reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Witam lipcóweczki;-)

jedyneczka GRATULUJĘ!!!

Postanowiłam trochę nadrobić moją nieobecnośc i odzywać się częściej.Mam nadzieję,że jest jeszcze szansa,że wkręcę się w foremkowanie- tak jak kiedyś.Wiem,że po takiej absencji łatwe to nie będzie,ale spróbować nie zaszkodzi.

Zrelaksowałyśmy się dzisiaj trochę ze starszą córą, bo M- dobra dusza zajął się Emilką ,a my byłyśmy w kinie na Shreku:tak: Nawet taka bajka wydawała mi się dziś super:-D
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Kraku jest coś takiego jak Multi baby kino co tydzień w środę.Można przyjść z dzieckiem, światło nie jest całkiem zgaszone, są przewijaczki i odpowiednia temp. i wybieramy się z emkiem w przyszłym tyg. Zobaczymy jak będzie;-)

dzamena rozumiem Cię aż za dobrze.Przy 3 świat staje do góry nogami:rofl2: Roboty jest tyle,że momentami nie wiadomo w co ręcę włożyć.Mnie pomaga przy starszych na szczęście teściowa,a Ty chyba tylko na Siebie i emka możesz liczyć...

louiseProponuję wypożyczyć wagę noworodkową- jeżeli masz taką możliwość.W Krakowie są takie wypożyczalnie.Ja też tak zrobiłam- bo wydawało mi się,że mała się nie najada.Okazało się,że w 1,5 tygodnia przybrała pół kilograma:tak: A jak dzisiaj odciągałam mleko przed wyjśiem do kina- to udało się tylko 40ml ściągnąć:baffled: Laktatorem chyba trudniej mleczko wypływa niż jak dzidziuś ssie cyca

Kurka jeszcze z teściową się pospinałam bo bez przerwy dogadywała,że Emi za cienko jest ubrana bo w samych bodziaczkach śpi.:wściekła/y:Według niej kocem powinnam ją okrywać,a na spacery body, koszulka i śpiochy.Chce mi chyba dziecko ugotować.I w końcu wybuchłam,żeby sama dwie warstwy ciuchów z długim rękawem na siebie ubrała i nakryła się kocem- to wtedy pogadamy:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Olyv , Rusia ależ Wam zazdroszczę tego deszczu i burzy...

Ashika
mam jeszcze czas na wtorek sie umowie z ginem mowilam wczoraj m ale on sie ze mnie zaczal smiac pytam czemu a on an to "a co chcesz dziecko pokazac?" pytam skad wie ze bedzie co pokazywac, a on na to ze "chyba wie" coz jak robil to moze wie na kiedy
hehe mój taki pewien po każdym moim bólu wieczornym, a dziś otworzył rano oczy i pow.: "a co ty tutaj jeszcze robisz??" :-p :szok:
wiec znowu no-spa gin mowil zeby nie brac bo szyjke rozmiekcza
no-spa rozmiękcza szyjkę?:shocked2:

Tweenie mamy coś wspólnego -
ostatnio śpię jak niemowlę, budzę się w okolicach 6, a potem ok. 9, 10 padam na twarz :/
:-D

Mruczka ale nosisz pod sercem duuużą dziewuszkę!!

Perla śliczna waga Laurki !! ;-)

Oliwia jak tam samopoczucie? minęły mdłości i nudności ?;-)

Anetko no to czekamy na Twoje streszczenie porodu :-) a ja się czuję JAKO TAKO - ale dziękuję że pytasz ;-)

Jedyneczko gratulacje !!!!!

Myszka fajnie że Ninka już pępuszek ma normalny :-)

Malewa jak tam humorek? mi dołek wraca i przechodzi i to tak na zmianę :-p damy radę !!

