reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ja dzis ostro sprzatalam..ukladalam w szafkach..przekladalam..
Mala wrocila z wycieczki padnieta- pogoda sie poprawila- ba- rano lalo po 9 byl juz mega upal!
Duska tnie kime...wiec i ja zmulam;P...
Magdzia- super, ze zakupy sie udaly!
Dzamena - tzrymam kciuki za pomysny plan..
Jedyneczka- boob..mniam!
ja odliczam dni..6 mam sie wstawic w szpitalu 7 cc...ale mam stresa...

reklama
ihaaaaaaa pomarańczowo dziś lalalalalala -HOLANDIA...
I teraz to piwko by się przydało :-D
Kupiłam czereśnie i się obżeram...

czeresnie i piwo :baffled: eeee lewatywa bylaby zbedna :-D
a ja mam miedzy usg a om 1 dzien roznicy w poprzedniej bylo 6

ja wlasnei skonczylam prasowanie i przemeblowanie pokoju uprasowalam m koszule trudno ale mi koncepcje pokoju psuly takie pomiete, jeszcze jedna szafeczke na strych podrzucic trzeba zaraz pojde zanim m wroci bo nie pozwoli a sam nei wyniesie i sie bede o nia obijac do jutra a jutro sobota :-)
kumpela dalej nie dojechala utknela w korku ;-)

a mi M kupil zywczyki niskoalkoholowe x 2-kochany. i mam zaraz bob gotowac ale mam taki napchany bec po leczu i tym piwie ze nie wiem gdzie ten bobr sie zmiesci. a Stasik biedny dostal czkawki po piwku :sorry2:

ja namietnie jem nektarynki i wypijam hektolotry fanty pomaranczowej...mniam! i zero zgagi..jade na tym ile wlezie:D ooo yeah!

rusia ja tez mam zajawke na nektarynki :-) i brzoskwinie-w mniejszym stopniu-pyyyyyyyyyyyyyyyyycha zgaga mi w cudowny sposob dzis przeszla jak tylko ominelam 1 dawke zelaza. na szczescie wiecej juz nie musze tego lykac. "bye bye maszkaro" :-D a jak jeszcze sie fenoterolu pozbede to juz w ogole radocha

uwaga uwaga !! rozpisałam się hehehhehe :cool2: :szok::-D

Boziu ... Dziewczyny czy Wy nie umiecie mniej klepać na tym forum? :-p :szok::szok::szok::-D
jak ja mam Was później nadrobić :confused::-D
- swoją drogą, rano weszłam na forum NA KOMÓRCE(!), nadrobiłam swoje i chciałam Wam odpisać !! oj rozpisałam się tak bardzo że przegrzał się telefon :zawstydzona/y: i się wyłączył- a więc postanowienie : Nigdy więcej nie pisać dłuuuugich postów na komórce, bo wsio zniknie i będe chodzić nabzdyczona pół dnia :-D:-D

Najpierw napiszę co u mnie, a potem Was ponownie nadrobię (matko przenajświętsza od rana 10 stronnic !! :szok::shocked2:)

Dzisiejszy poranek jak ostatnio każdy (hmm...:confused::cool2:) był pełny energii...oj chyba umyłam i wysprzątałam wszystko co się dało :-D a wię krótko mówiąc: AKCJA wywoływanie skurczy i porodu : ROZPOCZĘTA !! :-D:rofl2:

Umyłam na spółkę z mężem okna w kuchni (teściowa jest po zabiegu opercayjnym i lepiej dla jej zdrówka się nie nadwyrężać - a jaka zadowolona z synusia :-D :-p).
zainicjowałam poranną gimnastykę pod dzisiejszym tytułem- Szorowanie Lodówki... :-) a gimnastyka powiem Wam skuteczna- w gratisie dostałam 5 skurczów, tylko dlaczego nieskutecznych ale bolących :nerd::baffled: ;-)
Idąc dalej w realizacji akcji :)-D) pozamiatałam caaaałe mieszkanie, nasze 60 m2 wydało się nagle równie wielkie co Stadion piłkarski... :szok: ale dałam radę :-p
Później w ruch poszedł CiF i mycie łazienki :-D jak tam teraz pachnąco :-D i bieluśko...
No i prasowanie też było ;-)
Pochwała od teściowej była :-p heheheh :tak:
Czuję się dowartościowana ale i... zmęczona :-p no ale co?? sama chciałam :-p

