reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Ja tylko na chwilkę, bo jutro czeka mnie pobudka o 5 - tej, więc zaraz idę lulu...:-)
Napiszę tylko, że wizyta udana. Bartek zrobił ogromne postępy. Pani doktor dała następne ćwiczenia i powiedziała, że jak to pójdzie w takim tempie za 3 tyg. powinno byc ok.:tak:
Jutro czeka mnie wesele, a wniedzielę odsypianie, więc pewnie pojawię się w pn. i zdam relację jak było.:-)

miłego weekendu dziewczyny...;-)

reklama
pinowate u nas nie trzeba bylo rzadnego skierowania tylko powiedzieli zeby isc

agatka natalia karmilam tylko nie na srodku a raczej z boku pod sciana, tak troszke dyskretnie, a moj chlopak to nie dosc ze beknie to chwile potem zygnie i czesto tak ze ma zasieg, wiec tylko tego sie balam m chcial go wziac do odbicia ale nie pozwolilam bo mialam skorzany plaszcz i bez problemu bym starla jakby po rekawie albo plecach polecialo :zawstydzona/y: Mnie tez sciga prasowanie ale jakos ciagle nie mam kiedy :-(

patipaula ja sobie tlumacze ze dla niego to po prostu wszystko nowe i tak lepiej sie zachowuje niz na poczatku, teraz juz on kapie malego (tylko zdarza sie nie domyc ;-) ale nie komentuje) wiecej sie zajmuje niz kiedys chyba powoli do niego dociera, co sie w domu dzieje a z wyjsciami coz rzadko wychodzimy razem wiec nie wie jak to jest po prostu (a czemu ja go tak bronie :confused::baffled:)

tiffi to trzymam kciuki za akcje balkonowa, albo moze zaskoczyla na poludniowe drzemki z racji 3 miesiecy ;-) w kazdym razie "chwilo trwaj"

maruska az sie cisnie na usta pytanie czy twoje dziecie aby na pewno jest niemowlakiem ?? :-) ale ma spanie

ewelad no kulturalny, ale czemu na spacerku nie potrafil sie zachowac :baffled: mniejsza z tym, moze u nas nie trzeba skierowan bo jest akcja dla krakowskich dzieci, bo nikt nie pytal o skierowanie nawet tylko czy w krk mieszkamy i tez zaczynam gubic owlosienie szkoda tylko ze to na glowie :-D a iel ja bym dala zeby mi nogi wylysialy ;-) a ten kombinezonik to taki cienki czy grubszy bo moze sie szurne po garderobe jakas skoro weekend nadciaga i m bedzie mogl za wozkowego robic

ewcik jesli twoj maz pije wino polecam elektryczny korkociag super sprawa i niedroga a fajny gadzet Berghoff - Korkociąg elektryczny Geminis - TrendDecor.pl

kasik udanej zabawy weselnej wytancuj sie za mnie tez :-)

Popoludnie mielismy ciezkie bardzo, starszak dostaje juz kociokwiku w domu i robi sie nie do wytrzymania obiecalam ze cos razem zrobimy tylko Maks usnie to on tupal co chwile kolo lozeczka i za diabla nie moglo dziecko usnac :-( W koncu jakos sie opanowalismy. Dzisiaj o dziwo po kapieli Maksiu poszedl spac :szok: cos nowego w kwestii osstatnich dni zwykle "urzedowal" do polnocy, az sie boje co bedzie dalej. M teraz czyta bajki Matiemu a mnie wywalilo net :wściekła/y: ciekawe czy zaskoczy. Zaskoczyl :-)
Ale synkowi cos senek szwankuje bo petardy leca i sie wierci

