reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

kacperek ja jestem z okolic poznania - 34km. A w Rewalu byłam kilka lat temu parę dni na jakiejś imprezie techno:-D ale w tym roku byli znajomi i mówili że bardzo się rozbudowuje, nowa promenada i że bardzo ładnie jest.

reklama
Ello

nie mialam neta ale juz jest :-)

agatha przy urodzeniu 3820a brak grzecznosci po prostu chlopaka nosi i nie potrafi usiedziec na miejscu a pomysy na zabawy tez ma czasami takie ze sie za glowe zlapac

beatka do roku moga wedrowac ale moj syn w przyszlym tyg konczy 7 lat :-(

cynamonka :szok::szok::szok::szok:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tiffi remontom mowimy stop niedlugo zazdroszcze :tak:

skrzat dzieki

mysza korzystaj ile sie da :tak::tak::tak:

atabe :-)witaj

kasiamaj pamietamy i czekamy :-)

ewcik posmarowac kremikiem np atoperal baby i czeakc wlasciwie az zejdzie. ja mojemu smaruje buzke tym kremem i jest ok

kasik nie zapomnialysmy

ewelad moje dziecie jak zapodalo koncert w aucie tym razem pierdzeniem w pampka na szczescie to sie zastanawialam czy fotelik wytrzyma, wytrzymal a blogostan na twarzy syna po wystrzalach bezcenny :-)
Z termosikiem pech :-(

Padl mi wczoraj net dzis przyszli panowie z tp sa powucinali jakies cuda z gniazdek telefonicznych i dziala oby tak zostalo.
Starszak chyab efekt rozmowy z pania pedagog - uwaga w dzienniczku z zachowania i jutro rozmowa :-( jak tak dalej pojdzie to nie wroce do pracy bo bede musiala razem z nim w lawce siedziec :zawstydzona/y::wściekła/y:
musze domek ogarnac bo sie mi wdziera burdelik a u kolezanki dzis bylam to miala tak superasnie milutko w mieszkanku ze mi wstyd ogromnie i zazdrosnie tez, ale m obiecal ze w tym tyg skonczymy ten pokoj maly lece na mopa ;-)

kolejny spacerek zaliczony, a tatuś kazał sobie zakupić drineczka takiego w buteleczce i wydoił na spacerze, ale fason trzymał, bo mówi: póki nie wypije, ty jedź wózkiem, zeby nie była taka kompletna patologia:-D

kacperek to miłego pakowania i wyjazu udanego, dobrej pogody, grzecznych dzieci i dużo czułości z małżonem;-)
ewa no jeszcze parę lat temu też bywałam na takich imprezkach, a teraz matka-polka:-D
Ashika no znam ten wyraz ekstazy na twarzy dziecia po udanych pierdzioszkach ewentualnie kupsztalu:-) termosik już zakupiłam nowy, bo to rzecz niezbędna, a rozbił się wyczuwając moją niechęć-jak kupowałam, chciałam czerwony, nie było, no to teraz mam:-) starszak po prostu poznał sie na pani pedagog, że konował z niej i tak wyraża sprzeciw:tak: i nie wpadaj w kompleksy, bo może ta koleżanka specjalnie na Twoją wizytę posprzątała;-)

witam wieczorkowo
młoda mi się kręci w łóżeczku -ale mam nadzieje że szybko odpadnie :sorry2::happy2:
młody to przy cycu mi zasypiał a ta..naje się i nic...to ja ją do łóżeczka i sama sobie zasypia...do tego ma takie parcie na smoczek że mało go nie połknie :szok::-D-nauczyła się w szpitalu..własnie jak leżałyśmy...bo prędzej nie chciała....

dziś ponownie robiłam badanie z moczu-ale wyników jeszcze nie mam...
dałam tym razem w dwa miejsca i zobaczymy....
1) do laboratorium w którym robiono niby to co wtedy nam wyszła ta bakteria.
2) do sanepidu gdzie pracuje moja kumpela.
mocz był taki sam...rozlałam tylko troszkę do drugiego pojemnika.

Ewa-pytałaś co to za bakteria??? kliebsiella oksytoca....lezałysmy w szpitalu -bo jak stwierdziła nasza pediatra tak małemu dziecku nei można podawać antybiotyku-doustnie ani żadnych innych leków-musi antyb. dostać w kroplówce...no i stad te nasze 5 dni męczarni....

dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie!!!-po długim czasie milczenia.;-)

kurka-zaczeły mi włosy wypadać!!! z Kubą też tak miałam..po porodzie....wrrrrr!!!!

co porabiacie???

