reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Witam .
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH FORUMOWYCH DZIECIACZKOW !!!
TYCH MALYCH I DUZYCH :-):-)

Popisze sobie na kolorowo ,a co mi tam :-D

perla Ty sobie nie bierz do glowy kobito nas tylko ogarniaj siebie ,dom ,dzieci ...wspolczuje Ci bardzo ,ze akurat teraz tescie mieli ten najazd ...bo napewno jak bys byla sama to lepiej bys sobie dala rade jak z nimi !!!
czlowiek sobie sam ustala rytm dnia i jakos leci,a tak jeszcze patrzec na takie zakaly!!!Ciesze sie ,ze Luurka juz w cieplusim lozeczku grzeje dupeczke :tak:

maruska hehe Ty tez widze na relanium ...jak ja w pierwszej ciazy :tak:ale mi potem nawet relanium nie pomagalo ...jak tam nasluchalas sie porodow ??krzykow :-)
no i tych opowiesci ciezarnych ktore leza na patologi ,nudza sie i historie opowiadaja nieziemskie :-D

mysza bojowo dzisiaj jestes do swiata nastawiona :confused:
Ja mialam to wczoraj :tak:dzisiaj narazie jest ok ale to dopiero poczatek dnia .

niunia a co Cie wzielo na haftowanie ?
czy u Was tez taka "piekna "pogoda za oknem ?

jedyneczka no dla mnie to Ty jestes najbardziej zabiegana babka na forum :tak:

louise hop,hop :confused:

kama hop.hop :confused:

tweenie idzi,idz bo to allegro juz ma Ciebie dosc ;-)komp troszke odpocznie ;-)

u nas za oknem deszcz!!!!! wykompalam sie ,biore sie zaraz za prasowanie ostatniej tury ciuszkow bo leza i same sie o to prosza ..wiec puki mam jeszcze checi to je poprasuje ...

No wlasnie dziewczyny gdzie się podziewacie-Louise,Atabe, Kama!!Meldować się!!
Mi coś duszo dzisiaj jest :((
Vanilka współczuje prasowania-ja muszę jeszcze pościel wyprac dla małej i to by było na tyle!!
Mysza życzę Ci poprawy nastroju
Maruśka ile mały już waży wg usg?a magnez to na zbicie ciśnienia??

Witam!:-)
jedyneczka - podziwiam Cię, jak Ci starcza siły na takie biegi...:tak:
perla - Ty się nami nie przejmuj, bo my sobie doskonale radzimy. Najważniejsze, że u Laurki wszystko się układa, reszta, czyt. teściowa nie ma znaczenia...:-)
emih - powodzenia na wizycie:-)

Ja na chwilke tylko wpadłam, bo zaraz biegnę z prezencikiem do siostry z okazji dnia dziecka.;-)
Miłego dnia dwupaczki!;-)

hej:)
Vanilka,madzik melduje ze zyje;-)
i mnie dopadlo,przyznac sie bez bicie ktora mnie zarazila?!:blink:
glowa mi peka,ucho mnie boli,gardlo tez,gile do kolan wisza i czuje kazda kosc.dopiero co sie z wyra zwleklam bo sily nie mam:zawstydzona/y:do tego pol nocy nie spalam bo zgaga mnie palila(chyba ostatnio przechwalilam) i krecilo w brzuchu jakbym biegunki dostac miala.

jedyneczko podziwiam,podziwiam ja przy czytaniu tego co ty caly dzien robisz czuje sie zmeczona,kolejna taja ktora prawdopodobnie w biegu urodzi.Szacun!!!a twoje Emi to taka debesciara.Powodzenia na dzisiejszej wizycie;-)
Emih tobie tez powodzenia na wizycie.
Perla nie masz za co przepraszac,to zrozumiale ze czasu teraz masz mniej,ta twoja tesciowa to niezly gagatek,podejrzewam ze jak moja do mnie przyjedzie tez paluchem nie kiwnie i jeszcze obslugiwana bedzie chciala byc,ale to sie zdziwi:-pciesze sie ze u maltkiej coraz lepiej,niech rosnie nasza kruszynka tak cobyscie jak najszybciej do domciu ja wziasc mogli.Sciskam was mocno!!!
i z okazji dzisiejszego święta proszę nakarmić maluchy (czyli i się;-)) jakimiś pysznościami :)
tweenie nie ma sprawy,tylko zabierz mi glukometr zebym sie nie rozczarowala;-)
mysza widze ze ty tez dzisiaj tryskasz humorem tobie tez milego dnia.

