reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
geperty witaj
jedyneczka ja też mam nadzieję, że Zuzi nic nie będzie, z naszymi oczami lepiej. A to krwawienie to chyba nie okres??
co do kąpieli to któraś dziewczyna pisała, ze u niej też był płacz i wsytarczyło zrobić cieplejszą kąpiel. Moja w kąpieli nie płacze (chyba że jest głodna), tylko w bezruchu czeka, choć ostatnie dni już bardziej ruchliwa jest, a może wody jest za dużo??
ashika oby szybko do domu, ja po porodzie czułam się też nieźle, to chyba adrenalina, a najgorzej czułam się na 7i 8 dzień po porodzie
beatka gratulacje

mam nadzieję, że noc dzisiejsza będzie ok oby mała ładnie spała i cycała i wam tego życzę, a nierozpakowanym dobrych wieści i samopoczucia

Beatka GRATULACJE!!!!!!!
Ashika super,że masz takiego powera!!!!:-Dno i życzę szybkiego powrotu do domku!!!

No to mi właśnie stuknął termin porodu według OM...a tu nic...Mała cosik się w brzuchu przeciąga i tyle...na dodatek mam powroty pierwszych miesięcy ciąży-mdłaści wróciły-bleee...
Uciekam spać bo znów mi się te dni dłuża, a co dopiero noce...
Buziaki:*:*

Hejo laski :happy2:
Melduje sie ,ze zyje :tak:;-)
Niestety nie mam teraz tak duzo czasu na kompa BB jak za czasow ciazy kiedy mialo sie tylko jedno dziecko,a szkoda ...
Przylecial do Nas kuzyn mojego M i mieszka u nas na pokoju tymczasowo puki czegos nie znajdzie to wieczorem kiedy ja mam czas na kompa ten przygarnia mojego lapka i sobie siedzi puki nie zasnie :wściekła/y::wściekła/y:
Ale dzisiaj sobie postanowilam ,ze wieczorkiem lapka zabieram do sypialni do gory i niech spada :-D(malpa jestem:tak:)

Kryzysik mielismy z cycaniem i to jaki :-(
Nagle ze spokojnego dziecka zrobil mi sie ciagly wyjcun!!
Oj naplakalam sie chyba z tydzien ...dola na caly swiat mialam przez to cholerne karmienie...no ale najwazniejsze ,ze nadal cycamy i dwa razy dziennie dokarmianie butla :tak:
wczoraj bylismy na wazeniu i David klopsik wazy 5300:-)
we wtorek idziemy do lekarza na przeglad malego i moj .

jedyneczka tez siebie podziwiam ,ze tak walczylam z tym cycaniem bo w ciazy juz zakladalam ,ze karmic to ja nie bede :no:Ale szkoda mi tego mleka no i wogle polubilam to :-):happy2:
Co do kompieli to moj na poczatku plakal bardzo .Tez mnie to przerazalo bo zazwyczaj dzieci lubia moczyc dupki .Ale znalazlam przyczyne -glodny byl i wyl !!.A jak najedzony pieknie sie kompal .Do dzisiaj moczy dupke bez krzyku ,zawsze przy kompieli towarzyszy mu Gabi z boczku siedzi i swoimi resorakami jezdzi po boku wanienki ,a maly fajnie patrzy za nim :happy2:

Ashika Ogromne gratki !!wkoncu sie doczekalas :-)
doczytalam ,ze jestescie w szpitalu jeszcze ,wiec szybkiego powtoru do domku zycze .

geperty Witaj !!
mammi zawsze mialam Cie pytac i zapominam -ile przytylas w ciazy??
Bo pamietam ,ze gin cos tak sie burzyl i z ciekawosci pytam do ilu dobilas ;-)

kama Matko,jestem w szoku :-(
Wyobrazam sobie co przeszliscie przez te kilka dni .szok ...
Ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo i zdrowka dla Majeczki !!
Kiedy jedziecie do PL ??Odpoczniecie sobie troszke ,odetchniesz ,odstresujesz sie ..nabierzesz nowych sil.
Ile Majeczka wazy ??
tweenie trzymam kciukasy za to wywolanie,ale lepiej zeby jednak samo sie rozkrecilo :tak:
Maruska moj tez zapodaje mega baki :-D

