reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dzamenka trzymamy kciuki mocno mocno zacisniete ;-)
Malewa mi tez Liwia bardzo sie podoba! a mowia ze to kobiety sa zmienne... :sorry:
Vanilka no naprawde straszny zarloczek z Dawidka :szok:
Madzik wspolczuje kolek bo to niestety walka z wiatrakami dopoki nie natrafisz na lek ktory bedzie odpowiedni akurat dla twojego dziecka... u nas po przetestowaniu wielu sprawdzil sie dopiero "Lefax" Bayer'a i chustowanie :tak:
Tetina usciskaj Tymka
Ashika kochana tak zrob! :tak: faceci to taka ciemna masa i nie domysla sie sami ze tak trzeba by bylo zrobic... :no: i nie przejmuj sie bo szkoda nerwow ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
rusia- ja mialam 10 zastrzykow w szpitalu + 10 przepisanych na robienie w domu... szczerze powiem ze juz mialam dosc czasami sie kuc :D ale coz...

vanilka:u mnie mala tez ma momenty ze zje wszystko z cyca a potem marudzi ze chce jeszcze i cala butle wypije 90 ml ;p a potem sie jej ulewa , ale bede jej dawala ile chce zeby rosla bo za duzo po porodzie jej waga spadla i polozna mowila ze mam jej tyle dawac...

Heloł u mnie nic nowego:-p

tweenie czyli czekam na śpiki w majtach:-D

gregorka witaj mamusiu:tak: Cieszę się że z Oleńką zdrowa i w domku jesteście, teraz NA PEWNO już wszystko będzie dobrze;-)

kacperek
czekam na wieści z wizyty bo bardzom ciekawa:-) A M niech ubierze piżame jak taki chorowity :-p

magdzia A czym smarujesz pępuszek? U nas chyba po tygodniu odpadł , macie czas, nie martw się tylko utrzymuj suchy i wietrz, ja używałam spirytusu. Pierwsze słyszę żeby takie rzeczy położna mówiła:confused: ewentualnie może niepokoić jak się ślimaczy, ropieje, krwawi, wokoło robi się obrzęk.

mruczka cześć marudko:-)

ashika
obyśmy zdziałali:dry: ale swoją drogą to mi to znacząco nastrój poprawia więc nie jest źle:-D No to straszne że ich kochamy:-p Nie płakusiaj, wszystko przejdzie, mój tez już się nie odzywał ze strachu i złości że co powie to źle:sorry2: przedwczoraj aferowałam się o tego grila a właściwie wódke i mędziłam pół nocy czemu mnie nie kocha i że się muszę wyprowadzić a on pomruczał że gadam głupoty, utulił i wstał jakby nigdy nic bo dla nich te nasze jazdy to chwilowa niepoczytalność:-pWiem, teraz mi się dobrze mówi a w tych momentach to załamka na całego:-(ale ostatnio staram się więcej sama śmiać z siebie i to pomaga bo i mnie weselej i M zadowolony szuka np. kalendarza żeby datę zapisać jak mam dobry dzień:-D No ja mam nadzieję że jak ujrzą te swoje dzidziole to nas zaczną na rękach nosić:-D:-p Aha i powiedziałam M przedwczoraj że się rozejdziemy po porodzie a teraz go potrzebuje w ciąży bo muszę być tulona i ma mnie tulić:-D A potem się dziwić że myślą o nas jak o czubach:-D Może się przytulcie do siebie i opadną złe emocje:sorry2: on pewnie też za toba tęskni:sorry2:

Vanilka perla to gdzie wy rodziłyście że takie dania wypaśne, to był Hilton czy co?:-D

perla no mam dość być tucznikiem, nie przeczę:-p W związku z czym dziś jak codzień zrobię generalne porządki:-D

mruczka powinna długo wytrzymać. Ale ja nie wiem czy nie dobrze się składa że tak sie złościsz bo ja miałam te skurczyki po złości na M i od wczoraj chodzę i mówię - nakrzycz na mnie:-D a on się puka w czoło:-p więc może na porodówkę trafisz szybciej:sorry2: nie myslałam że tak się będę cieszyła z bólu jak teraz przy tych sporadycznych skurczach:sorry2:

pati a tobie nic kompletnie nie zwiastuje? bo ja poza przedwczorajszym dniem to nic, cisza jak makiem zasiał:-p

