reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Ello

ewelad u nas prawie to samo jak placze to najlepiej wlaczyc karuzele albo do hustawki :baffled: zgoroza wczoraj bedac w drugim pokoju malujac sciane sie darlam ze sie zesral i pieluche trzeba zmienic pytanie: "skad wiesz?" proste slysze jak placze :happy2: a tatus nic nie wie, ale coz

tiffi oprocz infacolu dawalam jeszcze esputicon ale po tym to sluz wyszedl wiec odstawilam a tak to herbatke koperkowa i po niej chyba jest jednak najlepiej bo sadzi baki porzadne bez efektow ubocznych kupkowych
podziwiam cie z tym nocnym siedzeniem na bb nie dalabym rady chyba. Wszystko co dobre kiedys sie konczy niestety, ale moze ciocia znowu was odwiedzi

agatka natalia moj tes sie tak wtula jak zmeczony slodkie to takie :-) no chyba ze ma sie mu odbic i wleje mamie za kolnierz :-D

ewcik moze do mnie wpadniesz z tym hobby, a tak na powaznie chce cos zmienic nie wiem co i doszlam do wniosku ze najprosciej wlosy tylko nie wiem jak :baffled:

emih :-) jak fajnie cie widziec
odwieszam szpachle na kolek do wiosny na wiosne planuje kolejny remoncik ;-) nastepny pokoj

agatha nie mow o mnie robocop bardzo cie prosze lepiej brzmi wszechstronna :-D

dzamena ale ci fajnie z tym spa i dobrze trzeba czasami zadbac o sie

kama zdrowka chory facet koszmar wspolczuje

madzik nie mam pojecia :-( przykro mi

Pokoj skonczony, no prawie bo przy nowym gniazdku gips nie wysechl dobrze i musze zostawic jeszcze na dzis jutro pewnie malne tam ale to juz kosmetyka, podloga tez umyta, niestety nie domyta bo starsznie duzo pylu tam bylo i wieczorem meble wniesc bo sama nie dam rady. Doszlam do wniosku ze przerwa na bb a podloga nie zajac nie ucieknie. Mam madre dziecie jak mama zanika w pokoju to ono spi :tak: az sie babcia pytala co ja z nim zrobilam :-D i okazuje sie ze czasami jak dziecko pobolewa brzuch to lepiej nie podawac cudownych specyfikow :baffled: przykladem moj jak odstawilismy leki kolkowe to wieczorem troche pomarudzi popierdzi ale spi a to super wazna sprawa i w ciagu dnia tez utnie okolo poludnia konkretna drzemke a ostatnie dni to byl koszmar inna sprawa ze u mnie znowu z jedzenia zostal tylko drzem brzoskwiniowy i chrupkie pieczywo najlepiej wafle a na obaid gotowany indyk z gotowana marchewka bbblllllleeeee :zawstydzona/y::-( a mlody wczoraj dostal pake m&m's od stryja jejciu jak mi slinka pociekla :zawstydzona/y: musialam wyjsc bo nie moglam patrzec :-D Wyszlo ze w sama pore skonczylam walki pokojowo - remontowe bo dzis niespodzianka @ przyjechala a tak fajnie bylo bez niej. Trudno trzeba sie pogodzic ;-) i tak w poniedzialek odbieram wyniki badan i jak ok to we wtorek witaj rusztowanie czyli spiralka z powrotem i przynajmniej nie bedzie mi sie snilo ze ide do gina a on mi mowi ze tym razem blizniaki :szok::-D

Milego dzionka

ciagle na starszaka mowi mlody po staremu i sama sie czasami zapetle ze juz nie wiem o ktorego chodzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ;-)
Mała wczoraj hardcore - zaczęła tak buczeć o 19 - wydaje mi się że to ze zmęczenia, cały dzień nie spała, i jakoś przerobiło jej się to w mega marudzenie. Nie dałam rady, straszne mam do siebie pretensje, przejęła ją moja mama i zaczęła jej śpiewać, więc Nina zasnęła. Czułam się później okropnie. Tak jakbym nie znała swojego dziecka i nie potrafiła mu pomóc... A szkoda gadać.
Z lepszych rzeczy - Nina znowu spała do 3. Ale nie pomogło mi to za bardzo. Bo musiałam w nocy wstawać i odciągać mleko. Napiła się jednym cycem a drugi kamień...

