reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hello!!
Dzisiejsza noc piękna tylko z 1 pobudką na karmienie.
Wczoraj wizyta u neurologa i ogólnie w miarę dobrze choć konieczna jest rehabilitacja na wzmożone napięcie i asymetrię. Franio ma przykurcz stópek i rączek , układa się w odwrócone C.
U zakaźnika dobrze mówi że Franio nie przechorował toxo a przeciwciała są ode mnie ale nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego ma takie duże węzły chłonne z tyłu główki takie guzki bo do tej pory lekarze mówili że to od tej infekcji.
Od dzisiaj podaję mu furaginę bo w moczu wyszły bakterie.

Mruczka - u nas w szpitalu po porodzie robią usg główki takie badanie przesiewowe, a my musieliśmy powtórzyć bo u Frania wyszły przeciwciała toxoplazmozy po porodzie w klasie igg.
agatka- franio też się ślini i takie bańki malutkie puszcze i wkłada paluszki do buzi ale to nie ząbki tylko taka potrzeba ssania a czasami jak jest głodny albo po jedzeniu też się ślini jak jest mu nie dobrze i chce mu się odbić.
ashika - a franio nosi 62 a spodenki to nawet 56 bo ma krótkie nóżki (nie po mamie!!!!!:biggrin2:)
gregorka - właśnie dzisiaj na allegro zamówiłam - dzięki za informacje.
kacperek - fajnie do Rewala tam teraz tak go rozbudowują, tylko pozazdrościć, życzę udanych wakacji!! My używamy 3 bo mimo że Franio jest krótki to jest grubiutki pulpecik.
tiffi - myślałam że ta isla skoro taka bezpieczna to nic mi nie pomoże a ona pomogła i gardło już nie boli, może faktycznie spróbuję jeszcze raz zmienić ten płyn do kąpieli tym bardziej że ten olilatum do najtańszych nie należy.
agatha - jak będziemy chcieli gdzieś pojechać z Franiem to można się do Ciebie zwrócić o opinie na temat miejsca i hotelu?? Bo już odkładamy co miesiąc by móc w przyszłym roku gdzieś odpocząć. W tym roku nie było żadnych wakacji i już pewnie nie będzie.
beatka - Franio też ma wodniaki jąder i tak średnio mu ta woda schodzi, nam kazali przy pieluszkowaniu do góry je układać tylko za każdym razem jak tak zrobię to on cały się osika bo z pieluchy górą wylatuje...
cynamonka - z tym Twoim M to ktoś powinien porządnie porozmawiać!! naprawdę współczuję Ci kochana.
pinowate - no ja tak trochę ćwiczę bo Franio ma wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię i wczoraj neurolog zalecił rehabilitację.
atabe - biedna jesteś, aby Jagódce pomogła rehabilitacja, czego mojemu Franiowi też życzę.
kasiamaj-witaj:biggrin2:!! czemu byliście w szpitalu co się stało??

reklama
Ja dziisja nie wyrabiam-mam dosyc.Okropnie się czuje,jestem chora,okres mam taki że chyba się wykrwawie ,a mała płacze non stopa,jeść nie chce-przed chwilą się zakrztusiął przy jedzeniu i częśc zwymiotowała.Wyglądam fatalnie, na nic nie mam czasu ,o fryzjerze albo kosmetyczce to moge zapomniec.Ja sie chyba nie nadaje............
Siedze nad małą i płacze-ona zresztą też.

Ewa81-u nas była bakteria w moczu...cyrk taki że szok!!! pobierałam do badania w domu...po kilku dniach pojechałam po odbiór wyników-a babka do mnie że zaraz pakowac sięi do szpitala!!! :szok:-strachu mi narobiła!!! pojechałyśmy...
zaczęły się wbijac młodej w rzyły po kilka razy -bo nie mogły pobrac!!! w koncu sie udało
Natalka płakała jak szalona....a ja mało oddziału nie rozniosłam!!! pobrali też mocz przez cewnik do badania.
nie czekając na wynik wieczorem podali antybiotyk!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
rano kiedy przyszły wyniki-okazało się że bakterii nie ma !!!!żadnej!!!!
musiałyśmy leżeć 5 dni i antybiotyk podany był niepotrzebnie!!!
w dodatku wrzucili nas na pokój -gdzie leżał chłopak starszy o miesiąc który miał kilka bakterii.....
poszłam do ordynator oddziału -pytam po co tu leżymy??? a ona bo trzeba antyb.skończyć-pytam ją na co??? skoro nic nie wyszł ow badaniu...a przy okazji może coś załapać od innych!!!!
my też chodzimy na rehabilitację...Natalka również miała asymetrię i wzmożone napięcie...
asymetria u nas polegała na tym że młoda główkę przykurczała do barku.
a napięcie to tak ogólnie-ale już jest ok!!! chodzimy co jakiś czas na sprawdzenie a tak ćwiczymy w domu.
no i sa efekty!!!!
Madziik-zdrówka życzę!!!

