reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A ja pogadałam cały wieczór przez telefon z mamą i koleżanką i nasłuchałam się opowieści z porodówek ich i znajomych i krewnych królika...:szok:
Co do karmienia ja też bym chciała, ale zobaczymy jak będzie. W aptece się naoglądałam cyców, bo babki przychodziły i nawet nie pytały, tylko na kanapie wywalały dojarki:baffled:

reklama
A ja pogadałam cały wieczór przez telefon z mamą i koleżanką i nasłuchałam się opowieści z porodówek ich i znajomych i krewnych królika...:szok:
Co do karmienia ja też bym chciała, ale zobaczymy jak będzie. W aptece się naoglądałam cyców, bo babki przychodziły i nawet nie pytały, tylko na kanapie wywalały dojarki:baffled:

porody krewnych królika :eek: :eek: ??

dziewczyny co do karmienia to ja bardzo chce i oczywiscie postaram sie pomimo tego ze ja psychicznie mam do tego obrzydzenie tzn chodzi mi o to ze ja mam tak wrazliwe piersi ze jak pamietam karmiłam starszego piersia to przy kazdym karmieniu normalnie mi sie na wymioty zbierało,wiem ze trudno to zrozumiec i wiem ze teraz tez tak bedzie bo przy małym tez tak miałam,nawet jak o tym pomysle to zaczyna mi sie krecic w brzuchu
wiem jestem nienormalna ale nic na to nie pora
atabew sumie do jutra juz niedaleko to moze sie juz wstrzymaj ze szpitalem a wogóle od kiedy to nie mozna miec paznokci u nóg pomalowanych bo ja pierwsze słysze?

10 lat temu jak rodzilam corke, tez mialam pomalowane paznokcie u nogi, lekarz mnie opierniczyl i powiedzial ze na dyskoteke nie przyszlam tylko rodzic:-D. Powiedzialam mu ze sama nie dosiegne zeby je zmyc a meza nie ma bo pracuje zagranica, to mi lekarz powiedzial zeby tesciu mi zmyl :zawstydzona/y: Potem mi wytlumaczyl dlaczego nie mozna miec pomalowanych. Prawdopodobnie jak przy porodzie bedzie problem z ukladem krazeniowym to oni widza to po paznokciach ( Wystepuje silna bladosc paznokci)

A tak po za tym co ja juz padam, u mnie co chwile jakies chorobska w domu i tak od poczatku ciazy. Pierw moje dzieci przechodzily ospe, grype, grype zoladkowa a teraz u mojego 5 letniego synka w kale zauwazylam krew i chyba owsiki. Zwariowac moznaaaaaaaaaaaa:-(. Myslicie ze ta krew w stolcu to od tych owsikow moze byc ?

Ostatnia edycja:
Ewelad- poszłam spać na godzinkę, bo mnie łeb bolał. Dzięki o troskę, póki co nigdzie się nie zrywam :-D lenia mam
Tweenie - gratuluję popisów kulinarnych. Twój M z pewnością będzie w 7 niebie.
Vanilka- to widzę, że mamy jakiś dzień teściowych. Moja też z pracy dzwoniła. Robiła popis przed koleżanką, jaka to ona troskliwa. Wczoraj od niej nie odebrałam tel.
Ja ze względów ekonomicznych chcę karmić cyckiem, ale co z tego wyjdzie się zobaczy. Strzelać do siebie nie będę jak nie podołam.
Lukam sobie na mecza... ciekawe co chłopaki pokażą ciekawego ;-) ogólnie nuda. M ma duży ruch w pracy, już uprzedził, że może się spóźnić... No więc jestem samotnym białym żaglem...
Louise - mam nadzieję, że Ci nie zabiorą lapka. Nie wolno zabierać ciążówkom tlenu !!! No i mam nadzieję, że te cholerne opuchlizny Ci szybko zejdą... No co to się wyrabia...