Vanilka ale żarłoczek z Davidka:-D Słyszałam że u chłopaczków to się zdarza że wymagają częściej dokarmiania niż dziewczynki ale co chcieć, to mali mężczyźni;-)

butterfly w połogu i tak będziemy co chwila pod prysznicem ze względu na pupcie więc spoko, bardziej mnie przeraża chodzenie w stanikach z cięzkimi piersiami:-p chowana komórka to może być bardzo zły znak ale nie musi, może ot zwykłe koleżeńskie sprawy kryje aby Cię nie denerwować?:sorry2:

malewa a mnie się baaaaaaaaaardzo podoba imię Liwia:-) ty rodzisz ty decydujesz:-p

madzik to szkoda że tak z oczkiem akurat na imprezkę się zrobiło:sorry2: Tylko nocą Julcia ma te kolki? Oby przeszło jak najszybciej bo w ciągu dnia to jest mega męczące a co dopiero nocą:sorry2:

tetina
daj znać po kolejnych badaniach Tymusia co i jak;-)

dzamena kciuki nadal zaciśnięte:-)

ashika świetny pomysł, napisz mu , jestem na tak:-) Kiedy sie przyznajemy czasem do bezradności to się w nich opiekuńczy macho odzywa;-) no, nie zawsze, ale warto spróbować:-D A tak poważnie to ja doceniam kiedy on szczerze mówi o swoich uczuciach , rozczula mnie to bardzo:tak: oby twój Misiek docenił twój gest;-)

Idę posprzatać. M z teściem obkopują dom żeby drenaż i izolację zrobić, ja bym z chęcią pomogła, może b mnie rozruszało:-D ale za gorąco:no: na moment wyszłam z domu i ło matko:shocked2: od razu słabość:confused:

Dzamenka trzymamy kciuki mocno mocno zacisniete ;-)
Malewa mi tez Liwia bardzo sie podoba! a mowia ze to kobiety sa zmienne... :sorry:
Vanilka no naprawde straszny zarloczek z Dawidka :szok:
Madzik wspolczuje kolek bo to niestety walka z wiatrakami dopoki nie natrafisz na lek ktory bedzie odpowiedni akurat dla twojego dziecka... u nas po przetestowaniu wielu sprawdzil sie dopiero "Lefax" Bayer'a i chustowanie :tak:
Tetina usciskaj Tymka
Ashika kochana tak zrob! :tak: faceci to taka ciemna masa i nie domysla sie sami ze tak trzeba by bylo zrobic... :no: i nie przejmuj sie bo szkoda nerwow ;-)

No dokladnie maly zarlok sie zrobil !!kilka ostatnich dni to mam juz dosc na sama mysl jak przychodzi wieczor :sorry:Bo wiem co bedzie sie dzialo cyc,cyc,cyc...a potem jak spompuje wszystko z cyca placz bo nic prawie nie leci !!3 dni bylam twarda i poprostu odstawialam go ,dawalam smoka i czekalam z pol h az mi cos naplynie i opijalam sie woda !!!Ale to naprawde meczace :blink:wczoraj dalam juz butle bo poprostu nie mialam sily juz fizycznie ..bylam taka zmeczona po calym dni i ten upal i wogle ...marzylam o tej 22 zeby wykompac sie i isc juz spac ..dalam butle ,odbilam ja usnelam i maly .Ciekawa jestem co powie ta HV czy mam regularnie na wieczor go dokarmiac .znajac ich to powie ze natura :-D

dzamenka no wkoncu sie ruszylo!!czekamy na teog smska z wiesciami i mam nadzieje ze to bedzie Twoj najlzejszy porod !!!

madzik od 3 tyg.sabsimplex mozesz podac moze kolki troszke choc sie zmniejsza .
probowalas suszarke ??duzo dzieci lubi ja bo glosna i cieplutko na brzuszek :happy2:
moj ok 18-19 tez troche sie prezy ...ale to pikus z tymi kolkami ktore przeszlam z Gabim .duzo jest specyfikow musicie probowac bo dla Julki najlepsze .
trzymajcie sie !!!
a po kazdym jedzeniu ma ?

