reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Ewcik nie kuś, bo mnie coś nosi od wczoraj-jeszcze się zapakuję i stanę w Twoich drzwiach, otworzy mi Twój M i stwierdzi 'Kochanie, jakaś ciężarna psycholka z internetu do Ciebie:-D'
Vanilka no starają się dziewczyny i cuda wyczyniają, zeby wieści były takie, jakich oczekujesz, ale coś słabo im idzie:-D, może my tak partiami będziemy-jedna na dzień to zbyt prozaiczne, więc kilka hurtem, potem spokój, a potem znowu jazda:-D
tetina ja bym chyba do mniejszej zapisała? nie zawsze się to sprawdza, ale mniej podopiecznych to chyba więcej uwagi dla poszczególnych dzieci i bezpieczniej wydaje mi się; a może popytaj znajomych-kogoś kto ma w tych szkołach dzieciaczki, albo zna kogoś kto ma? a może na necie poszukaj jakiś opinii? a wzrostu mam 172 cm
Problem z tym ze my tu mieszkamy od niedawna i nie znamy żadnych dzieci które chodza do szkoły , co najwyzej do przedszkola. A głupio mi na ulicy zaczepiac obcych ludzi np. w sklepie.:eek:

172- jak ja chciałabym tyle miec :cool2: a takto zostaje mi te moje 162:-D

ewcik darowanej czereśni nie patrzy się w zęby hi hi hi
ewelad zawalczyłam z prasowaniem 3h mi zeszło, co prawda plecy mi chyba odpadną ale satysfakcja duża bo poprasowałam wszystko dla małej. Teraz można nastawiać kolejne partie ale teraz to już z górki i na bieżąco
tetina mnie na żadnych bajerach telefonicznych nie zależy a zdecydowałam się na ten właśnie telefon bo długo bateria trzyma, ale jeszcze nie przełożyłam karty do nowego bo muszę skopiować parę rzeczy i mój dzwonek muszę mieć, generalnbie jakoś trudno byo mi się w nim połapać i chyba muszę mieć czas żeby poczytać instrukcję i ogarnąć go.
Co do szkoły myślę, ze dużo zależy od nauczycieli, klimatu, jeśli któraś ewidentnie się wyróżnia na tle drugiej (daje możliwości, zajęcia dodatkowe, rozwija uczniów to tam bym zapisała bez względu na to czy mała czy duża). Jeśli obydwie mają takie same kryteria a kwestią jest tylko czy mała czy duża to chyba zapisałabym do małej, ale to taka moja gorąca myśl na już. Poszukaj w necie opinii na temat szkół i popatrz w rankingach.
tweenie oczywiście źle skręciliście, taa. ale to dobry znak bo czyli według gościa ma być 70cm i kropka. Proponuję zrobić zdjęcie z miarką i wysłać mu
madzik ale fajnie, że już w domu , co do bolących cycków to tak jak pisała vanilka u niej z dnia na dzień jest coraz lepiej, tylko ćwiczy dobre przykładanie małego

Ja jestem dumna z siebie bo poprasowałam ciuszki małej. 3h roboty, plecy bolące ale nie ma już wielkiej kupy prasowania. Jutro ma dojść przesyłka z zamawianymi rzeczami m.in. z pieluszkami to kolejne pranie nastawię i będę działać. Mam nadzieję, że w tym wielkim zamówieniu nic nie sknocą i wszystko będzie tak jak chciałam. M wziął się za rozrysowywanie łazienki z płytkami w takim programie i po 2h nie zapisał tego co robił i szlag wszystko trafił, oj się chłopak zdenerwował. Jutro chyba wybiorę się do tego świata dziecka, no chyba że cały dzień będę czekała na kuriera

tetina ja bede chyba w madurowicza rodzic bo mnie przekonała ta Twoja wizyta a raczej info o znieczuleniu i jesli mam byc szczera to raczej to mnie przekonało,połozne w miare z tego co pamietam ,a to akurat czy tu czy w mp to róznie z tym nie masz na to wpływu na która trafisz ,ja słyszałam rózne opinie na mp i złe i dobre -najpierw pojade do madurowicza a jak mnie nie przyjma to matka polka w madurowiczu jest z tym fajnie ze ci nikt nie powołany nie wejdzie i kazda sala osobno a w mp to niewiem
kurde tak mnie cos dół brzucha rwie co chwila ale nawet sie nie nastawiam na cos ,dzis sie czułam paskudnie i zamiast odpoczac to ja sie wziełam za kuchnie ,wszystkie szafki wymyłam a ile gratów poszło do smieci to szok ,normalnie jak moherowy beret tyle tego było ,pudełeczka ,sreczka bo moze sie przyda -narobiłam sie jak głupia a teraz gadam ze mnie brzuch boli ,teraz jeszcze byłam z m po farbe bo bym nie przezyła ze on bez mojego nadzoru cos wybiera. teraz chociaz troche nadrobie co na bb sie dzieje
dziewczyny przypomnijcie mi nazwe tych butelek antykolkowych dr jakas tam bo dzis byłam w sklepie chciałam kupic i dupaa bo nie mogłam sobie przypomniec ,a ponoc sa dobre ,a jakby któras miała linka to byłabym wdzieczna

Ostatnia edycja:
Ja mam tylko jedną butelkę z laktatora. Muszę coś kupić w razie "W".
A mam pytanie. Kupujecie może jakieś mleko modyfikowane, w razie braku pokarmu? Jeśli tak, to jakie polecacie na początek, bo się w ogóle na tym nie znam.

