reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ale tu dziś pusto :-( A ja mam takie pytanko - jak to jest z karmieniem po CC? Czytałam gdzieś, że pokarm pojawia się w 3-4 dobie, a co do tej pory??? Sztuczne?

reklama
witajcie dziewczyny
Ja dzisiaj wstałam o 10 :)wysłałam męża teraz po zakupy bo mam wyrzuty ,że mało jem i źle się odzywiam.Spróbuje jeść więcej i zdrowiej.A u was jak z apetytem?powiedzcie mi co pijecie w ciaży?wode mineralną?bo mi jakoś nie podchodzi ;(Nadal mam lekkie mdłości , wzdęcia i odbijania , no ale co zrobić
Meldujcie się dzisiaj :):-):-):-)

Racja pusto tu dzisiaj ..

Newfie ja po cc mialam pokarm na 3 dobe dopiero ...ale za to jak mnie zalało :szok::happy:A tak to na poczatku starczala siara ,a na druga dobre sztuczne niestety ..ale jak przyszlo mleko zalapal cyca i juz bylo good :happy:

madzik ja pije wode niegaz.ale nie powiem czesto mam ochote na pepsi i podpijam sobie ;-)

madzik-u mnie mdlosci tez nadal sa....ale popijam od czasu do czasu mineralna, ale juz mam tez wypatrzona bo nie kazda mi smakuje;-)chyba zaczne soczki pic bo mi brak czegos smakowego no i leciutka zwykla herbatka do sniadanka bo mmietka tez juz mi nie wchodzi:tak:

ja tez popijam coca colę-jedynie ona mi pomaga na mdłości :)Martwię się że nic nie przytyłam ,a waże jedynie 54 kg przy 168-lekarz powiedział że niby dobrze ,że jeszcze nie mam kg na plusie......

Kurcze tak sie zastanawiam ....niby pierwsze 3 miesiace sa najwazniejsze dla dzidziusia ,jego rozwoju..
A te pierwsze 3 miesiace dla kobiety sa najgorsze z reguly...mdlosci ,brak apetytu ,chudnie sie ,czesto kobiety nie wiedza ,ze sa w ciazy biora rozne leki ..
majac mdlosci ,chudnac przeciez nie dostarczamy dzidzi wszystkiego co najwazniejsze ..

Dziewczyny, spoko, natura nas tak skonstruowała, że nasz organizm NAJPIERW zaspokaja potrzeby fasolki, dopiero potem nasze :tak: Co do pierwszych tygodni, kiedy jeszcze nie wiemy o ciąży - leki, alkohol - też nie musimy się tym stresować, bo wówczas jeszcze nie funkcjonuje łożysko, i fasolka nie korzysta z naszego krwioobiegu.
A co do tycia w ciąży - maluch nie żywi się tłuszczem matki - sorry za tak dosłowny opis, ale taka jest prawda :-p

Witam w niedzielny poranek:-)

Ja dziś trochę doła załapałam, że znów jutro do durnej pracy ale po "przytulanku" mi przeszło:-D

Piję i herbatkę, i kawkę i colę czasem...A mineralną to tylko kwas foliowy popijam. A tak to raczej jakiś soczek.

rowniez witam w niedziele! ja pije odkad sie dowiedzialam o poprzedniej ciazy (czyli ponad poltora roku) po 2-3l wody mineralnej dziennie, soki i 1 slaba rozpuszczalna bardzo mleczna kawke dziennie, napoi gazowanych w tym coli, napoi energetyzujacych itd. nie pijam i szczerze mowiac zapomnialam juz nawet jak smakuja... ;-)

reklama
Ja piję kawkę, herbatki owocowe (uwielbiam serię z Teekane) i czarną z cytryną, i soki też... Coli nie lubię, tylko w drinkach :-p A propos - tak mnie czasem korci wypić małe piwko :eek: - nie wiem, jak to naprawdę z tym jest... Wy planujecie absolutną abstynencję do końca ciąży? :eek:

Do góry