reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Ania-pestka- to życze CI abyś jeszcze sie nie rozdwajała! :tak:

A zaczęłam od Twego postu, bo na wspominki mi się wzięło i poczytałam swoje posty na BB jak starsza się rodziła i jak byłam sama i tylko modliłam się aby M zdążył wrócić (wówczas nie zdążył!- oby tym razem się nie wygłupił :wściekła/y:) I tak czytałam ruchach K- podobno dziecię przed samym porodem spokojnieje, a my z ówczesną koleżanką wymieniałysmy się doznaniami bolesnych kopnieć jak nigdy a na drugi dzień- obie- poródówka... Własnie, a Elenka mi dziś tak szaleje :dry: A wyśnił mi się już 2 razy poród 30-tego- zobaczymy :-D:-D:-D

Vanilka- gratuluję raz jeszcze tak spokojnego syneczka! I... pępuszka (ususzysz na pamiątkę? Ja po kasi mam- twardy jak kamień po 4 latach- wiem, wiem, to niehigieniczne :-p) a i mleko... no cóż... zobaczymy jak u mnie tym razem będzie, ale ostatnimi czasy chciałam karmić wszystkie dzieci z okolicy ;-) Ps. tak, cholernie boję się porodu, tym bardziej że podobno nie mam co liczyć na żadne znieczulenie, waga Elenki spora (ale mam też dużo wód płodowych podobnoż stąd rozmiar brzucha ;)). I boję się czy M będzie choćby ze starszą córą , bo już pogodziłam się że znów w samotności szpitalnej męczyć się będę...

Mysza- a co Ty dziś taka rozgadana? ;-)

MAdzik- ta czkawka, to normalna srawa- powietrza się mała nałyka przy karmieniu i to od tego zapewne...

Louise- jak założysz ten klub moherów to wrzuć mnie na listę, bo nawet w kolejce na nią nie będe miała sił stanąć ;-)

Ashika- no ja dostałam ode swego lubego dziś z łokcia dwa razy i aż mi się miło zrobiło (wstyd się przyznać) jak biedak o 3.00 w nocy w końcu z łóżka wyskoczył aby w trasę ruszyć :baffled::sorry2:

Mruczka- ale się Tobie sadysta załączył!- dobze że tylko w snach ;-)

Gregorka- a tobie na sprzątanie się wzięło? Oj widze ze tu instynkt wicia gniazda wszystkie naraz dopadł ;) Ale ty też w razie co chyba już pędzić na porodówkę możesz, prawda?

Tetina- wielkie dzięki za odpowiedź!

Arlecia- to miałaś poród- nie ma co... czyli taki kilkunastogodzinny to lajcik powinien być... A nie boisz się ze tym razem historia się powtórzy???

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam za post pod postem ale mam newsa od AISIM:

"Narazie rozwarcie na 3 palce, ale zaczyna konkretnie boleć. Pozdrawiam WAs serdecznie i będę meldować co dalej"

emilh teraz mam juz dogranego lekarza w innym szpitalu i jak tylko sie cos zacznie to mam jechac do spzitala i zrobią ciecie albo sam zadecyduje czy to juz czyli w srode sie wszystko wyjasni.
Ja przed samym zajsciem w ciąze balam sie zajsc odwlekalam ta decyzje bo balam sie powtorki z rozrywki, ciąza niezaciekawa i porod okropny a na koncu wzieli mnie na stol i zrobili cc ale po cholere tyle sie meczylam uznali ze pierwsze dziecko to moge sie meczyc. tylko zwiekszali dawke oxytocyną a rozwarcie tylko na 3 cm i reszta nic sie nie ruszyla. Zle to wspominam. mala jeszcze urodzila sie przez to z zapaleniem pluc i musiala byc na intensywnej terapii przez 9 dni.

trzymam kciuki za aisim

hejka

ja też najedzona po wczorajszym grillu,ale świetna pogoda była,nawet się opaliłam,tzn zaczerwieniłam:-D
zjem śniadanko i przejde się do sklepu i na poczte kartki wysłać,weselną i na 50-lecie wesela które mnie ominą w następny weekend

aisim trzymamy kciuki!!!!!!!

agatha ja też mam już nogi spuchnięte z samego rana

kama oj Ty pewnie przeszczęśliwa z przyjazdu rodzinki

vanilka no a ja się ma tyle mleka to jak w nocy? śpisz w staniku z wkładkami laktacyjnymi czy co to się robi?:-D fajne pytanie nie?

