reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

tweenie , elspeth moje gratulacje:-)

a zapomniałam wam napisać o tej sprawie sądowej. Wiec poknociło mi się i okazało się ze dzisiaj była sprawa o widzenia a o alimenty bedzie dopiero za tydzień w poniedziałek o 10 i dopiero wtedy bedzie sie działo bo jezeli chodzi o widzenia to zakończyliśmy na ugodzie. Zreszta ja byłemu problemów z widzeniem Oliwii nie robię tylko wkurzało mnie to ze dzwoni np. godzinę wczeniej ze chce ja wziąść i to ze sądził ze jest panem mojego czasu a nie jest wiec sprawę sama załozyłam.
Zasądzone mam takie widzenia:
-pierwszy i trzeci weekend miesiąca
- drugi dzień świateczny świat bozego narodzenia i wielkanocnych
- jeden miesiac wakacji( swoja droga to bokiem mu to wyjdzie bo bedzie musiał kombinowac co zrobi z oliwią jak wróci do pracy po urlopie bo nie ma całego miesiaca wolnego ale to czas pokaze- dobry tatuś)
- pierwszy tydzien ferii ziomowych
Za to za tydzien na podwyzeniu alimentów bedzie batalia bo tego mu nie odpuszcze! Nie jest dla mnie zrozumiałe dlaczego ja mam ponosić wiekszosc wydatków i tymi jego 350zl obecnymi to ja mogę Oliwii tylek podetrzec. Przykład- w sobote zapisałam ją na pół kolonie na konie i zapłaciłam 390zł, do tego kupiliśmy jej okulary-280zł co daje nam 670zł a dzie ubrania, wyzywienie, witaminy , słodycze?! Wiec na przyszły pon szykuje sie na wojne a póki co to strasznie się ciesze!!!!

Minoł lipiec i chyba wszystko zaczeło się wkońcu układać! Tamten miesiac to myslałam ze mnie wykończy! Jak nie szpitale to zepsute auto! Jeszcze w sobote zadzwonił mechanik i powiedział ze jakas pierdółka elektroniczna sie zepsuła która kosztuje ok 3 tys zł do mojej zafirki a gdzie jeszcze koszty naprawy!! a dzisiaj się okazało ze to tylko jakiś przewodzić i bezpiecznik i koszt juz tylko 300zł :-) dodatkowo mały cyca cyca. Tak wyciaga ze całe mnie bolą bo mam duzo mniej pokarmu i musimy go dokarmiać mlekiem ale jest git - czekamy na rzeke mleka:-D A i te kolki zmieniły się w stękanie z przyzwyczajenia i dla frajdy- chyba mu juz to w krew weszło , bo jak sobie nie stęknei kilka razy ( juz się nawet nie napina) to zasnac nie moze. Wiec teraz to juz nic nie jest mi straszne. :-D No dobra , dobra... znalazłoby się kilka rzeczy ale zapeszać nie bedę wiec szpitalom , kolkom i awariom mówię- lipiec się juz skończył!!!!:-)

reklama
tiffi polecam sie

kacperek nie ma koniecznosci sprawdza sie ja tylko jesli dzieciaczek jest zolty i nie ustepuje zolte zabarwienie skory

elspeth witamy z powrotem

tetina i tak trzymac :tak:

tez mam plana kapac malego tak miedzy 20 a 21 ale blizej 20 co by miec jakis kawalek wieczoru dla siebie (marzenie scietej glowy :-))
Ogarnia mnie kompletna niemoc i chce mi sie wyc do ksiezyca a w sumie nie mam powodu :-(

Ostatnia edycja:
Tweenie ogromne gratki-wkoncu-i Ola ma fajną wagę,a tak straszyli !!
Ashika fajnie,że juz jestes w domu ;))
Ewelad to miłego wypoczynku na działce!!
My dzisiaj na zakupach bylismy bo musimy ostatnie rzeczy kupić do Brennej typu moskitiera do wózka i takei tam pierdoły!!
Zaraz idę do wanny bo już mi minęło 6 tyg po cesarce to chyba już mogę?jak myslice?

Ashika to pewnie nie wielka depresja poporodowa!! mam do samo chce mi sie wyc z byle czego!! ale to kwestia czasu i bedzie super!!! i bedziemy sie cieszy wystarczy ze uda nam sie wejsc w rytm i radzic sobie ze wszytskim a napewno znajdziemy na wszytsko czas. A ja tak jak i ty i inne dziewczyny mamy jeszcze starsze dzieciaczki ktore tez czasu i zainteresowania potrzebuja wiec....
bedzie dobrze musimy w to wiezyc. Chociaz boje sie czy poradze sobie czy uda mi sie wejsc w ten rytm!! moze jakas mala porada dziewczyn ktore juz w to weszly!!!
Moja mala oszusta spi mi na lozku i to smacznie a w lozeczku sie wierci no nie a moj synek to tylk zjadal i spal jak susel w lozeczku a te dzieciaczki!! no nic uciekam dziewczynki powoli szykowac mala do kompania i starszy synek wroci to i go wykompac bedzie trzeba no i kolacyje zjesc!!! milego wieczoru!!