Juz po wizycie. Wszystko w odpowiednim watku. Miałam dzis poprasowac ubranka, ale juz siły nie miałam. Jutro to zrobię.

cynamonkai mnie w szpitalu(państwowy) tez mozna rodzic na rozne sposoby, nie trzeba wcale na lozku.

jedyneczka ja wstaje i je budze. Pewnie same by się wyszykowały, bo nie raz to robiły jak mnie rano nie było. Ale ja i tak bym sie budzila. Rano im robie po kanapce ktora zjadaja przed wyjsciem i do szkoly jesli chca. Obiady jedza w szkole wiec czesciej nie chca brac nic ze soba. Nadal je czesze rano-kitki robie. Tak jak pisalam wczesniej wiem ze by to zrobily wszystko same bo potrawia.

atabe dobrze ze wyniki sie poprawiły

ewcik pytalam sie dzis moja gin o te ktg, to powiedziala ze bede chodzic jak juz bede po terminie. Teraz nie ma takiej potrzeby. Uwazam ze powinno sie zakrywac piers jak sie karmi w miejscu publicznym.

atabe ja chce sprubowac mala karmic. Zobaczymy czy sie uda. Dziewczynki nie karmilam, i bardzo teraz tego zaluje.

Ja juz spadam. Dobranoc:-)

Ostatnia edycja:
dzamena własnie ja nie biore od dwóch dni tej luteiny i jakoś mi się wydaje, że mi "trudniej". Ja stososwałam raid własnie w płynie ten do elektro i był bardzo skuteczny.
Co do karmienia to ja wiem, że różnie można to przeżywać, dlatego nie ma co się upierać jak ci będzie źle to nie będziesz karmić i tyle
mysza moja gin właśnie powiedziała tak samo wiec odstawiłam w 35tyg, ale jutro się jej podpytam, czy dobrze zrobiłam, znaczy taki był plan wcześniej.
Dziękuję pięknie za przepis, oj kusi apetycznością, a ja muszę poczekać
atabe no wyniki zdecydowanie lepsze, a o której jutro masz wizytę, bo jak jakoś wcześnie to lepiej jechać na wizytę a jak coś to potem do szpitala. Kochana daj Jagódce jeszcze chwilkę, bo widocznie jej tam dobrze, a ona jest już bezpieczna.
Co do pampków to właśnie napisałam niżej że też zakupiłam. Co do karmienia to ja się trochę martwię czy będę miała jedzenie i czy mała nie pożre mi cycków tzn. znajoma miała zakrwawione brodawki, ale działały osłonki. Nie sugeruj się niczym i nikim, nie warto spóbujesz zobaczysz jak stwierdzisz, że nie to butle będziesz miała
mruczka ja nie mam koszuli rozpinanej,z naczy mam takie do karmienia dwie, ale nie kupuję takiej rozpinanej. Ja nie czytam żadnych wieści z porodówek bo bym ze stresu nie wyrobiła
patipaula powodzenia na wizycie. Co do późnego chodzenia spać, to jakoś tak zawsze miałam a w ciąży to już w ogóle, no ale cóż poradzić
jedyneczka o ustrojstwie na komary napisałam poniżej, teraz zrobię test przez parę dni i zobaczymy czy będzie działać ok. Ja już ci pisałam nie raz, że przypominasz mi moją mamę z tą twoją zaradnością, dbaniem o dom i w ogóle. Kochana a kiedy odpoczniesz???
tweenie nie mogę mieć french na stopach????? A co to za bank???? Ja mam od lat w inteligo, elektroniczne i jestem bardzo zadowolona
olyv gdzie ty masz taki fajny ciucholand ??
cynamonka a zwykły szpital w Niemczech a to luzzzzz - a tak serio fajnie, że taki masz szpital
ewelad to ja tam samo odstawiłam luteinę wiec ok,a le ja czuję różnicę
ewcik co do wywalania cyca mnie jakoś to nie przeszkadza zwłaszcza jak dziecko jest maluśkie, ja nie zaliczam się do osób które by wywalały cyc na środku drogi, mnie to krępuje, a zwłaszcza jakby mnie takie duże dziecko cyckało, ale jeśli ktoś chce karmić na środku ulicy to niech karmi, choć myślę, że można znaleźć zawsze jakieś intymniejsze miejsce
louise odpoczywaj a moze to wirus bo ja własnie z takim czymś się zmagam, znaczy mam nadzieję, że jestem na końcówce. W razie czego do ssania są takie tabletki isla moss które są dozwolone w ciąży i dla małych dzieci, ja głównie płukałam wodą z solą, a teraz jeszcze katar mnie wymęczył

