reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie :-)
dopiero teraz, bo wstałam z rańca i pojechałam na badania-chyba już ostatnie, zobaczymy co za cuda powychodzą, wcięłam się jeszcze do gina na chwilkę po skierowanie i pojechałam do pracy podpisać umowę, odebrać leg. ubezp i poplotkować:-) obiad z wczoraj, także git, bo coś sie zmęczyłam tą wycieczką:tak:

kasik takie właśnie optymisyczne wieści są potrzebne- przynajmniej mnie pospinanej:-D że jest fajnie i miło:tak:
louise kciuki za wizytę!!! westy cienkie ice-mmmmmmmmmmm wspomnień czar:-D
aisim ja o celibacie myślę w pozytywach, za to co się będzie później działo:-D 'rżnij mnie, bij mnie, drap mnie, gryź mnie':-D powodzonka na wizycie, ja też 2 torby, a mój D też planuje 2 tyg ze mną powalczyć po porodzie:tak:
anetka powodzonka na wizycie-ciekawa jestem, co tam w Twoich dolnych rejonach słychać:happy:
madzik WIELKIE GRATULACJE, WITAMY JULECZKĘ!!!
tweenie mam nadzieję, że moja psina też będzie dobrą zabawiaczką:-)
jedyneczka ale miłe sytuacje Cię spotkały- chyba bio korzystne, bo mi babeczka tez dzisiaj miejsca ustąpiła w tramłeju:-)a jeszcze M sypnłą z kiesy- miło, miło;-) ale fajnie z tymi znajomymi-musza być bardzo szczęśliwi:tak: ja też jestem za otwartością w takich sparawach-myślę, że na dłuższą metę to procentuje
kama czekamy na wieści- jak cosik, to powodzenia!!! doczytałam, że przedwczesny alarm- dobrze, że pojechałaś i sprawdziłaś:tak:zwapniałe łożysko, tzn że jest już b. dojrzałe, ja miałam 3-stopnia już dawno, ale z tylko jednym zwapnieniem-jak moje się trzyma,okaże się w pn na usg
agatka GRATTULACJE SYNKA!!!

reklama
No i nie zdążyłam doczytać przed przyjściem Mka, więc obiadek zjedzony, a teraz mogę Wam napsiać:

louise, aisim, aneta-h
- kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty, ale się zgadałyście, że wszystkie macie je dziś taką późną porą :)
tiffi - fajnie, że dzień wczorajszy udany i że mogłaś trochę wesprzeć koleżankę. A dziś jaki miałaś pracowity dzień, no no
tweenie - głowa do góry, jak będzie czas, to malutka wyjdzie na ten świat, zamartwianie się nic tu nie pomoże, wiele z nas nie zna dnia ani godziny, pozostaje nam się wspierać
kama - no to ekstra z tym szpitalem! i dobrze, że pojechałaś
magdzia - no właśnie, gdzie jesteś?

tweenie tak, podpisałam przedłuzenie umowy, za l4 płaci mi pracodawca i rozlicza się z ZUS, bo to duża firma- a coś nie tak?? bo sie zdenerwowałam

kasik - ja również dziękuję za opis porodu, wzruszyłam się na maxa. Super, że jesteście już w domku, razem, że M Ci tak pomaga. Tak trzymać. Dużo zdrówka!!!

tweenie tak, podpisałam przedłuzenie umowy, za l4 płaci mi pracodawca i rozlicza się z ZUS, bo to duża firma- a coś nie tak?? bo sie zdenerwowałam

będąc na l4 nie można żadnej umowy podpisywać. Moja szefowa zmieniła firmie nazwę i rozmawiając z moją ciocią księgową napomknęłam jej o tym. Stwierdziła, że nawet takiej umowy nie mogę podpisać, bo jestem na zwolnieniu, czyli nie moge pracować. Zus może za to wstrzymać wypłaty

tweenie ale nie rozumiem dlaczego? jestem na l4 'chodzącym', dostarczam je więc do pracy, a nie podpisując tej umowy chyba sama sobie szkodzę, bo nie mam 'na papierku' że jestem pracownikiem po porodzie?

agatka sliczny synek!!!gratuluje!!!
niunia usmialam sie jak nic,glowe do prezentow to mialas.
jedyneczko ach ty i te twoje krociutkie posty:-Dpo samym przeczytaniu mozna sie zadyszec.szkoda ze Emi prezent do gustu nie przypadl,coz kobieta potrafi byc wybredna:sorry:
aisim moj maz nie bierze urlopu,moja mamcia do nas przyjezdza i bedzie mi pomagac,chyba ze sie rozpakuje przed 27.

ja czeresnie wcinam bez wstepych ogledzin:zawstydzona/y:moze i z robaczkiem a co tam...

kasik ja tam mysle ze co druga z nas wolalaby juz narzekac na brak czasu niz nudzic sie jak mops.
tiffi oj bojowe nastawienie.
perla zielony durex powiadasz-pomyslimy...:laugh2:

jeszcze raz dziekuje za troske-az mi glupio ze takiej paniki nasialam!!!to forum to taka jedna wielka rodzina:tak:ciesze sie ze tu trafilam.

za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i czekam na wiesci:)

reklama
ja mam czerwonego durexa play i ostatnio jak "użyliśmy" to myślałam, że umrę z bólu. Takie szczypanie normalnie masakra, chyba tam zardzewiałam :-D
Kama - widać, że u Was szpitale dbają o pacjentów. Mnie to by pewnie z 5 godzin na IP trzymali, zanim w końcu ktoś by się mną zajął. I pochodziłaś i pozwiedzałaś, zawsze to coś innego niż tylko bb :-)

Ja sobie chwilkę pospacerowałam i mi zaraz krocze odleci. Dziś już nie wstaję z kanapy, chyba że po dokładkę truskawek.

Do góry