reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

KAmuś, a M-ek się trzyma na tyle aby jechać?

Ps. Tak, tak... też żyję nadzijeją że antybiotyk zadziała. Podobno bardzo dobrze że tak wcześnie zauważliśmy. Najgorsze że małej mogło i na układ nerwowy się "czepić", ale jestem dobrej myśli. A kleszcz?- pierwszy raz musiał się przybłąkać, a całe życie posucha- przewrotność losu...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki ale pospałam, aż do 10.30:sorry: potem do firmy zapłacić za zakupy i przy okazjo kawke wypić:-p Z M standardowo od rana zaliczona jedna zwada:-p Posile się i idę prasować i pakować Emi. A w ogóle to witam, ale ja chamka:eek:

tweenie najlepsze że większość wróci do domu nienaruszona:-p

mysza o tak, na bokserki to już trzeba zasłużyć:-D

emih wydaje mi się że powinno się iść do lekarza jak jest taki odczyn po kleszczu :sorry: pewnie to miejscowe i nie ma czym się martwić ale przezorny... :sorry: jak mają coś lepszego niz dolargan to tym lepiej bo ja teraz chojrak a potem będę ich pewnie błagać o cokolwiek:-D

tweenie paranoja z tym nfz i skierowaniami, ty już chyba znienawidziłaś cały ten system do końca i wcale Ci się nie dziwię:no: a mała widać formę cały czas trzyma żeby do końca skakać w brzuszku :-)czym mamusie niepokoi i ciotki forumowe, masz z nią do pogadania jak się urodzi :tak:

keeejt to Ci synuś " życzenia" faktycznie złozył:-D

kasiamaj a ja dzisiaj w koszulce na ramiączkach śmigałam :shocked2: ale chyba tylko ja taka gorąca ciężarna :-p

niunia ja nie zdąże dobrze kasy policzyć a już jej nie mam:-D masakra jakaś:eek:

louise a co to za złe myśli przed wizytą, prosze mi je skorygować i to migiem bo tylko sobie zaszkodziasz :dry: filmiki, jedzonko, wykładamy się i relaksujemy a jutro i tak się nadenerwujesz więc to wystarczy, zrozumiał szeregowy louise? :-D:-p czytałaś emih? ponoć jest jeszcze jakiś inny środek tylko własnie czy w moim szpitalu np. Przeczytam twojego linka i obaczymy:tak: mięsko własnie duszone :tak: sosiki rózne z makaronami kaszami ryżem kluchami, mielone, klopsiki i schabowy też się zdarzał i rybki zawsze smazone ale teraz lubię te z pomysłu na więc też będę takie w sosiku z piekarnika jadła:tak: i pierogi kluski z mięskiem lub owocami mniam:tak: generalnie same tuczące rzeczy a mimo to schudłam na wiór więc w karmieniu pokładam nadzieję:-D
grill tak, dosiądę się do dzieci i im pozjadam :-D musze uprzedzić M żeby mnie pilnował:-D

dzamena a ja te chude pająki to wyrzucam na dwór bo mi żal:-D tylko te z grubym korpusem zabijam bo z jakimis jadowitymi włochatymi mi się kojarzą:-p

ewcik zdążycie, składnie wam to idzie i najgorsze chyba czyli łazienka macie za sobą:tak: szkoda tylko że nie możesz więcej odpoczywać :sorry:

agatka to dobrze że wizyta oki:tak:

louise to ja musze ich potem poczytać w wolnej chwili, ciekawe zjawisko a potem podziękuję Ci że o tym napisałaś:-D

atabe ja tez stawiam na spirytus , kilka dni i Emi pępuszek odpadł bez komplikacji więc nie będę kombinować zwłaszcza po tym co napisałaś o tym środku :eek: a Mkowie są ślepi, g....no by leżało na środku to mój by pewnie nie zauważył :dry: eh..

kama no naprawde, wiem że chiński ten szlafrok ale wyjątkowo solidny materiał a Emi jak zobaczyła powiedziała że nareszcie będę miała nowy bo w starym różowym chodzę z 5 lat chyba i wszyscy go nieznoszą już :-D no, poza mną :-D dobrze że się znalazła paczuszka i dostarczą do domu;-) tantum rosa tez kupuje, sprawdziłam z Emi, no i do mycia jak codzień laktacyd.