mysza Marcello padł o 12.30 tylko dlatego, że szedł na spacerek...przed 18 wróciliśmy do domu-on dosłownie czuje, kiedy wraca z dworu, momentalnie się budzi.. dałam mu cyca i nadal płakał.. dopiero, jak go wykąpałam i dałam znowu pierś, usnął przed chwilą..oczywiście w naszym łózku.. zaraz muszę go przenieść.

TWEENIE kochana, gratuluję, w końcu się doczekałaś Oleńki:-)

tiffi
ja też nie mam sił czasu ani ochoty na gotowanie:no:

kacperek obys miala racje

ewelad udanej dzialki

madzik niestety nie znam sie, wiec nie pomoge

Niestety m zostaje dluzej w pracy a tak mi obiecywal ze bedzie w domu :-( musze sama wykapac szkraba a tak liczylam ze mi pomoze bo przegielam z tym fotelem :-(

Milego wieczorku bo jak zaczne tance z kapiela to predko nie bedzie wolnego

Tweenie gratulacje!!!!!

my dziś pierwszy dzień sami z Michasiem,ale był w miarę grzeczny, byliśmy na spacerku dwie godzinki,przespał ładnie, mam nadzieję ze jutro nie będzie padało jak zapowiadają bo byśmy też wyszli na spacerek

wieczorem byli teście,przynieśli papmki,chusteczki,body małemu, jeszcze nic się nie odzywałam odnosnie tej ostatniej afery panikarskiej teściowej,ale następnym razem jak coś znowu strzeli to już jej coś powiem,teraz jeszcze nic się nie odzywam,mama moja z nią gadała o tym, a ona na to że jest taka nerwowa i przewrazliwiona,no spoko,szkoda tylko że nierwjue tym innych

zastanawiam się cały czas nad antykoncepcją, albo tabletki,ale 50zł co miesiąc :baffled: albo wkładka 300zł na 3 lata,ale się boję ze wrośnie albo co? co Wy dziewczyny wybieracie?

uciekam spać
dobranoc

Witam wieczorową porą:happy:

Moj mały szkrab jak usnął po kąpieli o 19.30 tak śpi nadal:happy::happy::happy:Jestem super happy bo wczoraj do 2 w nocy walczyliśmy z malutkim stękadełkiem.:baffled: Biedny emek też już wymiękał, a dzisiaj jak go nie było wymyłam Emilkę i uśpiłam ładnie.Dumna jestem z siebie,a co?;-)

ashika fajnie,że już w domku jesteście.Widzę,że Twój ukochany dba o porządek tak samo jak mój jak mnie nie ma;-)A co do kapieli dzieciaczka to powiem Ci,że o ile mój emek jeszcze Szymonka czasem kąpał, tak Emilki jeszcze ani raz.No, ale w sumie on więcej czasu spędza z Szymonkiem.

perla mam Graco Quattro Duo.Jak jestem sama to nim jeżdżę,ale jak jest możliwość wzięcia na spacer emka albo teściowej to na 2 wózki jedziemy, bo w podwójnym zabija mnie wjeżdżanie na polskie krawęzniki.A z chustą super pomysł,tylko u nas jeszcze społeczeństwo zacofane i starym babom sie wydaje,że krzywdę dziecku robie:crazy: Ledwo teściowa jakoś przegryzła,że z małą po domu w chuście pomykam.

ewelad zazdroszczę Ci tych spokojnych zakupów.Bo moja jak tylko sobie znanym sposobem wyczuje,że w sklepie jesteśmy tak momentalnie włącza syrenę i muszę uciekać

Tyle pamiętam-wybaczcie,ale umysł o tej godzinie nie pracuje mi już na pełnych obrotach.Zmykam w utęsknione objęcia Morfeusza;-)
Dobrej nocki wszystkim

reklama
Tweenie gratulacje!!!!!
zastanawiam się cały czas nad antykoncepcją, albo tabletki,ale 50zł co miesiąc :baffled: albo wkładka 300zł na 3 lata,ale się boję ze wrośnie albo co? co Wy dziewczyny wybieracie?
ja się powaznie zastanawiam nad wkładką juz wczesniej nad nia myslałam ale brałam tabletki. umówiłam sobie wizyte u ginekologa na 7 tyg po porodzie czyli poł sierpnia i bede z nim rozmawiac na ten temat. pozatym mam jeszcze nadrzerke do likwidacji.
Na dzień dzisiejszy wkoładka tak na 2-3 lata

Do góry