reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Cześć słonka!

Znów nie ma mam czasu od rana normalnie się chyba nie będę kładła:dry:
Ale wieści mam od louise, mniej ma skurczy od rana ale ma i śluz taki jak perełka nasza opisywała więc jedzie do szpitala od wypadku:-( Jak tylko da znać to wam napiszę.

reklama
Trzymam kcuki za Louise-żeby Staś jeszcze posiedział w brzuszku!!
Do mnie przyjechała mama na chwilę,a ja się tak popłakałam bo mam takiego stresa ,że nie wiem-boję się tego zatrucia ciążąwego i wszystkiego-w całej ciąży byłam w miarę spokojna a dzisiaj we mnie wszystko pękło-cała ta pieprzona nerwica wróciła.Jedyne co mnie pociesza ,ze to juz 36 tydzien i jakby co to zrobią mi tą cesarkę wczesniej...............

madzik spokojnie! pociesze Cię, ja mam białko w moczu od 3 miesięcy chyba- i to nawet bywało, że miałam 1gram!!! ale samo białko jeszcze nic nie znaczy...a ty nawet nie wiesz czy w ogóle je będziesz miała...poczekaj na wyniki! mi teraz gin zlecił dodatkowe badania, bo zaczęłam puchnąć a to jak wiadomo jak jest białko może oznaczać gestozę...ale jak na razie staram się i=nie nakręcać i mam nadzieję, ze będzie ok! tak więc spokojnie poczekaj na wyniki!!!

biedna louisie :-( trzymam kciuki kochana!!!

kurcze wywala mnie z netu co chwile :eek:

witam się :)

u nas leje i wieje, kiedy to się skończy? :wściekła/y:
Mama nakarmiła mnie jajecznicą, a na obiad robi "się" barszcz ukraiński (uwielbiam) i kapustka... Ale będzie szaleństwo... A brzuch będę miała 2x większy od razu :-D

trzymam kciuki za Louise i Staśka i na wieści czekam

siema laski
witaj Perła, fajnie,że wpadłaś!
napisałam do Louise, tak jak pisała Jedyneczka - ma śluz podbarwiony i jedzie do szpitala. Trzymam za nia kciuki!

A ja w moim szpitalu zaczynam się zadomawiać, z lekarzami też się oswoiliśmy - na badaniu ginekologicznym przy wstawaniu lekarka podała mi rękę!! szaleństwo jakieś - szłam na to badanie jak na ścięcie, dziewczyny opowiadały, że b. niedelikatna jest....zaskoczyła mnie :-)
Nie wyjdę jednak w poniedziałek, poleżę do końca przyszłego tygodnia - skończy się 36 tydz i będzie bezpiecznie. No i dobra, niech będzie....Pogoda również nie nastraja do spacerów, to gdzie się będę stąd wyrywać...
laski, miłego dnia!
Madzik, nie stresuj się wizytą - już bliżej niż dalej, a dla dzidzi czas już bezpieczny! trzymam kciuki!

madzik kochana, nie denerwuj się, chyba każda z nas jak siusia do kubeczka z rańca, to ma taki pienisty mocz, bo ciśnienie jest duże, ot co ;-)wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Twoją i Anetki wizytę:-)

maruśka to Ty jakiś high-life w tym szpitalu masz:-D

byłam u babki od mieszkania-mamy się do 10 wyprowadzić-cudnie.. nie wiem, jak my to zrobimy..

emih doczytałam, ze ty też się tak miotasz z tymi ciuszkami, jaki rozmiar, jaki rękaw, co pod spód co na wierzch...:eek: ja nie wiem już nic!! do tego jak będzie tak zimno jak teraz!!?? masakra... moja małą ma teraz 2600 a gin powiedział, ze max jeszcze 1kg jej przybędzie- to jaki ona będzie potrzebowała rozmiar? nie wiem już nic...
dziewczyny a co właściwie trzeba mieć za ciuszki na odbiór ze szpitala? body, śpiochy, czapka? kaftanik też? matko sory ale ja zielona jestem a mój M jeszcze bardziej dlatego muszę wszystko przygotować.....:eek:

Witam kochane!:-)
Ale pogoda, brrr... Podobno weekend ma już być lepszy, aby prognoza się sprawdziła.:tak:
anetka - jak Ty wcześnie wstałaś, współczuję, ale mnie też to czeka za tydz. mam wizytę, więc znowu muszę zrobić badania...:tak:
louise - trzymajcie się ze Stasiem dzielnie...:tak:
emih - zbawię się w pogodynkę - słyszałam, że dopiera 2 - ga połowa sierpnia ma być normalnym latem, ale liczę że marna ze mnie pogodynka i nic z tego się nie sprawdzi.:-)

Dobra, ja biegnę (raczej toczę się) do lidla po kółko plażowe, przyda sie po porodzie...;-)

atabe, spokojnie. Musisz mieć (w zależności od szpitala) 3 komplety body/kaftanik+śpioszki, do tego niedrapki, czapeczka i skarpetki. A na odbiór mówią, że jeszcze spodnie jakieś na to i jakąś bluzę lekką. Moja położna mówi, że nie ma znaczenia, że dzieci rodzą się w lipcu, bo noworodki muszą mieć ciepło...

reklama
Witam dziewczyny po dość długiej nieobecności, tak jak pisałam piątek i sobotę spędziłam w kuchni, w niedziele Komunia siostry, poniedziałek wizyta i strasznie zabiegany dzień, wczoraj leżałam odłogiem, bez sił na nic w dodatku podminowana przez M....to tak w skrócie...wizyta-tylko przegląd podwozia, szyjka się nie skraca, nie jest źle, mam się dalej oszczędzać i pokazać za 3 tygodnie...
A ja tu widzę, że na forum kolejny maluch na świat się pcha...louise oby Staś tylko straszył i został w brzuszku do terminu, czekamy na wieści od Ciebie.
madzik nie denerwuj się, wszystko na pewno jest dobrze, udanej wizyty:tak:
tweenie ale mam ci dzisiaj dogadza:-) u nas też taka pogoda...ja się obawiam czy w tym roku lato będzie...
maruśka ważne, że dzidzia będzie już bezpieczna, przemęczysz się jeszcze troszkę i już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie:tak:
Kochane miłego dnia:-)

Do góry