tiffi dobry pomysł, wymyśle np. kto mi szybciej papu przyniesie to dostanie nagrode:-D dobrze że Ci z łapka juz przeszło. Ja pieluch wezmę z 20 , przecie M doniesie jakby co i ze 2 tetrowe do tego na ulewanie. Brzunio smaruj ile wlezie skoro swędzi, widac potrzebuje tego. Kciuki oczywiście trzymam ;-)

mysza fioletu nie zalecaja bo nie widać pod nim czy się nie robi stan zapalny . Liczę na podzękowania z twojej strony za to info :-D

emih o widzę że antybiotyk jednak, no jak trzeba to trzeba, cholerka wredny kleszcz :wściekła/y: pytają czy już nie długo bo jesteś szczuplutka a brzunio spore i bardzo dobrze, wygladasz ekstra;-)

mysza to faktycznie zaskarbił sobie twoja sympatie :-D

Vanilka idź, przyjmij pozycje "lady " i przytakuj a wyższością :-D

Dobra, odpoczełam i lecę prasować :-(

A ja byłam w M1 i kupilam sobie dwie blzuki w H&m bo byla promocja dwie za cenę jednej-wiec prezent na imieniny juz mam :)
Kurde rwa mnie tak boli ze masakra-siedzenie w domu mnie dobija ,fajna pogoda jest ,a ja przez ten kręgosłup muszę kiblować!!
Emih dobrze ,ze dostalas antybiotyk bo z boreliozą nie ma żartów i własnie lepiej za wczasu zadziałać!!
Kama dobrze,że M już wraca i że wieczorkiem już bedziecie razem.
Anetka nogi do góry jak masz spuchnięte to najlepsza metoda
Ja widzę ,że u nas kazda na coś narzeka-Atabe,Ewcik,Anetka puchnięcie Ja, Ewelad-rwa,Vanilka bóle nóg-noż kurde cięzko z nami dziewczyny.
U nas duszno jest na dworze i przez to ciągle mi się tak pić chce ze latam co 30 minut sikac.
W sobote idziemy do znajomych na grilla -ja nie wiem jak ja wysiedze w jednym miejscu z tym kręgosłupem-najwyzej zjem co mam zjeść i pojadę do domu!!
Tiffi powodzonka na usg!!!

Jedyneczka, A ty mi odejmij podziękowanie ;-) bo CIę zmartwię... Dalargan działa trochę "ćpuńczo" i jesteś mniej spęta, wyluzowana, wesoło ci.. (tak mówią, bo nie miałam) a tamten to tylko zwykły przeciwbólowy w większej dawce i jeśli mówi że dają go od zawsze w tym szpitalu ( a już tam rodziłam) to jeśli mi dali NIC NIE POMÓGŁ!!!! Chyba że mi nie dali ha ha ha :wściekła/y: Tak czy siak nie czekam na żadną rewelkę :confused:

Kama- to życzę Twojemu M bezpiecznej podróży i abyście w końcu mogli w spokoju końca ciąży i porodu wyczekać!
MAdzik- ja CIę normalnie podziwiam za te zakupy! Męczy mnie sama myśl o tym że musiałabym biegać po sklepach....

Ostatnia edycja:
zostawić Was na chwile same...
U kardiologa stoczyłam bój z jakąś kobieciną lat 60 bo koniecznie chciała się teraz ładować. Gdybym miała książkę, to by mogła iść, a że nudziło mi się nieziemsko, to nie ma.
Pan doktor - kardiolog - wypytał jakie miałam ostatnie wyniki moczu, osłuchał mi obojczyki, ale nie wiem, czy przemówiły do niego, zdziwił się, jak zobaczył, że mam 90/50 i tyle. Za miesiąc idę na echo serca

emih
dobrze, że tak szybko do lekarza poszłaś i że dostałaś te antybiotyki

Mysza a Ty tam nie zalecaj się do pana majstra. Przez żołądek do serca... On ma drzwi podziwiać, a nie Twoje gotowanie

Tiffi czekamy na wieści z usg :)

więcej nie pamiętam :/

A jeśli chodzi o kleszcze, to po ciąży polecam się zaszczepić na kleszczowe zapalenie mózgu. Na boleriozę nie ma, ale zapalenie mózgu też bardzo groźne jest i częste przy kleszczach. Lekarz mi kiedyś polecił, więc się zaszczepiłam.

no i wstawione :-) teraz M sprząta, ale normalnie psychiczny komfort :-D i 2 koła w kieszeni mniej :-D
no ale... nic za darmo
M obiecał, że wyprowadzi mnie dziś na spacer, więc mogę mu pomóc w sprzątaniu :-D
I jakoś tak tego syfu nie ma aż tyle, facet się dobrze znał na robocie.

Widze ze niektore z was tez sie nudza jak ja . Boze zeby z nudow ogladac Zbuntowanego Aniola to juz trzeba miec nie pokolei w tej glowce:-D:-D Ktoras tu o bigosie non stop pisze wiec niech podrzuci miseczke :):) Co tu robic w tak nudny dzien

reklama
Do góry