reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dzamenka jak TY sobie poradzisz z 3-ka ??bo ja przy calym dniu z dwojka jestem wykonczona ...oczywiscie bardziej starszy daje popalic bo mlody to spi ,je ....ale Gabi to normalnie ciagle cos ...ostatnie siely ze mnie bierze...nie obawiasz sie ?

reklama
jasne vanilka ze sie obawiam ,ale najwazniejsze to dobra organizacja i nic na siłe ,na poczatku bardzo sie stresowałam a pózniej stwierdziłam ze swiat sie nie zawali jak nie ugotuje obiadu albo nie posprzatam i wzasadzie z tym podejsciem sie okazało ze miałam czas nawet na to zeby gdzies wyjsc,byleby sie nie dołowac i nie myslec ze ci sie zycie skonczyło bo jestes tylko praczka,sprzataczka ,kucharka i jeszcze zona.
mój starszy to ogólnie jakby go nie było bo jemu to tylko jesc dac oprac a on i tak albo gdzies lata albo lezy i czyta ,chociaz teraz to duzo mi pomaga przy Filipku bo wyjdzie z nim na spacer albo na dół do ogródka i mam spokuj tylko ich wołam na jedzenie,wiec moze nie bedzie tragedi

Witam;)
Niedawno wstałam, zjadłam, napiłam się... czuję się nijako, brzuch boli jak na @ ale nic poza tym, zmęczona jestem bo jakoś źle mi się spało ale pewnie jeszcze z tydzień będę się męczyć z tym wielkim brzuchem.
Cieszy mnie to że dzisiaj jest taka pogoda., przynajmniej się nie męczę tak jak przy upałach, do tego mogę wyjść na zakupy nie bojąc się że dostanę jakiegoś udaru.
Miłego;)

Witam z rana !
Widze ze pisanie bede ostatnia skutkuje to moze ja jakos pomarudze :-):-) dziewczyny jak tak dalej pojdzie to niestety bede musiala przeniesc sie na forum sierpniówek inaczej nie da rady:-D
Mnie przedwczoraj bóle złapały w tesco mój M bardzo sie cieszył ze jakis rabacik moze bedzie na bagietki na cały rok :D ale zaraz mi przeszło wziełam sie za sprzatanie mycie podłóg i nic zupełnie nic . 8 mam urodziny moze mała chce mi prezent w nie zrobić :tak:wiec dam jej pare dni . Czy wasze dzidziole tez sie uspokoiły bo moja juz 3 dzien o wiele mniej ruchliwa jest ze zaczynam sie martwic troszke !

Witam z rana prawie;-)

kasiamaj moze ich upal nakreca, czasami odnosze wrazenie, ze im bardziej jestem zmeczona tym on ma wiecej energii :baffled:
powodzenia na wizycie :tak::tak::tak:

patipaula podziwiam pogon za autobusem ja chcialam podbiec przez ulice do auta ale po kilku krokach zrezygnowalam bo wydawalo sie to niewykonalne a jak pomyslalam jak wygladam podczas tej czynnosci :-D doszlam statecznym krokiem
zdrowka dla cory oby szybko wyzdrowiala

ewcik nie mam pojecia moze z ginem pogadaj, ale jak piszesz o lozysku to chyba powinni cie zostawic w szpitalu :confused:

tiffi gratuluje, zoltaczko a kysz a kysz, mala rosnie jak na drozdzach :-) co do szczepien to ja bede szczepic tym bardziej ze bedzie potem chodzil do zlobka i przedszkola, bo jesli bylby w domu do czasu zerowki to moze bym sie zastanawiala, ale pamietam jak martwilam sie o starszego jak sie rozchorowal w przedszkolu wiec na pewno szczepienie bedzie

dzamena jak jestes taka uprzejma to ci sie wpychaja :-p co do bzykania moj m odmowil wspolpracy po weekendzie :-( :zawstydzona/y: :wściekła/y: musze cos wymyslic, ael dochodze do wniosku ze ta jego produkcja jakas malo efektywna, lepiej pojde na plac pobiegaz za zakupami wzorem louise :-D
co do dzieciakow to czasami mam wrazenie ze one maja jakis taki "czujnik" nas mati przez weekend tez pilnowal, ale sie udalo a tak to nawet w nocy potrafi wstac i przyjsc bo spac nie moze, albo sprawdza czy wszystko w porzadku :-D
moze tego oleju rycynowego sprobuje skoro mowisz ze dziala :baffled:

a-asia powodzonka bo pewnie juz stekasz na ip

mysza skoro ostatni beda pierwszymi spokojnie czekam srodka :tak: co do sardynki popieram tez w nocy spacerowalam otworzylam drzwi na taras polazilam po nim troche lepiej sie zrobilo, ale i tak za chwile siku i znowu nie da sie spac:-( a nawilzacz powietrza to calkiem dobra sprawa szczegolnie w bloku i dla dzidziaka na zime takiego malenkiego tez bardzo dobrze robi, ja mam pod reka spray z woda morska nieomal na co dzien

