z UK - na przykład ostatnio kupiłam kredki do oczu Rimela za 1,99 :D

5 lutego idziemy na wieeeelką imprezę z okazji odejścia znajomej na emeryturę i kompletnie nie wiemy co kurcze jej kupić?! Macie jakieś pomysły? Kobitka jest dziennikarką, zadbaną i generalnie wszystko mającą. M. zrzuca się z chłopakami z pracy tak 300-400 zł będzie - tylko problem co?! POMOCY!

No, a my dzisiaj daliśmy Pataśkę do przedszkola a same sprzątamy po weekendzie ;) potem do rossmana bo słoiki babydream - 20% a potem kolęda, a że przychodzi dobry znajomy - ksiądz to posiedzimy do późna oj ;)

Cześć. Moje dziecię wczoraj miało do południa drzemkę 20 minut, w południe 1h i ok. 17ej też 1h i poszło spać o 23.30:confused2: Oczywiście jeszcze sie budziła do 1ej a jadła 3 razy po czym wstała o 7ej i dopiero teraz padła:shocked2: Nie wiem o co chodzi bo zębów ani śladu, nic nie zjadłam złego ani ona zresztą. I choroba jej nie dokucza bo cały dzień nastrój ma świetny, tylko jej się do spania psuje:-p Jak wstanie idziemy na spacer i do biblioteki bo już nie mam co czytać a na popołudniu umówię lekarkę. My z M ciągle katar i ból gardła, dziwne choróbsko:eek:

tiffi właśnie mój M wychodzi z takiego założenie i dlatego te firmy zakłada i próbuje sił bo fakt, im człowiek starszy tym o pracę będzie gorzej zwłaszcza że ja np. żadnym specjalistą nie jestem:-( Chciałabym się zająć aranżacją wnętrz bo lubiłam ten temat zawsze i myslałam o kursie eskk , zrobiłam sobie tak test na wyobraźnie przestrzenną i mi podali w wyniku że super i kurs projektowania domu czy ogrodu byłby dla mnie:-p M mówi szkoda kasy ale kto wie, mogłoby się przydać a naszej branży. To ty jeszcze nie jadasz kotletów?:shocked2: Niech przetrawi M choć mój jak tak milknie na moje zarzuty wiem że milknie bo jeszcze się czuje obrażony:-p:-D

aneta niezła klucha:-D

ewelad to Lila spryciulka:-) Ja jak mówię M że dywan musi być bo małą zmobilizuje do ruchu to on że ona sobie może się nie przemieszczać jak nie chce bo to jego i tak cudowna gwiazda:-D A dywan kupię, najwyżej będzie afera:-p Miałam właśnie w planach w czasie grasowania negocjować dywan ale mnie poniosło:-D

agatka to twój M frajer:-p:-D Ja się boję miodu bo to silny alergen ponoć:eek:

mysza moja też taki mułek:-D Ale po co ma się męczyć jak się rozryczy i już na moich nogach się przemieszcza:-p Ja chcę z ikea ten:
IKEA | Dywany | Duże i średnie dywany | HOVEN | Dywan, krótko ostrzyżony

Na taki mnie w tej chwili stać no i kolor praktyczny a myślę że będzie mi pasował do pokoju. I włos krótki chciałam żeby łatwo odkurzać i prać :-pjeszcze ten mi się podoba w takiej cenie ale mam chyba zbyt wzorzyste panele no i same proste formy w pokoju:
IKEA | Dywany | Duże i średnie dywany | JORUN | Dywan, krótko ostrzyżony
Super z pracą M no popatrz jak go docenili no i autografy możesz zbierać dla Niny:-D

tiffi czyli skutek jest przemowy:tak:

aguullka to wujek jak moja przyszywana babcia (babcia mojego eks) miała strach przed lekarzami i pierwszy raz była w wieku 90 lat jak jej coś do oka wpadło i dokuczało bardzo:szok: Kupię to tantum dziś bo nie wyrobie:confused2: mojemu M niestety wsio radno co leży na podłodze więc nie doceni comiesięcznej metamorfozy podłogi :-D
A jak koleżanka urodziła, sn? Może wycieczka znajomej? Albo kurs jakiś co by się nie nudziła,:-D tańca brzucha albo fotografii np?

aguullka może jakieś pióro z grawerem, albo album z jej tekstami, albo jakąs dyskografię, zależy co lubi. A jak wszytsko ma t raczej cos niestandardowego - robionego na zamówienie
jedyneczka może to ten skok, u mnie właśnie tak jest budzi się w nocy jest niespokojna. A ty jesteś teraz na bezrobociu??? Bo widzisz to osttani dzwonek teraz można na taki kurs z Unii pójść, albo dostać kaskę na otworzenie działalności, warto korzystać póki można. No nie jadam ale ze względu na woreczek, bo a nic smażonego nie mogę zjeść.
Co do dywanów ja małej chcę kupić coś i ten mi się podoba
DYWAN DZIECINNY 1.2x1.6 ZWARIOWANE ŻYRAFY!! (1395413873) - Aukcje internetowe Allegro