Dobrej nocki wszystkim ja tez mykam bo jak po poludniu odbijalam maksia to mi sie film urwal :zawstydzona/y::-( i m wrocil a ja zapomnialam o ziemniakach :zawstydzona/y: potem syn zaczyna plakac i jak sie dobralam do pieluchy to okazuje sie ze zesrana i ze matka zapomniala o dziecku ze pieluchy sie zmienia o pd 12 do 19 siedzial w jednej oj ciezka byla :zawstydzona/y::-( Wiadczy to tylko o tym, ze pora kimnac bo niewyroba na wszystkich frontach

jeszcze raz dobrej nocki

Ostatnia edycja:
maruśka no to nieźle mały sobie je, Ty musisz mieć fajnie, bo możesz sobie coś zaplanować
ewelad no to masz nieźle z tymi koleżankami
ewcik uuu to rzeczywiście tempo musiałabyś mieć niezłe, by napisać 1 rozdział,a chociaż temat masz wybrany?
jedyneczka co do żołądka to o dziwo jadam w miarę regularnie,to znaczy jadam. Pisałaś do louise że norma na przybieranie jest 600-1000 a widzisz moja przybrała 500 w miesiąc.
ashika no akcja balkonowa sprawdza się już drugi dzień, ale niestety akcja po kąpieli nie bardzo i co tu robić. No to zaoszczędziłaś na pieluchach dzisiaj

My wykąpaliśmy małą wcześniej no i cóż tego jak marudzi i M ją nosi w foteliku teraz. Sama nie wiem czy to ta kolka w trochę lżejszej formie, czy coś jej przeszkadza, czy ona po prostu nie umie spać o tej porze, bo ona po kąpaniu, cycu zasypia i budzi się po jakichś 15-20minutach. No nic znowu przyjdzie nam czekać do 24-ej
Fajnie że weekend, ale M pewnie będzie chciał coś w domu robić, a ja z małą - no nic zobaczymy

Ostatnia edycja:
mysza moja dziś 20 metrów od domu zaczęła robić awanturę i już już miałam zawracać ale tupnęłam nogą że co mi tu smark mały będzie rządził czy idę czy nie idę na spacer:-D:-p No i ona uległa , zagadałam ją aż ucichła a potem zasnęła, tak ciekawie mówiłam:-D Sztachnie, no nie, rozwalasz mnie kobieto u ha ha:-D Ja dziś właśnie rano lukam a tam nas nie ma:baffled: A że ja z tych bystrych to szukałam nas z 10 minut:-D:-p

kacperek zdrówka dla małego ! Ja bym nie budziła na siłę, skoro przesypia tyle to widać nie jest wówczas głodna a sen dla dzieci też jest ważny. A laktacja dostosowuje się do dziecka więc według mnie powinno być oki. No tak tutaj o tej macie skrobnęłam bo nie miałam czasa na zakupowy:sorry2:

nadia to musiało być okropne, jeszcze sama w domu :no: oby już nigdy więcej nam wszystkim się to nie zdarzało!

ewelad mnie też się włosy sypią i blada twarz ze mnie, idę jutro na solarium:dry: Ja po Emi używałam ten aminexil czy jak mu tam z vichy ale czy to pomogło czy wypadło co miało wypaść i po prostu hormony wróciły do normy to nie wiem:-p My jak na razie poprosiliśmy na chrzestnych i nic więcej w tym kierunku:-D

O idę dać cycka:-p

Ewcik pomysł na prezent hmmmm przychodzą mi do głowy raczej rzeczy, o których nie powinnam tu pisać:zawstydzona/y::-D a jak nie jesteś pewna, czy zasłużył, to przynajmniej nie pójdziesz w koszta, w ostatniej chwili zdecydujesz, czy obwiązywać się tą wielką kokardą, czy też nie:-D a poważnie, to może coś związanego z jego hobby, jeśli takowe posiada? albo jakiś elektroniczny gadżecik-duże chłopaki lubią takie sprzęty-fajna mp3, albo jakieś fikuśne usb? kombinezonik to bym nawet zięciuniowi zakupiła i wysłała, ale 35 zeta plus przesyłka, to już nie żadna okazja:baffled:
jedyneczka lubię takie wizyty- nie dość, że się człowiek rozerwie, to i fanty przydatne pozbiera:-) u mnie jak się okazuje jutro nie tylko koleżanka z wizytą, ale i wieczorna imprezka z kuzynką i jej mężem, także prawdopodobieństwo niedzielnego kacyka jest spore:zawstydzona/y:
kasik udanego weseliska:-)
Ashika kombinezon zimowy-gruby, tzn ortalion plus polar od wewnątrz, kolorki szary, granatowy i niebieski, wykonanie moze nie rzuca na kolana, bo niektóre troszkę niedoszyte i niteczki wiszą, ale ja wybrałam całkiem ok, poza tym jest z rękawiczkami i bamboszkami dopinanymi, więc za tę cenę się opłaca

hej dizewczynki,

moja Hanka dziisja bardzo marudna, w zasadzie od rana praktycznie nie spała, teraz też już od godziny przysypia-stęka i tak na zmianę, co chwilkę chodzimy jej zapodawać smoczek.

