reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczynki

kasiamaj
ja mialam i w sumie mam praktycznie identyczna sytuacje jak ty. pomijajac akcje porodowa w toku i kroplowke z salbutamolem to w raeszta sie zgadza. fenoterol biore rowniez ale nie biore staweranu do tego tylko isoptin-to oslonowy na serce bo fenoterol b je oslabia. fenoterol wlasnie hamuje skurcze. bierz sumiennie i nie wysilaj sie. i lez-ja mam szyjke 22 i tez rozwarcie w ksztalcie litery v na palec.tyle ze ja w 34 tygodniu a ty chyba juz troszke dalej, nie?
ewcik, kacperek chyba dobrze wszystko-taka mam nadzieje...choc nie ukrywam ze przezylam chwile grozy jak pekl mi guzek krwawniczy-czyli hemoroid, pod wieczor i woda w ubikacji byla czerwona.ja od razu pomyslalam ze to wody plodowe. i ze sie zaczelo. ale to chyba wlasnie ten hemoroid. waze tyle ile wazylam i Stasik sie rusza a skurczy nie ma wiec staram sie nie oszalec ze strachu. ale juz teraz widze ze byle co bedzie mnie doprowadzac do mega stresu przez nastepne 3 tygodnie :sorry2::dry::-(

nadrobie was jutro bo nawet nie mam juz dzis sily i wstyd mi ze jestem panikara a jenoczesnie w glebi duszy dalej mysle ze moze jednak panika jest uzasadniona...niech juz mina te 3 tyg bo ja zwariuje ze stresu przez ten czas :wściekła/y:

reklama
Luise na pewno szybko minie:tak:
Kacperekifasolka mój to by się cały czas przytulał, ale mi za to za gorąco i wogle nie mam na nic ochoty:sorry2:
Kurcze wogóle nie mogę już spać. Wieczorem mi gorąco, a rano się budzę na sioo i potem mam gonitwę myśli. Dzisiaj mnie obudził zapach mleka, ale w biuście susza, więc to chyba moja podświadomość:confused: W sypialni mamy teraz strasznie ciasno, jakoś mnie przytłacza ten brak przestrzeni. W dodatku ta komoda kąpielowa ma taką malą wanienkę,że chyba po kilku miesiącach będę ją wymieniać...A już sobie na półeczkach wszystko poukładałam. Człowiek to się jednak uczy na błędach.:-(

Ja tez juz wstałam-spać coś nie mogę w tym ostatnim miesiącu-u nas popadało i zrobiło się chłodniej,pootwierałam już wszytskie okna,żeby się w domu ochłodziło bo póki co jest 27 stopni bleeeeeeeeeeeee
Mruczka ja też mam taka komodę kąpielową i stoi w kuchni i sama w sobie jest duzą a ta wanienka rzeczywiście tak jakaś malutka i pewnie po 5-6 miesiącach trzeba będzie większą wanienkę kupic.No ale co zrobić
Louise kochana ja Cię doskonale rozumiem ,ze tak panikujesz-ja jestem taka sama,ale będzie wszystko dobrze.....Już masz skońcozny 34 tydzien więc luz
Kama i jak?lepiej się cuzjesz???
Vanilka hahaha-dobre ,dobre z tą boją :)))A Angole tylko remis wczoraj-ja wszystkie mecze do tej pory widzialam-dzisiaj też sobie pooglądam bo co tu robić....

Ja tez jeszcze zasnąłam na godzinkę :))
Mruczka taką mam:(żołtą), a Ty jaką masz?
KOMODA + WANIENKA + PRZEWIJAK SUZIE CEBA +recznik (1078464767) - Aukcje internetowe Allegro
Wstawać śpiochy,wstawać!!
Znowu słońce wylazło-ale jest chlodniejsze powietrze,wczoraj było tak gorąco w domu ,że myślam ze się się roztopię i chwaliłam się ,że mało puchnę, to za to wczoraj miałam stopy popuchnięte,ale widze ,zę nawet koelżanki bez ciąży w taki upał mają lekko nogi nabrzmiałe.

witam sie w niedzielny poranek!!