Wczoraj dowiedzieliśmy się, że babcia M zmarła, męczyła się już bardzo od 2 m-cy była w szpitalu. Także w tym tygodniu pewnie wybędziemy na pogrzeb.
Dzisiaj noc trochę lepsza w sumie 2 pobudki. Teraz mała glizda na tarasie a ja nadrabiam bb. M w domu więc raźniej

witam
U nas ok ,chociaz mała marudna od paru dni-chyba zęby idą ,ale sama nie wiem.Budzi się w nocy z płaczem .
Bylismy dzisiaj na spacerze 1,5 godziny ,ale dosyc zimno jest-mam nadzieje ,że już śnieg nie będzie padać,bo bez spacerów to można oszaleć w domu
Poczytam was teraz bo mam chwile

mysza ja właśnie mam z dłuższym, rasowe flokati mam:-D Ale super jest bo wytrzepuję tylko i piorę w pralce. Tylko że nie chcę żeby mała się kudłów najadła:-p U Emi mam shaggy 2 okrągłe dywaniki i po odkurzaniu jeszcze wtrzepuję śmieci z niego:eek: Więc ty faktycznie lubisz wyzwania:-D Ale może mam słabe ssanie, w odkurzaczu oczywiście:-D

tiffi teraz na urlopie jeszcze wypoczynkowym a od 3.02 do 31.03 wychowawczy a potem dopiero bezrobotny bo umowa mi się kończy 31.03 właśnie. I chciałam dotację na firmę tzn. M by zamknął a ja bym otworzyła na siebie jego firmę. A widzisz, zapomniałam o tym woreczku:sorry: Super dywanik:-) A jakie w jej pokoiku będą w ogóle kolorki? Przykro z babcią ale jeśli miała się męczyć to może lepiej? Ja tak sobie śmierć mojej kochanej babci tłumaczyłam.

madzik my też dziś na spacerku po przerwie długiej byłyśmy.Moja od dawna się budzi i tak kilka dni noc przesr....na jedna dobra i znów kolejne przesr...ne:-p:-D Zębów niet i w dzień super humor więc nie wiem o co chodzi, może te skoki których tiffi przytoczyła wykres:tak:

Byłam w bibliotece i mam pokarm dla ducha:-D Dla ciała też się coś znajdzie:-D

My po wizycie lekarki, Jest troszkę flegmy w gardełku ale reszta oki, zero zmian w oskrzelach a gardło blade czyli przeszło. Mówi że to jakiś czynnik chyba który podrażnia np. ten grzyb i zyrtec nadal podawać a za 2 tyg, na szczepienie to zobaczymy czy wszystko oki nadal. Ale niestety obudziła lekarka godzille i teraz mam przesrane:-D

tiffi teraz na urlopie jeszcze wypoczynkowym a od 3.02 do 31.03 wychowawczy a potem dopiero bezrobotny bo umowa mi się kończy 31.03 właśnie. I chciałam dotację na firmę tzn. M by zamknął a ja bym otworzyła na siebie jego firmę. A widzisz, zapomniałam o tym woreczku:sorry: Super dywanik:-) A jakie w jej pokoiku będą w ogóle kolorki? Przykro z babcią ale jeśli miała się męczyć to może lepiej? Ja tak sobie śmierć mojej kochanej babci tłumaczyłam.

:tak:

Byłam w bibliotece i mam pokarm dla ducha:-D Dla ciała też się coś znajdzie:-D

No właśnie właśnie o to chodzi by założyć działalność i trochę z tej Unii dostać póki jest możliwość. Tak tak ja na diecie od roku jestem, dzisiaj na obiad zrobiłam schab na parze całkiem fajny wyszedł, mam nadzieję, że mój woreczek to zniesie. U Zuzy ściany są takie delikatnie słoneczne a meble to wiesz klupś safari czyli ecru z brązem i zamówiłam jej pościel żółtą z czerwonym kwiatem i myślałam, by właśnie ten dywan był też żywy czerwony.

Moja mała ma naprawdę ten skok uderza w dyskusję, ale też czasem łapie nerwa. Po tarasie machnęła michę jabłka z biszkoptem i jeszcze sok marchewka jabłko teraz chyba ciśnie kupę. M znowu w robocie ma jakiś klops a ja ja mam jakiś słaby czas

reklama
hej kochane:-)

przez weekend szkoła, więc lipa:-p nawet nie chce mi się opowiadać, jaki sajgon z zaliczeniami-szkoda słów..

w piątek mieliśmy wyniki, lekarka taka młoda na szybko mnie poinformowała, że raczej wszystkie ok, ale trzeba kontrolować. w Domu na spokojnie sobie oglądam ten wypis i większość albo podwyższonych,albo obniżonych:no: dziś byliśmy pobrać kontrolne transaminazy,a w środę idziemy do gastrologa na kontrolę. w tamtym tyg już się cieszyłam, bo mały przybrał 100 g (ważył 7640), dziś go ważyliśmy znowu i 7580:no: ja nie wiem, dlaczego on nie przybiera, a w dodatku traci wagę:-( przecież naprawdę sporo teraz je. Dziś z kolei tak zwymiotował, ze chlustało z niego- załaman jestem:-(

ehh, sorry, że tak ciąglę o nas Wam truję..ale się martwię, bo nikt sobie z tych problemów nic nie robi

Do góry