reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Hej Dziewczyny.
Mam pytanko. Witaminę K stosujecie do końca 3 miesiąca, czy do końca 2 miesiąca. Bo mój Michaś za niedługo zacznie 3 miesiąc i już się szczerze mówiąc pogubiłam...
Lionne witaj. Też mam Michałka :)

reklama
ewelad też wprowadziłam 5 posiłków, tzn 5 razy cyca dostaje+dokarmianie butelką.

lionne leżałam na patologii w szpitalu bródnowskim. Dobrze wspominam pobyt.

Mysza Ty się tak nie zadręczaj. Studiowałam Prawo w Łazarskim. Miałam oprócz Prawa Wyznaniowego, Prawo Kanoniczne, żeby śmieszniej z tego miałam 5.
Mysza a znając życie Twoja teściowa stosuje diety cud i jest coraz grubsza :-D.

perła z grzyby wracają, chyba że ocieplą ścianę. zdrowia dla całej rodziny.

jedyneczka to Emi się wybawi na weselichu.

madzik ja ubieram Andrzeja w body na długi rękaw, śpiochy, bluzeczke na body i na śpiochy spodnie bez stópek i skarpetki, kurtkę albo kombinezon. Jak zakładam kombinezon to nie zakładam spodni.
A w domu leży w body na długi rękaw i w śpiochach.

maruśka ja do ciszy nie przyzwyczaiłam się, jak jest za długo cicho to uciekam do mamy. Mama też mieszka na wsi, ale jest głośniej są ludzie jest z kim pogadać. A znajomym wcale się nie chce przyjeżdżać poza okresem letnim.
A znasz Oszczędzaj do 90%: restauracje, spa, wydarzenia sportowe, bilety do kina i wiele więcej.

kama Dulux Polska - Kolory dobierałam kolory ścian.

Mysza bardzo ładna sukienka.

tiffi Rumunów, Turków nie ma. Handluje paru Ukraińców lub Rosjan reszta Chińczycy i Polacy.

lionne mieszkasz na zielonym zaciszu?

agatha Hania zostanie w dobrych rekach.

mmMMmm do końca 3 miesiąca.

hejka:-)

my po spacerku, ale w zwiazku z moją powodzią musiałam wskoczyć z małą na chwilę do domu i to ją rozsierdziło, więc zeszłyśmy na dół, ale szybko zawijałyśmy w przyspieszonym tempie do domu, oczywiscie po połozeniu na przewijaku banan na twarzy i chichotka-wredota mała przećwiczyła matkę, bo darłam po schodach, że mało butów nie pogubiłam:-D

Mysza piękna ta sukienka, łyknęłabym, ale chyba rozmiar za mały na mojego klocuszka?
tiffi no to pospała ładnie Zuzana-magia 3 msca zaczyna działać-tfuftfu, żeby nie zapeszyć:-) ja bym na Twoim miejscu jechała do braciszka- będziesz mieć towarzystwo i pomocy trochę:tak:
Maruśka Ty to masz łeb do interesów-pierwsze słysze o czymś takim:-)
agatha ale rewelka z cioteczką!!! u nas tak jak u Was z kurowaniem się: ja właściwie nie choruję, a leki tylko p/bólowe przy @, za to D przy byle katarze leci do lekarza i wraca z naręczem recept, skutek taki, że często mam w domu 3 opakowania tego samego antybiotyku i indywiduum w postaci D na łożu śmierci niemalże:-D
Vanilka, agatha pomidorówka rządzi dzisiaj widzę- u mnie także, do tego naleśniczki z czekoladą, ale to jak skończę nadrabiać:-)
kasik fajnie, że się wybawiłaś:-) no i pomidorówa:-D

monasia dopóki karmisz piersią

Kupiłam świece i szatkę do chrztu. Odgrzałam sobie obiad i uprałam pół wózka, żeby jakoś wyglądał na niedziele. Zaraz idę karmić Andrzeja, ale nie wiem czy go powinnam odrywać od interesującej rozmowy z karuzelą, kurczakiem, słoniem, myszą i księżycem :-D.
Dziewczyny zmieniałyście smoczki w butelkach? bo ja mam dwie butelki ze smoczkiem 3 i trzy z 2, ale jakoś mi słabo ciągnie z 2 może mi się tylko wydaje.

