reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Mysza no to super!!! dla mnie ten aspekt karmienia mm jest istotny- wiem, na czym stoję i czego mogę się spodziewać,a z jedzeniem w nocy, to pewnie kwestia czasu tylko, jak będzie jedno a moze i wcale, jak u nas-tego Wam ciocia ewelad życzy, zwłaszcza znając Twoje upodobanie do snu z czasów ciąży:-)

reklama
My po 2godzinnym spacerku. Mam chwilkę bo M małą nyna ale za pół h idzie na angielski.
Dziś wybrałam drogę na około sklepu więc batonika nie pożarłam:-D Ale co z tego jak w nocy wpierniczyłam paczkę biszkoptów:dry:

aneta super że się udało i już jesteście po;-) Szkoda że już do pracy, zwłaszcza że święta będą za pasem:-( O to nie tylko ja ładuję bak na spacerach:-D

ewelad a to sosik czyli:-D Bo moja była teściówka robiła takie rozbite lekko i z wołowiny i myślałam że ty też jakiś taki patent:-p

madzik domowe ruskie mniam....

maruśka oj sama przyjemność urządzać ogród:tak:

agatka jak nie dajesz bezpośrednio ze słoiczka to można na 2 razy, tam chyba pisze na słoiczku do 24h?czy źle pamiętam:sorry2:

mysza ciekawy patent na śniadanie:tak:

pati ja bym chciała żeby moja smoka chciała bo by zasnęła pewnie łatwiej sama a przy paluchach nie zasypia jakoś:dry: Emi ciumkała smoka i zasypiała fajnie samodzielnie.

mruczka dzięki, nie wiedziałam o czymś takim:-p Fajnie z tym polarem, to taki specjalny? Nie śmiej się z moich pytań:-D Ale twoja główkę pięknie trzyma, moja jeszcze chyba za giętka do nosidłą:-p Ale baba no nie mogę:-D

tiffi to ładnie przybrała Zuzia:tak: Trzymam kciuki oczywiście ;-) Tak, mam posmak faktycznie i srednio mi to w smak bo po 22ej to ja lubię M pomolestować a po 24ej to już padam:-D

tweenie sorki ale twój M to baran:sorry: Dziecko cierpi z jakiegos powodu i na pewno nie dla frajdy tak się męczy ciągle płacząc a zostawić cierpiące niemowle byłoby sadyzmem, nie wiem jak on sobie to wyobraża.:no: Ja myślę że to brzuszek i przejdzie niebawem, tego wam życzę! I nic dziwnego w tym że takie małe dziecko się denerwuje chaosem zwłaszcza kiedy mu coś doskwiera, dałyby sobie ciotki spokój. Ty jesteś kochaną mamą która nie zostawia dziecka kiedy jej potrzebuje i nie daj sobie wmówić że popełniasz jakies błędy wychowawcze albo rozpieszczasz! A nawet jak rozpieszczasz to twoje dziecko i masz pełne prawo:-D:-p

Ello

tiffi pojechals do brata?? doczytalam udanego pobytu

agatha gratuluje cioci

kasik fajnie ze sie wszystko poudawalo

agatka natalia ja sledze groupon ale jakos nic do mnie nie przemowilo na razie, moze bedzie jakis fryzjer kiedys to na pewno ;-)

vanilka agatha ewelad u mnei tez byla wczoraj pomidorowa :-D

patipaula glos oddany

kacperek i fasolka mieszkam stety/niestety w domku, nosek czyszcze woda morska i "katarkiem" i jestem w tym urzadzeniu nieomal zakochana jest po prostu extra :tak:

maruska moj spi w spiworku wiec odkryc sie nie da rady ;-), do wody dla rybek jest uzdatniacz a jak masz lekkiego chyzia to i testy do jej skladu sa czy masz odpowiedni sklad chemiczny. Ogrody boskie, moj niestety za maly na takowe eksperymenty ale namiastke noge sobie stworzyc, niestety na razie musze tolerowac ogrod uprawny poki sie dziadkom chce grzebaqc w ziemi chociaz i tak nic z tego nie ma. Kiedys dziadek sie mnie pyta co zasiejemy kolo swierka ja odpowiedzialam krotko : trawnik :-) na co dziadek z oburzeniem "tam jest ziemia uprawna" :-D:-D:-D "lesmy ogrod" mam w drugiej czesci dzialki co jest mojej mamy bo sie na nai dziadki obrazily i lezy tzw odlogiem

mruczka w tym czerwonym polarku wygladacie bosko :tak:

tweenie takich ludzi trzeba olac a twojemu m bym dala w pychol i powiedziala ze mogl sie bardziej starac jak robil to by takie upierdliwe nie bylo :wściekła/y: a ty masz pelne prawo rozpieszczac bo to odpowiedni moment ku temu

Eh bylam dzis w szkole na rozmowie z pania i sie dowiedzialam ze moje dziecko jest super tylko pisac nie chce i ze z zachowaniem juz lepiej a bylam nastawiona na tyrady jaki to on niegrzeczny :happy2: Mamy totalny metlik z sypialnia, jzu sie pogubilam raz samo lozko kupujemy raz komplet mebli zwariowac idzie :confused: a ja musze zobaczyc jak to wyglada jednak na necie nie chce kupowac :sorry2: Dzis na obaid u nas gulasz z szynki indyczej z cebulka papryczka i pieczarkami do tego zimniaki i kiszone ogorce (dziadek kisil) a na pierwsze zupa pieczarkowa; boshe jak ona pachnie a nie moge jej zjesc bo pieczarki na masle dusilam :-( a tak w ogole to jak dalam mlodemu mleko na probe - nutramigen to wydaje mi sie ze go po nim wysypalo na buzce :-( nie trafie za tym dziecieciem chyba :zawstydzona/y: a dzis po poludniu walnal taka kupe jakby mu kto plakatowke zolta wlal w majty a potem nasmarkal do tego na zielono :-( jeden wielki glutowaty sluz i jakos nie wiem, bo olewac sie boje zeby mu krzywdy nie zrobic. Starszak za to trenuje wytrzymalosc psychiczna wszystkich po kolei :-(
Ide bo za chwile m wroci z pracy chcialam z nim pogadac chwile zanim sie maluda wlaczy do akcji. Sciga mnie pranie, prasowanie, sprzatanie wszystko co sie w domu robi :-( ale musze powiedziec ze jak tak sie rzuce w wir tego wszsytkiego to sie potem lepiej psychicznie czuje chociaz i tak nie widac ze cos robie :zawstydzona/y: a jak wrocilam ze sklepu to mi babci walnela tekstem "gdyby nie ta d.pa to by byla zlota chalupa" :-D:-D:-D
Odchudzam m, bo doszedl do wniosku ze ja sie "kurcze" a on coraz wiekszy i jak sie przytulilam w nocy do jego pleckow, faktycznie sie zrobil "tatus" a to nie fajnie wiec ma szlaban na niektore rzeczy, za to ja jestem glodna caly czas i wszystko bym zjadla chetnie :-)

Milego wieczorku

hello!
ja na sekundkę ostatnio czasu brakowało bo imieniny M, imieniny Frania, imieniny teścia no i tak świętowaliśmy.
Dzisiaj 1 dzień byliśmy z Franusiem na rehabilitacji - uśmiechał się do pani rehabilitantki aż się rozczuliła :)
Jutro odwiedza mnie koleżanka na plotki z którą się rok nie widziałam z synkiem o 2 miesiące starszym od Franusia - fajnie poplotkujemy sobie.
Miłego wieczoru!!!

ps. ale przeczytałam wszystko tylko pisać nie miałam czasu :) a właściwie to raz napisałam i nawet długiego posta i mi go wpierdo.. i tak się wściekłam, że bb wyłączyłam!!!

