reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

nie oglądamy. Nawet nie wiem, że coś takiego jest...

a z tych skoczków te te jumperoo z fp mi się podobają, bo tam dziecko ma jeszcze jakieś zabawki, więc ma jakąś alternatywę dla skakania :)

reklama
aneta zobaczymy czy tak sie postaral,on czasami taki spaczony gust ma ze pozal sie Boze:-Dmimo wszystko bede chwalic:-Dfajnie ze remoncik dobiega ku koncowi,pewno duzo lipcowek ci zazdrosci:tak:czekamy na foteczki pokoju Michasia

kama poprasowalas juz wszystkie ciuszki ?
bo ja mam juz ostatnia ture i musze dzisiaj to zrobic:confused:
ciekawa jestem jak u gina Twojego bedzie ...moze jak juz wrocisz z data to jakos podobnie bysmy rodzily :-)

Vanilka tak ja juz poprasowalam wszystko i cale szczescie,nie wiedzialam ze to tak zmeczyc moze.
No w srode po wizycie w szpitalu okaze sie co i jak,bardzo bym chciala wrocic z ustalona data:)

szlag mnie trafi napisałam i sie skasowało:wściekła/y: wiec napisze w skócie.

Czesc dziewczyny.:-)
W czwartek byłam u lekarza wszystko ok - nic tylko rodzić dzieci. Zadnych lekarstw tylko witaminy. Zero problemów tylko niskie cisnienie- 95/50 ale to juz taki mój urok wiec dzisiaj praktycznie cały dzień na śpiocha- najwyższe ciśnienie w mojej karierze życiowej to 120/65.:eek:
Czekaja mnie jeszcze zakupy bo przeciez jutro dzień dziecka ale strasznie mi sie nie chce. Oliwka wymysliła sobie konia żywego ale chyba musiałabym go trzymac na balkonie wiec odpada:-D no i littest pet shop... takie małe zwierzątka które szybko gina i kupe kasy kosztuja... Ale chyba zostanę przy rolkach a te zwierzatka wcisne na liste zakupowa chrzesnemu.:dry:
4 dni do nadrobienia wiec szybko nadrabiam i wracam.
Ale mi sie nic nie chce.....:dry:

Dziewczyny moj synek ma dziurke zebie ;/wlasnie zauwazylam bo mowil ,ze go boli ..cholera no ;/
On ma 4,5 roczku i co dentysta robi takim dzieciom -boruje ???plombe normalnie jak doroslemu? nie mam pojecia bo jak do tej pory chodzilismy z nim do dentysty tylko na przeglad ...

Dziewczyny moj synek ma dziurke zebie ;/wlasnie zauwazylam bo mowil ,ze go boli ..cholera no ;/
On ma 4,5 roczku i co dentysta robi takim dzieciom -boruje ???plombe normalnie jak doroslemu? nie mam pojecia bo jak do tej pory chodzilismy z nim do dentysty tylko na przeglad ...
normalnie borują i zakładają plombę.
Vanilka - moja mała to ma juz poł zębów w plombach. Nawet moze sobie wybierać kolory plomb- różowe, niebieskie..... I to za normalne pieniądze. Tylko znajdz dobrego dentyste bo ja to z dzieciństwa pamiętam - dentysta - sadysta a Oliwka bardzo chętnie chodzi wrecz czasami nawet wymyśla jakis ból aby pójśc i zawsze jakiś piercioneczek czy gumke do włosów dostanie.... Ale dziury ma takie konkretne w tych tylnich zębach - tak jej mleczaki się psują bo te stałe juz nie:eek:

U nas była plomba :) w kolorze niebieskim bo tak sobie młody wybrał :) w celu zabezpieczenia można je ponoć polakierować, natomiast lakowanie powoduje ciemnienie i stosuje się je chyba przy dużej próchnicy - taki mi się wydaje że u mojego chrześniaka tak było.... My mamy plombkę - założoną dopiero za trzecim podejściem (za pierwszym udało się jedynie rozwiercić i założyć szybki opatrunek, za drugim strach nie pozwolił:) Za trzecim po obiecanym samochodziku od pani doktor udało się na spokojnie bez mrugnięcia okiem ale co musiałam się wcześniej nagadać ....:p całość trwała ok 2 miesięcy...

reklama
popieram. Vanilka poszukaj dentysty dziecięcego, co by się Mały nie zraził za szybko. Teraz to już podobno cuda robią z tymi dziećmi - bezboleśnie :tak: Ja ze sobą powinnam do takiego chodzić...

a lakowanie to profilaktyka, żeby się nie psuły, a nie jak są już popsute ;-)

Do góry