reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ania-pestka- to życze CI abyś jeszcze sie nie rozdwajała! :tak:

A zaczęłam od Twego postu, bo na wspominki mi się wzięło i poczytałam swoje posty na BB jak starsza się rodziła i jak byłam sama i tylko modliłam się aby M zdążył wrócić (wówczas nie zdążył!- oby tym razem się nie wygłupił :wściekła/y:) I tak czytałam ruchach K- podobno dziecię przed samym porodem spokojnieje, a my z ówczesną koleżanką wymieniałysmy się doznaniami bolesnych kopnieć jak nigdy a na drugi dzień- obie- poródówka... Własnie, a Elenka mi dziś tak szaleje :dry: A wyśnił mi się już 2 razy poród 30-tego- zobaczymy :-D:-D:-D

Vanilka- gratuluję raz jeszcze tak spokojnego syneczka! I... pępuszka (ususzysz na pamiątkę? Ja po kasi mam- twardy jak kamień po 4 latach- wiem, wiem, to niehigieniczne :-p) a i mleko... no cóż... zobaczymy jak u mnie tym razem będzie, ale ostatnimi czasy chciałam karmić wszystkie dzieci z okolicy ;-) Ps. tak, cholernie boję się porodu, tym bardziej że podobno nie mam co liczyć na żadne znieczulenie, waga Elenki spora (ale mam też dużo wód płodowych podobnoż stąd rozmiar brzucha ;)). I boję się czy M będzie choćby ze starszą córą , bo już pogodziłam się że znów w samotności szpitalnej męczyć się będę...

Mysza- a co Ty dziś taka rozgadana? ;-)

MAdzik- ta czkawka, to normalna srawa- powietrza się mała nałyka przy karmieniu i to od tego zapewne...

Louise- jak założysz ten klub moherów to wrzuć mnie na listę, bo nawet w kolejce na nią nie będe miała sił stanąć ;-)

Ashika- no ja dostałam ode swego lubego dziś z łokcia dwa razy i aż mi się miło zrobiło (wstyd się przyznać) jak biedak o 3.00 w nocy w końcu z łóżka wyskoczył aby w trasę ruszyć :baffled::sorry2:

Mruczka- ale się Tobie sadysta załączył!- dobze że tylko w snach ;-)

Gregorka- a tobie na sprzątanie się wzięło? Oj widze ze tu instynkt wicia gniazda wszystkie naraz dopadł ;) Ale ty też w razie co chyba już pędzić na porodówkę możesz, prawda?

Tetina- wielkie dzięki za odpowiedź!

Arlecia- to miałaś poród- nie ma co... czyli taki kilkunastogodzinny to lajcik powinien być... A nie boisz się ze tym razem historia się powtórzy???

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam za post pod postem ale mam newsa od AISIM:

"Narazie rozwarcie na 3 palce, ale zaczyna konkretnie boleć. Pozdrawiam WAs serdecznie i będę meldować co dalej"

emilh teraz mam juz dogranego lekarza w innym szpitalu i jak tylko sie cos zacznie to mam jechac do spzitala i zrobią ciecie albo sam zadecyduje czy to juz czyli w srode sie wszystko wyjasni.
Ja przed samym zajsciem w ciąze balam sie zajsc odwlekalam ta decyzje bo balam sie powtorki z rozrywki, ciąza niezaciekawa i porod okropny a na koncu wzieli mnie na stol i zrobili cc ale po cholere tyle sie meczylam uznali ze pierwsze dziecko to moge sie meczyc. tylko zwiekszali dawke oxytocyną a rozwarcie tylko na 3 cm i reszta nic sie nie ruszyla. Zle to wspominam. mala jeszcze urodzila sie przez to z zapaleniem pluc i musiala byc na intensywnej terapii przez 9 dni.

trzymam kciuki za aisim

hejka

ja też najedzona po wczorajszym grillu,ale świetna pogoda była,nawet się opaliłam,tzn zaczerwieniłam:-D
zjem śniadanko i przejde się do sklepu i na poczte kartki wysłać,weselną i na 50-lecie wesela które mnie ominą w następny weekend

aisim trzymamy kciuki!!!!!!!

agatha ja też mam już nogi spuchnięte z samego rana

kama oj Ty pewnie przeszczęśliwa z przyjazdu rodzinki

vanilka no a ja się ma tyle mleka to jak w nocy? śpisz w staniku z wkładkami laktacyjnymi czy co to się robi?:-D fajne pytanie nie?