Ashika, dobra, dobra ewolucja, wszystko jasne po prostu:-)

Jedyneczka, ja też w te deszcze siedzę w domciu. Ty się nie zawstydzaj, bo ja muszę zaznaczyć, ze u mnie zapał do takich rzeczy jest baaaardzo słomiany i ostre treningi zaczynałam już 100 razy i często się po kilku zajęciach kończyło. A koniec zwykle zaczyna się tak: ee, dzisiaj może sobie odpuszczę, bo: nie chce mi się/muszę z dzieckiem pobyć/nie mam czasu dla M/zimno/ciepło itd itp

Tiffi i Jedyneczka
, ja też nic a nic jesiennego nie mam do założenia, a na spacery trzbea chodzić, ale jakoś kurcze mi szkoda, bo ta jesień taka krótka, pewnie zaraz mrozy przyjdą.

Jezzzuuuuu, ona ciągle kwęka na górze, ja piszę z wami na dole, już od tego latania po schodach dzisiaj mi z 5 kg ubędzie

agatka, ale o co w zasadzie im chodzi z tymi chrzcinami, zaproś z konkretną datą i tyle, a jak im nie pasuje to mają problem.

Louise, witaj dzielna kobieto. Współczuję tego spania.... a 340g w 2 tyg to chyba nie jest tak źle, bo minimalna norma to 120g na tydzień. Moja Hania też ostatnio mniej przybiera.

madzik, no takie zakrztuszenia nie są miłe, ale najważniejsze to dziecka w pion nie stawiać, tylko właśnie do dołu.

Patipaula
, zagłosowałam

Kacperek
, ja tam przesypianiem nocy nie martwiłabym się absolutnie, najwidoczniej małej tak pasuje, działa tu zasada popyt-podaż

Maruśka
, chyba dobrze jak rzadziej je a więcej

ashika,no to pogrzeb z przygodami, wiedział mały jak się zachować

Ewcik, nie przejmuj sie pracą mgr, ja tez "pisałam" i broniłam się jak Maja miała 5 miesięcy. Większej ściemy w postaci pracy mgr chyba oczy tego świata nie widziały:-D:-D:-D

aneta naprawdę?:shocked2: Ale jestem klipa:-p

TINY LOVE - MATA SŁONECZNY DZIEŃ - NOWOŚĆ 2010 (1241610332) - Aukcje internetowe Allegro

kasik udanej zabawy;-) O kolejna z cukru, jak dobrze, czuję się rozgrzeszona:-D

tiffi widzę że się system sprawdza oby tak dalej;-) Może jednak do lekarza idź jak nie przechodzi.

ashika no Maksiu kulturka facet:-)

pinowate my mamy termin zarezerwowany zaraz po narodzinach - szpital w którym rodziłam robił badania przy urodzeniu i na fundusz wysyła do szpitala dziecięcego ale skierowanie trzeba wziąść od swojego pediatry z adnotacją że jest to skierowanie do poradni chirurgicznej. Nie wiem czemu tak ale nie wnikam. Moja już prawie nie miewa czkawek a jak ma i długo nie przechodzi to cycuś;-)

ewcik mój M ma jeden taki ulubiony prezent który nigdy mu się nie nudzi:-D I nic nie kosztuje:-D A ja mega zasłuży to mu dokupuję jakąś koszulę:-D

pati a tam pisze dziękujemy i zapraszamy jutro:baffled:

ashika bo go troszkę chyba lubisz:-D Robi chłop postępy więc się chwali;-) Ja ostatnio zajęłam się czymś i zapomniałam że mała ulała i ma koło szyjki mokro i tak bidula siedziała z pół godziny a że nie mruknęła nawet to nie kapnęłam się wcześniej:zawstydzona/y:

tiffi no tak czytałam ale może bardziej o średnią chodziło. Tak czy siak 500 tez jest dobrze a wiem to stąd że moja Emi tak przybierała po 450-500 na miesiąc a długość miała w górnej, szczypior taki:-p I było oki bo okaz zdrowia choć ta waga w dolnej granicy centylowej:tak: Ale Zuzia ma zegar zaprogramowany, nie do zmylenia, normalnie jak szwajcarski zegarek:-D

ewelad napisz w niedzielę jak podle się czujesz to może Ci wybaczę że mi takiego smaka na procenta robisz:-D

agatha dobre schody dobre, nawet jak z aerobiku zrezygnujesz to możesz sobie po nich poganiać:-p Ja miałam zapał jak poznawałam się z M, rzuciłam palenie, zdrowa dieta i siłownia, tak z pół roku to trwało aż go omotałam a potem stopniowo "wróciłam do siebie":-D

Papatki bo późno. Dziś spię w pokoju sama z Nadinką bo Emi pojechała do taty a M śpi z Julą w drugim pokoju. Wzięłabym mała do łózka chętnie ale się obawiam bo łóżko ma spad do środka i mała zjeżdża na mnie i budzi się pod moja pachą:baffled:

Aha to was zapytam, macie może któraś łózko z ikea Beding? Bo to właśnie mamy i taka kicha:dry: Nie wiem czy egzemplarz taki felerny, nie było tak źle od nowości.

No tym razem juz pa:-)

no ja nie mam pojęcia gdzie te pieniądze idą... wyszłam dziś na zakupy, rossman 50zł, biedronka 120zł, dorabianie kluczy 20zł, lidl 20zł, rynek 25zł, pepco 15zł , efekt? 250zł w plecy.. a sie zdaje nic takiego nie kupiłam i jeszcze tyle do kupienia! M. wie o zaledwie o wydanych 160zł :dry: albo ja nie umiem robić zakupów albo to z cenami coś jest nie tak..

i nadejszla wiekopomna chwila, jak synek będzie grzeczny to zostanie jutro z ciotką a rodzice pójdą do kina czy choć na kawę :cool2:

na Allegro kupiłam prodiż z czasów PRL-u za całe 38zł z przesyłką i teraz szaleję, wczoraj tarta z kurkami, dzisiaj z jabłuszkami - wyszedl mi zakalec ale to nic ;-):-D tak bardzo brakowało mi jakiegokolwiek piekarnika.. no ale się doczekałam :blink:

dla Synkoja coraz częściej się włącza płacz typu 'ja chcę na ręce i już' o ile w ogóle to można nazwać płaczem, powiedziałabym bardziej wrzaskiem, aż się biedny zanosi i trwa to dopóki dopóty ktoś go na ręce nie weźmie :zawstydzona/y: ech... ale i tak najchętniej bym go schrupała z miłości:-Dkażdy uśmiech rekompensuje gorsze chwile
(dzisiaj nie wiem o której pójdzie spać, bo po wielkim płaczu sporo pospał wieczorem jak nigdy o tej porze, obudził się o 9, wykąpałam go no i na razie oczy jak rowery.. )

jedyneczka karmisz piersią i idziesz na solarium? żartujesz chyba..
no i mój Krzysiak też głowa cały czas w prawą stronę obrócona i nic nie działa na to, jedynie co to jak zaśnie staram się kłaść w większości na lewą stronę

tiffi1 no niestety ale to nasze maluszki są w domu bossami i to do nich trzeba się dostosować bo nie zawsze można je ustawić jak zegarek :sorry2:

ashika prasowanie na mnie czeka od miesiąca chyba :dry: (w wolnej chwili gdy mam do wyboru prasowanie a chwilę relaksu zawsze wybieram to drugie :-D) i Twój kąpie Bąbla? Też bym tak chciała ;-) póki co wszystko wokół dziecka robię ja, M pomógł mi przy kąpaniu raz - podczas pierwszej kąpieli i to by było na tyle a przewijać - nie przewijał ni razu.. :dry: jeśli chodzi o cenę tego korkociągu to jak dla mnie - majątek :sorry2:

kasik1106 baw się dobrze!