wszystkim dzieciaczkom i tym duzym i tym malym i tym jeszcze w brzuszkach najlepszego:-D

jejciu jak mi sie nic nie chce!!!a tu mieszkanko trzeba ogarnac bo bratowa przyjezdza i idzie ze mna jutro na ta wizyte do tego szpitala bo sama mam pietra a wiecie czego najbardziej sie boje-tego ze lekarzem jest facet:-Dzawsze do babki chodzilam.
dzisiaj na jeszcze15 do mojej pani doktor,pozniej jakies zakupy i dzien zleci.

Mysza, cóż za spadek formy...cóż za furia! na szczęście to mija :-)

Vanilka,no relanium....jak to na dzieciaka działa? boje się, że otępia go nieźle, a później oczekują, że na ktg będzie fikał. na patologii cisza i spokój, jest nas tutaj jakieś 16 osób, mam szczęśliwie dwójeczkę, właśnie koleżanka niedoli mnie dziś opuszcza. a porody 2 piętra wyżej, póki co nawet przy otwartych oknach niewiele krzyków nasłuchałam się...

Madzik, nie wiem szczerze mówiąc ile waży. 2 tyg temu ważył 1800, tydzień temu ok 2000, ale już 4 dni później znów 1800 - to usg robił inny lekarz... i nie uwierzyłam mu w ten pomiar. tamte jakoś się kupy trzymały i była ciągłość, a ten mi tutaj wyskoczył, że co? młody schudł? bzdura. wiem, że często się mylą w pomiarach. a magnez bo brakuje mi od dawna i kombinują,żeby go uzupełnić. czy na nadciśnienie ma wpływ - nie wiem. zaraz poczytam na necie.

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci, oraz nas samych (w końcu my też jesteśmy dziećmi)

tweenie a gdzie będziesz kupowała te specyfiki na kolkę
jedyneczka dzięki za życzenia. No to rzeczywiście zabiegany dzień miałaś, ale nie przemęczaj się i powodzenia na wizycie dzisiaj. A co do Emi to wiesz, to jest też kwestia przyzwyczajenia w domu cicho, fajnie i w ogóle, a tam szaleństwo.
Jedyneczka na allegro jest wiele łóżeczek naprawdę tanich, także zerknij tam
emih no to masz urwanie głowy
perla jak dobrze, że do nas zajrzałaś, bo my tu czekamy na wszelkie wieści od ciebie. Co do teściowej to szkoda słów, może M jakoś by na nią wpłynął (choć nie wiem czy to reformowalny egzemplarz). No na głowie masz wiele, ale to prawda co kiedyś usłyszałam o matkach "jaka jest różnica między matką a bulterierem? Szminką na ustach". Jednym słowem matki są jak roboty są w stanie wiele zrobić jak je życie do tego zmusi. Jak czytam ile masz na głowie myślę, nie dałabym rady a potem wyobrażam sobie każdą matkę jak ten bulterier. Trzymaj się kochana
dzamena no jak ginka mówi, ze brzuch nisko to pewnie trzeba miec torbę spakowaną, jakby coś
misslena ja nadal upieram się przy najlepszym sposobie postawienie granicy, musisz jasno wypowiedzieć do kiedy opiekujesz się dzieckiem, jeśli tego nie zrobisz ona będzie zwlekać w nieskończoność. Sama się frustrujesz, ale nic z tym nie robisz
ewa wiem, że to żadne pocieszenie, ale to nie kwestia opoczna z każdą firmą tak jest, że jedna partia może różnić się od drugiej
maruśka trzymaj się tam i magnezuj jak karzą
mysza coś ty nie zatruwasz, a poza tym chyba każda z nas jest przyzwyczajona do lepszych i gorszych dni. Musisz zaaplikować sobie coś na poprawę nastroju
kama to niedobrze, bardzo niedobrze że cię coś dopadło. Ja cię rozumiem bardzo dobrze, bo ja jeszcze nigdy nie byłam u gina faceta, także dla mnie to też mało komfortowe