Dziewczyny dla zainteresowanych pieluszkami pampers Premium Care 1 informacja, że w rossmanie własnie jest pormocja i kosztują 49,90zł o takie
http://dino.sklep.pl/nowy/pampers-premium-care-1-newborn-2-5kg-78-szt-p-8562.html
zakupiłam jedno opakowanie tak na początek jak mała się urodzi, a potem chcę kupić Pampers New Baby 2, ale musze znaleźć dobrą cenę, jak któraś bęzie coś wiedziała to proszę o info.
I jeszcze co do ustrojstwa na komary tak jak pisałam wczesniej kupowaliśmy raid który był bardzo skuteczny, ale nie widziałam by raid robił coś dla dzieci, znalazłam dziś płyn Bros dla dzieci do elektro i pasuje do tych włączników raida, właśbnie podłączyliśmy i zobaczymy czy będzie działało
ten płyn to coś takiego http://www.bros.pl/index.php?s=products&brand=1&lang=1&t=13&page=3
Karmienie ja na pewno będę próbować piersią karmić (nie wiem jak moje brodawki, bo one z tych nieśmiałych), a jak się nie uda kupię mleko i butla w ruch nie zamierzam się spinać tylko próbować, więc myślę, że to najlepsze podejście

Ja poczytałam o tym waszym kucharzeniu i aż mi ślinka cieknie, a ja często piekłam muffiny z truskawkami, a teraz post. Poza tym zjadłam dwa plastry arbuza jako kolację i cukier hmmmm, a ja głodna jestem, wiec muszę poczekać jakąś godzinę i zjeść kanapkę. Byłam jeszcze na zakupach spożywczo chemicznych w auchanie porównałam jakieś ceny z tym co na allegro i allegro dużo lepsze ceny,a co do kosmetyków zastanawiam się nad hipp. A w ogóle w rossmanie jakoś duzo obniżek cenowych jest więc jak coś potrzebujecie to można się wybrać.

Ostatnia edycja:
to takie powiedzenie z Kubusia Puchatka-chodziło mi o wszystkie znajome mojej koleżanki, a potem moja mama odświeżyła pamięć:)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-D:-D:-D ja to nie kumata:-p

tiffi wizytę mam na 13- pojadę na nia najpierw a jakby coś to do szpiala potem...o widzę, ze poczyniłaś zakup tych samych pampków co ja :-p
A teraz tak myśle- macie już imię wybrane dla córci??
patipaula zakładam, ze spróbuję karmić, ale jakoś się boję i nie jestem przekonana............zobaczymy...

a do mnie wydzwania cała rodzina po kolei- jak się czujesz i takie tam- zaczęło się :eek: chyba przestane odbierać telefony............Vanilka widzisz jaka troskliwa tesciowa Ci się trafiła:-p :-D
ehe szkoda ,ze kazdy zaczyna na kilka dni przed sie martwic itd ...
na gg mi ciagle ktos pisze urodzilas juz ...........masakra jakas ;/

mysza a moja to myslisz ,ze z dobroci zadzwonila do mnie ?

wogle co za dzien dzisiaj ........M kupil mi calego arbuza zebym sobie pojadla dzisiaj i jutro puki jeszcze moge rozkrajam a on caly zgnily :wściekła/y:myslalam ,ze sie porycze ..
ojciec mnie drazni do tego ...ehhh

reklama
tweenie paranoja. Ale nie rozumiem jak mogą nie wypłacić Ci własnej kasy:dry:

mruczka hip hip hura zamówiony:-D M był grzeczny, wcisnęłam mu wózek w dłonie i kazałam testować:-D wybrał zdecydowanie warriora więc zamówiliśmy, ma być za 2-3 tyg., powiedziałam przy sprzedawcy że teraz ma mnie nie denerwować żebym szybciej nie urodziła bo na wózek czekam:-p

ewcik taka niby francja elegancja:-D mam taki preparat z sholla chyba, z jednej strony jest preparat wybielający a z drugiej lakier i jak się tym pazury potraktuje to są takie jasniusieńkie i wyglądają troszke własnie jak po francuskim - podróbka taka:-pA ty mówisz różyczkami będziesz wymachiwać:-D

cynamonka to ty lepsza, ja ciasta i obiadu nie zrobiłam:-p a w ogóle to ogoliłam dzisiaj podwozie, troche na siedząco, troche na stojaco z wykorzystaniem małego lusterka i jestem z siebie dumna bo sobie nic nie uciachałam:-D do stópek sięgam jeszcze choć nie jest to łatwe ale cóż, zycie nas nie rozpieszcza:-D

