reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej babeczki:-)
próbuję do was coć nastukać, ale muszę przyznać, ze nie jest łatwo, bo pace mam tak spuchnięte, ze ledwo trafiam na klawiaturce :eek: poza tym samotność mi doskwiera, nie mam nawet komu po marudzić :-p
louisie nic się nie martw, założą Ci pierścień i jakoś przetrzymasz te kilka tygodni!! mój gin też jakoś kulawo liczy moje tygodnie ciąży, zawsze jak idę do niego to w kartę wpisuje mi tylko skończony tydzień :eek: np idę teraz 1 i to będzie 35ti6d a on mi wpisze równe 35... nie wiem o co kaman z tym ale trudno...a Stasiek to grzeczny chłopak więc się z nim połóż i bajeczki mu poczytaj :-D
madzik ale Ci zazdroszcze tego wyjścia...udanego grila kochana- najedz się za mnie, bo ja nie mogę! i najlepszego!!!
maruśka szkoda mi Cię w tym szpitalu, zwłaszcza, ze sama w nim niedawno byłam i wiem jak czasem się tam dołki łapie...ale jesteśmy silne dla naszych malców! więc napewno dasz radę, oby z ciśnieniem było ok!
miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
dziś przyjeżdżają teściowie, więc sprzątanie w toku. Póki co, M stoi przy desce i ubranka prasuje. To co mnie zajęło tydzień, jemu pół godziny:-D Tak więc, nie będę mu przeszkadzać :)
Za chwilę kolejne pranie będzie dochodziło do siebie, tak więc niech M wprawy nabiera.
Mama kupiła mi w realu body takie granatowe, dobrze, że sprawdziłam, czy farbuje, bo woda jak atrament z niego leci :eek: Poza tym szaleję z vanishem, bo trafiło mi się kilka używanych ciuszków, a niektóre mają drobne plamki.

Louise ja do Częstochowy jadę, myślałam, że się na ploty spotkamy, a Ty widzę, że na lotniskowcu w salonie zostajesz...;-)

hej:)
ja tez juz wstalam i zabieram sie za sniadanko bo dzicie sie dopomina.
u nas dzisiaj piekna pogoda za oknem a ja wole jak jest pochmurno:sorry:
tweenie no to milych odwiedzin,a vanish zdziala cuda;-)
obu Magdom wszystkiego najlepszego z okazji imienim
louise nie zalamuj sie z dwojga zlego i krazek jest dobra,zobacz ty to juz prawie na koncowce jestes,zleci ci jak biczem,glowa do gory kochana.
vanilka co kupiliscie fajnego?

ja chyba do fryzjera skocze,podciaciac i farbnac wlosy bo taki brzydki odrost juz mam,poza tym prasowac dalej musze i lazienke umyc.
milego dnia ;-)

hej dziewuszki:-)

tweenie superowe wieści, niepotrzebnie Cię tylko zdenerwowali wtedy:wściekła/y: najważniejsze, że z Niunią wszystko ok:-)

lousie kochana, nie daj się;-) wszystko będzie dobrze:tak:

ja właśnie zupkę gotuję- z mrożonki co prawda hehe jakoś nie mam żadnych inwencji "zupowych", może podrzucicie jakiś pomysł na kolejny raz;-)
zrobiłam też już jedno pranie, potem idę spotkać się z koleżanką, bo przyjechała z córeczką:-)

wczoraj cały dzień poza domem.. ale co Wam będę opowiadać i zanudzać, u mnie każdy dzień wygląda tak samo:-)

madzik, magdzia najlepsze życzonka imieninowe:-)

dzień dobry bardzo !!!
zapowiada się długi saaaaamotny week (bez M, reszta ludzi się nie liczy)...
Zaraz wciągnę śniadanko, a potem eshhh no już sama nie wiem... będę musiała coś wymyślić.
Dobrze, że pogoda ładna.
Miłego dzionka a Magdom życzę wsystkiego najlepszego ;-)

Dzień dobry :-)
W Gdyni pięknie świeci słoneczko i dlatego z Mkiem wybieramy się na wycieczkę na Hel tramwajem wodnym :-)

Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia!!A szczególne buziaczki przesyłam dla wszystkich 'opuszczonych' mamuś :tak::*

