reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

TIFFI jesli pani doktor wyznaczyla termin z USG na 27.07 to jestes w ciazy 7 tygodni i 4 dni czyli tak naprawde leci Ci 8 tydzien... te pierwsze USG najdokladniej okreslaja wiek ciazy, bo przy nastepnych dochodza juz roznice indywidualne dzieciaczkow!
VANILKA cos o tym wiem! to sa straszne minusy z zycia na obczyznie, bo nie dosc ze daleko od rodziny, przyjaciol, to do tego inne zwyczaje, tradycja... my tez spedzamy niestety Swieta sami w UK... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
perla duzo jest tych minusow !!!A jak juz zblizaja sie swieta to lapie mnie dol i moja mame to samo ...Ale juz powiedzialam ,ze za rok albo my do PL albo Oni do Uk ..bo co to za swieta samotne :-:)-(
Mogla bym zaprosic znajomych ale olałam to ...znajomi tutaj raz sa raz ich nie ma ....

TIFFI jesli pani doktor wyznaczyla termin z USG na 27.07 to jestes w ciazy 7 tygodni i 4 dni czyli tak naprawde leci Ci 8 tydzien... te pierwsze USG najdokladniej okreslaja wiek ciazy, bo przy nastepnych dochodza juz roznice indywidualne dzieciaczkow!
VANILKA cos o tym wiem! to sa straszne minusy z zycia na obczyznie, bo nie dosc ze daleko od rodziny, przyjaciol, to do tego inne zwyczaje, tradycja... my tez spedzamy niestety Swieta sami w UK... :-(

Ja wiem, że ja jakoś upierdliwa jestem,ale zupełnie się pogubiłam. Skoro pani powiedziała że to 7 tydzień to oznaczało,że 7 tydzień się skończył, czy rozpoczął. Chciałabym liczyć od rozpoczęcia tygodnia i chciałabym wiedzieć czy teraz rozpoczął się 7 czy 8. Z tego co piszesz wynika, że to początek ósmego, ale już sama nie wiem.
Przepraszam was za moją wnikliwość, ale pogubiłam się

Tiffi- zaczelas 8 tydzien:) na USG tez powinnas miec podane ktory to tydzienbyl wowczas:) jesli podczas badania byl 7 tydz to byl 7 skonczony i teraz jest 8:)

Mi lekarz wyznaczyl wedlug OM termin na 10 lipca wiec powinnam byc w 10 tygodniu ale z USG wychodzi mi 9 wiec tez obsunela mi sie owulka:)

Co do swiat to na Wigilie jedziemy z tesciowa do moich rodzicow poniewaz ona mieszka sama a tesc siedzie wlasnie w UK i nie rzyjedzie na swieta:) zameirzamy za to odwiedzic go w styczniu:)

Ja sie troche zle czuje mam lekkie mdlosci dzis...i z aptetytem tez tak jest ze jak cos zaczynam jesc to po prau kesach juz nie moge...no i znow lekko plamilam wiec postanowilam przynajkmneij tydzien lezec i nic nie robic. Aczkolwiek dbam o siebie mocno. Moze wczorajsze swiateczne zakupy mnie zmeczyl? nie wiem...moze mam wyjatkowo wrazliwa szyjke macicy i szybko jest podrazniana bo moja ciaza nie wyglada na zagrozona ale lepiej na siebie uwazac:)

BTW produkcja postow tutaj jest zastraszajaca:D zawsze mam pol godziny do nadrobienia:)

Geperty - wiedzialam ze wszystko bedzie ok:))))

Ja wiem, że ja jakoś upierdliwa jestem,ale zupełnie się pogubiłam. Skoro pani powiedziała że to 7 tydzień to oznaczało,że 7 tydzień się skończył, czy rozpoczął. Chciałabym liczyć od rozpoczęcia tygodnia i chciałabym wiedzieć czy teraz rozpoczął się 7 czy 8. Z tego co piszesz wynika, że to początek ósmego, ale już sama nie wiem.
Przepraszam was za moją wnikliwość, ale pogubiłam się
tak Tiffi, skonczylas 7, a zaczelas 8 tydzien!

Hej dziewczyny!:-)
Tiffi-mamy identyczna sytuacje,ja tez mialam @ 15.10,ale owulacja byla tydzien opozniona,wiec zamiast w 9tyg,jestesmy w 8.(tez musze cos z tym suwaczkiem zrobic)

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie. Dzisiaj jakoś coś mnie kluje w boku. Moja gin powiedziała, że jak boli w podbrzuszu to żeby wziąć duphason 2x1 i tak się zastanawiam czy wziąć czy raczej póki co sobie odpuścić.
Ja właśnie miałam teraz taki tydzień, że pracowałam w domu więc sporo odpoczywałam

Witajcie niedzielnie! Ja znów od 6 w pracy :crazy: Ale popijam pyszną bardzo mleczną kaweczkę i poczytuję forum ;-)
Tiffi - bierz ten Duphaston bez zastanawiania, nie zaszkodzi w żadnym stopniu, a tylko może pomóc!
Odnośnie terminów i suwaczków - ja bym nie zmieniała, mnie lekarz kazał się sugerować terminem OM, ponieważ nawet w tym 6-7 tygodniu, kiedy zarodek już jest, może się ustawić pod różnym kątem a wówczas każdy milimetr zmienia wiek ciążowy z USG o kilka dni :tak: Dlatego też jak ktoś pyta, który tydzień, to podajemy od OM, bo każdy wie, że ciąża trwa 40 tyg właśnie według OM ;-)
Ja dalej mam wahania nastroju :sorry: Wczoraj się popłakałam, bo mi się karkówka nie dopiekła w takim czasie jak nastawiłam i musiałam dopiekać :zawstydzona/y: Jak sama o tym pomyślę, to mi głupio przed M :eek: A on taki kochany, wczoraj ubrał w światełka choinki w ogrodzie, dzis rano odwiózł mnie do pracy, bo sama się bałam jechać, bo drogi śliskie :happy: A ja mu takie głupie humory pokazuję :sorry:

Się rozpisałam... Idę uaktualnić listę z wyprawką :-D Miłego dnia!

Newfie - mi tez głupio przed M, humorki mam straszne, a do tego czesto nic mi się nie chce, moj M wszystko rozumie, bardzo mi pomaga, kochany jest i jak zamarudze tez wozi mnie do pracy (chociaz jest to mu zupelnie nie po drodze)

reklama
Witam niedzielnie :happy:
Ja jeszcze w lozku sie lenie i jem sniadanko :-p

Gregorka - Ja tez mam humorki ...ciagle chodze jakas nabuzowana ...

Milej niedzieli zycze :tak:

Do góry