louise no super,jeszcze 5 dni,zleci szybko

madzik bezbolesnego ściągania szwów

ashika ja się też pośmiałam z tym lataniem z gołą poooopą:-D ja tez nie lubie nie pomalowanych paznokci,no ale co zrobić,pomalowałam bezbarwnym i nakleiłam po małym kwiatuszku

arlecia akcja porodowa 55 godzin? i tak ze skurczami bolesnymi te 55 godzin?:szok:

emih tak ,tak zostawiam na pamiatke ,po starszym tez mam :tak:
Ja tez mogr wykarmic dzieci matek ktore nie maja pokarmu :-D
kochana mam nadzieje,ze nie bedzie Ci dane rodzic sama:no:niby drugi porod latwiejszy :confused:

hej dziewczyny, ja własnie wróciłam ze szpitala- od 3 miałam skurcze i ciśnienie bardzo wysokie, o 5 byłam już w szpitalu, mam rozwarcie na 2 palce i skurcze nadal są a mnie wypisali i kazali wrócić jak się rozkręci.............a ja sama w domu - kurde....pisałam smasa do Vanilki ale chyba nic nie napisała...hmmm Vanilka dostałaś eske ode mnie???
widze ze Aisim rodzi- powodzenia kochana!!
a ja nie wiem czy się coś rozkręci....

hej dziewczyny ja na chwilę, mam dziś wizytę u gina więc idę zaraz się szykować.
aisim trzymam kciuki
atabe na Ciebie tez już pora, może się coś rozkręci jak rozwarcie jest
Miłego dnia Kobietki, będę wieczorem

Witam:-)

Niedzielę spedzilismy u rodziców M. Planow na dzis nie mam. Poodkurzam, pozmywam, pojde po zakupy i obiadek zrobie-wiec nic specjalnego. Ale nigdy nic niewiadomo:rofl2:

Mysza1984 Moj tez obstawia mecze, ale narazie wiecej przegral niz wygral:-D . Dobrze ze male sumy obstawia, tylko po 2 zl.

madzik to waga Ci super schodzi, tylko pozazdroscic. Hustawka sliczna:-) i tak jak dziewczyny pisza mozesz juz mala do niej klasc tylko nie na dlugo

jedyneczka to ja jestem jakas inna:-D Nie mam problemu z zlozeniem nog(tylko tak nie robie bo niewygodnie) ani z polozeniem jednej na druga. Zjadlabym takie ziemniaczki z glila.

Asienka Gratulacje

Ashika ja w sobote sobie ładnie malowalam paznokietki u nog i rak:-)

aisim tez jestem w szoku ze mozna nie zauwazyc ze czop odchodzi. Ale numer:szok: chyba jasnowidz z tego lekarza. Powodzenia:-) oby szybko poszlo

emih plan na dzis masz super

kama1986 to rzeczywiscie zdazycie sie nacieszyc soba, ale do dobrze

Vanilka tylko sie cieszyc ze tyle mleka jest:-)super ze pepuszek juz odpadl

louise bardzo sie ciesze ze wypad sie udal i goloneczka smakowala

atabe zycze aby akcja sie rozkrecila:-) Najgorsze jest czekanie, ale innego wyjscia nie mamy

MOja droga trzymam kciukasy by się rozkręciło. Może poskacz, pobiegaj, umyj jakieś okno :-p tak by się akcja nie zatrzymała, na ciebie już najwyższa pora :-D I życzę łatwego, szybkiego i bezbolesnego...:-)

reklama
hej dziewczyny, ja własnie wróciłam ze szpitala- od 3 miałam skurcze i ciśnienie bardzo wysokie, o 5 byłam już w szpitalu, mam rozwarcie na 2 palce i skurcze nadal są a mnie wypisali i kazali wrócić jak się rozkręci.............a ja sama w domu - kurde....pisałam smasa do Vanilki ale chyba nic nie napisała...hmmm Vanilka dostałaś eske ode mnie???
widze ze Aisim rodzi- powodzenia kochana!!
a ja nie wiem czy się coś rozkręci....

ojej kazali Ci wrócic do domu? a bolą bardzo te skurcze? trzymaj się kochana i dawaj nam znać

kamcia a my co? aisim rodzi,atabe ze skurczami a u nas cisza w eterze .....

Do góry