Supcio jejciu to się trochę nerwów najadłaś na tym KtG :baffled: ale ważne że jest ok!! a ten policjant! Złowrogie stworzenie!! :baffled:

Bogusia... Tymi sierpniówkami to się idzie załamać :-p ale u Nas lipcówki też się niektóre w czerwiec (niegrzecznie mówiąc) - wpakowały :-D :-p a raczej rozpakowały :-p

Dzamenko super że synuś taaaaki grzeczny :-)

mammi dobrze dogadałaś 'mamuśce' :-p

powróciłam właśnie z wyprawy do ikea- już D stara się zapewnić mi rozrywki jak może w tym trudnym czasie oczekiwana, żebym nie sfiksowała:-D oczywiście zakupiłam same niezbędne rzeczy:-) teraz troszkę poleżymy i spadamy do kina:-)

Mruczka text gina miażdży, ale jakże on prawdziwy i jak dobrze oddaje Twój stan:-D
louise tak właśnie od wczoraj sobie myślałam, ze się nie oddzywasz, ale wiem że rozpakowane mamusie to teraz raczej z doskoku, bo na brak zajęć nie narzekacie:-) fajnie że się odezwałaś:-)
kacperek z zasłyszanych przeze mnie madrości życiowych wynika, że właśnie dziewczynki się lubią spóźniać:baffled:
Supcio no to sięnajadłaś strachu-straszne!!! ważne, ze oki no i teoretycznie zaoszczędzone 200 zł nie do pogardzenia:-)
dzamenka fajnie, ze wpadłaś- no Ty podobnie jak mammi masz zapewne co robić z 3 osobową gromadką:-) fajnie że mały grzeczny, ale ciiiiiiiiiiiii, bo usłyszy i zacznie dokazywać:-D
patipaula zdrówka dla córci-bidulka w taki upał jeszcze ją męczy choróbsko:-(
Ashika z tego, co ja słyszałam, to nospy nie powinno się zażywać na końcówce, ale dlaczemu, to już nie wiem:no: chyba że akcje wstrzymuje, nie żeby Twoja jakoś się szybko rozkręcała:zawstydzona/y:
mammi no te teściowe tak mają podobno z tym 'ocieplaniem' dzieciaków, a one biden ledwo dyszą:-D

czesc dziewczyny:-):-)
jeszcze ja zostalam do rozpakowania:-):-), no ale znajac zycie to bede ostatnia:baffled:
moja corka zlapala letnia grype, jak to okreslil lekarz, goraczkuje do tego, wiec tak jezdze po lekarzach, aptekach, w miedzy czasie piore, gotuje, nawet okna wczoraj umylam:-)dlatego sie nie meldowalam...doczytalam tylko ze jedyneczka urodzila
wielkie gratulacje!!!:-):-)
postaram sie pozniej zajrzec, pozdrowienia dla wszystkich!!

Iwusia ostatnie są zazwyczaj największe marudy, więc raczej ja:tak:
Ashika już wróciłam-mmmniami ta boróweczka:-)Zaliczyłam też wertepy i spacerek, teraz jeszcze M mi został do zaliczenia:-D
Supcio to się najadlaś strachu- nie zazdroszczę.:-( Ale z tym ktg to jest różnie, mi tylko skurcze czyta jak jestem na plecach, a położne nie zawsze tak chcą kłaść...:baffled:
Dzamena tylko pozazdrościć takiego grzecznego syneczka:tak:
Patipaula dużo zdrówka dla Twojej córci!A mała w brzuszku czeka aż się siostrzyczka wykuruje:-)
Mammi u nas też takie seanse dla dzieciaczków są, będę chodzić:happy: A teściucha to przegieła!

Patipula, wspolczuje córeczce ze w taki upał jeszcze ją męćzy :-( Iwusia, Twojej zresztą też, nie dość ze czzlowiek poci sie od pogody to jeszcze te infekcje wstretne!! brr

A która t do kina idzie? EWElad? Bo nie pamietam ! JA bylam tydzien temu i myslalam ze sie posram tam tak mi bylo nie wygodnie ... masakra...