Louise - kobieto co ty mówisz, każda z nas na Twoim miejscu by się stresowała i osobiście uważam ze to jest panika uzasadniona!! Ale niczym się nie stresuj tak za bardzo, bo poleżysz troszkę ale będzie się opłacało jak Staśka zobaczysz!!

Kacperek i fasolka- mój to by się czasem przytulał, ale jakoś się dziwnie zachowuje bo sie boi brzuch uszkodzić. Czasem się zdarza że mnie noca budzi że mam pozycje zmienić bo może dzidzię zgniotę, a ja tylko spie na boku wiec nie wiem o co mu chodzi!! A z Tym przytulaniem się cieszę bo w ciąży to ja nie mam wogóle ochoty. Czuję się ociężała, brzydka i wogóle do d..... Mam nadzieję że z czasem to minie!!

Cynamonka opis w dechę - tak sobie to właśnie wyopbrażam!! Ale mimo to nie zrezygnowałabym z tej decyzji o dziecku!!

Madzia - i co kupiłaś sukienkę!!?? Wczoraj byłąm w na zakupach i weszłam do HiM ale takich sukienek nie było!! Za to trafiła się fajna bluzka!!
A miałąm jeszcze zapytać o co chodzi z tym Sanepidem, bo chyba gdzies czegoś nie doczytałam?? Po co tam jakies badania trzeba robić??

Ja mam wanienkę z Ikea, jest malutka, ale mieści się na pólce w komodzie i nie była droga bo niecałe 30 zł, wiec nie będzie rozpaczy się jej pozbyć. A jak mała będzie już siedzieć sama to planuję się przenieść do zwykłej wanny w łazience!

W nocy wreszcie popadało, aż się oddycha lepiej!! i nie zapowiada się taki ukrop. Chyba jakiś spacer sobie dziś z M zapodam, ale dopiero po obiadku ;-)):-)

hej dziewczyny!
ja dziś w średnim nastroju- zrobiłam wczoraj badania i niestety wyniki nie są dobre...dzwoniłam do gina i biorę już antybiotyk i za 3 dni robię powtórnie badania by zobaczyć czy jest poprawa...
normalnie chyba chcę już urodzić, bo widzę, ze mój organizm nie daje rady.....
idę was nadrobić

hej dziewczyny!
ja dziś w średnim nastroju- zrobiłam wczoraj badania i niestety wyniki nie są dobre...dzwoniłam do gina i biorę już antybiotyk i za 3 dni robię powtórnie badania by zobaczyć czy jest poprawa...
normalnie chyba chcę już urodzić, bo widzę, ze mój organizm nie daje rady.....
idę was nadrobić

Atabe - ale jakie badania morfologia czy inne?? Nie martw się po antybiotykach napewno się poprawi!!

Kurcze tak sobie myśle - ciekawe co z Kamą od wczoraj jak pisała o tych bólach to się nie odzywa. Czyżby już??

reklama
cześć dziewczynki !!!
Witam niedzielnie. M jeszcze śpi. Ja jak zwykle nie mogłam więcej, chociaż powiem szczerze, że spało się dzisiaj rewelacyjnie, bo w nocy popadało i jest przyjemnie chłodno. Pół nocy kursowałam sikać, bo się tyle truskawek najadłam.
Co do wanienki. Ja swojej jeszcze nie widziałam, ale mama mówiła, że kupiła mi taką mniejszą. Pewno też będzie max do pół roku, ale planuję, tak jak Aisim, przenieść później malutką do wanny ;-) Myśmy wczoraj spacerowali krótko przed 20 i już można było normalnie oddychać. Dzisiaj kumpel przychodzi, więc raczej posiedzimy w domu, ale mam mega sprzątanie. Wiem, że niedziela, ale M w domu, więc mi trochę pomoże.
Madzik - wczoraj to chyba takie ciśnienie było, bo mój M musiał obrączkę zdjąć. Miał z tym nie lada kłopot. Mydło poszło w ruch. dzisiaj powinno już być lepiej.

Do góry