ewelad niestety jeszcze nie mamy decyzji co do podłogi, na razie liczymy, wychodzą straszne sumy, ale wiemy że ta podłoga na kilkadziesiąt lat
vanilka tak to dobra strategia wykorzystywać zapał M. Jak chcę mojego zabrać na zakupy to wiem że muszę znleźć odpowiedni moment, musi być najedzony, wyspany, zrelaksowany.
atabe generalnie mam pieniądze na nowy wózek, zaproponował mi gość cenę z fotelikiem maxi z adpaterami 1900zł, natomiast używany kosztuje coś koło 800-900zł + fotelik z adapterami 500zł. Generalnie zaoszczędziłabym jakieś 500zł. Kupując w sklepie mam pewność, jest obecnie kolor który chcę, nie muszę go teraz odbierać, jak odbiorę za miesiąc to wtedy dopiero zacznie mi iść gwarancja, serwis blisko domu i dają wózek zastępczy. Więc myślę i kombinuję, zakładałam, że wózek byłby dla dwójki dzieci, więc zostawiłabym go sobie.500zł piechotą nie chodzi bo zakupiłabym sobie ten kosz bujany no i stąd mój dylemat
brejka tak w ielu książkach, na SR i moje znajome polecają prysznic, kąpiel, ale różnie to jest w różnych szpitalach, np w tym co ja mam rodzić kawałek jest do łazieki, ale zamierzam korzystać z prysznica
kama, kropa ja też myślałam, że arbuz ma dużo cukru ale kolezanka od tej cukrzycy dostała taką rozpiskę od lekarza, że arbuz jest ok, ja też jadłam i było ok. Najbardziej trzeba uważać na banany i winogrona
kropa co do leżaczka fajny ja się ciągle zastanawiam czy kupować czy nie
louise może dlatego lekarz upiera się że to 30tydz, bo tak wskazują parametry Stasinka, tak jak u tweenie. Ja, tweenie i ty miałyśmy niby podobne terminy a z pomiarów terminy się rozmijają, moja nagle waży 1930 i z pomiarów wychodzi 32 skończony, teraz będzie 33, położna mi mówiła, że tak czesto jest że zapłodnienie było później wcześniej itp. Poza tym musisz dużo bardziej uważać na siebie i leżeć, żeby ta szyjka nie wariowała. A co do krążka to dasz radę, zobacz wszystkie decyzje nas zaskakują, martwią, a potem się jakoś przyzwyczajamy. Pamiętasz moje reakcje na cukrzycę a teraz daję radę, dziewczyny mają krążek i też jest ok
agatka ja też tylko żywiec
tweenie dobry pomysł na zaangażowanie M

Dziewczyny ja dzisiaj jakoś słabo spałam, budziłam się i myślałam o wózku i parkietach na zmianę, jakoś mnie brzuch bolała, M podchrapywał, normalnie jakaś męcząca noc. Zaraz jedziemy znów oglądać płytki i jakieś tam pierdoły, już mam dosyć.
Miłego dnia

a ja wstałam o 8, ale poleżałam troszkę i zmogło mnie-teraz już czas wstawać, bo prasowanie mnie wzywa:-D

Mysza ja wczoraj też poweidziełam do D, który chciał mi towarzystwo zorganizować na czas swojej nieobecności, że nie, bo : ja chcę z Tobą:-) a on na to:myślałby kto, że tak mnie kochasz:-D znieczulica normalnie:-) ale mój wróci pewnie o 5, a Ty do wieczorka sama znów:-( no zaprosiłabym Cię na drinka kakaowego, jakbyś bliżej była:-)
tweenie szacun dla Twojego M za prasowanie, u mnie to awykonalne- D + żelazko = kłopoty
tiffi podłoga to decyzja na lata, ja chciałam oszczędzić i i mam ładne panele, ale jakość pozostawia wiele do życzenia
Asieńka miłego wypadu

Mysza a my się nie liczymy? :wściekła/y::-D

Idę pod prysznic i zrobię lazanię, ponownie. Jedziemy dziś do znajomych zawieźć konia na biegunach dla rocznej Zosi.
KOŃ NA BIEGUNACH Z DŹWIĘKIEM I ANIMACJ (1049307280) - Aukcje internetowe Allegro tego kupiłam :)

Na jutro mama mi się zapowiedziała, kupiła nam prezenty na dzień dziecka, mi, M i Andrzejowi :)

Wszystkim Magdą życzę spełnienia marzeń, lekkich porodów i grzecznych dzieci

reklama
witam:-)

ja sobie poleguje, rano byłam w sklepie i taki przeciag był że od razu mam katar:wściekła/y:
ale sie dziewczyny czuję ociężała, ledwo się ubiore, oczywiście nastękam i namarudze przy tym, o kąpaniu to juz nawet nie mówie:no:do stóp to już się ledwo ledwo schyle, też mnie coś gniecie w prawym posladku,pewnie rwa się kiełkuje a w nocy to już nie umię się przewracać z boku na bok,dziś już popłakiwałam z tego bólu i ociężałości:-(

tweenie mysza gratki udanych wizyt, tweenie kurcze ale Cie nastraszyli wcześniej, tylko się nadaremnie denerwowałaś,cieszę się ze mała tyle urosła i jest wszystko oki:tak:

tiffi a zadnych probek czy buteleczek nie dostałaś? nie pamietam która dziewczyna była w innym mieście i tyle prezencików nazbierała

madzik smacznego grilla i wszystkiego naj naj, my idziemy na grilla jutro:-)

magdzia Tobie też wszystkiego naj

maruśka ale się wylezysz w tym szpitalu, ale ważne ze jesteście z bejbikiem pod kontrolą

louise leż sobie i odpoczywaj, no trudno,jak musi być ten krążek to niech bedzie,lepiej go mieć niz mieć kłopoty:tak:

jedyneczka Ty nasza stęskniona mamusiu, to pierwszy taki wyjazd na dłużej córuni? jak Twoja panelki,ładny masz kolorek, moje się dziś kładą

agatka ale fajny konik :))

Do góry