Mi juz trochę lepiej-M wziął małą na spacer ,a ja pojechałam z mamą na zakupy małe.
Wkurzam się bo na nic czasu nie mam i wyglądam jak lump-odrost na włosach,wielki brzuch ,cellulit na nogach-musze coś z tym wszytskim zrobić,żeby jakoś lepiej się poczuć-marze o tygodniu w jakimś SPA :) :) :)
W sobote wyprawiam moje urodziny w restauracji więc trochę sie wyluzuje-mała idzie do tesciowej na weekend
Kasiamaj witaj spowrotem
Ashika oj to niezły łobuziak z synka :)hehe ja tez taka byłam-non stop uwagi i takie tam ;)
Kacperek udanej podrózy i miłego wyjazdu życze-odpocznij!!
Ewelad moj dzisiaj sobie piwko strzelił na meczu i tez zadowolony

Musze sobie paznokcie pomalować jeszcze dzisiaj tylko nie wiem czy znajde chwile....
Dobra zmykam bo pozniej narzekam ,ze czasu brak hihi
Dobranoc dziewczyny!!

Kasiamaj mi też zaczęły włosy wypadać-cóż taki urok ciąży- a tak było fajnie w ciąży-gęste włosy i zero wypadania. Co do szpitala -to masakra, że musiałyście tam być, musiała być próbka zanieczyszczona. Moja starsza też zaczęła do przedszkola chodzić- jestem super zadowolona-czasu mam faktycznie trochę więcej.

Ewelad u nas na szczęście lekarka przyjmuje codziennie, nie trzeba się ekstra rejestrować-wystarczy przyjść i od razu jest się przyjętą

Madzik1980 moja Marta też ma przepuklinę pępkową-miała plasterek przez 2 tygodnie-trochę się wciągnął- jeszcze nie dotarłam do lekarki na kontrolę, bo ciągle ma katar, a nie chcę iść zanim jej minie, bo oprócz badania musi być szczepiona-więc do tej pory nie wiem, czy ma jeszcze tę przepuklinę, czy jej przeszła

_Ewcik_ moja też po czekoladzie miała straszne krostki-odstawiłam czekoladę i smarowałam kremem specjalnym emolium-teraz ma cudowną buźkę-bez krostek i taką gładziutką-polecam ten krem-sprawdziłam i jest super

Ewa81r jak Julka miała bakterie w moczu to oprócz furaginy dawałam jej cebion, zeby zakwasić mocz-a Ty nie podajesz?

Cynamonka
brak słów na zachowanie Twojego M- gdyby mój M tak zrobił, to ja bym zabrała dzieci i w ten sam dzień, w który on by wracał pojechała na jakieś mini wczasy-tak, żeby nie wiedział gdzie jesteśmy a i jeszcze telefon bym wyłączyła-wtedy by miał czas, żeby sobie przemyśleć co nieco

Mysza1980 to leniu**** się i wypoczywaj

Pinowate nic nie ćwicz-tylko często na brzuszek-ale trzeba pilnować, żeby jak dziecko leży na brzuszku łokcie przylegały do ciała-wówczas dzieci lepiej ćwiczą mięśnie, jak będzie większy-tak po 3 m-cu to wówczas uczymy przewrotów na bok-jak dziecko leży na plecach to dajemy rękę pod biodro (np. lewe)-nóżka trochę zgięta i obracamy na boczek w prawo-i na odwrót- to są rady i zalecenia mojej neurolożki -pamiętam, bo z Julką też chodziłam do neurologa

Agatka_natalia-dziś już nie kupię coli, ale jutro spróbuję

Tiffi życzę szybkiego zakończenia remontu

Jedyneczka zazdroszczę tych kwiatów bez okazji-mój aż takiego gestu nie ma, dziś jak odprowadzałam Julkę do przedszkola to stała taka babcia z kwiatami-kupiłam sobie bukiet astrów-"aż 5 zł" mnie to kosztowało-mój M nawet nie zauważył, że kwiaty na stole stoją