Vanilka to ty masz z tata jak ja z M, na odległość najlepiej:-p W ciąży, bo wcześniej było git:dry: A jaka krzywda mu się dzieje u Ciebie że narzeka?:dry:

ewelad jak rodziłam Emi kazały mieć stópki tez bez lakierowania:no: bo to niby o krążenia w całym ciele chodzi, tak czy siak ja i tak jadę na bezbarwnym bo najbardziej mi się podobają takie u siebie;-) no i bardzo sa praktyczne:-D a jakąś fototapete na to miejsce? wiem, źle się kojarzy ale jak widziała jakie teraz są fajne niektóre to zrobiłam gały:shocked2:

atabe ja się nie boję bo u mnie przebiegało to cudnie i mam nadzieję że tym razem też tak będzie ;-) Najważniejsze to wkomponować do buźki sutek wraz z otoczką , mnie pokazała bardzo fajna połozna na porodówce jak łapać, łapałam więc sutek po zewnętrznej stronie otoczki w dwa palce, wskazujący i srodkowy i wsio do buźki, jak tak małe zassie to nie pogryzie , nie boli i pobudza się wydzielanie mleczka bo w otoczce sa gruczoły:tak: jak mała złapała źle sam sutek czasem to zaraz poprawiałam bo nie było to miłe:-p

ewelad i dobrze, spróbuj a nóż widelec:tak: to jest piękna i praktyczna sprawa jak dla mnie ale nic na siłe :no: nie uda się to trudno i tak wiadomo że będziesz kochała swój skarb najmocniej na świecie:-)

atabe słuchaj siebie, nie czujesz się na siłach to się nie zmuszaj, nie będziesz żadną wyrodną matką z tego powodu i nie słuchaj takich gadek. Maluszki wyczuwają naszą nerwowość i się nawzajem będziecie nakręcać:sorry2: Choć jeśli czujesz się na siłach namawiałabym Cię na próbę chociaż ot żeby nie żałować że nie próbowałaś :-p
A M powinien uszanować twoją decyzje. Jak już nic nie pomoże to mu zapinaj po kilka godzin dziennie żabki do prania na sutki i niech sobie ta chodzi:-p:-D

Nie widzę siebie z wywalonym cycorem, zawsze tak organizowałam spacery aby wrócic na karmienie do domu a jak sytuacja kryzysowa to można zawsze pieluszką osłonić główke i cycora a nie eksponować bo dla mnie to zbyt intymne przede wszystkim żeby epatować tym widokiem innych:sorry2:

louise biedulko co Ci się przypałętało, wysypka, nos zatkany no jakby Ci brakowało trosk:dry: zdróweczka życzę i poprawy samopoczucia no i pozostaję w nadzieji że będziesz miała dostęp do netka;-)

dzamena ja miałam dziwne wrażenie przy pierwszych pociągnięciach bo dotychczas wiadomo do czegoś innego toto słuzyło:-D ale zaraz mi przeszło i dla mnie było to cudowne przezycie. Ale jak ty masz takie jakiem masz a chcesz mimo to to wielki szacun dla Ciebie kochana;-)

tetina dlatego igraszki zostawiam sobie na koncówke jak sie termin będzie zbliżał;-)

tweenie opowiedz potem jaką M miał minę:-D mój też w drugą strone wyłącznie zauważa,:dry:

Cynamonka ale mnie zaciekawiłaś ile karmiłaś:-DJa karmiłam rok a Emi się sama odstawiła:-p

Vanilka a pewnie,niech wie jaka twrada sztuka z Ciebie;-)

dzamena ja mogę zadzwonić jak Ci brakuje takich telefonów:-D

pati ja wołam Emi i ona też sobie budzik nastawia, ostatnio nawet ja zaspałam a ona nie:-p ale kitke jak zrobi to pożal się boże:-D więc obcięłam ja tak że chodzi z rozpuszczonymi:tak: Z obiadów ja wypisałam od kiedy na L4 jestem ale nie wiem czy nie zapisze od nowego roku bo male będzie, tu firma i obiady wyjdzie mi robić dwa, raz dla Emi a potem jak M wróci z pracy więc myślę nad tym intensywnie.

tiffi odpoczne jak będę cycorkiem karmiła:-) Małą podepne, książka przed gały i luzik:tak:U mnie połozne mówiły że nie wolno u stóp też malować. Do rossmana jutro planuję własnie, byłam wczoraj ale polukałam na ceny tylko żeby porównać. I dostałam gazetkę z próbka szamponu dla M i dla siebie, akurat do szpitala;-)

Vanilka straszne z tym arbuzem w pełni rozumiem i współczuje:sorry2::-p

Do góry