Teraz pooglądamy z eMkiem i kumplem mecz. Herbatka obowiązkowo. Wykąpałam się w gorącej wodzie. Mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzę. Całą ciążę unikałam gorących kąpieli, ale dziś już musiałam ;-)

Śmiać mi się chciało, bo M dzisiaj wózkiem się bujał po mieszkaniu i się mnie co chwilę pytał, czy nie wygląda głupio :-D Powiedziałam, że i tak już nie ma wyjścia :-D

tetina ja bede chyba w madurowicza rodzic bo mnie przekonała ta Twoja wizyta a raczej info o znieczuleniu i jesli mam byc szczera to raczej to mnie przekonało,połozne w miare z tego co pamietam ,a to akurat czy tu czy w mp to róznie z tym nie masz na to wpływu na która trafisz ,ja słyszałam rózne opinie na mp i złe i dobre -najpierw pojade do madurowicza a jak mnie nie przyjma to matka polka w madurowiczu jest z tym fajnie ze ci nikt nie powołany nie wejdzie i kazda sala osobno a w mp to niewiem
kurde tak mnie cos dół brzucha rwie co chwila ale nawet sie nie nastawiam na cos ,dzis sie czułam paskudnie i zamiast odpoczac to ja sie wziełam za kuchnie ,wszystkie szafki wymyłam a ile gratów poszło do smieci to szok ,normalnie jak moherowy beret tyle tego było ,pudełeczka ,sreczka bo moze sie przyda -narobiłam sie jak głupia a teraz gadam ze mnie brzuch boli ,teraz jeszcze byłam z m po farbe bo bym nie przezyła ze on bez mojego nadzoru cos wybiera. teraz chociaz troche nadrobie co na bb sie dzieje
dziewczyny przypomnijcie mi nazwe tych butelek antykolkowych dr jakas tam bo dzis byłam w sklepie chciałam kupic i dupaa bo nie mogłam sobie przypomniec ,a ponoc sa dobre ,a jakby któras miała linka to byłabym wdzieczna
byłam dzisiaj na wizycie co zreszta opisałam w odpowiednim wątku i z powodu tego ze mój gin jest na urlopie trafiłam na dr. Skoczylasa który dzamenko pracuje w madurowiczu na porodówce i pytałam go jeszcze raz o to znieczulenie i powiedział ze faktycznie daje ale tylko wtedy gdy nie ma przeciwaskazań i jhest odpowiednie rozwarcie czyli to jednak nie lipa z tym co mi mówili na tych odwiedzinach:-)
Pytałam bo M sie nasłuchał o MP i mi truje ze najbliżej i ten sprzet, tylko po co mi sprzet skoro teorytycznie mam ciaze bez zagrozen , bez problemów a przeciez w madurowiczu tez jest i wcale niewiele gorszy... ale na skierowaniu do szpitala jak mi lekarz wypisał w razie czego podałam ze zamierzam rodzić w madurowiczu i tak mi wypisał:-) JAk dobrze pójdzie to ty urodzisz przedemna - zreszta mam nadzieje bo widze ze coraz bardziej sie juz męczysz to daj znać co i jak było u ciebie. A swoja droga tez masz zdrowie do mycia szafek w kuchni. Mnie w tym wyręczył M ( na całe szczescie bo juz patrzec na nie nei mogłam i chwila moment a wziełabym sie za to sama)

Ja butelki kupiłam zwykłe nie jakies antykolkowe i nie wiem czy dobrze zrobiłam:eek: mam jedna szklaną i jedna plastikową. Na chwilę obecną mam nadzieje ze bede karmic piersią bo jak ostatnio w sklepie zerknełam na cenę mleka które przeciez nie na długo wystarcza to włosy mi deba staneły:szok: szok....

reklama
myszko- ja narazie nie mam mleka mod bo planuje karmic piersia ale tez sie zastanawiam czy nie kupić chociaz jednego opakowania w razie W.... Oliwkę dokarmialam na spacerach albo jak sama wychodziłam i ją z kimś zostawiałam bebiko i byłam zadowolona. Ale np. moja szwagierka miała tak ze pomimo iz miała mleko w cyckach to mały nie chciał a nadmienie ze starsza córkę karmiła piersia przez rok czasu. Niestety mały nie chciał cyca , moze dlatego ze był po cesarce i Ona z nim przeszła chyba przez wszystkie mleka i po kazdym miał kolki i się wiecznie darł i mimo braku jakichkolwiek alergi jadł tylko mleko sojowe - nie pamietam jak sie nazywało- ale było na receptę wiec co tydzień miała wizyte w poradni po nowa receptę. Wiec badz tu madry i wiedz jak będzie:eek::confused:

Do góry