ewcik ładna bielizna, rzecz jasna dla Ciebie.. ?;-)

ewelad rzeczywiście cena świetna tylko kurcze w Nowym Dworze ten Carrefour to jakis mini market normalnie wiec kombinezonow nie ma na bank :dry:

maruska ??? TO NIE DZIECKO, TO ANIOL

arlecia o takich chrzcinach to ja jeszcze nie slyszalam :shocked2: tak po amerykansku :tak:

pinowate my dostalismy zalecenie badania juz w szpitalu ale musielismy wziac skierowanie od piediatry, niestety za pozno sie zapisalismy w kolejke i wizyte u ortopedy mamy dopiero 13 pazdziernika, czyli Krzys bedzie mial prawie 14tyg.. no i rzeczywiscie masz dziwnego piediatre (my nie mamy stalego, chodzimy na zmiane do 2 w zaleznosci ktory przyjmuje no i oboje troche pokrecili nosem ze tak odlegla ta nasza wizyta ale coz..) usg bedziemy robic tylko jak ortopeda zaleci
no i my juz po chrzcinach, byly 21 sierpnia, razem z naszym slubem koscielnym ;-)
jesli chodzi o czkawke to syn ma ja dosyc czesto, zwykle jak nasika, zmoczy ciuszki czy jest mu zimno choc taka bezpowodowa tez sie zdaza, staram sie wtedy wyeliminowac przyczyne i daje cyca

dobranoc dzieciaczkom i ich mamom! :tak:

pinowate mi w szpitalu po porodzie powiedzieli, że mogę się zapisać u nich, zrobić u nich lub pójść prywatnie. Byłam prywatnie, tzn mój M wykupił nam abonament z firmy i chodzimy do LIM, LuxMed i do współpracujących z nimi przychodni.
jedyneczka normalni teściowie nic by nie mieli, ja też nie rozumiem o co biega, bo wykręcają się jak mogą, żeby go nie ochrzcić.
kasik miłej zabawy

Sprawa chrzcin załatwiona, zawiozłam teściową do mojej mamy i wyjaśniły sobie wszystko. Oczywiście moja teściowa wyszła nie zadowolona, ale mam to gdzieś, bo chrzciny robi moja mama. Będzie 17 osób 14 to rodzina, 3 spoza.
Andrzej wieczorem marudny się zrobił, chyba się przejadł, bo odbijało mu się i ulewało, potem płakał bo go brzuszek bolał, wziął go M na ręce odbiło się parę razy i zasnął.
Ciekawe co się takim małym dzieciom śni, Andrzej właśnie się uśmiechnął przez sen. A nie raz ma taki wyraz twarzy jak by miał się zaraz rozpłakać.
Idę spać. Dobranoc.

reklama
agatha moja marudna wieczorem i zmęczona już jestem
jedyneczka żołądek przeszedł dziś ale to nawraca musze iść do lekarza tylko dzisiaj już nie chciałam ciągnąć małej
Co do Zuzinego zegara to powiem ci jestem zmęczona czasem tymi wieczorami, chciałabym odpocząć i najzwyczajniej w świecie z M pogadać. Ja mam dwa łóżka z ikea ale chyba żadne z tej serii, jedna kanapa a druga wersalka
młoda mamuśka tak tak ja to rozumiem, bo czasem to nie wiadomo gdzie te pieniądze się rozpływają. U mnie mała też czasem tak placze że nie wiem czy ją coś boli czy to fanaberia
agatka ja czytałam , że dzieci się śmieją przez sen, albo jak są malutkie bo gazy im się uwalniają, ale moja bratowa mówi,ze śnią im się aniołki :tak:

Moje dziecko dziś nas przeczołgało, a M oczywiście stwierdził, że jak mała płacze to cyc - generalnie mam dwa cycki wyssane a mała zasnęła 10minut temu przy dźwięku suszarki, oby trochę pospała, bo w cyckach musi się nazbierać.
Poluję na jedną aukcję na allegro, chodzi o używany kombinezon taki na teraz.Aukcja kończy się za 30min ale nie mam siły czekać. Idę spać

Do góry