louise no super,jeszcze 5 dni,zleci szybko

madzik bezbolesnego ściągania szwów

ashika ja się też pośmiałam z tym lataniem z gołą poooopą:-D ja tez nie lubie nie pomalowanych paznokci,no ale co zrobić,pomalowałam bezbarwnym i nakleiłam po małym kwiatuszku

arlecia akcja porodowa 55 godzin? i tak ze skurczami bolesnymi te 55 godzin?:szok:

emih tak ,tak zostawiam na pamiatke ,po starszym tez mam :tak:
Ja tez mogr wykarmic dzieci matek ktore nie maja pokarmu :-D
kochana mam nadzieje,ze nie bedzie Ci dane rodzic sama:no:niby drugi porod latwiejszy :confused:

hej dziewczyny, ja własnie wróciłam ze szpitala- od 3 miałam skurcze i ciśnienie bardzo wysokie, o 5 byłam już w szpitalu, mam rozwarcie na 2 palce i skurcze nadal są a mnie wypisali i kazali wrócić jak się rozkręci.............a ja sama w domu - kurde....pisałam smasa do Vanilki ale chyba nic nie napisała...hmmm Vanilka dostałaś eske ode mnie???
widze ze Aisim rodzi- powodzenia kochana!!
a ja nie wiem czy się coś rozkręci....

hej dziewczyny ja na chwilę, mam dziś wizytę u gina więc idę zaraz się szykować.
aisim trzymam kciuki
atabe na Ciebie tez już pora, może się coś rozkręci jak rozwarcie jest
Miłego dnia Kobietki, będę wieczorem

Witam:-)

Niedzielę spedzilismy u rodziców M. Planow na dzis nie mam. Poodkurzam, pozmywam, pojde po zakupy i obiadek zrobie-wiec nic specjalnego. Ale nigdy nic niewiadomo:rofl2:

Mysza1984 Moj tez obstawia mecze, ale narazie wiecej przegral niz wygral:-D . Dobrze ze male sumy obstawia, tylko po 2 zl.

madzik to waga Ci super schodzi, tylko pozazdroscic. Hustawka sliczna:-) i tak jak dziewczyny pisza mozesz juz mala do niej klasc tylko nie na dlugo

jedyneczka to ja jestem jakas inna:-D Nie mam problemu z zlozeniem nog(tylko tak nie robie bo niewygodnie) ani z polozeniem jednej na druga. Zjadlabym takie ziemniaczki z glila.

Asienka Gratulacje

Ashika ja w sobote sobie ładnie malowalam paznokietki u nog i rak:-)

aisim tez jestem w szoku ze mozna nie zauwazyc ze czop odchodzi. Ale numer:szok: chyba jasnowidz z tego lekarza. Powodzenia:-) oby szybko poszlo

emih plan na dzis masz super

kama1986 to rzeczywiscie zdazycie sie nacieszyc soba, ale do dobrze

Vanilka tylko sie cieszyc ze tyle mleka jest:-)super ze pepuszek juz odpadl

louise bardzo sie ciesze ze wypad sie udal i goloneczka smakowala

atabe zycze aby akcja sie rozkrecila:-) Najgorsze jest czekanie, ale innego wyjscia nie mamy

MOja droga trzymam kciukasy by się rozkręciło. Może poskacz, pobiegaj, umyj jakieś okno :-p tak by się akcja nie zatrzymała, na ciebie już najwyższa pora :-D I życzę łatwego, szybkiego i bezbolesnego...:-)

reklama
hej dziewczyny, ja własnie wróciłam ze szpitala- od 3 miałam skurcze i ciśnienie bardzo wysokie, o 5 byłam już w szpitalu, mam rozwarcie na 2 palce i skurcze nadal są a mnie wypisali i kazali wrócić jak się rozkręci.............a ja sama w domu - kurde....pisałam smasa do Vanilki ale chyba nic nie napisała...hmmm Vanilka dostałaś eske ode mnie???
widze ze Aisim rodzi- powodzenia kochana!!
a ja nie wiem czy się coś rozkręci....

ojej kazali Ci wrócic do domu? a bolą bardzo te skurcze? trzymaj się kochana i dawaj nam znać

kamcia a my co? aisim rodzi,atabe ze skurczami a u nas cisza w eterze .....

Do góry