My byliśmy dziś w Brennej, bo teściowie i siostra M są tam na wczasach- pojechaliśmy trochę świeżym powietrzem poodychać-teściowa mnie wkurzyła-mówi do Marty-"Magdusia"-myślałam, że wyjdę z siebie, do Julki mówiła kiedyś "Justynko"-cholera-powiedziałam jej, że ma tylko 3 wnuczki to mogłaby chociaż imiona pamiętać.
Nakupiła też dzieciom takich badziewnych ubranek-zupełnie gustu nie ma- mówiłam jej ostatnio, że jak chce coś kupić Marcie to bym chciała białe body z długim rękawem bez żadnego nadruku i ozdób-byłoby dobre na chrzciny- to dziś daje okropny stylonowy kaftanik i śpiochy z taką wsiową koronką -w życiu bym czegoś takiego na chrzciny Marcie nie założyła, a nawet do spania na noc i sweterek dla Julki- w podobnym stylu-biały taki robiony na maszynie -brrr.... W dodatku za małe te ubranka- dla Marty rozm. 62, a ona miała 60 cm jak się urodziła-teraz nosi 68, a czasem nawet 74 cm.
Cóż zrobić-teściowa wiekowa kobita-ma już po 70-ce i gusty nam się bardzo różnią -ale to nie znaczy, że będę dzieci ubierać w te wybierane przez nią ubranka- dla mnie dziecko musi zawsze ładnie wyglądać-nawet w domu, bo jak robię zdjęcia to muszę je potem z przyjemnością oglądać.

witam wieczorową porą :)
Byłyśmy wczoraj w szpitalu na ponownym badaniu. Mówię lekarce, żeby zajrzała jej w ucho póki Malutka śpi, ale nie - najpierw musiałam ją obudzić i rozebrać, żeby ją napierw osłuchali i później już jeden wielki jazgot był. Na szczęście, ucho zbladło. Pobrali jeszcze mocz do badania, po czym po ponad godzinie przylecieli, że wyniki tragiczne i do poprawki, a w międzyczasie wysłano nas jeszcze na usg brzuszka-piękne bebeszki ma:-D
Okazało się, że źle pobrali pobrali pierwszą próbkę i jak się Mała wierzgała to się z koopą wymieszało.
W każdym razie - nic nie znaleźli. Jak dla mnie bomba:tak:
Dziś byłyśmy na szczepieniach 6w1 i rotek-na rotku straszny płacz, bo myślała, że jedzenie będzie, a to po kropelce do dzioba lali:-DA po szczepieniach cały dzień taka nieswoja jest, popłakuje tak żałośnie :-( Mam nadzieję, że w nocy będzie spała spokojnie

cześć dziewczynki!

wczoraj wróciliśmy z Ustronia,było fajnie, dużo spacerowaliśmy, byliśmy w Wiśle, w Istebnej na Równicy i tak ten tydzień zleciał
mały nawdychał się świezego powietrza,w wózeczku na spacerkach ładnie spał,był grzeczny

jak na razie nie mam czasu aby poczytać,ale mam nadzieje że u Was wszystko oki
weekend znowu imprezowy więc też mnie nie będzie,moze po weekendzie będzie więcej czasu

kolorowych snów

Kasiamaj polecam forda focusa w wersji combi. Super auto. Dobrze się prowadzi i ma duży bagażnik.
ewcik a wapno piłaś?
tweenie w którym byłyście szpitalu?

Ja już wróciłam z imprezki. Było bardzo fajnie. Gadałyśmy i gadałyśmy głownie o dzieciach i macierzyństwie.
Mój M nie poszedł na imprezę, został w domu. Chciałam z nim wyjść sam na sam do restauracji czy do kina, a on mi mówi, żebym sobie poszła z koleżanką, bo on woli z synem posiedzieć. Przykro mi się zrobiło. Potrzebuję gdzieś z nim wyjść.

reklama
Witam wieczorowa pora. Mala proboje zanac bo sie przebudzila a ja zaraz do niej dolanczam:-)
Agatka-natalia mam to samo tez bym chciala gdzies z nim wyjsc albo wogole to siedzenie w domu czy na pacery bliko domu robi ie meczace ale jemu to nie przezkadza bo on po spedzeniu calego dnia w rozjazdach po klientkach/klientach ma dosc ludzi ale mnie juz nie rozumie. ale mam nadzieje ze na wyjezdzie uda nam sie troche nadrobic:-)
Tweenie ciesze sie ze wszystko wporzadku ze wyniki dobre ale i tez nie bo nadal nie wiadomo dlaczego mala taka jest i tak placze i wogole.:-(ale myle ze wkoncu to minie.
Eweland Madzik dziekuje

No nic uciekam spac bo jutro czeka mnie duzo roboty
dobranoc

Do góry