reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dzieńdoberek:-)

pogniłyśmy dzisiaj długo, przerwa na posiłek i dalej gnijemy, coś oka nie mogłam dziś otworzyć:-) szaro za oknem, chyba jakaś śnieżyca będzie- ja już wolę mrozy, niż takie syfiaste roztopy, tak siak, czy owaqk- spacer będzie:-)

ewa no niestety, czas powrotu nadchodzi wielkimi krokami:-(
Gregorka poznaję że jej nie smakują, bo ma odruch wymiotny:confused: jak się krzywi tylko, to wiem, że chodzi o nowy smak-kwaśny np, ale krzywi się i wcina dalej, a po kilku słoiczkach właśnie była prawie cofka, więc dłam spokój, ja też-natchnięta przez tweenie- dałam wczoraj Lili herbatkę z niekapka- miny nieziemskie i zdziwienie, ale załapała i sma piła i sama trzymała- dumna z niej jestem, tylko muszę inny niekapek kupić, bo mam tt tylko
kropa powodzonka na szczepieniu!!!
jedyneczka super, że Nadisia współpracuje w kwestii spania!!! i cała noc-wow!!! ja , mimo że moja Lila już od dawna przesypia noc, budzę się 2 razy, niestety prawie zawsze również zakąszam cos i dopiero wracam lulu:zawstydzona/y: trochę Ci się pomyliło i do anetki odpisałaś, ale że ja bystra jestem, to wnioskuję, ze to do mnie:-D
emih witaj i wpdaj do nas częściej!!!

reklama
I ja się melduje
We wtorek była nas znowu pediatra ,zbadala nam dokaldnie małą z każdej strony i stwierdziła,że ten katar to najprwdopodobniej alergia-dostała leki do inhalacji.Kupilismy nebulizator i już dwie inhalacje za nami-jak ona się przy tym drze .Kazała tez zwiększyć ilośc zyrtecu do 8 kropel bo waży 8.1 a daje się krople na kilogram masy ciala.Ja widzę,że katar jest mniejszy.,
Pediatra powiedziała,że Julka jest bardzo slina jak na swój wiek i że jest duża :D
Poleciła mi kaszke Sinlac zamiast innych ,musze zobaczyć co to jest.
U nas pogoda okropna-deszcz ze śniegiem ,więc zaraz ładuje Julke to sapcerówki i idzie na balkon.....
Emih witaj!!!Miło Cię słyszeć.
Tiffi my też myslimy o jakiś domku ,może w poniedziałek uda nam się sfinlizować wkoncu transakcje ,ale narazie siedze cicho ,co by nie zapeszyć.Najbardziej mnei przeraza kwestia remontu i właśnie przeprowadzki,ale to by tak było w okolicach maja lub czerwca.Super,że ciocia przyjechała/
Mysza pociesze Cię,że ja własnei mam piąty okres po porodzie już
Jedyneczka wow-ile Nadinka pospała-ja kupiłam kaszkę manne z nestle i daje do zupki małą łyżeczkę i mieszam i tyle.Myśle ,że tak moze być.
Moja Julka już tez od tygodnia w nocy nie je tzn idzie spać o 20 ,budzi się koło 4-5 ,ale dostaje herbatkę i jeszcze do 7-8 śpi.

Dobra, niunia uskutecznia drugą dziś drzemkę to czas dla mienia:-D Na obiad chyba rozmrożę bigos, ostatnio nie mam weny do gotowania. Zaczęło się jak mała była dopalona taka że nie było jak, co prawda to było z 2 tyg, temu i dawno minęło ale mi się to lenistwo spodobało:-p:-D

ewelad
no się mi coś kliknęło z pospiechu, przeskoczyło, skasowało:-D To do Ciebie było, dobrze wnioskujesz bystrzacho:-D U nas sypie, wieje więc siedzimy w domu:-p

emih no witaj zgubo:-) Mój M też bardzo wyrozumiały że mała z nami śpi, wręcz sam mnie zachęcał że ona tam w łóżeczku taka samotnA bidula:-D A co doradcy żwieniowi sami już się nie wiedzą jak mają:dry: Dziś dostałam drugą paczkę z bobovity i piszą że wyłączne karmienie piersią 6 miesięcy dostarcza maluchowi wszystkiego co potrzeba a tylko w niektórych przypadkach po uzgodnieniu z lekarzem wprowadzać stałe pokarmy wcześniej (poza glutenem) np. jak dziecko przybiera na miesiąc mniej niż 400gram:eek::dry:

madzik to biedulka z tymi inhalacjami ale musi i co zrobić:sorry2: Mam nadzieję że przywyknie . A wy już dajecie gluten? No Julcia dorodna pannica, moja Emi ważyła 8400 kg jak miała rok:-D O nowy domek kupujecie czy do remontu? Dajesz gluten czytam, tej kaszki z nestle nie trzeba gotować tak? To pewnie Julcia już niedługo całe nocki będzie przesypiała choć 1 budzenie i to po takiej przerwie nocnej jest i tak git:-)

witam :) wszystkiego dobrego z okazji zblizajacych sie swiat :p bo niewiem kiedy bede miala okazje znowu cos skrobnac :p , zadzwonil do mnie byly szef czy jestem zainteresowana powrotem no i pracuje od 3 tygodni juz hehe , ale masakra byla na poczatku jakas , jak stara baba sie czulam jak mnie wszystkie miesnie bolaly:p ale mala jest znosna i tesciowa mowi ze daje rade :) jak ten czas leci , niedlugo skoncza nasze dzieciaczki 6 miesiecy :D .Pracuje ktoras z was tez ?
tweenie: wspolczuje nieprzespanych nocy... ja sama nie mialam takich , ale odczuwam nerwa jak sie pozno kladzie spac o polnocy a ja o 5 musze wstac ;p pognilabym sobie jeszcze jak za macierzynskiego :p,

madzik: mam nadzieje ze Julka szybko wyzdrowieje:) ogladam co rusz jej fotki , fajna z niej kluseczka :))

mysza- niema tego zlego :) ja od dawna mam okrs i napewno lzejszy niz przed ciaza :p
q gyvf c vb - a to kilka slow od Ali :p

Mam sekundę bo Franuś zapodał sobie drzemkę..
Franek ma dzisiaj 5 miesięcy i z tej okazji jest tak marudny, że nie mam czasu na nic.. Dzisiaj znowu wróciły czerwone poliki i znowu nie wiem od czego, może to marudzenie to kolejny objaw..
Noc przespał pięknie od 20 do 10.30 z pobudką o 5.20 i 8 za to przez cały dzień tylko chwilę na dworze i teraz a tak marudzenie, bawić się nie, na rękach nie, w łóżeczku nie... ręce opadają...
madzik - a ta kaszka to jest z modyfikowanym?? bo ja bym chciała kupić bez mleka!! Franek nie może takich z mlekiem.

Czy ktoś mi wie jaka firma robi kaszkę z glutenem bez owoców i bez mm?????????????????????
zwykłą kaszkę pszenną, manne????? kleik pszenny???

tweenie - sinlac - jest bezglutenowy, a bobovita ma z glutenem tylko kaszki - mannę wieloowocową, ryżowo - pszenną z jabłkami i gruszkami, mleczna kaszka manna, "Pyszne sniadanki" -też z mlekiem.
A ja potrzebuję taką bez niczego bez owoców by do zupki dodawać i bez mleka bo Franio nie może mm... I w ogóle jak te kaszki mają dodatki typu owoce albo mm to już 2-3 g nie wystarczy dodawać bo to nie jest czysto glutenowy produkt.

sinlac jest bardzo zdrowy moja starsza corka go pila od 4 miesiaca. Kupiłam tez marcelkowi ciekawe czy bedzie mu smakowal

Kochane mam do was prosbę. Zaglosujecie na moją Kornelię? Trzeba sie zalogowac i mailem przysylają haslo i wtedy mozna zaglosowac. Bardzo prosze o glosy :-)
Moxie girlz - Lalki Moxie

reklama
Dziewczyny a ten Sinlac nie jest mocno tuczący ??Pytałam się lekarki mowiła ,że nie ,ale przyczytałam ,że to jest dla dzieci słabo przybierajacych ,a moja Julka to już ponad 8 kg wazy :-D
Nadia ,a Alicja ile wazy teraz?Bo to rowiesniczka Julki
Jedyneczka ten dom co mamy na oku to z 95 roku ,ale mały remont i tak trzeba by było zrobić,zobaczymy w poneidziałek czy podpiszemu umowe przedwstępną.
Mała już spi-przynajmniej wieczory wolne bo w dzień prawie wogóle nie śpi niestety

Do góry