reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dziewczyny nieraz zdaza sie tak ze mozna nie zauazyc odejscia czopa ,wydzielina moze tylko troche zgestniec i wcale nie musi byc z krwia,
a wogole teraz w tym tyg term są u atabe która pewnie zaraz wróci do szpitala cos takie mam przeczucie ,Anetka tez w tym tyg ,kama,i ja a co u ewcik? CZY kogos ominełam ?bo juz zdurniałam?
louse super ze ci plany z golonka wyszły ,w koncu troche z tego wyra sie ruzyłas ,lezenie to masakra
vanilka o wodze ze juz po pepkowym :-)fajnie
ashika nawet mi nie mów o praniu bo zygne ,cały week prałam i prasowałam tzn miedzy remontem bo dostałam trzy worki ciuszków
ide dalej

reklama
kropa jak oxytocyna nie dziala to pewnie na cc stanie. ty dodatkowo z tym cisnieniem...ale trzymam kciuki zeby im sie udalo z tym zelem i szyjka i zebys sn rodzila-dawaj znac co i jak u ciebie

louise, nic nie mówią o cc, a na oksy jest jeszcze czas, bo to dopiero 37 tc 6 dni. Ale z żelu na razie zrezygnowali, bo czynność skurczowa praktycznie żadna i samo rozwarcie i skrócenie szyjki nic nie da.

kropa - oby dziś się udało, trzymam kciuki za Was! I pamiętaj Kochana, jak będę jechała, to łóżeczko gdzieś mi zarezerwuj, pleaseeeeee

Gregorka, tylko nie teraz, bo miejsca pozapychane do granic... Nikt nie rodzi, bo na porodowych pojedynczych salach leżą po dwie dziewczyny po porodzie :D Przedwczoraj trafiła na moją salę laska, którą odesłali z Madalińskiego z braku miejsc, tam jej nawet nie zbadali. Okazało się, że ma już niewydolne łożysko (ciąża przenoszona), podłączyli jej tutaj test oksytocynowy i za godzinę popędzili na cc :/

Zaraz idę na usg, zobaczymy, jak tym razem masę płodu oszacują - w czwartek było 3300, w piątek 4000... Z żelu i "cewniczka" na razie zrezygnowali, bo jeszcze raz spróbują z oksy jutro (musi być dzień przerwy). Dzisiaj więc tylko usg i odpoczywamy :)

Witam dziewczynki:)
No no jak hurtem to hurtem nie ma co potem pewnie jakas przerwa bedzie i znowu hurtem sie rozkreci hehe.
Asimi no jak tam mam nadzieje ze juz po jest i tulisz swoje dzieciatko:-)
Atabe no no oby sie rozkrecilo a nie przystopowalo tego ci zycze.
No kama to juz nudzisz sie nie bedziesz jak M w pracy bedzie:-)
Dziewczyny moglybyscie mi napisac nazwe tych kropelek na kolki smb...i dalej nie wiem a mam okazje by mi przywiezli z belgi ale musze podac nazwe.
Pogoda za oknem upalna sloneczko grzeje zadnej chmurki na niebie. Mialam isc na dzialeczke ale musze wkoncu poprasowac bo to juz przesada no i pieluchy sie susza to tez by byc przygotowanym bo widac ze to nigdy nic nie wiadomo:-).
Luise ciesze sie ze wypad sie udal ze goloneczka zjedzona jeszcze kilka dni i zaczniesz smigac.
Vanilka a mowia ze jak pierwsze nie grzeczne to drugie to wynagrodzi albo odwrotnie no i widzisz sprawdza sie wiec ja sie chyba zaczne bac bo u mnie odwrotnosc.
Wszystkim mamuska zycze udanych spacerkow. Dziewczyny jeszcze troche i my juz nie dlugo tez bedziemy wiec jest super.
Uciekam sprzatac.
Zycze milego dnia i leniuchowania

hej

ale upał....rany julek :szok:
nawet nosa nie wystawiamy z domu...-może potem jak słonko trochę zejdzie niżej :baffled:
zrobiłam pranie-powiesiłam i ledwo wystałam na tym balkonie podczas wieszania-rany co za skwar.
w nocy dziś myślałam że umrę...i do tego jeszcze ten katar :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
może ktoś chce na wypożyczenie???-chętnie oddam.

macie coś sprawdzonego na katar????

Mysza-u mnie to dziwnie z tymi skurczami-bo tylko jedna strona mi twardnieje....
Tweenie-do mnie tez teściowa wpada...-jutro.
Aisim-kciuki zaciśnięte.
Arlecia-u nas też z tymi pazurkami tak jak piszesz-zabronione malowanie.
Vanilka-to już macie pępulo z głowy.
louise-może i dam radę...musze dac...jeszcze tydzień przynajmniej.

Atabe- to i ja trzymam kciuki mocno zaciśnięte, a dziś mogę sobie pozwolić bo nic prócz leniuchowania i kręcenia się między komp a lodówką w planach nie mam ;-) No jeszcze zabawianie córy, bo z adaptacją poprzeprowadzkową ciężej niż zwykle i ciągle się klei...
TO DZIWNE ŻE WYGNALI CIĘ DO DOMKU?! Może dlatego że to skurcze, a wody nie odeszły jeszcze?!

Dzamena: UDANEJ PRZEPROWADZKI WIĘC ŻYCZE! To ty jeszcze później niż ja, ładnie... amyslałam że to tylko ja taka "opóźniona" ze wszystkim ;-)

Ashika, Dzamena- ja juz mam wszystko poprasowane i dla Elenki, dla Kasi a nawet koszul dla M (sztuk 12) na 2tyg prawie- tak na wszelki wypadek gdyby coś dziać się zaczęło. Tylko torba jakoś ciągle nie dopakowana, bo pieluch nie mam i apteki nie zdążyłam nawiedzić... Spróbuję to w ciągu 2 dni pozapinać i CZEKAC BĘDĘ :-D

Ewelad- powodzenia na KTG

Kropa- udanego dziennego "wypoczynku"! Ps. Aż taki wysyp na porodówkach? Co by nam na korytarzach rodzić nie przyszło... :baffled:

Kasiamaj- tak, tylko eubsorbium można, ale... ja od lutego na niedozwolonym otrivinie ale tylko na noc co bym spać mogła. Podobno w sporadycznych przypadkach można... Ale sporadycznych znaczy 1 góra 2 razy dziennie i to tydzień... Niestety ja inaczej nie mogę egzystować :/

Ostatnia edycja:
Kropa-ja miałam to dla synka-ale mi się skończyło...:-( teraz mam buderhin (czy jakoś tak)-ale właśnie nie wiem czy to można???
trzymam kciuki za rozwój akcji.:-) pomyślny oczywiście.;-)

emih wody nie odeszły, ale skurcze cały czas odczuwam- niestety nie są regularne ... bolą mnie plecy i brzuch jak na okres :eek: ja to taka głupia jestem, ze nawet nie wiem czy to to już to :eek: no nic czekam co się będzie działo- albo co się nie będzie działo, bo ja jakaś felerna jestem- nie potrafię się rozkręcić :wściekła/y:

reklama
ja wróciłam z kolejnego KTG :-D ciekawe, czy uda mi się doczłapać w takim stanie do 42 tygodnia :-D Na chwilę obecną wszystko na to wskazuje ;-) Esh... ledwo wróciłam - skwar niemiłosierny, nogi mi wchodzą do poopy.
Zauważyłam, że u nas to jak wody mają odejść to zawsze o 2 w nocy :-D

Do góry