Ashika tak zrob :tak:
jedyneczka oni poprostu tutaj maja takie wypasy ...widzisz jak im sie tu dobrze zyje !!

mruczka Ty juz na wylocie :-):-)
malewa jak juz Ci pisalam co do Liwi ,ze jak dla mnie to imie jest sliczne i chyba sama bym tak nazwala corke jak bym ja miala :happy2:powiec M ,zeby dal sobie na luz .

Gabi z M poszli do szkoly ,mlody kima .........matko jak cicho i fajnie w domu :happy2:

Misslena- czuje sie tak samo z dupska jak ty, cala mokra jestem od potu tak duszno ze masakra ;-( plakac sie chce tylko, a nogi mam jak slon... i nic nie pomaga

Butterfly88 - motylku ja z eM tez mam rozne takie nie fajne przejscia i smsowe i nie tylko, a telefon teraz nawet do kibla łajza ze soba nosi.... troche to dziwne, bo jak sie dorwalam ostatnio to smsow nie mial od jakiegos miesiaca- usuwa pacan jeden chyba...

Dziewczyny ja po 15 jestem umowiona na woloskiej w szpitalu na dyzur do ginka mam wpasc wiec trzymajcie kciukaski zeby mnie juz tam zostawili bo nie mam sil tak lazic w tym upale :-(

poslalam zobaczymy co bedzie, odpisal mi ze on chcial zebym olala tego goscia bo szkoda nerwow a ja odwrotnie i wyszedl w moich oczach na szamciarza a chcial dobrze, coz poczekamy i zobaczymy jak to bedzie jak wroci oby mnie nic nie odbilo znowu

na kolke ja synkowi cieplutka pieluszke na brzuszek kladlam (prasowalam zelazkiem zeby zagrzac ja ale bez przesady) i robilam samolocik tzn kladlam dziecine brzuchem do podlogi na moim przedramieniu i delikatnie kolysalam cos tak jak do karmienia tylko brzuchem w dol a nozki okrakiem

jedyneczka co ja o jakiejs 40 czytam czy mi sie cos poplatalo juz kompletnie z tych wariactw nastrojowych i upalu

malewa Liwia bardzo ladnie i przede wszystkim rzadkie imie raczej, tez bym chciala ale u mnie chlopaki wybieraly imie

supcio oby bylo tak jak sobie zyczysz

a tak w ogole odprowadzilam syna rano na "lato w miescie" i ma tam 2 kolegow z przedszkola i kolezanke wiec fajnie nie bedzie sie czul zagubiony, z babcia jednego z nich wracalam kawalek i ona pyta czy siostra czy brat mowie brat a ona to dobrze bedzie szkoda ze sie pani tak w lato trafilo bo upaly pania zamecza, wiec mowie ze juz niedlugo bo termin w tym tygodniu i babcia w szoku mowi a pani tak pieknie wyglada myslalam ze w 7 miesiacu pani jest. Przyszlam do domu i ogladam ten moj brzuchol w lustrze z kazdej strony :confused: jaski brzuchol??? ktos mi brzuch zamienil w nocy :szok: no jak nic jest z 1/3 mniejszy :szok: nie wygladam juz jak rozepchany wieloryb co polknal arbuza mam zgrabny ciazowy brzuszek i sama tez bym sobie 9 miesiecy nie dala :szok: nie rozumiem kompeltnie co jest grane przeciez az tyle miejsca miedzy nogami nie mam zeby sie tam mlody caly zmiescil :baffled:
Laski ja wciagam w siebie tyle pepsi ze jak nic bede miala objawy odstawienne po porodzie :zawstydzona/y:

zrobilam test
wyciagnelam z szafy sukienke w ktorej bylam na pogrzebie taty na koniec kwietnia byla wtedy dopasowana, 2 tyg pozniej nie miescilam sie juz w nia zeby pojechac do adwokata. Wkladam zapinam i :szok: mieszcze sie bez problemu tak samo dopasowana jak na koniec kwietnia :szok: nic dziwnego ze babina myslala ze to 7 miesiac pozostaje tylko pytanie gdzie to moje dziecko sie wepchalo w nocy w takim razie ???? :confused: a moze moja ciaza weszla w etap wsteczny i sie zaczyna cofac :confused::baffled:

hmmm Ashika nie odeszło ci może trochę wód??? :szok: wiesz co ja mam to samo :confused: mieszczę się z powrotem w niektóre ciuchy z 2 trym. :confused: nie wiem co jest, albo po prostu już tak nam brzuszki opadły.

Supcio przeżywamy więc to samo :-( :wściekła/y:

Dzamena jeszcze trochę i będziesz tulić maluszka!! trzymam kciuki o jak najmniej bólu :happy2:

Mruczka to ja wg OM jestem zdrowo przeterminowana hahaha :-p od 1 lipca już minęło trochę, no ale ja mam bardzo nieregularne cykle i zaszło nam się 3 tyg po okresie :-) :-D

Ewelad jak ty dłuuuuugo śpisz!!jak ty to robisz?? ja się budzę o 7 zlana potem bo nocnych pobudkach i mam dośc, biegnę pod prysznic!! :szok: powodzenia na wizycie:tak:

Malewa wiem po sobie - kwestia nie podobania się imienia to chwilowy zawrót głowy heheh :-p:-D minie.

Madzik1980 to masz takie upały jak ja, jak ubierasz Julcię?? same body? zastanawiam się skoro mam na dniach rodzić to w co ubrać małą na wyjście ze szpitala?? :confused: cienkie body i cienkie spodenki?? cy śpiochy? hmmmmmmmmmmmm:confused:

Jedyneczko mój m uwielbia flirt sms :-( nie umiem go odzwyczaić... :zawstydzona/y::no: teraz podobno chciał mnie przetestować czy ja kontroluje mu skrzynke sms i że niby (!!!!) specjalnie zostawił sms "Co u Ciebie? przepraszam że razdko piszę, ale tęsknie". On mi próbuje wmówić ze to wirtualny kolega ze wysle tam od czasu do czasu sms i zostawi w skrzynce zeby mnie sprawdzic czy ja go kontroluje................bo gdyby było samo "co u ciebie" to nic mu przeciez na to nie poweim... płakać się chce! :no: ja mu nie wierze :sad::frown: kłamie i napewno ma jakąś znajomosc na boku- chocby tylko wirtualną !! ale mnie pęka serce, szczególnie że tak już było w październiku :-( i mało nie odeszłam od niego :-( pisał jakiejs dziewczynie "kocham i tesknie".
Ja tez popelnilam błąd. nie przeczę, w kwietniu zeszłego roku calowalam sie z kolegą i przyznalam sie mężowi ( ja go kocham tak mocno ze nic nie umiem przed nim ukryc :-( ) i on mi to teraz wypomina przy kazdym swoim wybryku smsowym :-(

przepraszam że Was tym obarczam dziewczyny :-( :sad:

reklama
Butterfly88 co do m nie pomoge niestety, wiem ze duzo teraz jazd wkrecamy sobie same, tez swojego podejrzewalam o rozne historie chociaz na trzezwo wiem, ze on by tak nie potrafil jesli ktores z nas da doopy to ja i nie przepraszaj bo nie masz za co ja tez rano was utrulam niezle :zawstydzona/y:

co do brzucha to jeszcze wczoraj byl normalny tzn wieloryb a w nocy zniknal i wody to mi raczej nie odeszly bo by mokro bylo ;-) a w porownaniu z wczoraj to chyba wszystkie musialabym spuscic :-D
babcia mowi ze bede rodzic na pewno w tym tygodniu ale ona tak mowi od 3 co poniedzialek :happy2:

Do góry