Ide jeszcze pozostalosci nadrobic i spadam do wyrka bo David o 8 zapewne wstanie .
rety juz 1,5 mieszka prawie za nami kiedy to leci ??

hej kochane

beatka gratulacje!!!!
Asika super, ze dobrze sie czujesz. ja mialam to samo tylko, ze po cesarce! i juz w 3 dobie wyszlam do domku i jak to w domku od razu chcialo mi sie zyc, sprzatac, gotowac, tylko, ze jeszcze rana ciągnela i nie pozwalalo mi to na wykonywanie roznych prac. No ale mialam tez mega pawera. Teraz czasamitez mam ale mały zbytnio nie daje, jak spi to ja sobie usiade na kompik i pobuszuje na alllegro, popisze maile, ugotuje cos czy posprzatam ale generalnie mam wtedy lenia jak on spi :-)

jedyneczka u nas w kąpieli spokoj. marcelek lubi sie kapac i zawsze jest grzeczny i spokojny nawet przed jedzonkiem. Moze dolej cieplejszej wody jak radzi tifi

ok kochane na razie zmykam

tiffi, wiem ze okulistów dla niemowlat nie ma wielu, ja poszukalam w necie i znalazłam polecana babke. sprawdziłam w książeczce - miał badane odcinki przednie, dno oka, naczynia tylne, soczewki i coś tam jeszcze, nie moge odczytać- nie wiem jak było u Zuzi?
my byliśmy u takiej pani:
Małgorzata Robaczyńska - okulista dziecięcy

u nas wczoraj był mega napad kolki, ryczał bite książkowe 3 godziny! nic nie pomagało, w końcu po kąpieli - też ryk - w końcu zasnął. plus był taki, że pospał 5 godzin..ehh

Witam !!!
U mnie piękna nocka. Mała zasnęła po kąpieli - o 22 wstała o 2, później o 5 i o 7. Teraz już spać nie chce... Wierci mi się tu obok... M w nocy wrócił i ją wymasował... Jak On Ją kocha :-)
Zapowiada się kolejny nudny dzień,,, tzn. mała pewno da popalić, ale ... Jutro muszę jechać do PZU pozałatwiać sprawy i jeszcze nie złożyłam wniosku o becikowe, bo mi odrzucili zaświadczenie lekarskie... Moja gin ma pieczątkę - lekarz medycyny, a oni wymagają "ginekolog","położnik"... to teraz będę się bujać... ciekawe kto mi to wypisze....

Beatka gratulacje
!!!! Niech dzidzia zdrowo rośnie.
Miłego dnia kochane

witam:-)

Beatka WIELKIE GRATULACJE!!!
Ashika super, ze samopoczucie dopisuje:-) ja też wyobrażałam sobie, że będę się czuła jak po wojnie, a tymczasem 2 godz po porodzie już zaliczyłam prysznic, siadłam na tyłku normalnie i wypuściłam się na spacer po korytarzu-moja położna mocno się zdziwiła, a jeszcze bardziej, jak mi przyniosła tabsy przeciwbólowe, a ja zadałam inteligentne pytanie: na ból czego te tabletki??? :-D
Mysza Twoja gin zapewne coś zaradzi-pewnie ma drugą pieczątkę, bo w przeciwnym razie byłoby to zbyt problematyczne

ja skonsumowałam śniadanko, teraz idę wymyć kłaczki, a następnie wyruszam na miasto-w planach mam pzu, becikowe i shopping:-D

reklama
A ja mam doła :(((
Mała ma jakies uczulenie na twarzy i nie ma apetytu-na 13 jedziemy do lekarza...
Wogole jak czytam ile wasze dzieci waza to tez mi się dół włancza -moja jutro ma 6 tygodni a wazy 4350 ,czyli przytyla tylko od wypisy 1430 i to jest chyba za mało.
Siedzę i płaczę dzisiaj-jeszcze przed chwilą przy karmieniu zwymiotowała -i jak ona ma przytyc :(((

Do góry