reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

no cześć, towarzystwo się u mnie na szczęście pospało już o 21 i mam troszkę czasu dla siebei tzn. oglądam film Marley i ja (polecam na odpoczynek przy TV) i siedze przy kompie.

Vanillka, no bez zapowiedzi przyszła, tzn mówili mi na początku, ze aż 6 razy będzie przychodzić i dzisiaj był 4.

Hania czasem odbije sobie po jedzeniu a czasem nie, różnie, ja generalnie nie przywiążuję do tego jakiejś wielkiej wagi.

AniaPestka, no to rzeczywiście rozrywkowo u Was:-)
Madzik, ja też jeszcze maty nie kupiłam, dopiero karuzelkę planuję, ale matę też na pewno kupię.

Kama absolutnie nie wybudzałabym. Nawet się ostatnio śmiałam z moją bratową (też ma dwójkę), że przy pierwszym to człowiek taki głupi i się martwi wszystkim i wybudzałyśmy obie, a przy drugim to już się cieszę z każdej minuty snu:tak::tak::tak:

Ewcik, ja właśnie też chcę Rain Forest zakupić, ale używaną, bo jakoś szkoda mi kasy na nową.

Mruczka, to raczej normalne z główką, moja tez na boki sobie przekręca.

Byłam u lekarza, ale w sumie nic się nie dowiedziałam, łączy to z obrzękami z ciąży (tyle to i ja wiedziałam) i dała mi jakieś leki z wyciągiem z kasztanowca i do smarowania żel, jak nei przejdzie za 2 tyg to dostanę skierowanie do chirurga.

Geperty, ja też ostatnio o tym rozmyślałam - mam dwójki to już nie przelewki. kumpel się śmieje, że teraz musze dbać o M, bo po 30 (prawie) z dwójką to już nikt mnie nie będzie chciał:-D:-D

Dziewczyny, czy Wasze dzieci tez zasypiają tylko na 15-20 min w domu??? bo u mnie tak jest, spokojna jest tylko na spacerach w wózku i przy piersi:-( to jest mega męczące, nie poleży sama spokojnie, tylko non stop chce byc na rękach.. tu jakoś jest spokojna. A na spacerach zasypia jak wózek jedzie i jest bujany, jak stanę gdzieś - kręci się, stęka i już jej się nie podoba.

Jak bym czytala o moim dziecku:)
w domku w dzien spi po 20-30 min ...noo czasem jak juz jest przemeczony to pospi i 2 h ...
a tak to tylko chce byc na rekach ;/
jedynie jeszcze w bujawce pobuja sie jakis czas ,a jak i ona sie znudzi rece...
strasznie meczace to jest!!
wozek to chyba kocha bo na spacerkach spi i spi i spi ....a jak tylko stane wozkiem to juz oczy otwiera i wierci sie :)
zapomnialam juz kiedy polezalam spokojnie przed tv i film ogladalam ;/;/

Witam wogle :)
u nas nocka supcio !!
maly poszedl spac o 21 i wstal o 4.30 hehehe szoku doznalam ale milo tak sie wyspac :p

mammi ja jadlam ostatnio pizze i mlody spokojny byl .
kama tak mam taka bujaweczke tylko gora z przyciskami troszke inaczej wbudowana ale ogolnie to takie same.
moj lubi sie w niej bujac ,fajne muzyczki sa no i regulacja .

reklama
Witam:-)
Mala narazie grzeczna (nie zapeszajac tru tru), jedynie nerwusek z niej jak nie moze usnac. We wtorek byla u nas polozna srodowiskowa. Powiedziala ze wszystko jest ok. Skora czysta, ladna itd. Pepuszek podkrwawia bo odpada. Wczoraj mala pierwszy raz dostala moje mleko z butli. Nie było wyjscia bo musialam jechac do dentysty, wreszcie robic te moje kanalowki. A nie bylo mnie 4 godziny. Dzis idziemy do pani doktor skontrolowac wage malej.
Moja mala sypia ze mna w lozku w nocy. A tak sobie mowilam ze bedzie spac w lozeczku, ale wygodniej jest mi tak karmic. W dzien sypia w lozeczku albo na naszym lozku. Cwaniara mała lubi zasypiac przy cycu, jak go nie czuje to odrazu oczy jak piec zl. Musze wiec przy niej byc az na dobre usnie.

