reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam się porannie :-) ja juz na nogach. Zaraz jakieś śniadanko sobie sprawie i pójdę w miasto, a później do mamy. No chyba że zacznie strasznie lać, ale na razie jest znośnie.
A weekendzik zleciał całkiem przyjemnie :-)
Tweenie, może z ta tksoplazmozą chodzi o to, czy IGM i IGG czy tylko jedno (te czy aktualnie jestes chora, ale nie pamiętam które to, zawsze mi się mylą).

reklama
Możecie mi jeszcze powiedzieć, bo wybieram się tu prywatnie na badania, bo zostaję u mamy do końca tyg. Mam zrobić toksoplazmowę i kobieta w lab się pyta, czy jedno-, czy dwustopniową :eek: O co chodzi?

Tiffi to życzę duuużo miłości i jeszcze więcej cierpliwości :-D

tweenie ja wszystkie badania prywatnie robiłam w przychodni na przeciwko energetyka - mają tam punkt pobrań i wszystko wysyłają do Katowic i robią dosłownie wszystkie badania (co nawet niektórych to na Parkitce nie mają...) wyniki masz na drugi dzień po godz. 13, cenowo też są konkurencyjni (dla porównania za mocz biorą 6,50zł a w combi-medzie na Dekabrystów gdzie mam najbliżej to już 9,00 zł - więc mi się opłaca tam podjechać...)
toxo miałam skierowanie IgG/IgM czyli dwustopniową. jakbyś się decydowała na tą przychodnię na przeciwko energetyka to ta laborantka wypełnia taki druczek gdzie zaznacza te badania to powiedz, że chcesz badanie nr 331 i będzie wszystko jasne;) co do cen pozostałych badań to zawsze mi wpisuje kwotę całkowitą za wszystko to nie pomogę...

Witam:-)

Dzis cos mi poszlo na zatoki(cale zawalone mam), ale i tak jest lepiej

tiffi1 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

tweenie dlatego lubie weekendy nie ma duzo do nadrabiania;-). Nie mam pojecia o co chodzi z ta toksoplazmoza

U mnie pogoda niezaciekawa; pochmurnie i zanosi sie na deszcz.

tweenie ja wszystkie badania prywatnie robiłam w przychodni na przeciwko energetyka - mają tam punkt pobrań i wszystko wysyłają do Katowic i robią dosłownie wszystkie badania (co nawet niektórych to na Parkitce nie mają...) wyniki masz na drugi dzień po godz. 13, cenowo też są konkurencyjni (dla porównania za mocz biorą 6,50zł a w combi-medzie na Dekabrystów gdzie mam najbliżej to już 9,00 zł - więc mi się opłaca tam podjechać...)
toxo miałam skierowanie IgG/IgM czyli dwustopniową. jakbyś się decydowała na tą przychodnię na przeciwko energetyka to ta laborantka wypełnia taki druczek gdzie zaznacza te badania to powiedz, że chcesz badanie nr 331 i będzie wszystko jasne;) co do cen pozostałych badań to zawsze mi wpisuje kwotę całkowitą za wszystko to nie pomogę...

a ile biorą za tą toksoplazmozę?

czesc dziewczynki
ja tylko na momencik wpadlam wam czesc powiedziec bo i tak musialam siasc przy kompie na chwilke. mam nadzieje ze u was wszystko oki i jestescie zadowolone i zdrowe :-)
dzis ma przyjsc krazek raczej na pewno wiec jak juz gin zalozy i powie ze bezpiecznie moge fikac i brykac to siade i was poczytam i nadrobie wiec nie piszcie za duzo bo nie dam rady :-) pozdrawiam was i caluje w sliczne buzki

Cześć dziewczyny,
I ja się witam z ranka i w miarę możliwości będę was nadrabiać :tak: (w miarę bo K przestała już chodzić do przedszkola i muszę byc animatorem- wiadomo- dziecko znudzone- dziecko wkurzające ;-))

Tweenie- tak, dwystopniowa to Igg i igm.
Powinnaś już mieć dwustopniową za sobą ( z początku ciąży) więc zostaje IgM - (oznacza czy aktualnie na nią nie chorujesz) :sorry: JA też muszę zrobić i wybrac się nie mogę :-(

Louise- a Ty na krązowniku jeździć będziesz?- ale mam kurcze 3dniowe zaległości... :eek: Idę czytać...

Tiffi- moc gorących życzeń dla was gołąbki!!!!

Ostatnia edycja:
witam
Ja tez juz wstałam-noc fatalna,wstawałam 4 razy na sikanie-masakra.
U nas zachmurzone i pewnie będzie padać-dzisiaj siedzę w domu bo nie mam humoru na nic.
W srodę NA 18 mam wizytę i rano środę zrobię badania,mam nadzieję,że ustali mi już termin tej cesarki....
Louise czekamy na Ciebie?To dzisiaj Ci założy gin krążek?
Tiffi wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,Dużo miłości !!!
Kama to miałas weekend podobny do mojego-grill w sobotę, a wczoraj mnie odwiedziła koleżanka, a dzisiaj też nie pospałam.....

madzik ja tez w srode do lekarza ide na bardzo ważna wizyte i byc moze wroce juz z dokladna data porodu;)oby:)

reklama
Louise- wracaj szybciutkooo - na krazowniku;)

my mamy przedluzony weekend w UK...wczoraj grillowanie dzis grillowanie i swietowanie dnia dziecka...mlodej chcemy kupic swinke morska;)

noc..super ja wogole bdb spie....twrardym snem..tylko czesto przed mam problem zasnac..czesto zgaga meczy..;/

Do góry