reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hello!
Francesco przespał całą noc ładnie tylko z 1 przerwą na jedzenie chyba sama wizyta u lekarza na niego podziałała dobrze i teraz też śpi więc mam chwilkę czasu by coś szybko napisać.
Ogólnie zrobił się płaczek i jest bardzo absorbujący.
Lekarz stwierdził lekkie przeziębienie ale na razie bez wielkich leków - szałwia 2 łyżeczki, maść majerankowa pod nos, niepokój jego wynika prawdopodobnie z furaginy.
Kupki nie robił od środy!!! ale lekarz twierdzi że to nie to bo brzuszek ma miękki.
Jeżeli będzie dalej tak bardzo płaczliwy to mamy podać viburcol w czopku - pół.

Idę z nim na spacer bo na spacerku ładnie i długo śpi.

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki już podnoszą główkę jak leżą na pleckach i się je weźmie za rączki albo chociaż próbują???Bo Franek nic a nic, nie obraca się też z brzucha na plecki mimo że nie lubi leżeć na brzuchu.
No i nie ma łez jak płacze ale to akurat dobrze bo jak bym takie grochy zobaczyła to chyba bym z nim płakała.

reklama
cześć babinki

moja mała postanowiła pobić dziś rekord w s**niu (przepraszam):szok::-D na potęgę...:szok::szok::szok: w ciągu 5 min zrobiła 3 k**y...nakarmiłam ją zaczęła zasypiać i znów się zes**ła
LITOŚCI sobie myślę...przebieram ja a ta sie śmieje...:szok::szok::szok:-mała wrednota.

mężuś po lesie szarżuje a ja sie obijam.:-D:-D:-D
młoda zasnęla-wreszcie to chwila spokoju.
wczoraj zaprawiłam 7 słoiczków grzybków
do wódeczki

ale żeście naprodukowały stron....:szok::szok::szok::szok:

sasanka-dzięki zaraz zlukam te linki.
dzemena-wpadaj dziś mam rosołek-lubisz???
gregorka-takie kupy są najlepsze :-D:tak:
maruśka-cieszę sie że wakacje Wam sie udały-u nas też grzyby codziennie.
ashika-to moja wczoraj własnego beknięcia sie wystraszyła bo jak jadła to zasnęła a potem zerwałą sie jak przestraszona kiedy jej się odbiło.:-D:-p
atabe-a czemu taki kiepski ten Twój nastrój???
vanilka-jak dziś Wasz płaczek???
louise-co u Was???
agatha-dobrze zę usg wyszło ok.
jedyneczka-no to może dziś polubi???:tak:-widzisz tak z tymi facetami jest że jak nie pierdykniesz -to nie załapią.:-D
ewcik-dobre z tym zaśnięciem pod karuzelą :laugh2:
anetha-ale Ci sie tydzień towarzyski trafił.

Melduje sie i ja .
Gabis moj dzis pierwszy dzien w szkole,poszedl chetnie ..ciekawe co bedzie jak beda go odbierac ?czy plakal za mama czy nie ?
Ciesze sie ,ze poszedl wkoncu bo mam spokoju troche ale tak dziwnie w domu ..cicho jakos ;-)zawsze zabawial mi Davida a teraz jakos brak ...
no nic,trzeba bedzie sie przyzwyczaic ;-)

anetka wow jakie plany :-D
kasiamaj placzek dzis jak narazie oki bo dostal wkoncu 180 ml mleka :-D
grzybki takie bym pojadla !!:-p
madzik i jak ja niby tego glodomora miala bym wykarmic cycem ?:happy:
kama Moj David tez juz jak za raczki wezme to podnosi sie strasznie do siadania !!
Chyba silne mamy dzieciaczki :happy:
kasik Niech sie troszke odkocha i da mi ogarnac dom,obiad zrobic:-D

Kurde ciagle mi po glowie chodzi czemnu ten moj synek czesto robi te zielony kupy :baffled:czasem walnie typowa musztardowe ale czesto zielone :baffled:nie wiem juz co mam myslec a tu mi nie doradza bo wszystko przeciez dla nich normalne jest.
terrorysta usnol wkoncu w bujaczku wiec ide wieszac pranie bo pogoda sloneczna .