tweenie Gratuluję :-) to Cię wymeczyli:-(najwzniejsze ze malutka masz juz przy sobie. Przeciwbolowe po cc karmiac bralam ketonal. Noormalnie mi go przepisali. A ze slabszych mowili aby brac codipar. Dziwne ze Ci nie daja przeciwbolowych lekow ja dostawalam caly czas napoczatku w kroplowkach a pozniej w tabletkach.

Mysza moja tez nie placze przy kapieli jesli cyca dostanie wczesniej, ale ja wole ja karmic na glodniaka. Wtedy po kapieli slicznie zjada i zasypia. Ja mojej musialam odciagnac mleko aby miala gdy wyjde, wiec po kazdym karmieniu odciagalam po trochu i sie uzbierałao.:-)

jedyneczka pomidory jadam bez skory bo skorka ciezkostrawna jest. Dobrze ze goraczka juz Ci przeszla

geperty moje piersi tez nie sa juz tak nabrzmiale jak na poczatku. Troche mnie to martwi,:-( Pokarm mam wiec sobie tlumacze ze wszystko jest ok.

tiffi1 tutaj jest ładnie napisane ile czasu mozna przechowywac sciagniete mleczko:-)Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi

wstałyśmy właśnie więc dzień dobry:tak:

mammi dobrze że wykryliście alergen. Masz kłopot faktycznie z praniem ale nie ma rady:sorry: Moja często ma takie dni że śpi między np.8-21 tylko 2 godziny a tak to cyc, bujanie, noszenie:-p

o goście idą:tak:

czesc dziewczynki,jejku jak mnie dawno nie było,teraz tez siedze z młodym przy cycku i czytam ale niestety juz wali w pampkawiec zaraz znów do przebrania ,steskniłam sie juz za wami ,mam nadzieje ze wszystko dobrze uwas i maluszków
oj gdzie te czasy jak sie wisiało caly dzien na bb
mój Filipek w koncu w domu od wczoraj ,podobno zdrowy ale wiadomo jak u niego
a co do maluszków to chyba wszystkie nasze sa do siebie podobne pod wzgledem marketów ja ze swoim jak wchodze to juz wiem ze xzaraz bedzie ryk a tylko z nim wyjde na powietrze to zaraz spi,no po matce to on tego nie ma
całuski

Witam z rana :-)
Franio znowu pięknie przespał z przerwą o 1.30 i 5 na karmienie. A teraz leży i nie śpi chyba muszę już pomyśleć o zabawkach dla niego bo na razie nie ma nic poza kilkoma pluszakami w tym 1 z pozytywką i teraz tak leży i w sufit patrzy aż mi go żal.
Dzisiaj idziemy na bioderka oczywiście znowu musimy iść prywatnie bo terminy na nfz były na koniec września!!!!
My zaraz idziemy na spacerek piękna pogoda
Miłego dnia!!

hej dziewczynki:-)

u nas noc taka sobie, Mały zasnął po 21, budził się o 1.20, o 4, o 6.. poleżał z nami o 8 i potem już tylko płacz, noszenie na rękach, kołysanie w wózku i dopiero 30 min temu zasnął:baffled: zaraz lecimy na spacer, co by dłużej pospał, bo tak w domu, to pewno zaraz się obudzi...

agatha my też chcieliśmy kupić używaną ta karuzlekę, bo szkoda kasy nam było, no ale używana kosztuje 110zł plus przesyłka, to się nie opłaca, a tak tą możemy kiedyś sprzedać na allegro;-)

miłego dnia

Ewa "ładna kupka" jest właśnie jak musztarda, ale taka w kolorze bardziej żółtym, niż zielonkawym i z granulkami (niestrawiony tłuszcz).

