reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witam panie ;-)
a ja nie wiem co ze soba zrobic niby ostatnio cisnienie w normie :p mojej oczywiscie bo jest 140/90 najczesciej no ale coz ;p mi wczesniej lekarka mowila zebym co tydzien poszla na ktg do jakiegos szpitala,ale nie wiem czy tak moge bez skierowania bez niczego mi je zrobia jak powiem ze mam zalecenie od lekarki przez moje cisnienie? i boje sie ze akurat jak pojde na ktg to mi zmierza tez cisnienie i kaza zostac w szpitalu(akurat jak nie mam takiej wiekszej potrzeby) i tak sie zastanawiam o co mojej gin chodzilo zebym wytrzymala z moim cisnieniem do 37 tygodnia... moga mi wywolac porod wczesniej wlasnie przez to???:confused:

reklama
witam panie ;-)
a ja nie wiem co ze soba zrobic niby ostatnio cisnienie w normie :p mojej oczywiscie bo jest 140/90 najczesciej no ale coz ;p mi wczesniej lekarka mowila zebym co tydzien poszla na ktg do jakiegos szpitala,ale nie wiem czy tak moge bez skierowania bez niczego mi je zrobia jak powiem ze mam zalecenie od lekarki przez moje cisnienie? i boje sie ze akurat jak pojde na ktg to mi zmierza tez cisnienie i kaza zostac w szpitalu(akurat jak nie mam takiej wiekszej potrzeby) i tak sie zastanawiam o co mojej gin chodzilo zebym wytrzymala z moim cisnieniem do 37 tygodnia... moga mi wywolac porod wczesniej wlasnie przez to???:confused:

napewno chodzi im o to ,ze 37 to juz bezpieczny czas dla malenstwa ..juz mozna smialo rodzic jak by sie cos dzialo :)

emih powodzonka na wizycie :tak:
nadia nie wiem jak to jest dokładnie ale jak pójdziesz do szpitala i powiesz, ze zle sie czujesz i boisz sie o Malutką to powinni zrobić Ci KTG i wpisać jako poradę ambulatoryjną. Co do ciśnienia może tak być bo tak wysokie nie sprzyja dzidzi, ale ja lekarzem nie jestem. Moze dowiesz się w szpitalu.
kama zdrówka

Ja męczę się z bólem brzucha, krzyża i takim śluzem przeźroczysto-mlecznym, chyba to nie wody płodowe bo zauważam ten śluz tylko przy podcieraniu jak robie siusiu, a no i mam takie dziwne uczucie, że wszystko "na dole" mnie boli. Jak się nic nie zmieni to zamiast iść 14 czerwca do gina to pójdę w przyszłym tygodniu .

Dziewczyny właśnie przywieźli mi łóżeczko !!!! Albo materac ;p idę szybko odpakować

aha ;p ja mam takiego stresa ostatnio ze jednak wolalabym szybciej urodzic ale sie nie zapowiada ze strony malutkiej bo wszystko poki co pozamykane , chyba jej tam za dobrze :p

Nadia dobrze,że ciśnienie w miarę ok-niech malutka jescze posiedzi w brzuchu!!
Vanilka nakręciłas mnie na tą huśtawkę-wyszperałam na allegro i mam 4typy-wkleiłam na zakupowy:)

witam panie ;-)

KTG robią w każdym szpitalu bez żadnych skierowań, powiedz, że masz zalecenie od gin na monitorowanie np. raz w tygodniu-założą ci tylko zwykłą kartę i już. Ja nawet nie musiałam się okazywać dowodem ubezpieczenia, należy się każdej ciężarnej jak "psu buda" :p
Co do ciśnienia to po 37 tygodniu gdyby znowu było zbyt wysokie czy "skaczące" to mogą wywołać poród przed terminem. Zależy od stanu zdrowia maluszka - jeżeli jest zagrożenie to kończą ciążę szybciutko bo dziecie jest już dojrzałe :) Pewnie po to ktg by wyłapać nieprawidłowości

Madzik, poczytałam i faktycznie - brak magnezu powoduje nadciśnienie, w ciąży również. hmmm a przyszłam do szpitala już z wynikami, na których było czarno na białym, że mam brak, bo juz aspargin brałam...po 10 dniach postanowili mi go w końcu uzupełnić. mam nadzieję, że szybko pomoże!

hej dziewczyny, jestem już po wizycie- opisałam gdzie trzeba;-) później was poczytam, póki co lecę coś zjeść bo wróciłam głodna jak wilk!

reklama
A do mnie dzisiaj wózek przyjdzie-pewnie niedługo bo kurier już dzwonił, czy jestem w domu-M go poskłada jak będzie trzeba i zrobimy jazdę próbną hihi-wrzucę najwyzej parę fotej na zakupowy.Odrazu mam lepszy humor :)))

Do góry