vanilka-to wpadaj do mnie...grzybów Ci tu w brud-do wyboru do koloru smażone,suszone,marynowane-i nawet mrożone...co wybierasz???:-D:-p

mała się wierciła-ale dałam cyca i przykimała jeszcze-ciekawe na jak długo???

coś mnie szyja boli-chyba dzienny limit przed kompem wyczerpany....:-D:-D:-D

hejka

vanilka o nareszcie bez neta jak bez okna;-)

aneta pieknie dom otwarty :-) a grzecznosc maksa to wyjatkowo w nocy byla :sorry:

ewelad to sie D popisal na odpuscie :-) chociaz checi mu zostaly

jedyneczka szwagierce wspolczuje a czemu ona m nie pogoni?

kasik porozmawiaj z sasiadka a jak uparta pogroz straza miejska nie wolno palic ogniska w ogrodzie za to jest mandat !!! ze wzgledu na co2 i srodowisko

kasiamaj grzybki hmm mazenie

Ten esputicon to u nas dziala odwrotnie :sad: odkad go podaje to mldy jest jeszcze bardziej nieznosny i wyjec sie zrobil dawniej to sie przynajmniej na rekach uspokajal a teraz nici nawet cycek nie pomoze :sad: i wali kupy sluzowate wiec koniec z cudownym lekiem bez niego i tak bedzie lepiej :baffled:
Moj m wczoraj jak nigdy strasznie chetny byl do malowania bo dziecie nie spalo i marudne to lepiej malowac, ale jak mi zawital do lazienki w trakcie kapieli i obwiescil ze koniec i ze prawie pol farby zuzyl a sufitu nie skonczyl to powiedzialam ze chyba sobei ze mnie jaja robi. Nie mam pojecia jak wygladalam ale chyba bardzo groznie bo wrocil z powrotem malowac i wyszedl dopiero po 22.00 kapiel byla ok 20.00. Maly wrzeszczal w kazdej pozycji wiec zrezygnowana z bejsbolem w plecach odlozylam do lozeczka i poszlam pod prysznic wrocilam a m do mnie "wiesz jak on strasznie plakal?" na co ja: "a wiesz ze tak placze caly dzien?" i tak wyglada romantyczna rozmowa malzenska tatus zmeczony mamusia wku.wione zombie. Nawet nie wspominam ze kupilismy farbe kryjaca 140m2 co miala starczyc na caly pokoj dwa razy malowany, a on zuzyl na sufit co ma 16m2 prawie polowe i jeszcze ten sufit jest niedomalowany miejscami a wokol lampy dziura zeby zarowki nie popekaly bo inny pedzel musi miec :wściekła/y: ciagle nie rozumiem czemu nie mozna walkiem malowac??? m tweirdzi ze stara farba sie przyklei do walka razem z nowa, ale ktora stara??? ta co ja zdrapalismy ze scian ???:szok: i jak ja mam byc spokojna ???? chyba juz wole fachmana od tiffi niz mojego m w pracach domowych, lepiej sama zaczne malowac bo za chwile to bedzie pop art kompletny :baffled:

kasiamaj rosołek bardzo lubie i grzybki zreszta tez,ale dzis zaszalałam i całe mieszkanie posprzatałam i obiad tez juz zrobiony i pranie -niewiem o co kaman gdyby nie to ze biore tabsy to myslałabym ze zaraz okres dostane bo zawsze tak na @ miałam z tym sprzataniem generalnym.
vanilka ze ile on je!!! o mój Boziu a ile juz wazy?pewnie sporo.zielone kupy to sa od twojego pokarmu jak zjesz cos innego niz zwykle-u nas tez sie zdazaja-ale ja ogólnie to jem prawie wszystko bo tego grubasa mojego to chyba nic nie ruszy
dziewczynki widze ze frida zadzi,frida radzi,frida nigdy nas nie zdradzi.no z kad ja to znam?tyle ze mojemu gile sciagam tylko rano bo mu zalega jak sie budzi a ten od fridy to powinien nobla dostac
dziewczynki widze ze był temat orzechów-ja jem prawie wszystko ale znówwidze podobienstwo moje do jedyneczki bo orzechy i miód nie tykam bo sie boje ze mógłby miec drgawki-wole nie
ashika jak dzis ?
atabe a ty?
ewelad no wiesz jak prosisz tak bardzo to szykuj kwatere to przyjade-porozbijamy sie troche mpk ,a co jak szalec to jak państwo
agatha nie jakos o uszy mi sie Hania nie obiła ,wiecraczej na piwnej jej nie słychac albo Maximo zagłusza
a tak na marginesie to sie nie przywitałam -czesc dziewczynki