Dla Tweenie:
Paracetamol (Apap/Codipar/Panadol) co 6 godzin, przynajmniej mi tak w szpitalu podawali :tak:, po porodzie sn.

Wczorajsza wizyta jak zawsze udana, ale moja 93 letnia babcia jest niemożliwa :-D, uważa, że małe dzieci nie widzą i nie słyszą :eek:, Tymek się patrzał w jej stronę i rozglądał, a jak babcia się szybko ruszyła to reagował, a ona się śmieje, że wygląda jakby coś widział :nerd:, no to jej mówię, że przecież widzi, pewnie raczej cienie i kontury, ale widzi, a ona wielce zdziwiona, bo przecież takie małe dzieci powinny mieć oczy jeszcze zamknięte :-D. Potem mały nie mógł długo zasnąć, więc mówię, że idę do małego pokoju żeby go nakarmić i położyć spać, a babcia po co do drugiego przecież on i tak jeszcze nie słyszy, więc mu hałas nie przeszkadza :eek:, no mówię Wam parodia :-D. A najlepsze jak się nadziwić nie mogła, że ma spodnie i bluzkę, bo przecież powinien być pozawijany w pieluszki :-D, no i skarpetki to dla niej szok, jak mogą robić takie małe :rofl2:, uśmiałam się wczoraj po pachy :-D. Babcia widać, że nie z tej epoki ;-).

Dzisiejsza nocka należy do udanych, pobudka tylko na cycanie o 3 i 6-30, chyba pierwszy raz się wyspałam, ale wieczorem za to wychodzę z siebie :wściekła/y:, mały dwa dni z rzędu nie spał po kąpaniu 3 godziny, zasypiał dopiero o 23-00 :szok:, ze zmęczenia ciągle jęczał i płakał, ale usnąć nie mógł, dopiero przy cycku, ale jak tylko go odstawiałam to się budził i od nowa zaczynaliśmy zabawę :confused2:, a mi się oczy zamykały same. Takie akcje już były nie raz, ale nie tak późnym wieczorem i nie przez tyle czasu, ehhh co zrobić...

Witam !!!
u mnie noc w miarę ok, ale od 8 mała wisi na mnie. To cyc, to drzemka... Chciałam pozałatwiać parę spraw, ale co ją odłożę to wrzask. Jakaś taka przylepa się zrobiła.
Też chciałam wyjść, ale nie mam jak. Póki nie zaśnie to nawet nie próbuję wkładać do wózka. Boszzzz jaka Ona dzisiaj absorbująca... Męczy się przez te problemy z brzuszkiem, inaczej nawet nie wiedziałabym, że mam dziecko...
Trzeba to jakoś przeżyć...

Miłego dnia ;-)

tiffi o to jakiś dobry fryzjer i warto poczekać;-)

agatha to średnio się dowiedziałaś u lekarza:baffled: Ja też mówię M że mnie uziemił:-p moja spała po 2 godz. w dzień a ostatnio też po 20min:-p

pati tez sobie obiecywałam że w łóżku będzie spała swoim ale łamię często własne zasady:-D czekam na wieści po wizycie.

dzamenka cześć:-) dobrze że Filipek zdrowy i oby jak najdłużej;-)

geperty fajowa babcia:-D

mysza ja powiem tak, moje dziecię generalnie nie płacze , tylko przy kąpieli albo jak ja samą zostawić:-D

U mnie jest mama z chłopakiem swoim:-) ja się ubieram bo Nadinka zasnęła i idziemy na spaceros;-)

Nadinka ma takie jakby bąbelki delikatne na psiupsiajce 3 dzień i nie wiem co to:baffled: smaruję sudocremem (resztę pupci dalej linomagiem) i jakby coraz mniejsze ale co to jest nie wiem, miała któraś z księżniczek takie cusik?

reklama
Do góry