a tak w ogóle, to dzisiaj mija mój termin przydatności, co mam zamiar uczcić wizytą u dr grzebacza, ewentualnie sprzątaniem w szafce, no i w ostateczności poród, ale to po 20 dopiero:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no nie moge nic wiecej napisac :-D:-D:-D:-D:-D

malewa obys znalazla niedlugo chwilki zdecydowanie na odpoczynek przeznaczone :tak::tak::tak::tak:

perla spokojnej podrozy

ania pestka G R A T U L A C J E
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)​

madzik zeby wszystko bylo dobrze trzymam kciuki za was :tak:

vanilka tos mnie pocieszyla z tymi ruchami :baffled: moj najaktywniejszy zawsze po 23 tak do 00.30 i nad ranem miedzy 5 a 6 bo potem w dzien to tylko wiertoli sie troszke ale po 23 to dyskoteke zapodaje :-:)-:)-(

niunia ja bym sie zmniejszeniem aktywnosci nei martwila raz ze dzidzia ma malo miejsca a dwa ze przed porodem jakby zbieraja sily i sie wyciszaja troche dzieciaczki podobno, jesli tylko ktg masz ok nie ma sie czym martwic

louise co tak cicho od ciebie ??? dawaj znac

Heh czuej sie jakbym grala w filmie i to konkretnie "dzien swistaka" otweiram rano oczy probuje wstac z lozka ciezko jak diabli bo znowu brzuchol przeszkadza :-(
Wszystkie piszecie o poubieranych lozeczek, u nas zlozone stoi w swoim miejscu ale posciel w szafie materac w folii nic nie przygotowane i nawet nie mam zamiaru tego robic. M mnie wczoraj ofuknal bo powiedzialam ze mnie wkurza ten wozek i ze go zloze i kombinowalam gdzie go wcisnac zeby nie przeszkadzal. W ogole to ja mam jakies takie dziwne przeczucia juz od jakiegos czasu ze nie bedzie kolorowo, wrecz odwrotnie ze nie wrocimy do domu we dwoje :zawstydzona/y:
Piszecie o spokojniejszej pogodzie a u mnie 28 w cieniu na termometrze fajnie, za chwile sie moze zbiore do kolezanki bo jak tak bede zalegiwac w wyrku to g z wszystkiego bedzie, a ten durny denny humor musze jakos odpedzic od siebie bo masakra juz. Jesli chodzi o prezenty to my 18 mamy rocznice i jak ten maly lobuz sobie mysli ze sie tego dnia urodzi to sie bardzo myli :wściekła/y: zacisne nogi i nie wypuszcze nie bedziemy potem robic 2w1 :no: chociaz m sie smial ze bedzie mial prezent na rocznice, coz ja mam inny pomysl na prezent dla siebie niz wizyta na porodowce ;-)

Milego dzionka wszystkim

Dzisiaj w nocy po 12 godz porodu o godz 23.07 urodziłam Tymoteusza. Ma 53 cm i wazy 2900 dostał 10 pkt ale zwiazku z tym sercem został pod obserwacja. Narazie nic wiecej nie wiem ale powiem wam ze to skóra ściągnięta z tatusia.

Louise o 2.45 mi pogratulowala i kazała trzymać kciuki bo rodzi od 18-stej. Powiedziala ze napisze. Narazie czekam- pewnie spi i odpoczywa.

tetina gratulacje-opowiadaj jak na porodówce bo ja mam zamiar sie tam zjawic lada dzien ,ale masz fajnie ze juz po a Tymus na bank bedzie ok ,tyle ze do pół rou trzeba obserwowac,wiem bo mój młodszy miał tez problemy po porodzie szmery i te inne sprawy ale ponoc to czeste i samo przejdzie,a miałas znieczulacza?
luiska babo odezwij sie w koncu jak tam Stachu
ashika no naprawde chyba zaczne byc chamska ze mi sie tak wpychają:-Da rocznice macie w urodziny mojego starszego syna,ale z tymi planami to masz racje nie daj sie wrobic zeby rodzic 18 tego,a prezent to oni sobie juz zrobili 9 mies temu a teraz my sie meczymy,kochana olejek rycynowy np przy synu na mnie podziałał bo kazała mi go ginka wypic i wypiłam taka łyche stołowa,obrzydliwe ale jak wypiłam 0 13 to około 17 mi wody odeszły wiec działa i chyba naprawde teraz tak zrobie
juz mam dosc nóg jak papay i bóli brzucha,

reklama
Do góry