Czy podgrzane raz mleko z piersi mogę podgrzać jeszcze raz skoro prawie nic nie wypiła?

Ashika - u nas nie ma tak fajnie. Nina w ogóle nie płacze, że ma w majtach nasrane. Muszę wiecznie wąchać jej tyłek. O ile oczywiście nie usłyszę, że torpeduje.
Madzik- u mnie z reguły jest nudno, więc jak czasem coś się dzieje, to się napalam jak głupia :-)
Emih - jak dobrze Cię czytać. Ja powiem Ci szczerze, że jak wstaję średnio co 3 godz. do córci to jestem rano wyspana, a jak teraz mnie rozleniwiła i drugi dzień z rzędu śpi po 7 godz. to nawet mi się nie chce jej przewijać w nocy. Budzę się rano i mam mało :-D
Ewcik - mnie też by się przydał taki osobisty fryzjer :-D
Agatha- miłej wyprawy życzę i smacznego pstrąga - ale mi smaka narobiłaś, u mnie też dzisiaj rybka, ale to raczej taka z plebsu - panga :-D na szczęście do tego serwuję szpinak, więc jakoś to przetrawię...
Kasik - awansami kuszą? Mój M też słyszy o podwyżce... ostatnio jak pytał padło haso, że wrócimy do rozmowy po wakacjach i chyba nic się w tej sprawie nie ruszyło :-D A ja mam tyle potrzeb :cool2:

M z małą śpią. Nie wiem jak to długo potrwa w przypadku młodszego członka naszej rodziny, bo ostatnio jej się nie chce w dzień spać, tylko by się nosiła. Jutro urodziny ciotki, kupiliśmy jej grę "kocham cię Polsko" mam nadzieję, że będzie zadowolona. Musiałam M kupić koszulę, bo zrobił porządki w szafie, wziął ze mnie przykład i wszystko wywalił :-D Ale pochwałę zebrał, bo jak w czymś był raz, to jest niepotrzebne.
Tiffi - ja małą dokarmiam. Tzn. czasem wieczorem jej dam modyfikowane (ze 3 razy to się zdarzyło). Jakoś nie pała wielkim uczuciem do tej cieczy. Zawsze muszę choćby na chwilę dać na cyca, bo tylko na nim się wycisza. Wczoraj nakarmiona zamiast spać, to się do mnie szczerzy... Czasem mnie tak rozbawia... Ale zapodałam smoczka i poszła nyny. Zaczęłam się nie przejmować takimi rzeczami, że tu mleko, tu smoczek, a niby chciałam uniknąć. Czasem się nie da i nie można się z tego powodu zarzynać. Chociaż łatwo się mówi, a jak dojdzie co do czego, to sama się nakręcam, że robię coś źle ....

Cześć Kochane:):-D
U nas brzuszkowe kłopoty cały czas, czekamy na koniec 3 miesiąca;-) Kciuk w akcji w nocy, w dzień nie szuka łapki:-)Przesypiamy prawie całą noc z jedną malutką pobudką, więc nie jest źle. Nie wiecie, czy można jeść jagnięcinę?
Agatha ale mi się chce teraz pstrąga.Chyba karmiąc to nie można, nie?Mam w zamrażarce i boję się zjeść...:baffled:
Dzamena to chyba zdjęcie musisz nam potem pokazać:)Ja mam ochotę na masaż, ale póki co muszę się 10 min prtsznicem zdowolić:happy2:
Kasik jakie ćwiczenia robisz?:confused:
Kama dużo zdrówka:tak:
Ashika szacun za ten remont Kobieto Pracująca:tak:Dobre z tym rusztowaniem, ciekawe masz sny:-)
Tiffi może to jakiś przejściowy kryzys laktacyjny?Piersi się przestawią na większą produkcję i będzie git:tak:
Agatka fajna pora na pisanie posta:szok:
Ewcik to Ci synek pospał:cool2:Fajne hobby.
Pati co to za teksty:no:Nie wiem, co to za łaska zważyć dziecko??
Emih jak fajnie Cię widzieć :-D
Ania_pestka gratki udanych zakupów:tak:

ashika - moja niespodzianka@ pojawi się już 3 - ci raz, ble...:wściekła/y:
mysza - nie zadręczaj się, czasami dzieciaczki, tj. my potrzebują odmiany...:tak:
mruczka - mały ma asymetrię, więc robimy ćwiczenia pokazane przez panią doktor. Polegają one głównie na uciskaniu pewnych miejsc przy leżeniu na brzuszku i obrotach.

Dziś Bartek wył - dosłownie 2 godz. bez przerwy z powodu ząbków. Posmarowałam żelem i dopiero teraz usnął. Uff...:baffled:

hejka!:-)

my dzis bylismy odwiedzic ostatnią koleżanke i jej syneczka,ktory urodził sie dzień przed Michałkiem,potem spacerowalismy a teraz sie bawimy z małym,zaraz tata pójdzie go kąpać a ja mam robote w kuchni,musze poszatkować pietruszke i zamrozic sobie na zimę, mam od mamy z ogródka

kasik a ile synek ma juz ząbków? mnie tez przeraża myśl o powrocie do pracy,z jednej strony fajnie bo do ludzi się wyjdzie,ale z drugiej to tu z małym 24godz na h a potem nagle 8 go nie będę widzieć,no 7 bo godz na karmienie,a wracam do pracy 6 grudnia...ale zrobie niespodzianke mikołajkową małemu....uciekne z domu do pracy:-(

mysza nie mam pojęcia co do podgrzewania drugi raz mleka

kama fajne odwiedzinki rodzinki i zdrówka dla M i córeczki

dzamena jak tam spa?

agatha haha mój mały tez ok 15 min śpi w dzien,normalnie mam czasuuuuu wtedy dla siebie.....:-D fajna wycieczka do tej osady

MMmmMM witam nową mame, mój synek też Michałek:-)

agatka natalia jak na razie Michaś ma dwie narzeczone:-)

anetka - myślałam, że 2 na dole, ale jeden i chyba ten drugi wychodzi, albo ten pierwszy jeszcze boli. Widzę, że ciężkie dni przede mną.
Szatkuj tą pietruchę, bo na zimę przyda się dla Michałka.:-)

mysza no to masz dziecko fajne :-) a mama jestes super tylko dzieci czasami bywaja znudzone nawet luksusem ;-)

mruczka o jagniecinie nie wiem musisz sprobowac, co do ryby jedz smialo ale nie smazona tylko gotowana lub grill, folia

aneta powodzenia z pietrucha :tak: podziwiam ja z kuchni uciekam jak tylko moge

Wrocil m w koncu to idziemy meble wnosic NARESZCIE :-) a jutro je pozapycham i odzyskam swoj pokoj, ale teraz mi bedzie w nim zle :zawstydzona/y: bo on jest nastepny w kolejce do remontu a musze czekac wiosny :baffled: ale bedzie wtedy superasnie jak sobie malniemy :tak:

Witajcie mamy!! Nawet nie przedstawiłam się ładnie. Beata mama Lillliany z 5 lipca 2010 i Teodorka z 27.09.2005. Pozwolicie że przyłącze się do Was. Pozdrawiam!!!

reklama
cześć lachonki

siedzę sama-mężuś wyjechal -w dodatku jeszcze sie z nim pociapałam przez tel...ah...wrrr...

zabaletowałabym sobie dzisiaj...ale gdzie nawet browarka nie mogę łyknąć....

i taki żywot.. ;)))))))))))

dzieciaki mi już posnęły -udało mi się je uśpić przed 20-tą.
ciekawe kiedy młoda się obudzi do wodopoju???

witam nowe mamuski ;)))

Do góry