reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

dzieńdoberek:-)

mała wstała o 5 na pau, więc chyba wróximy do 6 posiłków-przynajmniej dzisiaj- zobaczymy, jak królowa zdecyduje:-) teraz bitki robię, potem spacerek:-)

pinowate no to zdrówka, ja też jaram na balkonie, trzeba zacząć majtki ciepłe nosić:-D
Lionne ja wczśniej pisałam jak ubieram, ale ja już nie przykrywam, chyba że bardzo wieje, bo tak myślę, ze jak teraz zacznę tak opatulać przy temp 10 st, to jak będę ubierać w mrozy?
pati zagłosowane

reklama
Pati zagłosowalam, ale wczoraj mnie przekierowywało na inną stronę:confused:
Maruśka a gdzie ten domek?Może Was odwiedzimy?:happy2:

U nas nocka ok, teraz szykuję się z Małą na zajęcia do pobliskiej kawiarni- Muzyka dla smyka:-) Tylko coś moja Królewna długo śpi :confused2:
Wkurzyłam się, bo napaliłam się na zajęcia w ramach Tygodnia bliskości i okazało się,że nie ma już na nic miejsc...:cool:

ewelad ja wlasnie tez nie chce opatulac, tylko ta pogoda taka zwariowana, w sloncu goraco a w cieniu wieje zimny wiatr wiec czasami przykrywam kocykiem, co prawda dosyc cienkim, cieply jest juz przygotowany i czeka na chlodniejsze dni :-)

Witajcie mamuski
Moja krolewna spi a co gorsze dostala katarku chyba ja mlody wkoncu zarazil albo ja chociaz ja nie mam kataru tylko chrybe ale juz lepiej gardlo powoli przechodzi ale jeszcze troszku pobolewa jak przelykam sline.
Tiffi jedz przynajmniej sobie odpoczniesz mala napewno bratowa czy brat sie zajmie a ty sobie odpoczniesz. A m i tak ci za wiele nie pomoze skoro mowisz ze do domu chce jezdzic. Wiec jedzic kochana jak masz okazje.
Pati zaglosowane a kiedy rozwiazanie konkursu???

Kochane powiedzcie mi co moge kupic mojej malej na te katarek?? i co wkoncu jest lepsze ta frida czy ten chyba katarek(ktoras kupowala dostala juz go)???
Nocka w miare ok poniewaz moja mala ostatnio sie po raz kolejny zsnuela w dol ze znowu byla przykryta kocem wiec moj m kazal mi ja dzisiaj wziasc do siebie do wyra bo sam spal z mlody bo ten sie ciagle rozkrywa wiec ja wzielam i juz tak fajnie jej sie nie spalo zauwazylam ze woli nad ranem spac dopiero u mnie i sie obudzila przed 1 a potem o 2 bo ja katar zaczal meczyc. ale zasnela i spala do 6.30 a potem zjadla i spala do 8 przez ten katar masakra ale co zrobic.oby jak najszybciej przeszedl.
A powiedzcie mi ja wasze dzieciaczki spia w lozeczkach chodzi mi mocno sa przykrywane i tez wam tak sie chowaja pod koce???
Ashika jesli dobrze pamietam to ty robilas ostatnio remont powiedz mi ty mieszkasz w bloku czy w domku???

uciekam posprzatac i poprasowac bo nie mam juz ciuszkow:sorry:

Cześć i czołem:-)

agatka moja odstawia przy cycku takie cyrki jak jest mega śpiąca, usypiam ją choć na 1o min i budzi się z bananem:-)

tiffi moja chyba przedwczoraj siedziała na bb i czytała twoje posty bo 2 dzień usypia niby o 22ej ale szybko wstaje i do 24ej buszuje:-p

lionne ja przykrywam kocykiem lub taką kołderką lekką plus kocyk jak zimno;-)

pinowate no ja też stanęłam na wadze sprzed ciąży a miałam nadzieję na więcej ze 2 kiloski:-p

pati już:tak:

ewelad jakie i z czego bitki robisz bom nie robiła jeszcze:-p

mruczka a jakie zajęcia?:baffled: ja jakaś zacofana chyba:zawstydzona/y:

kacperek my wodę morską i fridę używamy, robię z tego cyrk więc Nadia fridę lubi:tak: i raz na noc dałam Nasivin dla niemowląt. I cebion 5 kropli dziennie. Moja pod kocykiem śpi i się ani zakopuje ani nie odkrywa zbytnio:tak:

Niunia w huśtawce już z pół h siedzi a ja drugą ręką maham balonami i grzechotami a na dokładkę jej śpiewam:-D

hejka

chrzciny udane,Michaś był bardzo grzeczny w kosciele,nawet przy polewaniu głowki wodą nic się nie odezwał,był zadowolony ze na rączkach całą mszę jest,potem imprezka w restauracji,jedzonko dobre,miło było...i po chrzcinach :-)

wczoraj w południe ponad 3 godzinki spacerowaliśmy,a popołudniu mały zmierzły,bączki co chwile puszczał,odbijało mu się,pewnie to po jedzeniu na chrzcinach
oczywiście po 22 zasnął dopiero,cycał prawie godzine i tata go usypiał,na spacerze sie wyspał to po co wieczorem spac,och :cool:

tiffi do pracy wracam 6 grudnia :-( ja bym pojechała do brata,jak M bedzie wracac późno to się zanudzisz