mysza kręcę się w twojej okolicy hi hi hi ale mnie rozbawiłaś, ja tu mieszkam :-D czy masz na myśli park ten z górką koło kościoła??? No ja póki co nie mm jak wyjść z domu jak jestem sama bo wózka nie dam rady wynieść
ashika życzę ci być to zobaczyła. Mogę takiego klopsika plissss
bogusia dziękuję za miłe słowa, ale sił mi dużo potrzeba bo nie raz miałam już trudne chwile, że samej to trudno i jeszcze bardziej brakuje mi mamy
mruczka nie wiem czy to dobrze że dostarczam tyle łez :crazy: al co do motta to naprawdę jest super, powinnaś sobie wytatuować je na czole, a jak twoje plany zawioda to zapraszam do siebie u mnie też by się przydało co nieco posprzątać
louise witaj kochana, nie wiem czy to cię pocieszy, ale moja dzisiaj miała popołudnie w ciągu 3h była 5 razy przy cycku, zmęczyłam się bardzo spociłam, skleiłam mlekiem. To chyba jakaś norma. Ja też raz mam nawał a raz wydaje mi się, że mam takie flaki, ale staram się wtedy więcej pić. Czasem mam takie myśli, że mała się nie najada, ale próbuję nie sfiksować i nie dać się sztucznym mlekom. Ja cie rozumiem co do przywiązania, mam tak samo, całe dnie w domu czasem można mieć chwile załamania. Trzymaj się - jestem z tobą
supcio oj ty to mnie zawstydzasz, ale dziękuję za miłe słowa. Dobrzy policjanci zlitowali się, a co do do wypływającej mazi to może to śluz
dzamena witaj witaj a ty już w ferworze walki pranie sprzątanie trójka dzieci no no

A mnie odwiedziła tweenie, posiedziałyśmy, pogadałyśmy, ale akurat mała zrobiłą się aktywna tzn. chciała z nami no a tak serio to akurat wypadł jej czas walki z upałem i biedna nie mogła zasnąć. U nas zbierało się na burze, ale tylko pokropiło chwilkę i koniec, nawet ulgi nie czuć w oddychaniu. Nie mam dzisiaj siły na nic.
Dziewczyny nie sądziłam że wyprodukuję takiego wyciskacza łez (opis z porodu), a może to jednak te hormony działają. Trochę długasny wyszedł mi ten post, więc przepraszam z góry za to że niektóre z was zmęczyłam

ano poczytalam poczytalam i nie powinnam brac :zawstydzona/y: juz nie bede ale wkur... mnie na maxa te bole tu ciagnie tam gniecie ehhh

tiffi klopsik jak najbardziej i zuzi nie powinno nic byc po tym :tak: zapraszam, watpie zebys opisem kogos zmeczyla ale piszesz pieknie :tak::tak::tak::tak: jak zaczniesz opowiadac zuzi bajki to az jej zazdroszcze

patipaula zdrowka duzo duzo duzo

mruczka zaliczaj smialo :-)

moj syn juz 2 razy pod prysznicem byl bo jak to ujal pot mu wyszedl na wlosy :-D m przygrzalo sloneczko w pracy i go glowa boli moze uda mi sei go po powrocie chociaz na spacer wyciagnac

reklama
Tiffi napewno nikogo nie umeczylas:-) ja czytałam z zapartym tchem...

Ach Ashika Zapomnialam ci napisać- doskonale mnie juz poznalas- masz racje ze nie zaliczam sie do dziewczyn co biegają od lekarza do lekarza albo na IP bez szczególnego powodu. Ostatnio na IP pojechałam w 22tyg bo po leku na chorobę lokomocyjna- Aviomarinie to moja Zuzia nie ruszała sie prawie wcale przez dobę. Tak na nią zadziałalo to!! Tak spowolnilo mnie i dzidzie:-) byłyśmy obie jak na haju po jednej jedynej małej tableteczce...

Dziewczyny, jakis czas temu bylo napomkniete coś na temat wieku :-D To w jakim wieku jesteście? Bo wiele z Was juz ma dzieciaczki i coś mi sie wydaje że ja tu chyba jedna z najmłodszych Heh :-p mam 22 lata
:-)

Do góry