Spacer zaliczony, obiad wstawiony a dziecię w końcu zasnęło więc jestem:-D Wy też macie nadal taką masakrę z wyjściem? Bo my przy ubieraniu i wyjściu ryk i po powrocie przy rozbieraniu to samo:baffled: Dziś nie spała z pół godziny na spacerze ale o dziwo nie ryczała i to był wielki sukces:-p

aneta ale masz maraton:-D Ja się do jednej koleżanki coś nie mogę wyrobić:-p

kama moja właśnie teraz miała takie jazdy ale to dlatego że ja ją do huśtawki a jak nie pomogło do łózeczka z karuzelką a ona oczywiście chciała na rąsiach zasnąć:-p Obawiałam się że będzie zasypiać w karuzelce i unikałam tego a jak doceniłam i tydzień było laby kiedy w niej zasypiała to ona już w niej zasypiać nie chce:-D Fajnie że to stosowałaś i masz dobrą opinię bo tak w ciemno zamówiłam. A zamówiłam bo poszłam dziś do tej apteki a one że nie ma na stanie:-D Ale będzie jutro a aptekę mam pod domem więc luzik i dały mi za to jeszcze 3 saszetki więc na 6 kąpieli będzie:tak:

madzik no taki sen to ja rozumiem:-p Coraz cwańsze będą te nasze małe gnomy i będą nas latami terroryzowały:-D

pati a czemu wyciskają? to chodzi o ten płyn co pod wpływem hormonów matki niby się zbiera dziewczynkom i nie zanikł?

ewa81 moja noszona w pionie główkę ładnie trzyma ale leżąc na brzuchu podniosła i trzymała tak wysoko i prosto dopiero pierwszy raz kilka dni temu i nastąpiło to tak z dnia na dzień więc się nie martw, dzieciaczki mają swój czas na wszystko;-)

kasiamaj to moja tak kiedyś się własnego bąka wystraszyła tak że się rozpłakała:-D

Vanilka daj znać jak minął ten pierwszy dzień w szkole;-) jak jednolite kupki i brzuszek nie boli to myślę że jest oki.

ashika nie wiem bo ona taka skryta, nawet teście nic nie wiedzą o nich nigdy:baffled:

ashika ale się stara chłopina jak umie:-D ale rozumiem Cię, mój tez tak pomalował że po nim poprawiałam:-p Nie nerwuj się na takie rzeczy, szkoda zdrówka;-)

dzamena he he to się dogadamy jako swatowe :-D

mruczka ja ma ficher 3w1 i bardzo sobie chwalę póki co ale jest używana i była strasznie jak pisałam brudna przy zakupie:wściekła/y: Jak wyrośnie z hustawki to zostanie bujaczek dla starszego dziecka.

idę bo wyjec wstał:-p

witam :) ostatnio niemam niestety czasu zeby za bardzo czytac a szkoda..moze bym sie czegos ciekawego dowiedziala o waszych dzieciaczkach ;p ja od 7 do 22 niemam praktycznie na nic czasu ,mala zabiera caly :p caly czas by sie bawila , chce byc noszona albo marudzi ze chce spac ,usnie -pospi godzinke i znowu zabawa i tak w kolko :p zdziwilam sie to co napisala dzamena vanilce , moja Alicja je 170 ml ;o ale je 4-5 razy dziennie ,ostatnio kilka dni byla taka nieznosna ,strasznie placzliwa i marudna...szczerze to juz momentami mialam dosc ;o, zastanawiam sie jak to jest z tym wpychaniem piastek do buzi i ssaniem- robi tak ostatnio czesto i sie krzywi ,albo placze...no juz sama niewiem.a jak jestz waszymi maluchami?
pozdrawiam :)

ps:znalazlam dzis na necie pewna ballade i mi sie jakos smutno zrobilo sluchajac jej...kazda sie domysli dlaczego
http://www.youtube.com/watch?v=ld814lK-tP8

reklama
Do góry