kacperek u mnie tak samo,prawy zawsze pełniejszy od lewego :-D

agatha u mojego synka często to samo ze smokiem,zasypia,smok wypada,on się budzi,jeczy i tak czasem w kółko,gdy cierpliwość mi się konczy przejmuje go tata i usypia, fajnie masz z ciocią,będzie mała w dobrych rękach

ewelad to zaszalałaś na party :-D

maruska fajny musi być ten domek w lesie,cisza,spokoj,zapach lasu

lionne witaj! i ja też mam Michasia:-) ja małego przykrywam kocykiem

myszka mam nadzieję że u Ciebie humor lepszy, śliczna sukinka,daj na foto jakieś zdjęcia małez z chrzcin

ashika powodzonka z rozszerzaniem diety,oby małemu wszystko smakowało:tak:

pinowate gratki pierwszej rocznicy:-)

pati głosy dziennie oddawane:tak:

kacperek zdecydowałaś się na jakąś matę?

monasia ja mam w książeczce zdrowia napisane ze wit D do końca pierwszego roku dziecka

jedyneczka hihi ja mam to samo,tylko że ja pożeram lody na spacerkach:-p

kacperek moja śpi w śpiworku, bo jest ciepło i bezpiecznie, z koca się rozkopuje w 30 sekund no i boję się własnie, ze się nakryje nim i przydusi jakoś
jedyneczka Ty to jesteś mama-orkiestra, musze urozmaicić mój repertuar rozrywkowy dla Lili, bo się buja też w huśtawce, ale bez żadnych dodatkowych atrakcji:-) bitki dzisiaj pierwszy raz zrobiłam- schab bez kości w cieniutkich plastrach, więc nie rozbijałam już, posoliłam, popiperzyłam, podsmażyłam na oleju chwilkę, zalałam wodą, kostka rosołowa, suszone warzywka, czosnek,troszkę podusiłam, dodałam przesmażone pieczarki i cebulkę i dalej dusiłam , aż mięso zmiękło, zagęściłam mąką trochę i jest-nie wiem, czy tak sie robi bitki, ale ja tak zrobiłam i nawet dobre to:-) będzie z ziemniaczkami i czerwoną kapustką

witajcie
Mała w nocy nawet pospała-o 4 się obudziała na jedzenie.
Teraz sie buja w hustawce,pogoda u nas do bani ,więc raczej nie pojdziemy na spacer
Ja mam dzisiaj pierogi ruskie na obiad-babcia zrobiła :))))
Kacperek moja tez spi w śpiworku bo boję się,że kocem by się nakryła ,a na katar frida,sól morska i nasivin.Ja wczoraj dostałam ten Katarek,ale jeszcze nie probowałam-dam znac jak go sprawdze...
Jedyneczka Nadinka ma z Tobą dobrze-spiewanie,zabawianie ;)))
Pati zagłosowane !!
Ewelad -moja je 6-7 razy na dobę,ale ona je po 120-140 ml na jeden posiłek ,więc w sumie wychodzi 700-800 ml plus pół słoiczka jablka.

reklama
Agatka, nie znałam, ale już skorzystałam, kupiłam miesięczny karnet bez limitu, 2 masaże i saunę za 70 zł, teraz tylko znaleźć czas...:-) dzięki! ja tam nie lubię jak w trakcie spotkania towarzyskiego mama mi przeszkadza i chce mnie karmić... ;-)

o podawaniu witaminy D decyduje lekarz - w zależności od tego, jak zarasta ciemiączko, jak twardnieje główka, zmienia dawki. przynajmniej tak jest u nas.

lionne, ja kupiłam kombinezon na szafka.pl, Sztruksowy kombinezon ocieplany 68 w Kurteczki - Szafka.pl jeszcze nie dotarł, wydaje mi się, że warto tam poszperać

pinowate, korzeń ze sklepu, za 100 zł za kg :szok: więc myślałam, że będzie ok. będę próbować go soli, dzięki!! co to znaczy, że neonki nie lubią chemii? a jak z wodą? wlałam przefiltrowaną przez dzbanek. co do domku - to także i moje marzenie... a zwłaszcza ogród! będę robić w leśnym stylu, pooglądałam już stronki i jestem zachwycona! Ogrody

patipaula, oczywiście zagłosowane!

Mruczka, domek w Sobótce, zapraszamy oczywiście po przeprowadzce! za płotem (którego jeszcze nie ma) park krajobrazowy i czarny szlak na Ślęże. A co to za kawiarnia, jakie tam są zajęcia, masz może jakiegoś linka? koło nas jest Morelovo, ale dla takich maluszków nic nie mają Morelovo - cafe & baby & workshop

kacperek, mój dzieciak nie zsuwa się już w nogi łóżka, tylko wędruje do góry i leży w poprzek lóżeczka, głowa w szczebelkach i zadowolony. przykrywam kocykiem, rano zawsze jest odkryty.

u nas wczoraj pod drzwiami mała niespodzianka - paczka od firmy Hipp ze słoiczkiem z jabłuszkiem, próbką kremu, informacjami o rozszerzaniu diety. Chyba efekt ankiety wypełnianej w szpitalu. muszę zapytać lekarza, kiedy mogę małemu podać, ma juz prawie 4 miechy, ale jako że wcześniak i alergik to ponoć później.

Do góry