hejka:-)

a u nas dupa, czyli brak kupy-a to się zdarzyło chyba raz od ever, więc się martwię:no:

Ashika no to gratki starszaka, że okrzepł w szkole i już nie szokuje ciała pedagogicznego;-)moja koleżanka raz męża odchudzała i zawaliła całą lodówę jogurtami-chyba ze 20 szt, wraca z pracy, a mąż pyta: co na obiad, ona: no jogurty Ci kupiłam na kilka dni, a kolega wszamał wszystkie do 16:-D a jak takie dobre gleby tam macie, to może bym wydzierżawiła-szukam pomysłu na swoją dalszą karierę zawodową, a słyszałam, ze konopie to dobry biznes:-D
ewa no to oby tak dalej na rehabilitacji i miłych plotek:tak:

cześć dziewczyny

Jedyneczka ja dziś za to zjadłam dwa batony. Ostatnio mam chęć na czekoladę, jakoś nigdy za nią nie przepadałam, a teraz nie mogę się powstrzymać. Za to uzależnienie od coca-coli minęło. Co ciąża robi z kobiety :tak:
tweenie a zostawić M z Ol~ą na tydzień, ciekawe czy by sobie poradził, może by przestał gadać takie głupoty.

Byłam dziś na zakupach i kupiłam kurtkę KURTKA-PŁASZCZ ZARA 2010/2011 rozm S (1255381401) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy identyczną tylko z kapturem w kolorze granatowym. Teraz jest mi przynajmniej ciepło.
Pojutrze M ma urodziny, nie mam prezentu i nie chce mi się kupować, bo będzie znów nie zadowolony. Dziwnie mi z moim M. Zrobił się strasznie nie miły i nie tylko w stosunku do mnie, ale do całej rodziny swojej i mojej.
Jutro z Jędrkiem jedziemy do laryngologa. Tak sprawdzić czy wszystko w porządku, a w piątek do pediatry.
Idę spać. Kosmicznych snów. Dobranoc.

ewa czyli imieninowo bylo

ewelad czy takie dobre to nie wiem, ale wczoraj sie smialam do m ze zrobimy drenaze pod dzialka i wybudujemy hale (gdzies pod pralnia zrobili) i bedziemy hodowac roslinki rozmaite ;-) a zeby ruszyc z kopyta lepiej jak nas wiecej a i w wiekszym gronie zawsze razniej :tak:
M nei bede odchudzac jogurtami bo podobnie by sie skonczylo jak u kolezanki :-) na razie powolutku do wiosny daleka droga wiec i czas jest, zaczelismy od zakazu bialych buleczek, majonezu i podjadania danio starszakowi i moze to dziwne ale robie mu kanapki do pracy, bo jak nie je caly dzien to wcale to nie jest dobre bo sie napycha dopiero o 19 za caly dzien

agatka fajna kurtalka albo raczej plaszczyk

Dziewczynki ide spac bo dzis laskawiej ale nadrobci spaniowe moze sie uda ;-)

Dobrej nocki wszystkim

witam z rana :)
Jedna pobudka o 3.30 na jedzonko więc nie jest źle ..
Dzisiaj sloneczko siweci ,więc pójdziemy na spacer zapewne
Agatka_Natalia Julka póki co je pól słoiczka,to drugą połowę daje do lodówki i ma na drugi dzień(podgrzewam tylko później),dzisiaj podajemy marchewkę pierwszy raz :)) fajnyten płaszczyk z Zary-lubie bardzo tą firmę.Dla dzieci też mają fajne ciuszki ,ale drogie bardzo.
Ashika wspólczuje M odchudzania,ja też probuje ,ale mi nei wychodzi bo apetyt na słodycze silniejszy...
Ewelad mojej tez się czasami zdarza nie zrobić kupy ,ale odkąd daje jabłko są codziennie.
Tiffi miłego wyjazdu-odpocznijcie!!

reklama
Do góry