muszę sie jeszcze Was zapytać -czy któraś z Was jeżdzi bądz posiada peugeot-a???
bo planujemy auto kupić i nie wiemy jakie???
peugeot???renault??? mazda???toyota???

szybko poszło nam ze sprzedażą naszego a teraz jesteśmy bez auta...

Ostatnia edycja:
hej:-)

Mały na cycu wisi, wiec chwila ciszy.. madzik rozumiem Cie doskonale-Marcys tez marudny okropnie, co chwila płacze, krzyczy-rece opadaja:no:

bylam z nim dzis w przychodni-bo niepokoja mnie tez rzadkie kupki, do tego dostal wysypki, poza tym od tego wiecznego płaczu wyszla mu taka kulka w pepku, nie wiem czy to nie przepuklina.. no ale pędziłam do tej przychodni, szłam 40 minut, upocona i zdyszana w końcu dotarłam, Młody oczywiscie wtedy sie obudzil i w placz, a pani w rejestracji mówi, ze lekarz mnie nie przyjmie, bo.. wyczerpal sie na dzis limit przyjec:szok::wściekła/y: noż kur... jaki limit? godz.10 i wyczerpal sie limit? pani zakomunikowala mi, ze moge przyjsc jutro:wściekła/y:

cynamonka nie moge, normalnie jakby moj mi taki numer wykrecil, to naprawde bym sie chyba nad rozstaniem zastanowiła:no:

dziewczynki powiedzcie mi taka rzecz-a`propos tej wysypki, ktora dostal marcello, bo madra mamusia najadła sie czekolady:zawstydzona/y:-czym ja moge zlikwidowac?????

Ewcik moja tez ma tą kulke w pępku i to jest przepuklina-ona powinna zejsc sama -nam lekarka powiedziala ,że się wchlonie ,a jak nie to zalepimy plastrem-zresztą juz chyba ma mniejszą niz miesiąc temu....
Zasnęła na 10 minut i już się budziiii-ja oszaleje dzisiaj

kasiamaj - a co to za bakteria w moczu, że zaraz do szpitala kazali jechać????:confused: bo Franio ma 2 bakterie coli i jakąś jeszcze i nikt nam nie kazał jechać do szpitala tylko furaginę brać a że to jest w tabletkach to mam z tym trochę problemów.
Ewcik -franio miał też przepuklinę pępkową i już się wchłonęła praktycznie.

Witam!:-)
Pewnie już o mnie zapomniałyście... Miałam troche problemów, ale obiecuje poprawę...;-)
madzik - ja tez mam mega bolący okres, to już drugi. W poniedziałek nie mogłam ustać na nogach czułąm się jakbym miała mega lufę i ten ból głowy. Nie byłam w stanie nawet wykąpać Bartka. Dobrze, że mam M. A po porodzie miało być podobno lepiej. Może to ta AZALIA. Jak tak dalej będzie muszę iść do gina.:baffled:
cynamonka - współczuję, może w samotności sobie wszystko, sorry... ten idiota przemysli:tak:
atabe - aby rehabilitacja pomogła. JA też muszę ćwiczyć z Bartkiem, stwierdzono u niego asymetrię i napięcie mięśniowę. Całe dnie upływaja na ćwiczeniach. Za 2 tyg mam iść do lekarza, może będzie lepiej...;-)

pospacerowałyśmy z ciocią w ten wietrzny dzionek:-) teraz na cmentarz uderzymy na spacerek i do sklepu, bo rozjoobałam sobie termosik:wściekła/y:

agatka no to miłej imprezki:-)
kasiamaj witaj:-) no to miałyście przejścia bidulki:no:
ewa dobrze że taki finał z tą toxo, walczcie z bakteriami:tak:
madzik nadajesz się, nadajesz, a każdy ma gorsze dni-i my i nasze dzieciaczki też, uszy do góry kochana:tak:
Ewcik u mnie w przychodni jest tak samo, póki drugi pediatra na urlopie, nie rejestrują na kolejne dni, tylko na bieżący dzień, a żeby to zrobić, to trzeba być w komitecie kolejkowym o 7 rano:angry: na szczęście moja lekarka, jeśli pilna sprawa, przyjmuje bez bloczka

Witam dziewczynki!! pogoda sie poprawila wiec mama zaraz przyjedzie i pojdzie z dzieciaczkami na spacerek a ja bede sie powoli szykowac na wyjazd.

Jedyneczka zes mnie rozbawila tym teksem :-Dfajnie ze masz juz lapka i jestes:-D
tiffi a ty masz prawko i macie jedno autko czy jak to jest?? ja niestety nie mam prawka a autko stoi w garazu bo m ma sluzbowe a tak nie raz bym wsiadla i pojechala a tak to przejazdzka MZK zapewniona.
Oj dzisiaj szybko poszlas spac:-)
Cynamonka twojemu to powinno sie tak porzadnie zlac ze szok co on do cholery wyrabia??? oj powazna rozmowa po powrocie was czeka i teraz ty warunki mu postaw albo sie dostosuje albo wypad.
Pinowate tak jestem z zg
Mysza to milego spedzania czasu z rodzinka to sobie troszku odpoczniesz
Atobe witaj oby ta twoja mala terrorystka dala ci troche odsapna.
Agatka-natalia ja tez jedynaczka i dlatego nie pozwolilam aby moj syn nim tez byl i teraz ma siostrzyczke:-)
Atobe pierwsze daje popalic drugie bedzie grzeczniutkie:-) wiec sie nie zrazaj
Kasia maj witaj spowrotem
Ewa81 a ty gdzies w tamtych okolicach mieszkasz??czy tez jestesce gdzies nad morzem??
Madzik glowka do gory choroba cie oslabia i stad ta nie chec do wszystkiego bedzie dobrze:-) Moze poloz sie z nia i pospijcie sobie moja jak mnie czuje to zasypia

No nic uciekam mama przyjechala a mala spi ale chyba ja ubiore i na spacerek pojdziemy

reklama
Hej Dziewczyny!

Patrzę, że parę zgub się znalazło: atabe, kasiamaj, beatka25, kasik (ostatnio myślałam o Tobie) - WITAJCIE!!!

agatha - to nie wiedziałam, że taka lipa z tym zwrotem za wczasy, myślałam, że sytuacja lepiej wygląda, no ale jaki mamy wpływ na sytuację finansową biur - loteria na maxa
kacperek - ja jakoś od skończonych 2 miesięcy używam 3, kiedy mała skończyła 5 kg
tiffi - o widzisz, może to jest to - ja lubię, uwielbiam wręcz spać na brzuchu (w ciąży ciężko mi z tym było z wiadomych względów...) i może dlatego moja mała teraz też lubi :)
Ashika - ale miałaś dzień, mam nadzieję, że do wieczora już był spokój
Jasia B - koniecznie zrób wyniki. A może warto jakieś witaminy brać? Mi po porodzie było przez długi czas słabo i powiedzieli lekarze, że na uzupełnienie witamin powinnam brać falvit mama - i jak nie zapomnę to cały czas biorę
Jedyneczka - kwiatki bez okazji, ale Ci fajnie :)
madzik - dużo siły życzę!
Cynamonka - współczuję, trzymaj się dzielnie!!!
ewa - polecam się :) , daj znać jak Franusiowi spodoba się zabawka, bo też się nad nią zastanawiam
Ewcik - załamka z tą naszą służbą zdrowia

Kurcze u nas pogoda jakaś nie wiadomo jaka. Już miałam iść na spacer, bo słoneczko świeciło, a tu nagle deszcz spadł i nici z wyjścia. A jak wieje teraz...
No nic, miłego wieczorku wszystkim życzę.

Do góry