Przed chwilą wróciłam ze ślubnym z działki ( z tego potężnego skwaru !!:szok: jak to dobrze że ja prawie nie wychodzę z domu, chwila na słońcu i mdleć mi się zachciewa... :baffled:)
No ale za to pojadłam malinek, poziomek, agrestu - prosto z krzaczka... mniamuśne :-D
ach i czeresienki, ale jakieś takie gorzkawe :baffled:

Kurczę tyle piszecie o tym piwku... Smaka mi robicie :-p jak ja dawno nie piłam Reddsika Sun :no::eek: szczerze ?? od roku prawie !!! w sierpniu zaczęlismy starania o dzidzie i od wtedy Zero procentów, tylko w Nowy Rok- łyk szampana :zawstydzona/y:

No to teraz do Was kochane :-D :

Witam wszystkie dziewczynki w ten upalny popołudniowy dzień :-)

Gratuluje jak zawsze ( oj to już prawie co dzień :-p) świeżo upieczonym mamuśkom... Czekam na relacje ;-) naprawdę fajnie czyta się opowieści z porodówek, a szczególnie zakonczenia typu " "mimo bólu jestem szczesliwa bo mam juz malenstwo przy sobie"

Życzę powodzenia mamusiom oczekującym już na porodówkach i tym które tak jak ja jeszcze sobie pewnie poczekają !! :zawstydzona/y::-(

Myszko widzę że Twój apetyt niemalże równy mojemu :-D 4 śniadania to jest to :-)
a okna umyjcie może razem? ja myłam ramy a M szybki ;-) oj więcej się namachał:-p hihih

Ewcik mój mąż też własnie od 1 lipca na urlopie z tym że on sobie dorabia u siebie w firmie na zlecenie, wię cma kilka dyżurów, ale gdyby akcja poród miała się zacząć to dzwoni że już go nie ma :-) a co do jeziorka- my chyba pojedziemy w niedzielę na Miedwie, posiedzę chociaż chwilkę popatrzę na wodę ;-)

Louise a może by na zgagę pić mleczko? łagodzi ;-) a jeśli chodzi o spanie to tak jak u mnie heheh w bluzeczce na ramiączkach bez przykryć ;-)
a ta Twoja koszula 'szpitalna' to hohoho kogo chcesz poderwać :-p?? świetna :-D

Rusia prześlij e-mailem trochę tego deszczu ;-p

Ashika ty masz chcica na pepsi a ja na Coca-Colę heheh :-p piję litrami na przemian z wodą Żywiec truskawkową :-p
te komary to chyba gluche sa przeciez przy tym nie da sie spac na pewno wlaczylam malemu on oglada bajke i nic a mnie swidruje w uszach az na szczeke promieniuje ehhh moze ja jakas komarzyca jestem
- to ja tego nie kupuję jednak :-p !! wczoraj przez suft słyszałam chrapanie sąsiada :-D:-D :-p mam zbyt wyczulony słuch ;-) hahah

Jedyneczko i jak? robiłaś jako pomoc budowlana? heheh :-p:-D

olyv miłego wypadu nad jeziorko :-)

hmm Magdziu te 4,630 SN to dziewczyna dzielna !! :szok: ale nasze maluchychyba nie dobiją do 5 :-p :-D moja w 32 tyg miała 2 kg;-) a Twoja w 34 - 2,1 kg więc nie przewidujmy im (raczej sobie:-p hehe) taaakich gabarytów ;-)

Tweenie u nas też klatka pełna maluchów!! :baffled: łązi to, biega, krzyczy, skacze i płacze :-p :nerd:

No to ja idę pod prysznic, miłego wieczorkiu, jeszcze później Was podczytam ;-) buziaki :* :rolleyes:

ello

butterfly urzadzenie dziala bezglosnie tylko tym piszczeniem sygnalizowalo ze ma slabe baterie bo ciezarna pomylila i wsadzila zamiast swiezych zuzyte z zabwaki syna co je tez wymieniala :zawstydzona/y:

to kumpela dojechala stwierdzila ze jak sie patrzy na mnei to nie chce byc w ciazy nigdy, nie zebym zle wygladala tylko ze mam jazdy takie ze nie wytrzymalaby ze mna pod jednym dachem :zawstydzona/y::-( i poszlysmy na spacer po lody do kawki mrozonej i zostawilam u niej w torebce portfel efekt taki ze m teraz pojechal do niej po ten portfel bo ona jutro wyjezdza a z wycieczki m pozytek jakis? ano pewnie, pojechal moim autem a tam kontrolka swieci ze autko glodne i benzynki by chcialo :tak: i pewnie mrugnie czerwonym oczkeim ze oleju tez by popilo bo jakos od 2 tyg mi m ten olej uzupelnia az sie honda wkurzyla i zaczela porozumiewawczo mrugac momentami :-) licze ze dostane autko z olejem i benzynka :tak::tak::tak: zobaczymy jak bedzie jutro musze sobei naprawic spryskiwacze bo mi sie wezyk odpial i plyn skonczyl chyba ze go to zdenerwuje ale watpie bo on chyba potrafi pobijac rekordy w jezdzie z jak najbrudniejsza szyba ;-):tak:
a co tak cicho nic nie wiadomo a ja chce wiedziec co z kama!!!!!

mammi tez bys cos napisala bo przepadlas znowu?

i ja jestem.

Mężulo przywiózł mi dziś świeże mleko prosto od krowy-wypiłam już 1.5 litra.:tak::-D
ale mi smakuje.
nie to co Wy chlory jedne tylko browary wam w głowie ...:szok::-D:-p
mleczko sobie wypic.

młoda mi sie tak rozpycha że zaraz do klawitury dotknie.:szok::-)

byłam dziś w stonce bo mają wyprzedaż 5-10-15 zeta wybrane produkty.

Ewelad-rozpieszczaj sie rozpieszczaj...:tak::-):-p-bo potem to suchy chleb dla konia i wiadro wody :-D:-p;-)
Dzemena-kapucha może leżeć w lodówce długo..nic jej nie będzie a dobrze mieć na wszelki wypadek.:tak:
Tweenie-ciesze sieże Twoje KTG wyszło ok.podzielam zdanie co do dzieci które łażą po nie swoich klatkach schodowych...u moich rodziców kiedyś było tak że jakiś siurek nasikał na schody i nie było pana żeby to posprzątac.
co do środków dowcipnych -to ja miałam żel dowcipny ABIOFEM o taki
AbiOfem, żel, dopochwowy, 5 ml, 7 aplikatorów - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
gin mi zapisał.on jest bez recepty więc można samemu sobie kupic.
a teraz profilaktycznie biorę PROVAG tablety doustne.
PROVAG - Innowacyjny probiotyk dla kobiet
też polecany przez mojego gina.
Tetina-redsy walisz???:szok::-)
Louise-zapracowana ta moja sis od rana do wieczora -w dodatku mam do niej prawie 30km.koszulka rewelacja :szok::-)-wywołasz niezłe poruszenie wśród lekarzy.
Ashika-piszecie o Yves Rocher-właśnie dziś dotarła do mnie ulotka pocztą-ale prezent nie ciekawy jakaś torba termiczna....:baffled: a co to za żel bo takiego nie miałam....???
Rusia-to może będzie tak że razem będziemy miały CC w tym samym dniu???:confused::-)
ja we wtorek idę do gina i sie umawiam na któryś dzień na cięcie moze wyznaczy już środę???:tak:

reklama
Cześć dziewczyny,
Woda ciepła jak zupa- pragnę poinformowac te spragnione morza i plaży :tak: Ale w cieniu też było przyjemnie, wiaterek, bryza... Ach.. Było super, do momentu wizyty u gina...
Ashika- niestety i ja jak mammi- prawdopodobnie zniknę...
Louise, JEdyneczka- miałyście rację- jutro mam się stawić na patologii, cyt "w tym sezonie jeszcze takich obrzęków nie widziałem"- powiedział gin i... kolejne 7kg w ciągu 2tyg!!!!- lekarz przerażony, ja jeszcze bardziej ale mają robić mi badania, nie wiadomo kiedy wyjdę, nie wiadomo czy wyjdę do porodu :-:)-:)-(
Tweenie- ja miałam clotrimazol, ale nie wiem jak to jest w III trymewstrze. Jest na receptę ale też "spod" lady jak masz zaprzyjaźnioną farmeceutkę
Atabe: bidulko Ty nasza.... Trzymam kciuki abyś juz mogła wracać do domku.
Justa, arlecia: WIOELKIE GRATULACJE!!!!

Jak się posypiecie dziewuszki piszcie do mnie na priv, bo nie wiem czy będę miała dostęp do neta, a potem się "nie pozbieram"... Jak ja sobie poradzę bez BB?! BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

TRrzymajcie kciuki :tak:

Do góry