Witam mamusie
Wkoncu mam chwile mala spi a syn gra choc z niecierpliwoscia czeka az sisotra wstanie co by isc na spacer. A mi sie tak nie chce. Juz lepiej sie czuje wiec i moze juz jutro do przedszkola pojdzie.
Martynka pospala od 21 do 5 zjadla i dalej poszla w kimono. Kochane dziecie.
Dziewczynki powiedzcie mi czy laktator moze dzialac odwrotnie na laktacje??bo jak nie odciagalam to od tej 21 do 5 rano ja mala spala to mialam tak pelne cycki ze szok a przed wczoraj jak odciagnelam w nocy to dzisiaj w nocy az takich pelnych nie miala i w ciagu dnia tez:baffled: dziwne z reguly powinien pomagac a nie szkodzic:sorry:
Mysza widze ze juz lepiej dzisiaj to dobrze wyplakanie pomoglo wiec ciesze sie.
Co do tesciowej to nie zla z niej agentka nie gniewaj sie ale az sie usmialam z niej:-D
Pati glosik oddany
Jedyneczka ja swoja wyprawke po mlody tez trzymala i co z tego jak musze teraz to posprzedawac co by malej nakupowac :-D
Parla wiem jak to jest ja naszych M-kow zaczyna chocby gardelko bolec to oni sa juz obloznie chorzy i musza lezac i nic niemoga robic a my czy zdrowe czy chore zasuwamy jak te roboty.
Monasia mysle ze powinnas go odluczyc tego i smoka starac sie dawac
Madzik jak jest w miare cieplo to ubieram tak jak ty jak zimno to czasem bluze czy sweterek zaloze albo mam taka grubsza kurteczke i zakladam ja bez blzy na bluzke a rajtuzki zakladam bo wiadomo nogowka sie podwinie i zmarznie.

uciekam na spacerek

My po spacerku. Cholera wychodzę marszowym krokiem zadowolona że robię też coś dla sylwetki a w drodze powrotnej zawsze kupię i wpieprzę jakiegoś batonika:crazy: Jak z tym walczyć?:baffled:
Wniosłam Nadika w gondoli i jeszcze śpi na przedpokoju:-p

kama
oczy wielkie jak kartofle he he dobre:-D Oglądałaś leroy merlin inspiracje? Albo decoria na interii.

mysza śliczna:tak:

ashika to widać nie o papu mu chodziło:-p

tiffi a jakie schody będziecie mieć? Ja myslę jedź, rozerwij się troszkę, co masz siedziec sama w domu cały dzień, jeszcze się nasiedzisz, jedź,sił nabierzesz;-)

agatha to super z ciocią:tak: M jakoś ślub mojego eks nie zmobilizował za to zmobilizowała kłótnia z jego eks o alimenty:-p Ale ja powiedziałam że tak z jej powodu to ja nie chcę , tylko tak z miłości:-D Że czekam aż przyjdzie tak jak trzeba z kwiatami na kolanach:-D Pewnie niedoczekanie moje:-p:-D Ja też ubieram jak dziewczyny ale zawsze i tak mam dylemat czy nie za ciepło/zimno:-p

kasik to fajnie że wesele udane;-)

MM do końca 3go.

agatka ocieplenie można na mokrą scianę dopiero po jej wyschnięciu a jak nam powiedział specjalista i to nie jeden to i 2 lata trzeba czekać i gdybyśmy ocieplili bez izolacji poziomej i dodatkowej wentylacji to dopiero by grzyb wybujał bo ściana piłaby od dołu wodę a w domu grzane więc wilgotno i cieplutko, raj dla grzyba:-D

monasia D to lekarz decyduje.

Niunia wstaje więc lecę:-p

maruśka fajna ta stronka, szkoda, że o tej mikrodermabrazji nie wiedziałam, bo chętnie bym poszła, a cena super
lionne acha Targówek, ja mieszkam Bemowo niedaleko Myszy
agatha ale supr takie muzeum no i fajnie, że masz nianię
mmMMmm stosujesz jeszcze przez 2-3 tyg. do końca 3 m-ca
agatka a ciekawe co z resztą się stało, no ale teraz to tam się szybko nie wybiorę
ewelad te dzieci wiedzą jak nas wychować :-D co do spania, mała zwsze ładnie śpi nad ranem, za to wieczorem buszuje
jedyneczka schody drewniane, kupiliśmy takie gotowe blaty i M razem z ojcem wycinali bo to teściu będzie nam je robił, a mój brat wziął od swojego teścia busa i nam je przywiezie tzn to są części

My byłyśmy na spacerze, na spacerze ok, po powrocie jeszcze mała na balkonie 30min a mamuśka zjadła zupę, teraz poleżała (nie mylić ze spaniem) a teraz mnie woła, ze chce towarzystwa

reklama
Do góry