Ja dzisiaj pospałam nieźle (wstałam przed 11-stą). Wczoraj dzień leniwy, jakoś nie bardzo świętowaliśmy rocznicę. Jedyny plus wczorajszego dnia to, że zamówiliśmy płytki do kuchni (ściana i podłoga), do przedsionka i garderoby tej z przedsionka, także mam poczucie że coś się ruszyło. Dzisiaj mam pomysł by zakupić truskawy i zjeść z makaronem - taki test (no niech moja dzidzia też coś ma z tego Dnia Dziecka). Mam umówioną wizytę u diabetologa, a potem w planach miałam podjechanie do sklepu z tymi wózkami i chyba go zamówimy - będzie już z głowy. Wieczorem mamy ćwiczenia w SR. Także dzień jakoś zaplanowany. Sterta prania małej czeka, ale póki co chyba najpierw zrobię miejsce w szafkach. Chyba przejdę się do Pepco, ale nie chce mi się jak nie wiem

cześć dziewczynki:-)
wybaczcie, ale nie mam czasu Was nadrobić, może wieczorem się uda... w końcu wzięłam się za naukę, masakra jakaś, okropnie mi się nie chce:dry: robię też pranie ciuszków- ciąg dalszy.. poza tym muszę jakiś obiad zrobić, planuję pulpeciki w sosie pomidorowym, zrobię też tiramisu, bo mnie M prosi od 2 tygodni:-)

Dzis moje dzidzi z okazji dnia dziecka bedzie na diecie boje sie zjesc cokolwiek teraz zeby nie haftowac . :wściekła/y:
Vanilka pogoda u mnie rewelacyjna ale upał zastanawialam sie nad opalaniem:-)
jedyneczka lenistwo sie należy od czasu do czasu każdemu a co do jedzenia na noc zapytaj czego nie jadłam to był mix no ale nie na sama noc kanapeczki arbuz brzoskwinie lody 2 herbatki to az nie tak duzo :-D

Ostatnia edycja:
reklama
kama zdrowka zycze!!!a ja dzisiaj jak nowo narodzona :tak:

maruska Wiesz co niby w ciazy kazdy klapie ze zadnech lekow brac nie mozna ,a co do czego to czytajac u nas czy na innych watkach wiekszosc najrozniejsze bierze bo gin zapisal.Niektore babki od poczatku ciazy biora relanium jak dopegyt nie pomaga ..stosuje sie go od wielu wielu lat wiec mysle ,ze jak byl by szkodliwy nie przepisywali by go .Pociesze Ci ,ze ja w drugiej ciazy nie mam wogle problemow z cisnieniem -ksiazkowe co wizyta wiec moze i Ty w drugiej tak bedziesz miec:tak:
aaa jeszcze Cie pociesze co do tych lekow ..to jak ja lezalam na tej patologi to dawali nam codziennie rano i wieczorem lek hydroxizinum czy jak sie to pisze !!!kazda z nas brala no bo jak kaza to kaza...potem nie wiedzialysmy dlaczego wszystkie ciagle chodzimy zamulone i spimy w dzien !!co sie okazalo to jest lek jakis uspokajajacy ...wiec sami pakowali w nas leki zebysmu poprostu bylo spokojne ,nie panikowaly,brzuchy sie nie napinaly itd ...

niunia HEHE nie wierze :p:p

Ale mnie dzisiaj suszy....jak bym kaca miala ...

Ostatnia edycja:
Do góry