reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Butterfly jak otworzysz pierwszy lepszy kalendarz ciazy to napisane na samym poczatku ...33 tydzien - masz prawo byc zdenerwowana, wnerwiona, rozdrazniona... a wiec wszystko u Ciebie w normie. Fajnie, ze masz urodzinki 25, ja mam 23.06 w Dzien Ojca:-D

Perla wspaniale wiadomosci:-) Luise ciesze sie, ze powstrzymali te skurcze

Ja nie bede werandowac, 2-3 dni w domku i od razu na dwor. Zalezy od pogody oczywiscie.

Nabiegalam sie dzis jak dziki wolek, niby spokojnie i powoli drep drep drep a kilometrow narobilam, ze czuje wszedzie. Najwazniejsze, ze mi kaszel troszke zelzal i nie dusi mnie tak, wlasnie robie sobie inhalacje z Olbasa. U nas zrobilo sie cieplej i wszyscy zaczeli sie rozbierac, tylko ja w 22 stopniowej temperaturze dlugi rekawek :-), dla mnie to jeszcze nie lato. Ja lubie cieplo, nawet w ciazy.

reklama
magdzia widzę że szalejesz z jakimiś nowymi emotikonami:-D

No podłapałam u którejś czerwcówki :tak:

A najlepsze, że po zainstalowaniu ich i pojawieniu na pasku można je wszędzie dodawać

oglądam House'a na dwójce, mimo, że na tej swojej stronce już obejrzałam wszystkie 6 sezonów to nie zaszkodzi mi sobie przypomnieć odcinek

Widzę, że lipcówki gdzieś zaginęły, idę w taki razie do wyrka oglądać do końca serial, miłych wieczorków i spokojnych nocy

Ostatnia edycja:
tiffi mam rozstępa;-)takiego wielkiego,ochydnego:wściekła/y:mam nadzieje ze na kolcje to nie serfujesz tego zajaca co tak ladnie koniczynke wcinal,bo skoro juz urosl:eek::-D

magdzia swietne te emotikonki;-)i sms do Mka powalil mnie na kolana

ja zjadlam kolacje i cholernie mi sie nudzi,popralam ubranka,M dumny jak paw ze mi sie podobaja-teraz kazdemu pewno chwalic sie bedzie:shocked2:lezy sobie burak na kanapie i oglada mecz i nawet mu namysl nie przyjdzie zeby choc troszke zainteresowac sie grubasna zonka:dry:niech sie buja:-Da co

Witam
Pozna pora. Dziś bylismy na procesji a najpierw na mszy oczywiscie. Pozniej pojechalismy do rodzicow jednych i drugich.

tiffi1 u mnie mowili tak samo jak u jedyneczki o werandowaniu, i mam zamiar tak robic.

tweenie super ze wozeczek juz macie:-)

louise kochana jeszcze troszke wytrzymasz. Wazne ze udaje sie zatrzymywac akcje porodowa.

perla Super-oby tak dalej:-)

Zauwazylam u siebie ze od wtorku ilosc skurczy mi sie zwiekszyła. Mam ich powyzej 10 dziennie, ale nic pozatym sie nie dzieje wiec luz. Jedynie lopatki zaczely mnie bolec:confused:szczegolnie lewa.

Dobranoc.

Ostatnia edycja:
ewcik przegoniłam go, nie będzie cykał fot jak ja taka rozbebeszona.
A swoją drogą normalnie jak jeszcze nie byłam w ciąży, ze będzie robił zdjęcia brzuszka jak się zmienia, że kupi mi ładną sukienkę ciążową, a jak się okazało, ze mam cukrzycę to będzie dietę ze mną trzymał - pitu pitu pitu
magdzia zając jest dziki był malutki, a od tej koniczyny to urósł nieźle a ma uszy jak radary, a dzisiaj biedny się zagapił, a ja go nie zauważyłam i stanęłam obok a on biedny taki mega stres miał, a jak odeszłam myślałam że zwieje a on wciągał dalej koniczynę.
Jeśli opis pasuje do twojego M to może to on????
cynamonka ja też ciepłolubna, wszyscy naokoło mówili, będziesz w ciąży będzie ci wiecznie gorąco, a ja krótki rękawek i bluza i na to
kama no coś ty nich zajc sobie rośnie, bo koniczyny mamy full. Co do ubranek to super naprawdę, więc ma chłopak powód do dumy, a jak go jeszcze utwierdzisz w tym jaki on zaradny i jaki ma gust to cię jeszcze nie raz tak miło zaskoczy.\
Co do rozstępu to może a się go jakoś przegonić

Mała była taka spokojna a teraz to nieźle mnie obija, wiecie, że mam na prawym boku tak jakby zasinione, jakby żyła mi pękła, to chyba od kopniaków małej. M siedzi i liczy podłogi ile musimy zamówić drzewa - ten wydatek mnie powali. Ja chwilkę popatrzyłam na meble dla małej, kurcze podobają mi się takie zestawy, ale wiecie takie co to moga połsużyć dla starszego dziecka też, ale kosztuje prawie 3 tyś. Na dzisiaj wystarczy tego klikania. W ogóle to w SR pani mówiła, że dzieci zapamiętują oggłosy otoczenia np zwierząt jakiegoś urządzenia itp. śmieję się do M że nasza córka będzie dobrze znała dźwięk stukotu klawiszy kompa.
Ok idę spać, jutro zajrzę, a jakbym nie zajrzała to znaczy że wyjechałam na weekend i będę w niedzielę wieczorem.

ej laski, pobudka....ja kwitnę już od 5.30, bo ktg,ciśnienie, tablety... koleżanka w pokoju mi chrapie i nie mogę już zasnąć...ehh. wypuśćcie mnie stąd!!! jeszcze przede mną nudny weekend, a zapowiada się na naszym dolnym śląsku w końcu ładna pogoda...ratunku!!!!

wstawac brzuchatki!!!
Maruska
ja nie spie od tej godz. co Ty bo mlody przylazl do nas, a potem trzeba bylo uruchomic dojarke :-D coby szklanke mleka dla malej sciagnac ;-)
w szpitalu maja juz pol szuflady w zamrazarce mojego mleczka i polozne powiedzialy zebym mrozila troche w domu bo nie maja tyle miejsca :-p
znam ten bol z ktg, cisnieniem, lekami i tak na okraglo...
u nas pogoda juz 3 dzien superancka! sezon w pelni;-)
ciekawe jak tam nasza Louise...

reklama
aj, zawsze Anglia kojarzyła mi sie stereotypowo z deszczem i mgłą, a Wy tam macie super lato wcześniej niż my (jesli u nas w ogóle będzie...)
fajnie z tym mleczkiem, ja na razie dużo czytam o karmieniu i gapię się na moje cycki w oczekiwaniu na jakąś siarę czy cóś... na razie susza :-)
i co, takie zamrożone podgrzewają i dają w buteleczce? ale fajnie.... a w ogóle to mega Ci zazdroszczę, że Twoja Mała już na świecie :-)

Do góry